Inlägg

Inlägg som kskolle har skrivit i forumet
Av kskolle
Skrivet av Broken-arrow:

Funderade först vad nyhetsvärdet var (när man vet redan att Home tvingas på uppdateringar).

Var vist något annat, fick uppdatering i går, kan det vara denna tro?

Förresten märkt av en sak i win 10 och det är visst lagg i netflix appen (blir vist eftersläpp i halv sek/stannar upp och sen blir det snabbspolning framåt det man tappat). Kan bero på HD kvalitén (har 100Mbit), men enklare att veta om flera har problem. Blir oftast 20/30 minuter in och i filmer även två gånger.

Samma här och har fiber.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kskolle

Någon här som arbetar på Yahoo?
Yahoo är ju på offensiven och har tagit över Ask.com roll som Internets värsta bloatware installerare. Har råkat ut för dem två gånger och fått in skiten som blivit synkad till andra datorer. Bägge gångerna har jag bockat ur Yahoo. Senast var det Vuze Leap.

Av kskolle

@Broken-arrow: Kör mina routrar som AP (Asus RT-AC66U och Asus RT-AC56U) fast de failar ändå ibland. Är sugen på två Ubiquiti UniFi AC Wireless Access Point istället men tycker det blir plågsamt dyrt även om man beställer från USA.

Vi har 20 tal Ubiquiti WAP på jobbet. Inte snabba, ca 40 Mbps, men otroligt stabila när man romar mellan dem.

Av kskolle

@Broken-arrow: Nu ville han ha trådlöst också så därför jag lade till http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1828791. Men kanske mer går under rubriken professionella hotspot.

Av kskolle
Skrivet av Broken-arrow:

R7000 är bra, annars Ubiquiti grymt fin sak, den testsida som testar en av deras routers klarar inte mäta den

Kostar att ligga på topp!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2369474
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1828791

Av kskolle

@zipmiX: Samma i Firefox och Inet är inte ensamma.

Av kskolle

Ska du uppdatera startar du skivan i Windows och om inte installera Windows 7 kommer upp automatiskt får du öppna DVD:n och klicka på setup.exe.

Av kskolle

Vet inte om det varit med innan men blir alltid fundersam när arbetskamrater ska köpa dator och går endast efter hur många GB datorn har. Att folk inte visar mer intresse och ger lite tid att titta på denna guide: A consumer's guide to the most popular low-cost home computers.

Av kskolle
Skrivet av Nautilus011:

Konstigt att polisen inte knackar på Googles dörr.
Sök efter swefilmer på google så kommer man till en fullt fungerande swefilmer.

Gjorde så och dessa sidor är ju fortfarande igång. Fast med annat domännamn. Själv är jag helt ointresserad att se film med 2.0 ljud från dessa sidor och Viaplay, C-More Play, TV4 Premiun. Finns nog bara 5.1 ljud i Windows Netflixapp, APTV Netflix, APTV Itunes och så Android/IOS appen till HBO.

Av kskolle

Semestern slut. Både kul och sorgligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kskolle

Själv är jag miljömedveten och håller hastigheten. Långa köer bakom mig och mobbad av de bakom när jag kommer till jobbet. Testat att köra 90 på 80 vägen till arbetet en dag och ändå långa köer bakom mig men fick i alla fall en klapp på axeln att nu körde du riktigt.

Ärligt talat. Är det inte dags att ha fri fart eller "rekommenderade hastighet" på landsväg när man ändå ska ligga10-30 km över om man inte ska bli en farlig omkörningsstock! Ingen idé att ha lagar som endast 5% följer.

Av kskolle
Skrivet av str8forthakill:

Jag har haft tre DirectCU kylare i rad nu på mina grafikkort, och jag måste bara säga. Värdelösa fläktar! Kylaren i sig är bra men dem har snålat in så in i berget på underlägsna fläktar, undvik Asus grafikkort så mycket som det bara går. Det förbättras inte överhuvudtaget med nya versioner av kylaren.

Har haft DirectCU och nu DirectCU II och är enormt nöjd med kylarna. Så kan det gå. Vi alla tycka olika.

Av kskolle
Skrivet av nipe:

Du kan ju söka program genom att skriva ett par bokstäver i Windows 10 också, samt välja att använda fullskärmsstartmenyn om du föredrar den.
Vad är det du menar är annorlunda, ett steg till?

Med ett steg till menar jag förstås att man ska klicka på startmenyn/sök. Inget livshotande men ändå ett steg till. Angående att styra fullskärmsstartmenyn (pekläge) men fjärr fungerade det inte lika bra som med 8:an. Metro/modern UI och startmenyn (full eller inte) fungerar inte riktigt på samma sätt.

Av kskolle
Skrivet av snajk:

... Det var precis samma med 8.1 exempelvis, hade man en nyckel för 8 så gällde den inte för nyinstallation av 8.1 utan man fick installera åttan igen och sen uppgradera.

Tycker det verkar helt klarlagt att har du retail kan man flytta licensen till ny dator, installera Windows 8.1 och sedan uppgradera till Windows 10 innan 29 Juli 2016 men efter 29 juli 2016 fungerar det att flytta Windows 8.1 men inte uppgradera maskinen till Windows 10.

Skrivet av lolight:

...
De har också själva svarat (Engelsk onlinetidning) att det INTE kommer att kunna gå, byta moderkort och återinstallera W10 på detta nya kort efter den 29 Juli 2016. Du kommer att kunna göra det fram till detta datum, men inte efter. Det är så det verkar.
Men åter igen - ingen vet med säkerhet. Du vet inte heller, så lova inte detta till någon!

Inga problem för mig. Vill jag flytta min retail-licens efter 29 Juli 2016 så får jag köra på Windows 8.1 eller betala en uppgradering till Windows 10. Min Windows 8-licens retail har inte försvunnit. Inget konstigt med det om det #lolight skriver stämmer och ser ut att vara det mest naturliga sceneriet.

Av kskolle

Tycker det är bra att 10:an är gratis för alla med Windows 7 och Windows 8. Har lite svårt att gnälla även om allt inte fungerar som jag vill.

Av kskolle
Skrivet av lolight:

Det kan vara ett enormt problem. Det kan hända saker som du inte vet. Säg tex att du nekas lån till ett hus du vill köpa. Orsak. Banken har ett avtala med MS och de har koll på att du surfar på siter som ger SMS-lån.

Du söker ett arbete, men nekas. Orsak är att du har donerat pengar till någon organisation som arbetsgivaren personligen är emot, och denna har köpt en tjänst på nätet som har en total profil på dig som människa. Nej, demokrati, frihet, yttrandefrihet och frihet från övervakning är alla tätt sammankopplade.
Det är därför som man se att odemokratiska länder, direkt tar bort alla dessa. Samt på samma sätt så ger borttagandet av dem, också per automatik, ett odemokratiskt samhälle. Ett totalitärt förtryckarsamhälle, och det ger i sin tur korruption.

Du har helt rätt där. Vi kommer inte förstå förrän vi drabbas, om vi drabbas. Men körde med massa kondomprogram i FF som tog bort all spårning men tyckte allt blev mycket tråkigare. Var mycket man ville komma åt som blockerades och hålla på med att avblocka enskilda saker som Diskuss mm tröttnade jag på. Så nu kör jag utan "kondom" igen. Men precis som du skriver vet vi inte vart informationen vi bjuder på kommer hamna. Kanske vi inte blir drabbade närmaste tiden men om tio år får kanske en 30 årig stadgad man med familj lida för massa dumheter han gjorde på Internet som tjugoåring.

Av kskolle
Skrivet av Jonny Myran:

"De" som säger att man bara kan lira 10 minuter vet inte vad de snackar om. Kanske om man lirar något som inte alls lämpar sig för VR utan att ha vant sig vid tekniken först. Visst kan man känna sig lite konstig i början efter en lång spelsession, men precis som med sjösjuka så anpassar sig hjärnan efter ett tag. Jag kan utan vidare sitta i timmar med Rifts första utvecklingskit (som är jämförelsevis värdelöst jämfört med hur de nyare versionerna av Rift och Vive presterar) utan att må illa.

Grejen med VR är att det måste upplevas för att man ska fatta. Det går helt enkelt inte att tänka sig hur det är, hur bra beskrivet man än får det. Jag minns att en journalist beskrev det som att försöka förklara en dröm man hade under natten för någon – det går helt enkelt inte att förmedla hur det verkligen kändes eller vad man upplevde.

När det gäller att bli frånkopplad från omvärlden så behöver man ju inte köra på maxvolym så att man inte hör omvärlden. Har man så små ungar att de konstant måste passas så har man dessutom säkerligen ett par timmar över på kvällen efter att de gått och lagt sig. Alternativt så kan frugan ta på sig att passa dem ensam då och då i utbyte mot att få egen tid vid något annat tillfälle.

Prova VR – precis som den överväldigande majoriteten så lär du bli frälst

La ner att spela VR+Headset då det är sant att man helt isolerar sig från omvärlden. Blev nog bara illamående en gång när jag stod och spelade HL2 och gick fram för att titta över en avsatts och sköt ner några Aliens. Problemet var bara att det inte längre var kul att spela på vanlig skärm. Grafiken var 1000-fald bättre men att inte vara inne i spelet kändes, jag nu kommer det, helt platt.

Av kskolle

Bara jag som gillade Windows 8 menyn bättre än W10 menyn? Sitter dock på 50 tummare med speldatorn. Tyckte det var praktiskt att bara behöva starta Windows och sedan skriv in första bokstäverna av programmet i startskärmen så kom det upp. Nu i 10:an måsta man göra ett steg till.

Till HTCP är W8 suveränt. Bara starta datorn och ta fram Harmony-fjärren och bläddra fram till Netflix-appen eller KODI, sedan trycka OK. Lite synd bara att det inte gick att bläddra fullständig i Netflix-appen med fjärrkontroll. Ska testa ikväll om detta även går att göra i pekskrämsläget eftersom jag ändå uppgraderade till 10:an för gratis är gott.

Av kskolle
Skrivet av Paddanx:

Jo, jag tycker samtliga företag, OS och program som gör detta bör tas upp i samma diskussion. Är det Win 10 ni vill hacka ner på, eller att man överger sin privata data?! Annars är det ju bara ett påhopp, och hela poängen med att säga ifrån försvinner.

Om du verkligen tycker att själva beteendet är problemet så bör du ju ta upp alla källor som gör detta, avsett om det är Microsoft, Google eller Apple eller Tomten själv... För vad är skillnaden mellan Win 7/Xp med Coogle Chrome som alla har vallfärdat till, när du ger upp samma spårning och info där, som med Windows 10. Öga för öga, eller?

Håller med att Win 10 pratar för mycket mot internet, både som standard och när allt är avstängt. Men det som skrämmer mig är att folk verkar tro att det "bara" är just Win 10...

Hur är det med Firefox synk. Samlar de också in massa data om mig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av kskolle

@Asprarn: Har också problem med You Tube och att ljudet inte hänger med. Har en NUC kopplad till en Sony TV och får stänga av TV:n och sätta på ibland för att det blir svart. Men oftast fungerar det.