Inlägg

Inlägg som torax har skrivit i forumet
Av torax
Skrivet av Främling:

Håller på och fipplar med legendary items nu (båge och 1h). Finns det någon bra sida med tips om hur jag bör fördela poängen och framföralt vilka gems, relics osv jag bör ha?
Lite rörigt system så här i början.

Hej,

Eftersom vi pratar Legendary Båge antar jag att du är hunter. I så fall hoppas jag att jag kanske kan vara till lite hjälp:

Tips nummer 1: Ta det lugnt:) Strunta i det mesta, det kommer för eller senare kännas självklart men i början blir det lite mycket för de flesta.

Som hunter gör jag här:
Båge: Öka DPS så mycket som möjligt. Strunta i legacys så länge, Maxa DPS först, i motsats till Legacies slår detta på ALLA skott.
Vapen: Strunta i DPS (seriöst) Du skall helst inte vara så nära att du kan slå på nåt i alla fall. Välj någon legacy som känns bra och pumpa in poängen där. Har du någon crit-ökare ta den.

Jag går igenom bra legacies lite längre ner.

Settings/Gems/Runes
Du kommer behöva MASSOR senare i spelet. Eftersom det krävs många T1 för att melda en T2 osv. rekommenderar jag att du bara kastar in T1/T2 (ok T3 då om du vill...) tills du når högre levels. Dessa är nämligen borta för alltid när du deconnar ett vapen. (kan hindras med en relic-removal scroll, 195 TP, men det är bortkastade pengar innan end-game.) Släng på nån setting som ger moral & PM, kolla om det finns nåt gem eller runa som ger agi (eller fate eller vad som helst som känns minst 'onödigt') Tänk på att AGI är din huvud-stat, men anledningen till att man EGENTLIGEN vill ha mycket agi är (förutom crit) Physical Mastery. Det är egentligen denna siffra som är intressant för din DPS. Så PM är är alltid bra att slänga på om man inte hittar annat matnyttigt.

Anledningen till att du inte skall lägga så mycket tid/relics/etc på detta är att du bör skaffa en ny båge ungefär var 5'e level och därför 'kastar' (deconnar) din båge ganska snart efter du har fått den. (Grund-dps'en ökar för varje level) Vapnet kan man behålla längre (är ju bara till för sina egenskaper INTE dps)

Deconstruct:
Deconstruera bör man helst göra på varje x*10 +1 level (altså 1, 11, 21 osv) Detta för att man får samma IXP-Runa oavsett om man deconnar på 21 eller 29. IXP-Poängen man har bränt på level 21-29 är altså bortkastade.

31 är en 'bra' level att deconna på. Vid levels över 30 får man nämligen förutom runan möjlighet att spara en legacy som det gamla vapnet hade. Denna kan man sen kan använda för att byta ut en 'värdelös' legacy till en bra på ett nytt vapen.

Senare är det bättre att alltid levla allt till 60, ger mycket bättre relics vid decon.

Om man vill känna sig lite cool (:)) :
Om man levlar lite långsamt sådär finns det 3 nivåer innan endgame där man kan lägga lite extra krut på vapnet: 60, 65 och 75. Vid dessa levels finns det Second-agers (mer dps och mera poång att lägga på legacies) som går att crafta. Finns vid andra levels också, men då som very-rare mob-drops. (Lämnar First-age diskussionen därhän sålänge...)

Titles/Scrolls
Titles/Scrolls kan du ta vad som helst till att börja med, all damage är bättre än Common. Skall du grinda de bakre rummen i Sarnur för rep med Thorins hall måste du ha Ancient-Dwarf damage annars händer ingenting när du skjuter.

Legacies:
Legacies jag anser är ett måste på vapen du skall behålla längre tid: (Observera att jag är fleetness-hunter, jag gillar stadig, snabb ström av dps+crits mer än höga siffror på färre shots, och kör 99% i Precision, andra hunters har andra sätt, detta fungerar för mig)

Måste för mig = *
Bra att ha = -

Båge:
*Focus Bow critical Multiplier
*Induction Bow critical Multiplier
*Quick shot critical

Vapen:
*Precision Stance critical
*Needfull haste duration
-Power restored by deep concentration (kan vara bra att ha, man bränner Power som bara den när man öser på)
-Improved strength of the earth morale regen (ganska oviktig, men bra och ha grej)
-Agile rejoinder heal multiplier, testar jag just nu för mera galna solo-saker. Tror nog jag byter den senare till en ren vitality-legacy eller nåt annat. I grupp vill jag ändå inte vara så nära att jag kan använda Melee.

Sen byter jag de jag inte vill ha till AGi och Vitality-legacies (man kan trada dessa hos vissa 'barters' eller melda dem för shards hos en relic-master)

Det finns de som gillar threat-reduction legacies. (Det är ju ganska lätt att dra aggro som hunter) Jag anser dock att det är bortkastade legacy-slots. Spelar i stort sett alltid med samma 2-3 Tanks (vet hur mycket de kan hålla emot) och man kan ju ta det lite lungt i början istället om man är osäker på tanken (ha gärna både whisper-draw och Wind-rider böcker för att byta mellan pga detta)

Altså typ: Whisper-draw+ Endurance-> Whisper-draw+Precision->Wind-rider+Precision. Underlättar för en tank som inte är så van.

Allmänt:
Fyll ALLTID ALLA slots du har för att levla vapen (1-6 är gratis om jag minns rätt) Man får mera IXP ju fler vapen man har slottat (216% vid 6 iirc)

Nåja, en bild säger mer än tusen ord säger de ju:)

http://imageshack.us/photo/my-images/43/libild.jpg/

Hoppas detta hjälpte lite och inte bara förvirrade:p

Trevlig Lotro-Helg!
/Tobbe

Eller om man springer in i mig på Evernight:
Dawarad HNT | Dawadan MIN | Dawared WRD | Dawmur GRD | Dawagrim RK | Dawaran CPT | Dawfast CMP | Dawaras LM | Daweric BRG | Dawnakh WRG

Av torax
Skrivet av 73mpl4R:

Följ storyn så kommer du rätt!

  • Level 32 - 40: Evendim, Trollshaws

  • Level 40 - 48: Angmar, the Misty Mountains, Forochel

  • Level 48 - 51: Eregion

  • Level 51 - 59: The Mines of Moria

Och så vidare!

Bra tips, lite beroende på klass (och hur bra prylar man har...) brukar jag dessutom göra en avstickare till Gates of Moria vid level 45-46 för att göra volym 2, bok 1. Det är denna quest-kedja som ger en 'Legendary weapons'. Sen fortsätter jag där jag var, med den skillnaden att vapnet levlar upp med mig innan Moria:) (Explorer-questarna utanför Moria ger en samtidigt bra jewellery!)

Citat:

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Främling
Har precis blivit L39. Vet inte riktigt vilket område jag ska hålla mig i? Vill nå Moria och förbi så snabbt som möjligt. Det är så tomt överallt på min server men tydligen blir det bättre efter Moria. Har svårt att hitta quests. trollshaws är sååååå tråkigt område. Evendim hittar jag inga mer quest i. HJÄLP!

Just nu är det ganska tomt överallt i låg-nivå områden. Inte så konstigt, de första 3-mans instanserna till Rohan släpptes i måndags. Alla jag känner som har max-level-gubbar gör inget annat än kör Iobar, Great goblin och Scuttledells just nu (inklusive jag...) Resten av tiden kör man jul-festivalen för att hoppas på en 'Tarnished Symbol' som reward;)

Själv brukar jag dra till Angmar runt level 39, inte alla som gillar det och ganska mycket fellow-ship-quests. Men du borde kunna komma upp i 42-44 ganska fort där, efter det är både Forochel och Eregion bra alternativ innan Moria. Misties är underbart, men det tar tid. Långt mellan quest-hubbarna.

Och kör för guds skull inte Moria 'så fort som möjligt', kan vara den coolaste miljön som har gjorts i ett dataspel någonsin!

Man kan byta server, men det är ganska dyrt (~1000 TP per character om jag minns rätt). Om du spelar en del och kör samma klass du nu är van vid, bör du hinna levla upp en ny gubbe på en annan server till 39 innan Jul, kanske är en bättre lösning?

Lycka till.
/Tobbe

Av torax

Hej,

Kolla under 'refining'. Allt som kräver kol av olika nivåer är 'refining' istället för 'smelting'. Prospector-recepten man behöver får man alltid automatiskt när man levlar prospecting. Undantaget de som bara underlättar och/eller sparar material som kommer på högre levels (och oftast måste köpas av reputation-barters.)

Lycka till
/Tobbe

Av torax

Nja,

Måste väl räkna mig själv som 'med åren' 42 bast och gift:)

Jag har inte tappat spelsuget alls men man är ju mera beroende av saker runt omkring. Går mer i vågor så att säga. Mer på vintern än på sommaren t.ex. Tycker att det är roligare att göra saker tillsammans än att bara nöta själv.

Ibland drar vi igång samma spel och då blir det mycket, Fallout 3 t.ex körde vi rejält när det begav sig eftersom vi gillade det båda två. Sen har vi kört vissa singel-players tillsammans genom åren (om de är gåt-baserade eller strategi, Myst är ett bra exempel)

Senaste halvåret har varit ganska extremt dock eftersom frun råkade bli biten i ett MMO jag har spelat ett tag. >30 timmar i veckan ligger vi väl på i snitt. Förödande effektivt att kunna prata med varandra när man kör instanser t.ex. och att alltid kunna kombinera alts på ett optimalt sätt (tank/heal etc). Det känns nästan som fusk ibland.

Är ett bra tips till de som har svårt att motivera dataspel 'inom familjen', leta efter MMO's som båda/alla kan gilla. Även om det inte skulle råka vara ditt absoluta första-val av MMO uppvägs det ju rejält av att få spela mycket och tillsammans!

Rejält med pengar sparar man också. Helg-kvällarna numera är inte restaurang + bar, nejdå: Mat anpassad för enhandsfattning + monster-slakt!

En skippad rejäl utekväll är ju en årsavgift i vilket MMO som helst:)

/Tobbe

Av torax

Har sett fram emot detta släpp så länge nu att jag hoppas klara av att vänta tills typ februari 2012. Dels kommer buggarna vara 'färre' men framförallt kommer man kanske kunna levla på ett sätt som t.ex OOO gav oss i tes IV utan att ha lagt 400 timmar på en karaktär som knappt kan få ihjäl en mud-crab;-) tyvärr ljuger jag ju för mig själv och kommer sitta där 11/11!

Av torax

Orka?

Snälla nån, tagga ner lite. Fantastiskt skoj att försöka hänga med i debatten men nu börjar popcornet ta slut ta mig tusan. Telefon-operativ hit och dit, jämför med vilken annan valsituation som helst. Vissa operativ är bra på vissa saker, andra på andra! En jävligt usel hantverkare har med sig en skruvmejsel när man skall slå in en spik... Köp den telefonen du anser uppfylla DINA krav, den telefonen du köper blir Varken bättre eller sämre för att nån annan köper någon ANNAN telefon. Utgå från din kravspec, utvärdera marknaden, slå till när du kan köpa vad du vill ha. God jul på er...
P.S denna inlaga är från en iPad uppkopplad via hotspot-möjligheten i en android-lur D.S.

Av torax

Äntligen

Klar med första gubben i main-quest. drygt 100 timmar (Gillar att springa runt och questa). Har lagt några dagar på att modda bort det som jag retade mig på. Börjat med en ny (gumma denna gång). Har efter >50 timmars speltid precis börjat närma mig Mojave outpost;-) Så här skall det vara, kommer ta minst 400-500 timmar för denna lilla stackare att klara sig igenom de flesta questarna. Snacka om prisvärt spel. Precis som 3'an; kostnaden per timme ligger på öres-nivån...

Rekomendationer för er som tycker det är enkelt:
XFO-Modden (välj efter behag hur vidrig världen skall vara)
Darker nights (Man går helt enkelt inte ut på nätterna om man inte måste, påverkar hardcore-mode ganska rejält)
Har inte hittat nån mod som stänger av Wait och Fast-travel än, så det får gå på diciplin än så länge.
Kompanjoner lämnar man förstås hemma efter man har gjort deras quests.

Att inse att man inte hinner till bebyggda områden innan solen går ner (ca 20.15) medans man släpar sig fram på ca 1/5 av normal hastighet med ett skadat ben. Bara en knappt fungerande 9-millimeters med 19 kulor kvar i inventory, ja se DET är en upplevelse man sent glömmer.

Ses i Mojave

/Tobbe

Av torax

Nåt sånt kanske? Larmar om du är mer än 5 meter ifrån luren

ThinkGeek :: BluAlert Bluetooth Bracelet

/Tobbe

Av torax

Hej,

Du verkar ju vara ganska händig (Snygg hörna !). En hylla ovanför skärmen med ett chassi på tvären kanske? Lite förgmatchad perforerad plåt eller nåt framför samt ett sjysst kabelrör länge ena hörnet. Eller offra pärm/blom-hyllan så att det inte blir så överlastat precis framför där du sitter kanske?

God fortsättning.

/Tobbe

Av torax

Gav: Ny mobil till farsan (Doro 410) , Netbook (D250) till morsan. Ny micro till Syrran. Massor grejer till syrrans barn. Fick: Obetalbar underbar kväll med familjen och ett par vinterpjuck (som jag iofs köpte själv...) Värt varenda öre:-) God jul! /Tobbe

Av torax

Verkar alltid gå att beställa i7 på hemsidan om man kollar på 'små och medelsstora företag' istället för 'hemmet'. Skumt. Tyder ju dock på att det alltid kommer funka via telefon som ollepelle gjorde (de finns ju uppenbarligen...).

OBS att både moms och frakt är exkluderade på den avdelningen om man vill jämföra priser.

/Tobbe

Av torax

Hunter verkar leda fortfarande, men jag kanske kan öka snittet något

Häftigt att se att ålder inte verkar spela nån större roll varken för spelandet eller vilka typer av spel man gillar. Bra så!

Ålder: 40
Plattform: PC
Favoritgenre: Just nu RPG. genom åren blandat RPG, FPS, TBS
Spel: Just nu TES IV, Oblivion med OOO.
Bland favoriter tidigare: HL1 och 2, STALKER SoC (Med OL modden) AOW 1, Silent Hill 2 & 3, Fallout 3, Bioshock.

Sambon har som tur är också gått och blivit spel-tokig. Spelar ofta tillsammans vilket väl förklarar varför FPS har blivit lidande senare åren. Oblivion är perfekt, hon går omkring och snackar med folk och jag slaktar goblins...

Ha det.

/Tobbe

Av torax

Hej,

Nu kommer väl alla anse att jag är lite väl paranoid men...

Har i stort sett ingenting riktigt viktigt på de datorer jag jobbar/kör/spelar ifrån utan kör såhär:

2 st 'små' servrar med raid 1 på bägge. Har en katalog på den ena som anses 'viktig'. Varje natt kopieras katalogen från Server1 till Server2 (som altså bara är en backup-maskin).

När detta är klart körs en .cmd som zippar och kopierar allting till en iomega-rev-station.

När detta är färdigt körs en kopia av zippen upp på en extern server via ftp.

Denna har i sin tur raid 1 plus bandbackup.

Banden i iomega är veckovis inkrementella och byts i 4-varv vare måndag. Ftp-filen är hela smacket en gång i månaden (med datum på filen) + inkrementell därimellan. (lätt att fixa med en .cmd och 7zip t.ex)

Tilläggas måste här förstås att jag jobbar med it och inte själv betalar hela kalaset (slipper bl.a. hyran för den externa servern, jag 'lånar' diskplats där av jobbet) Som privatperson är det hela kanske overkill, men vissa av ideerna kan man ganska enkelt förverkliga med hyfsat små medel. Anser väl att den viktigaste punkten här är den externa servern (tänk inbrott/brand).

Kanske ni är 2 som börjar bli nervösa? Kolla möjligheten att hämta/skicka varandras backupper via internet t.ex.

Skydrive kanske är nåt för det allra heligaste? (tror 25 gig är gratis hos MS). Dessutom bra att ha om man är ute och reser och plötsligt måste skyffla upp nåt viktigt från en laptop.

En intressant sak är att jag har övergett alla s.k. professionella backuplösningar. Tar helt enkelt för lång tid att återskapa saker. Alla program och rutiner ovan hanteras med gratisprogram + windows schemaläggare + .cmd-filer

Ha det gott.

/Tobbe

Av torax

HDD alla gånger. Med så 'lite' data får det ju dessutom plats på skydrive (lagring i Windows Live) 25 GB gratis. Känns alltid bra att ha prylar man bryr sig om på annan ort också.

/Tobbe

Av torax

Herrejösses, nu fick jag att göra. Tur att det är röd dag imorgon. Efter alla dessa 'bra' namn känns ju

Tobbe-Pc, Tobbe-Laptop, Tobbe-HTPC, Tobbe-Htc, Server3 och Server4 plötsligt helt off... Nätet heter dessutom Tobbe-Net. Man kan ju skämmas för mindre.

/Tobbe

Av torax

Gratisvariant (från 1993...) på:

http://ourworld.compuserve.com/homepages/pagrosse/realmah1.ht...

En gammal för dos, på vista funkar det med dosbox (programmet kräver fullskärm)

Inga tutorials tyvärr, men regelboken går nog att hitta (har själv bara böcker från 'riktiga' spel tyvärr så jag kan inte maila)

Är i grunden inte svårt, har du spelat canasta eller samba är det mesta 'ganska' självklart. Däremot finns det mycket taktik i Mahjong som det tar ett tag att greppa.

Blommor och årstider har de skippat tror jag, men så vill man ju helst spela afk också (vi brukar plocka bort dem precis som i tävlingsmahjong)

Fasansfullt trevligt spel btw, har själv spelat i > 30 år. Träffar fortfarande föräldrarna ibland och kör hela ronder (kan ta en 5-6 timmar...:-)

Lycka till!

/Tobbe

Av torax

Hej,

Jättebra timing och bra läsning. Skall snart våga mig på mitt första bygge någonsin och det är otroligt bra hjälp för en nybörjare att se bilder på hur prylarna ser ut 'i verkligheten'. Har nämligen nästan exakt samma prylar i min inköpskorg!

Tack
/Tobbe

Av torax

Hej,

Har kollat på

2 x Noctua S12-1200 Silent Case Fan 120mm
och
Noctua NH-U12P CPU Cooler, 120mm fläkt

Var det nåt sånt du tänkte på?

De verkar ha fått bra recensioner + att jag hittade ett inlägg där någon hade fått plats med kylaren i samma chassi som jag har tänkt mig.

Det där med kylpasta och byte av kylare känns lite mera avancerat än jag hade tänkt mig men såg att det blev en ganska rejäl skillnad och nån gång skall ju vara den första...

Tack för hjälpen!

/Tobbe

Av torax

Nybörjare, bygga PC/HTPC ca 12,5

Hej,

Lite bakgrund:
Satt i höstas och tänkte sno ihop en hyffsad HTPC men det blev aldrig av. Ny tänkte jag dra igång igen men förutsättningarna/kraven har ändrats en del:

1. Budgeten har hunnit växa på 6 månader.
2. Sambon har gått från att slöspela sims på en bärbar till att hon nu sitter och tok-moddar Fallout3. Måste ställa väckarklockan på 0700 lördagar för att ha en chans att hinna först till speldatorn. Så kan man ju inte ha det...

Tänkte försöka slå 3 flugor med en smäll och fixa en speldator i HTPC-Chassi och samtidigt ge mig på mitt första bygge (har alltid köpt färdigt innan).

Har nu läst på som en tok och kollat runt så mycket det går, men kan för lite för att våga lita på mitt eget omdöme.

Detta har jag fått ihop. Tror det skall fungera (hybris...:-) men det finns säkert både saker jag har total-missat samt prylar som går att fixa bättre, så kommentarer vore väldigt uppskattat.

Budget: ca 12,5 KKr

Operativ (vista HP 64x), TV-Kort, tangentbord och skärm har jag.

Kärna:
Gigabyte GA-MA790X-UD4LK - 1 180 kr
AMD Phenom2 X4 940 3.0Ghz, AM2+ Black Edition - 2 107 kr
Corsair 4GB (2x2GB) XMS-2 8500C5 - 712 kr
650W Corsair CMPSU-650TXEU - 992 kr

Chassi:
Antec Fusion Remote Max - 2 143 kr

Disk:
640GB Samsung SpinPoint F1 HD642JJ - 669 kr
1TB Western Digital Caviar GP SATA II - 1 058 kr
LG GGC-H20L Blu-Ray läsare & DVD-brännare - 1 090 kr

Grafik:
2 x Sapphire ATI HD4770 512MB PCIe - 2 198 kr

Totalt : 12 248 kr med frakt

Känns som om grafik-delen är det största problemet. Finns ju så s**ans många val. Kör man med ett st bättre kort kan man ju antingen gå ner i pris på brädan eller behålla den och ge sig själv uppgraderingsmöjlighet med t.ex 1 st 4870 nu plus ett till sen. Min tanke var att samma prestanda fördelat på 2 kort (= 2 fläktar) borde ge en tystare/svalare maskin. Håller det resonemanget eller är jag ute och cyklar?

Hur högljudd blir en sån här burk? Är inte så ljudkänslig men mitt nuvarande 9800GTX låter som en damsugare ibland (gör inget då jag spelar med hörlurar) men om man skall titta på film blir det ju inte så kul...

Följer alla sladdar och annat med så att man slipper sitta där en lördagkväll mitt i bygget och fastna på att det saknas nån liten usel plopp?

Stort tack på förhand och trevlig Valborg önskar

/Tobbe