Inlägg

Inlägg som Back2Nokia har skrivit i forumet
Av Back2Nokia

Hej, nyreggad, hoppas nån fortfarande läser om "gamla" N73

Några frågor, kanske inte N73-specifika, men here goes:

Kom över en N73 till hyfsat pris på Tradera, såld av ett företag som tydligen haft en inbyteskampanj på mobiler - trots att de egentligen inte säljer såna (???)

Helt klart okollad lur de bara ville bli av med, de sålde riktigt gamla sunklurar samtidigt.

Skulle flytta över mitt simkort (Tele2/Comviq): ogiltigt. Jaha, bingo, låst lurjäkel, tänkte jag. Hittade ett operatörs-sms i den icke tömda sms-inkorgen: danska Telia!

Ringde svenska Telia och frågade om deras svenska "Refill" funkar. Javisst, sa snubben. Så jag beställde ett gratis på deras hemsida. Har inte kommit än. Så ikväll tappade jag tålamodet och åkte till en polare som alltid haft Telia-abonnemang och numer en N95. Testade hans simkort: ogiltigt! Ändå ombads han knappa in sin egen kod, precis som när kortet sitter i hans nalle.

Var frestad att slänga min lur hårt i väggen. Nån som vet vad som är fel?

Är det bara upplåsning som krävs, så vet jag var det görs för 200 spänn. Men det är långt till cash och jag vill använda min "nya" lur NU!

Kan det vara nåt allvarligt fel, eller är det den danska låsningen som ställer till det, om den nu ens ÄR låst?

Svamlade nissen på Telia bara?

Fråga 2: mjukvaruversionen är asgammal, 2006. Bör ju uppdateras sen när luren funkar. Har för mig att det knasar rejält om man kör in senaste firmware över så gammal, måste det göras i etapper, dvs varje ny version i ordning?

Har även läst om att "GPS-pucken", som Nokia slutat sälja, inte fungerar med senaste firmware? Var hittar man i så fall näst senaste firmware, om jag nu lyckas hitta begagnad "puck" nånstans?

Som ni ser på mina frågor är detta min första avancerade mobil, dessutom första Nokia på länge.

Tacksam för tröst, råd och svar