Inlägg

Inlägg som kskolle har skrivit i forumet
Av kskolle

Kan detta stämma?

http://www.nordichardware.se/Operativsystem/windows-10-kan-in...

Tur att man köper sina spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kskolle
Skrivet av Creutz:

Ny uppdatering ute nu, 10512!

10512 är alltså till Windows 10
No hotspot support (see Microsoft's list of known issues for more)
Illa att inte kunna använda Internetdelning
Wi-Fi still disconnects on occasion
Märkte jag inte på den gamla builden, den tid jag testade innan jag gick tillbaka till 8.1
Windows Store is slow and miserable to use
Illa
Quiet hours appear to be broken, or rather the Quick Action constantly blinks again
Funktionen finns bara, otroligt nog, om man väljer en engelsk region

Av kskolle

Nu har de slagit på att man kan handla appar från pc igen: https://www.microsoft.com/sv-se/store/apps/windows-phone

Av kskolle
Skrivet av Rexa:

Blir bara fler och fler problem ju fler uppdateringar jag får till win 10. Fick någe större uppdatering i natt och ljudet sluta funka. Har en Surface pro 2 man tycker ju dom borde ha mer koll på sina egna tillverkade saker. Nu funkar inte bluthooth tangentbordet och kopplar jag på det vanliga så börjar datorn jobba som fan och den suger ur batteriet på kort tid. Sen är problemen med skärmtangentbordet kvar att den skymmer rutan man skriver i och i Edge så hoppar bokstäverna lite hur som..

Aha, samma problem med min Leovo Yoga. Fick bums gå tillbaka till W8.1 och ärligt så är det så kallade Touch-mode i W10 långt ifrån lika bra som W8.1.

Av kskolle
Skrivet av Broken-arrow:

Troligen fungerar det bra även om du inte kör full fart

Det stämmer men lite otympligt att ha den stora laptopkylaren under den lilla routern på hyllan
Märkligt med just Asus RT-AC66U. Provade fläkt som blåste på kylflänsen men hjälpte inte något. Men kom luften underifrån hjälpte det lite grand. Kunde klara köra rätt hårt en dag men sen fick den hicka vid väldigt hög belastning. Utan Laptopkylare var det kört efter några timmar.

Skrivet av Surgubben:

Kör 4 stationära datorer trådat samt en stationär via Wifi.
Upp till 5 surfplattor samt 4 telefoner över wifi.
En Chromecast sticka till TV, samt en smart TV.

Hög belastning, då får man väll hosta upp några tusenlappar på en riktig router och en bra trådlöst AP. Eller finns det billiga genvägar?

Av kskolle

Flash-McAfee, Silverlight och Java-Yahoo är ju gamla tekniker. Varför har de inte dött ut? Okej, Silverlight är inte lastgammalt men utvecklas inte längre.

Windows 10 är däremot nytt.

Av kskolle
Skrivet av Surgubben:

Nu har jag (men framförallt familjen ) tröttnat på min Asus RT-AC68U. De tappar med jämna mellanrum kontakten med den (Wifi) både när det gäller telefoner och surfplattor (verkar särskilt svårt med Samsungprodukter). Autenticieringsproblem är vardagsmat.

Minst en gång i veckan plongar den ur Bahnhof internetuppkoppling (fiber-stadsnät 100/100 lina), vilket gör att man måste ringa Bahnhof så de får pinga igång den igen (Bahnhof svär en del över min router).

Kör 4 stationära datorer trådat samt en stationär via Wifi.
Upp till 5 surfplattor samt 4 telefoner över wifi.
En Chromecast sticka till TV, samt en smart TV.

Funderar att ersätta den med någon av följande:

D-Link DIR-880L
Netgear R6300

Budget runt 1000:-

Tack i förhand

/Surgubben

Känner igen mig med min RT-AC66U. Tror att värmeslag är boven. Tog av locket på min men hjälpte föga. Numera är den AP mot min Linksys men trilskas ändå med Internet och jag får koppla upp mig till Linksysen som står mycket längre bort för att komma ut. Men finns gott om Asus-router-kramare här på Swec så många exemplar måste ju fungera bra. Har märkt att trilskas de mycket så gör man en återställning. Kanske billigare för dig att göra 1 ggr/månad än att köpa en ny router. Har också provat med en Laptopkylare och fungerat rätt bra men fasiken vad de låter på full fart.

Av kskolle

@Zpnk: Deathstars är rätt goa att gymma till!

Av kskolle
Skrivet av Eldritzh:

@kskolle: Du kan återställa till ursprungliga OS:t genom att gå till kontrollpanelen - updatering/säkerhet - återställning (eller vad det blir på svenska, kör engelsk själv).

Jo, jag vet. Gjorde det och tog 10 minuter, helt fantastiskt snabbt.
Nu fungerar tangentbordet på min Lenovo Yoga igen!

När jag använder Yogan som dator är Windows 10 smidigare och som pekplatta är Windows 8.1 smidigare. Men om Lenovo eller Microsoft löser problemet med att tangentbordet stängs av utan att man vikit Yogan som surfplatta så kör jag nog in Windows 10 igen. Ska hålla utkik på deras forum. Problemet är bara att folk slänger/arkiverar 2 år gamla fungerande grejer och köper nytt så ingen jättefart på Yoga-forum under version 2.

Av kskolle

Windows 10 på hybriddator Surfplatta/Laptop

Katastrof, katastrof och katastrof. Där har de att arbeta på. Har testat rätt länge nu och problem med att mus och tangentbord slutar fungera efter att växlat. Kommer säkert att fixas till men tror jag återgår till Windows 8.1. Finns en hel del andra småbuggar.

Nu när man haft 10:an installerad har man den för evigt på datorn? Återgår gärna efter att systemet polerats.

Av kskolle

@Pantsoff: Kommer du ihåg hur länge du kunde surfa mobilt med Moto G LTE? Tycker både GS3 (Android), 920 och 1520 är svaga på den fronten. Surfar jag inte håller min 1520 två dagar.

Av kskolle

Upp till sidans början

Saknar den funktionen som finns på mobilsidan. Faktiskt kollar jag mobilsidan ibland för att funktionen finns där. Jag vet att det är lätt att bara trycka "home" men sitter man med en surfplatta modell större vore funktionen guld värd. Först läsa hela tråden, sedan snabbt, utan att maratonskrolla med fingret, kunna komma till toppen och klicka på följda trådar.

Snälla, snälla, stör nog ingen om den funktionen även finns på riktiga sidan.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av kskolle
Skrivet av [SH]:

Ok, har läst hela tråden nu... På surfplattan. Under några dagars tid. Dags att sätta sig vid datorn och delge er mina upplevelser.

Har uppdaterat både den vanliga stationära datorn och HTPCn, dvs de i min signatur.

Stationära: Inväntade inget klartecken från Win Update utan körde via MediaCreationTool. Uppgraderingen gick kanon, förutom att ljudet inte funkade. Löste sig genom att avinstallera det inbyggda ljudkortet och låta Windows hitta det på nytt.
Har system och de flesta program på min SSD men alla användarmappar (Dokument, Bilder osv) på en mekanisk disk. Har, i Win 8.1, högerklickat på berörda mappar och ändrat plats för dem. De inställningarna följde med vid uppgraderingen men inte rättigheterna på filerna. Var tvungen att sätta min användare som ägare av filerna och sedan ge mig fullständiga rättigheter. Tror det funkar nu, har inte märkt några problem sedan jag gjorde det iaf.

HTPC: Inväntade meddelande om att datorn var klar för uppgradering vilket kom 6 augusti. Uppgraderade. Allt funkade bra. Hade dock en trådlös mottagare för 360-kontroller, kinagrej från Ebay. Den kändes inte igen men funkade efter att jag, i enhetshanteraren, berättat att det var en Xbox 360 wireless receiver. Tror jag läste tips om det i denna tråden.

Lite allmänna åsikter:

Edge - funkar bra, tänker testa den som ordinarie webbläsare. Saknar dock att kunna plocka upp en flik på mobilen (Lumia 920) och tvärtom men det löses säkerligen när det släpps lite nya lurar från MS och då ska jag uppgradera.

Scrollhjulets funktion - kör med en Logitech MX Performance och senaste versionen av SetPoint. Känns som att det ibland går "segt" att scrolla. Kan dock inte ringa in problemet men tycker mig märka det i både Edge, IE och gamla Opera (12.16 - varför fortsatte de inte på det spåret... ).

OneDrive - gillar det nygamla upplägget. Visst var det elegantare i 8.1 med "placeholders" men jag hade svårlösta synkproblem där och när man sökte runt lite verkade jag inte ensam. MS verktyg för att fixa OneDrive i 8.1 löste det inte. Känns som att det sätt som gäller nu är driftsäkrare.

Integritet - alla som klagar på att det skickas saker till MS när ni söker och som samtidigt har ett Google-konto som ni är inloggade på är utom talan... Det mesta går ju att stänga av och mycket av snacket känns bara som FUD.

Rent allmänt gillar jag Win 10, inget revolutionerande från 8.1 (som jag körde utan problem och nostalgiska tillbakablickar till Win 7) men en positiv utveckling.

@RickardCarlsson mfl Det går att få Edge att återuppta föregående session. Inställningar, Öppna med, Föregående sidor. Funkar precis som förväntat.

@mistahh, @Jink, @lenowin mfl Vid en nystart av datorn är NumLock av vid loginskärmen, om datorn väcks ur strömsparläge är NumLock på. Iaf beter det sig så på mina maskiner och har gjort under Win 8-tiden också.

Man börja vänja sig så smått så den värsta surkålen har försvunnit. Är alltid så med oss "EA". Vi vill ha det nya fort men när det nya inte är exakt som det gamla blir vi förvirrade.

Av kskolle
Skrivet av Yeah_Right:

Det är så sjukt mycket VR i medierna nu för tiden (yaay!). Jag kan knappt bärga mig tills de börjar hitta ut på marknaden. Idag har jag säkert stött på 10+ artiklar runt över alla sidor jag läser

Nästan sjukt lika mycket som det skrevs om 3D TV ett tag. Har själv haft ett par OR men tyckte det blev lite rörigt med alla sladdar. Och att skrivbordet inte var integrerat så man fick slita av sig masken med jämna mellanrum om man skulle starta ett spel och menyerna var inte kul att lagga runt i med masken. Nackspärr nära.

Men det bli nog bättre: Kunna använda W10 skrivbord, trådlösa VR-masker (eller bara en sladd att hålla reda på) och bättre menyer.

Av kskolle

Linux (Ubuntu Mate)
Någon som fått Dolby digital (och DTS transcode till DD) att fungera i Kodi. Jag får bara fågelkvitter. Med filmen har stereo-ljud får jag ljud men inte om filmen har flerkanalsljud. NUC - DSP/HDMI - TV-Onkoy förstärkare.

Installerade

sudo apt-get install software-properties-common sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install kodi

Installerade pavucontrol och gjorde som det stod i Kodi Wikki[/url]. Tyvärr saknar Sonys TV DTS 5.1 så bockade bara för Dolby Digital.

http://kodi.wiki/images/thumb/a/a3/Passthrough2.png/452px-Passth...

Kanske ska testa detta istället när jag har tid: http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_on_an_Intel_NUC

Nope, lite marigt då NUC har en känd bios-bugg som gör det svårt att starta från usb-minne (blir en mary go round att man tror sig brickat enheten) så man får byta port mellan gångerna men fick till slut igång KodiUbuntu men inget flerkanalljud där heller. Kanske skulle prova OpenELEC? Fast tror inte man kan köra in andra paket till den som ssh och rutorrent. Blir nog att hålla sig kvar vid Windows.

Av kskolle
Skrivet av Wallman:

Är det någon som vet hur jag kan spela en ljudfil samtidigt som en orelaterad video med avstängt ljud på? De blockar varandra för närvarande. Det är en podcast samtidigt som jag vill spela upp ett sportevenemang de pratar om i podcasten. Min mobil är just nu den enda mediaspelaren jag har. Tack

Vad jag vet har aldrig Windows Phone haft äkta multitasking. Var inte det den stora grejen som Microsoft trummat för med kommande Windows (phone) 10?

Av kskolle

Jag vet inte varför Windows utvecklare plötsligt bestämde sig för att ändra sättet nätverksdelning fungerar. Det är inte bra. Först hade jag fildelning och nätverksåtkomst för alla mina Windows 7/8 maskiner men inte efter uppgraderingen. Tur att jag hittade denna guide:
http://www.dedoimedo.com/computers/windows-10-network-share-a...

Av kskolle

@Petterk: Jo, en hel del faktiskt. Många jag skulle sakna på Android. Saknar bara Viaplay och TV4 i windows Phone annars delar jag inte app-saknads-åsikten.

Men vad fult 8.1 är om man kört 10:an ett tag. Blir nog nice med WP 10 när det släpps till 1520 nästa år. Utan buggar och en fungerande synk i webbläsaren får man hoppas. Och svensk Cortana eller att man kunde köra den engelska utan att behöva byta region.

Går man till https://www.windowsphone.com så kan man se sin inköpshistorik, men det är allt. Ser ut som om Microsoft lagt ner Store för WP från PC. Om jag inte är helt galet ute har de tagit massa steg tillbaka i konkurrensen från Android och IOS där.

Av kskolle

@MrPhilicorda: Backade tillbaka till 8.1 ännu en gång. Men mest för att det ofta inte gick att skriva. Skrev jag i slutet på en text och skulle back-radera raderades det mitt i texten. Hade engelsk region för ville testa Cortana.

Men vad fuck in the hole Småland, när jag skulle återställa Windows 8.1 fanns bara två kopior från 10:an. Så viktiga appar var utbytta mot dessa och gick alltså inte starta. Så ingen Hotmail bland annat och sökte, sökte och sökte på Bing som verkligen är ding.

Vilken dag! Sitter nu och installerar om alla appar manuellt.

Av kskolle
Skrivet av llxt:

Är det läs och skriv rättigheter du behöver till disken? Isåfall ska det gå att sätta rättigheterna där disken är monterad

Löst nu när jag installerade och använde Ubuntus "Diskar" istället, tog bort partitionen med Gparted, och skapade dem med "Diskar" som user. Men fortfarande går det inte dela ut mappar från usb-disken på nätverket till Windows. Kanske inte går i Linux? Kör disken i Windows serven istället då det går i Windows.