Inlägg

Inlägg som kraft90 har skrivit i forumet
Av kraft90
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
tycker det luktar minnesfel faktiskt, kompatibilitet mellan mobot och minnena du köpte, stoppa tillbaka originalminnena och provkör ifall det inte skulle funka att byta kabeln, det är extremt sällan det är fel på en s-ata kabel men man vet aldrig som sagt.

Med orginalminnena så syftar du på de RAM-minnen som var i datorn innan? Och vad är mobot om jag får fråga?

Av kraft90
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Skulle mycket väl kunna vara sladden, så gör som ni tänkt, byt den och se om det hjälper så vet vi var vi har er om det inte skulle funka.

Okej vi testade att byta kabel, men nu går inte datorn igång alls..

Av kraft90

Behöver seriös dator hjälp !

Tja Alla!

Det är så att jag köpte en dator av en polare för några veckor sedan och den har verkligen gett mig självmordstankar. Datorn jag köpte är en Aspire M5100, alltså en dator som han köpt i Affär. Den har en AMD 5600+ Dual Core processor, 2gb ram, Geforce 8600 GT och två hårddiskar på totalt 750gb.

När jag fick datorn så formaterade jag om den, men i slutet av installationen stod det typ "Du kan inte köra med denna hårdvara" så dog installationen. Jag fattade exakt ingenting då jag aldrig vart med om liknande, så jag försökte ca ett dusin gånger till fast dock med samma resultat.

De RAM-minnen jag har i dator är helt nya, första gången jag använde dem var när jag satt in dem i denna dator, så jag testade att byta platser på dem osv, dock inget resultat.

Jag vart trött på detta, då jag hållt på och försökt fixa datorn i drygt 3 dagar, så jag ringde en vän till familjen som är väldigt duktig på datorer så skulle han försöka fixa den.

En vecka senare ringer han mig och kommer förbi med datorn, han hadde fått igång den men sa att det verkade vara något seriöst fel med hårddisken då den inte verkade skriva/läsa korrekt.

Så jag testade, drog in wow från min externa hårddisk och skulle börja spela, men fick en jävla massa error så det gick inte. Tänkte om det kanske var fel på wow på min externa, så jag tog och började installera om det, dock när installationen kommit runt 15% stod det att någonting var corrupt och att det var något fel med C:.

Jag var ju så klart arg och tänkte att dem måste vara hårddisken. Så igår drog jag och en polare till mig och köpte en ny hårddisk, 750gb för 800kr, punga in den i datorn och började installera in Vista. Hela installationen slutfördes och det kändes som att jag äntligen lyckats fixa problemet med datorn! As glada var vi så jag drog in alla drivers, uppdates osv sen drog jag in WoW och började spela, allt fungerade as bra!

Eftersom allt fungerade så bra så tänkte vi "fira" med att lana, skit kul! Efter jag spelat ett par h, så får jag WoW error igen... Jag blir as arg, försöker lite till sen får jag upp meddelande om att det är något fel med läs/skrivningen till C:.

Och det är nu jag behöver Er hjälp, vad fan kan vara problemet? Jag och kompisen tänkte ta och byta ut kabeln mellan hdd och moderkortet idag, samt dra bort min ghettomoddade fläkt. Vi funderar även på om det kan vara så att eftersom datorn är köpt i affär och då har vissa delar, om det är så att datorn då är "låst" till dem delarna, dvs att jag måste ha hårddisken som egentligen ska vara i den från början?

Jag behöver i alla fall all hjälp jag kan få, kom med alla tips/idéer eller vad som helst, snälla hjälp!