Inlägg

Inlägg som kskolle har skrivit i forumet
Av kskolle

@enoch85: Behövde inte göra något mer än att öppna en valfri port i NetAtOnce router till min dyrare och bättre router. Där vidarebefordra porten, externt till min Virtuella Oncloud internt på port 80 så det hela fungerade. Men tänk vad livet varit lättare om NetAtOnce kunde klara av konsten att brygga sina grejer.

NAO router, virtual host 7899 Extern/Intern 192.168.x.x - Linksys router Extern 7899 Intern 80 192.168.x.x - (Owncloud).

Av kskolle

Dropbox fungera nu i alla fall. Bå¨de skicka och läsa. Otur att jag startade ett Owncloud hemma på serven. Finns undermåliga appar att kolla vad man har i sitt cloud men inte läsa text-filer eller skicka. Vet inte hur det är på Android eller IOS.

Av kskolle

@tvetberg: precis ja, och man får dra ur sladden 10 minuter ibland för att det ska komma igång. Lite olika också. Händer att endast 5GHz slocknar. Eller att all Internettrafik slocknar men Asusarna går att conecta.

Av kskolle

Vad jag förstår efter att ha två Asus RT-ACxxx routrar är de inte till för att belastas konstant på WiFi för då får de värmeslag.

Av kskolle

Tycker Webbläsaren i WP 8 är rätt okej fast Edge i W10 är bättre enligt personligt tänkande.

Av kskolle

@boibo: Rätt olika resolution och har provat med DPI standardinställningen 100% på alla tre datorer.

Av kskolle

@jocke92: Det jag saknar på min ip-box som fanns i Mediacenter är framförallt att kunna sätta serieinspelningar och kunna bestämma att bara nya avsnitt ska spelas in (inte 14 repriser) och kunna sätta 10 minuter över tiden om det inte krockar med annat program. Helsinke att det inte går i Sappas moderna IPTV-box. Rena neandertalaren jämfört med Mediacenter från utskällda Microsoft. Förresten ändra sluttiden manuellt är rena skämtet. Kolla här:

Kodi fungerar rätt bra men MCE och deras EPG är överlägsen. Synd att Microsoft lagt ner det men tror det beror på alla kodningssystem och parning av kort+box. Eller så vill de satsa på TV-funktionen i sin Xbox?

Av kskolle

@anon37058: Ska försöka detta, tack! Också tack till enoch85 som tar sig tid att lägga ner arbete på detta.

Av kskolle
Skrivet av Phiphler:

Owncloud är inte den bästa lösningen ifall man vill ha sina filer tillgängliga/uppbackade överallt hela tiden IMO.

BitTorrent Sync fyller exakt samma funktion, är väldigt lätt att få igång och använder torrent-protokollet för att skyffla runt datan.

Kör en Windows 10 server 24/7 för ip-kameror, Kodi, Plex mm på en i5 4690k

http://s6.postimg.org/5vgieyclt/rte.jpg

Körde BitTorrent Sync och provade också SpiderOak men tycker denna lösning med OwnCloud virtuellt är lättare för mig. Dropbox är bra men med Owncloud kan man ju köra hur mycket lagring man vill gratis.

Som jag skrev innan, synd bara att mitt ISP NetAtOnce strular om man vidarebefordrar port 80, 443 eller 3389 i deras fiberrouter. Är det lätt att byta port utåt för Owncloud?

Av kskolle
Skrivet av Broken-arrow:

Är inte bland annat den som har överhettningsproblem?

Asus RT-AC66U är det som har överhettningsproblem. I alla fall min. Knäpp som faen ibland så var tvungen att köpa ny router av annat märke. Vet inte om det gäller alla Asus routrar men jag rekommenderar inte deras > 1000 kr routrar om man nödvändigtvis inte är ute efter att kunna köra 3G dongle.

Av kskolle

@Aser: Skulle nog satsa på Plex så de kan sköta allt i webbläsaren och musen om de nu inte vill ha flerkanalljud. Du får lite arbete att starta igång det men sedan ska det nog fungera ganska sömnlöst.

Av kskolle

@jocke92: Spelar du ofta in och använder EPG till det finns inget som slår Mediacenter. Provade Kodi som har PVR plugin från start men om du kan Mediacenter kommer du bli besviken.

Av kskolle

@MrPhilicorda: Jag gick tillbaka till 8:an på min Lumia 1520. Internetdelning fungerade inte och synk med OneDrive var undermålig. Saknade även att inte Edge synkades från datorerna som med IE 11. Annars var 10 "mucho más hermoso" än 8:an.

Något man ska tänka på när man ska testa 10 är att man får ladda ner nytt Bank ID från sin bank både när man uppgraderar och eventuellt senare backar tillbaka.

Av kskolle
Skrivet av tellus82:

Tänkte rapportera att win10 funkar prima på Yogan, enda man ska se upp med är lenovo smartswitch, detta lär uppgraderas annars laggar ui't ihjäl sig. Dom har uppgraderat de flesta drivarna också så hitintills funkar allt som det ska. Bluetooth funkar faktiskt bättre än det gjorde i win8.1.

Här finns nya drivare till 1051 modellen (Yoga 2 10")

Edit: Glömde tala om att man sparar ungefär 10GB utrymme med win10 på denna plattan, extra partitionen tas bort & win i sig är betydligt mindre

Fungerar tyvärr inte lika bra på första Yoga. Tangentbordet tror ofta att Yogan körs hopvikt och fungerar då inte. Sömnlöst med Windows 8.1 men med 10 får jag problem.

Av kskolle

Hoppar in i tråded med ett sidospår. Windows Mediacenter är faktiskt ett teknisk under från XP-tiden. Klarar av mycket med PVR-teknik som moderna boxar inte klarar. Nästan så man grät när man gick över från DVB-T till Sappas IPTV-Box. Fast hade en Dreambox under de åren jag körde parabol och den var godkänd eftersom man kunde streama inspelningar till datorn.

Av kskolle
Skrivet av ilstallione:

Den fungerar utmärkt, bra telefon om man är inne på WP med tanke på priset. Dock bör man ju vara medveten om att WP känns ganska beta över hela linjen enligt mig och min fru.

Tyckte jag om Android men har inte haft en sedan min Samsung Galaxy S3 så det är länge sedan. Android kanske blivit bättre nu och sprungit om?

Av kskolle

@ynot: Tyvärr hjälper det inte. Konstigt om bara jag har problemet och det på alla tre som kör Windows 10. Kan ju använda Edge istället men är jädrans nyfiken varför det blir som det blir.

Av kskolle
Skrivet av RogerP:

Så länge inte Ad-block fungerar är det inget alternativ.

Går ju, i väntan på extension, att ändra host-filen.

Ladda ner eller titta på denna textfil
https://dl.dropboxusercontent.com/u/27539567/HwcYWCi9.txt
Öppna anteckningar som administratör och klicka på öppna och skriv:
C:\Windows\System32\drivers\etc\HOST
Kopiera in texten från textfilen i HOST-filen och spara. Starta om. Tyvärr går det inte välja vilka sidor man ska slippa reklamen i. Tyvärr finns inte heller något sätt att auto-uppdatera reklamblockeraren men så länge Edge inte har extension får man ta det.

http://s6.postimg.org/yf1lkp3d9/hosta.jpg

Av kskolle

Windows 10 och IE11 gillar inte BBK

http://s6.postimg.org/5h8p8kuvh/konstig_bbk.jpg

Så ser det ut på mina datorer om jag försöker köra BBK från Internet Explorer. Hela rutan kommer inte med. Bara en förstorad del så någon testknapp kommer jag inte åt. Något som går att lösa fast det inte är viktigt?
DPI 125-150% och Zoom 100%

I Edge fungerar det

http://s6.postimg.org/gi3udln4d/bbk_edge.jpg

Av kskolle

Samma med Office nyklar. Köpte en 2013 på Blocket för 200 kr men sedan uppdaterat OS till W10 går den inte aktivera längre. Smällar man får ta när man köper ful-licenser billigt.