Inlägg

Inlägg som vompen har skrivit i forumet
Av vompen
Skrivet av fredix:

@vompen: då nätagget är fullmodulärt kanske dom accepterar att du endast skickar in själva nätdelen så du slipper göra om allt kabelarbete fördelen med fullmodulärt nätagg.
Kan vara värt att fråga.

Den tanken slog mig faktiskt för bara någon timme sen! Man kan ju kolla med dem iaf Blir ju webhallen som löser det isf...

Av vompen
Skrivet av fredix:

Ser ut som Tomshardware hade samma problem som du med detta nätagg.
http://www.tomshardware.com/reviews/corsair-sf600-power-suppl...
Kontakta Corsair och be om ett utbyte.

Skrivet av Keffmode:

Då är det ju något fel helt klart. Dags att kontakta supporten så att du kan få ett nytt

Åh så jäkla typiskt. Jaja, får väl kontakta corsair om ett nytt då Mindre kul dock att man suttit x antal timmar både igår och idag för att få ihop alla kablar med buntband och skit och sen mötas av detta...

Av vompen
Skrivet av Keffmode:

Jag hade exakt samma problem med mitt nätagg från Be quiet!. Det varvade något kopiöst även fast jag hade bara chrome igång.

Jag skickade in det och fick ett nytt några dagar efter. Aldrig haft några problem sen dess.

Så jag tror det kan vara något liknande med ditt. Det ska inte låta så mycket som du beskriver det som. Det känns väldigt orimligt.

Tycker jag också. Bara för testandets skull så stängde jag ner alla öppna program men fläkten saktade inte ner alls. Går för full rulle.

Av vompen

Corsair SF600 går upp i varv snabbt

Hej!

Jag har precis köpt ett nytt chassi, en till ssd och ett nytt nätagg, närmare bestämt ett Corsair SF600. Ett riktigt gulligt litet kraftpaket för sin storlek.
Däremot så har jag lite problem tror jag. Nu när jag byggt ihop allting (datorn i sign) så varvar fläkten upp ganska snabbt. När jag startade datorn så var fläkten avstängd några minuter, sen startade den att snurra och har inte stannat sen dess. Jag trodde först att det hade något med värmen att göra, men efter närmare analys så ska deras sk Zero Rpm-mode gå efter vad totala effekten är på, inte vad temperaturen är.

Nu är frågan: hur fasen vet jag hur mycket datorn drar? Det ska sägas att snurrandet av fläkten som jag beskriver är mer eller mindre i idle, det jag har körandes är spotify och 6 chromefönster. Ingenting mer, och ändå skenar fläkten iväg som en galning.

Hur löser jag detta? Är ju inte jättepigg på att behöva lämna tillbaka grejerna för att det inte fungerar som tänkt.

Tack på förhand för svar

Av vompen

Jag bytte precis ifrån ett Raijintek Metis till ett Silverstone Sugo SG13-Q. Sugon är något mindre, och ska man jämföra med något så är den i storlek med 1½ skokartong ungefär, vilket jag tycker är väldigt litet. Och då får jag ändå plats med dator i sign

Av vompen
Skrivet av KeVVa:

Vill du installera befintliga program? eller har du ett program du skrivit själv som du vill skapa en installer för?

Låt oss säga så här:
Jag har flertalet installations-filer för olika program, så jag vill bara ha ett enkelt program där man väljer vilka program den ska starta installationen av Eller ännu bättre, om de kan installeras automatiskt som ninite gör.

Skrivet av Overwatch:

Funderar kring om du inte borde ta bort "enkelt" från rubriken. Då det du beskriver (så som jag tolkar det) inte verkar vara så enkelt.

Ninite lägger ju inte till "Custom applications", eftersom dom helt enkelt inte kan göra det, och samtidigt upperätthålla kvaliteten.

Läs mer på, ninite custom apps

Precis, därav att jag vill försöka göra ett eget installationsprogram där man väljer vilka installationsfiler (för olika program) som man vill köra igång alternativt installera automatiskt som ninite gör.

Skrivet av Elghinnarisa:

Finns diverse olika program som du kan använda för att skapa det du vill. Och det går att lösa på lite olika sätt.

Chocolatey, silent install builder, silent install helper osv.
Finns ganska många resultat på google med verktyg som du kan använda dig av. Vissa förlitar sig på lokala filer och andra hämtar från nätet.
Utöver dessa verktyg kan du själv behöva skapa en batch fil eller liknande som kör de kommandon som behöves utefter de val du gör eller ett eget GUI om verktygen ej har det och du verkligen behöver det.

lekte själv med detta tidigare men det slutade med att det var ganska drygt. Inte allt lämpar sig för denna typ av tyst installation då inte alla installers stödjer det och då blev det många konstiga lösningar för allt istället och ja. Det slutade med att man spenderade timmar på att tjäna sekunder.

I dagsläget kör jag bat2exe med olika bat-filer, problemet med dessa är att det bara blir en exe-fil som kör igång alltihopa, man får liksom inte välja program man vill köra igång/ha installerade, det blir allt eller inget då.

Av vompen

Skapa enkelt installationsprogram

Hej!

Jag är ute efter att kunna skapa ett lätt installations-program som ska fungera på följande sätt:

När man kör installern/programmet så får man upp en checklista med vilka program man skulle vilja installera, och det man gör då är att man bockar i de man vill installera. När man sedan klickar på nästa/installera så installerar programmet de valda programmen i listan.

Ja, det liknar väldigt mycket ninite, nästan identiskt med det, men nackdelen med ninite är att inte alla program finns med där som man kan tänkas vilja ha. Därav tänkte jag att jag ville skapa en egen personlig ninite som jag kan styra över själv

Är det någon som skulle kunna tänka sig hjälpa mig med detta, eller åtminstone vägleda mig vart jag ska läsa om ämnet för att lära mig bygga upp det själv?

Tack på förhand för svar

Av vompen
Skrivet av Cable:

Enbart Bäckebol eller är det i flera butiker?

Skrivet av lasseTM:

@Cable: vill också veta är på jakt efter ett par

Oklart, har inte kollat andra butiker, men när de dykt upp tidigare i tråden så har det rört sig om andra butiker...

Ledsen för segt svar btw!

Av vompen

Elgiganten Bäckebol kör just nu riktigt bra pris på tidigare nämnda Fidelio X2, ordinarie pris ligger på 1790kr men de går just nu för 690kr, lagerrensning.

Bästa delen är också att senast jag kollade hade de en hel hylla så möjligen ett 20tal lurar kvar

Av vompen
Skrivet av Icte:

Kör på 600W tycker jag, speciellt om du överklockar. Bra att tänka på är att nätagg fungerar bäst (d.v.s har hög verkningsgrad) vid ca 50% load, även om skillnaden är marginell i nyare nätagg. Ditt system kanske drar som max 450W, men det kommer nog att slita mer på ett 450W agg än på ett 600W agg.

Jag har för övrigt själv 600W modellen i ett bygge med liknande komponenter som dina som jag provat på och det är HELT TYST. Fläkten går inte ens igång under load (endast vid överklockning + load), och när det väl gör det så hörs det inte alls.

EDIT: Använde nyss BeQuiet's PSU calculator med dina komponenter och får det till 446W som max om du överklockar. 450W modellen ska klara av det såklart, men den kommer att belastas ordentligt och fläkten kommer att vara igång vid load (t.ex. spel). Min rekommendation är att köra på 600W modellen, men om hög fläkthastighet + mer slitage av nätagget inte spelar någon roll för dig så kör på 450W modellen!

Tack för svar!

Då kör vi på 600w. Tänkte nu när det ändå var så rackarns billigt med 450w-modellen så dök ju tanken upp. 600w-modellen syns ju inte till för något rabatt alls någonstans :/

Av vompen
Skrivet av Icte:

https://www.dustinhome.se/product/5010911164/sf-series-sf450
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3581622

Aldrig varit så här billig tidigare (närmast på Prisjakt 899 kr). Mycket bra och tyst SFX nätaggregat för pengarna, en recension av SweC's redaktion finns här:
http://www.sweclockers.com/test/21895-corsair-sf450-och-sf600

Jag sitter med datorn i sign, skulle detta nätagg orka driva mitt system även under belastning, eller bör jag köra på 600w-modellen istället?

Av vompen

Det är ju detta som USB C borde varit från första start. Jag tror att bland annat det här är vad som krävs om USB C ska slå på bred front.

Av vompen

Elgiganten kör cashback på vissa utvalda datorkomponenter från MSI, exempelvis ett GTX 1080 för 5415kr efter cashback.

Just 1080-kortet hittar ni här:
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ovriga-da...

Kampajen för alla MSI-produkter och hur det fungerar hittar ni här:
https://www.elgiganten.se/cms/msi-cashback/kop-ett-grafikkort...

Av vompen
Skrivet av Kent:

@vompen Kan även vara power-knappen (relativt vanligt problem).

Japp. Läste detta med, antingen moderkortet eller strömknappen. Suttit och bankar lite med den nu men gjorde ingen skillnad :/ sen är ju frågan, det känns som att om det hade varit strömknappen så hade den troligtvis varit stum och inte klickig, men min är klickig...

Av vompen
Skrivet av aMp:

Det, och ta även bort SIM-kort/SD-kort om det sitter i. Om du har testat utan SIM hela tiden, sätt i ett SIM och testa med. Man vet aldrig vad som kan hända.

Funkade inte heller :/

Av vompen
Skrivet av Kent:

@Vompen Detta funkade på min gamla S2, kan ju vara värt att testa... Ta bort batteriet och håll in powerknappen ett tag. Släpp och sätt i batteriet, sedan håller du nere power, volym upp och homeknappen samtidigt och ber till högre makter. Lycka till!

Funkade inte på min tror det är något med huvudmoderkortet som är kajko.

Av vompen
Skrivet av Klena:

Jag tänkte med samma sak...hur kan en stark lampa fixa?

Men om jag minns rätt så ska det finnas en sensor där som hjälper till att nollställa något.

Se där ja... Well det var värt ett försök iaf, tyvärr fungerade det inte

Av vompen
Skrivet av Klena:

Finns ett knep att sätta frontkameran framför en riktigt stark lysande lampa samtidigt som du håller nere volym ner + strömknapp i 60 sekunder.

Funkade för min gamle HTC One X.

Testade två gånger nu, hade iofs ingen starkare lampa en led-lampan i mobilen, men den låg precis på millimetern framför kameran så blir ju rätt starkt då... Men det funkade inte. Kan inte heller komma på tanken bakom det varför det skulle funka, vad lampan tillför liksom xD
Men tack iaf för tipset och försöket

Av vompen

Hjälp: S4 är helt stendöd

Hello

Jag har haft en S4 liggandes i skrivbordslådan ett tag. Senast den användes (för max 4 månader sen) så fungerade den perfekt. Men nu när jag skulle se ifall det fungerade lagom till när min primära mobil ska lagas, så vill den inte starta alls. Den är helt stendöd. Det går inte att starta den normalt, det går inte att tvångsomstarta den (volym ner + strömknapp x antal sekunder), går inte att starta recovery-menyn.
Jag har testat att byta batteri och även testat att ladda den. Ingenting händer, lysdioden som indikerar notifikationer och laddning lyser inte alls, det ENDA som händer med den är att den blir lite varm när laddare är ikopplad, vilket tyder på att den får ström på något sätt.

Vad kan det vara för fel? Är det någon annan som har haft samma problem fast med en annan mobil kanske? Och vad tror ni det finns för lösningar?

Tack på förhand för svar

Av vompen

Logitech G910 Orion Spectrum för 990kr, närmast på prisjakt är 1500kr och uppåt (nästan 2000 i de mer etablerade butikerna).

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming/...