Inlägg

Inlägg som CloneSt1ck har skrivit i forumet
Av CloneSt1ck

Jag har ett Bitfenix Phenom i svart som blir ledigt i början på nästa vecka förhoppningsvis. Om det är av intresse kan jag meddela när/om det blir ledigt. Kvitto finns, inköpt på Inet i juni om jag inte missminner mig.

Av CloneSt1ck

Sitter själv och gräver i detta just nu, hittills har jag kommit fram till att smidigaste lösningen är att köra en AirPlay-stream från en Apple-enhet med iOS8 eller tidigare...

Av CloneSt1ck

Jag är intresserad av en invite, modell spelar ingen roll

Av CloneSt1ck
Skrivet av CSM101:

Jag kör med poweramp. Finns en trial version att testa men jag tyckte om den så mycket att jag faktiskt betalade de ynka 30-40:- som den annars kostar. O har du fler Androidenheter kan du installera det på samtliga.

Jag provade tidigare flera olika musikspelare och det finns ingen som är såhär bra, kanske därför de är gratis

Håller helt med. Har testat några spelare (Winamp, PlayerPro mfl.) men ingen är lika snygg och funktionell som Poweramp imo.

Av CloneSt1ck
Skrivet av Toye666:

Ser att du bor i Varberg, då borde du åka till Ljudfokus i Falkenberg och lyssna dig fram. Mycket bra butik när man ska köpa bra ljud på en budget.

Kan i alla fall rekommendera Dynavoice Magic S-4 EX som jag har till frontar. Funkar bra till både musik och film!
Om du tex. börjar med dom så är det ju bara att köpa till en sub och sen en center och surroundhögtalarna allt efter som.

Recievern är ju egentligen budgeten som bestämmer. Funkar bra med en instegs för ca 2000 kr, men det skadar ju inte att gå upp en nivå om man har råd.
Jag skulle nog mest gått på funktionerna som dom har. Vissa kan ju spela upp direkt via Spotify och vissa kan koppla ihop med iPhone/iPod.

Om man jämför den som Waloth visade med en som kostar 5-6k, vad är det då egentligen som skiljer mer än eventuella funktioner?
Den han visade klarade ju 5.1, har en Android-app, klarar spela filer över nätet och har en fjärrkontroll, det är ungefär vad jag kräver.
Spotify är inget som spelar så stor roll då jag använder lokala filer framför det och någon i-device äger jag ingen.
Tack för tipset om butiken förresten!

Skrivet av Waloth:

http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-challenger-m-65-ex-...
http://www.ljudfokus.se/produkt/onkyo-tx-nr414-svart/5112/

Köp direkt. Förstärkaren är så löjligt billig så du behöver inte ens fundera över det. Fronthögtalarna är bra och kan spela högt om du så vill det. De är relativt lättdrivna.

Jag har en liknande setup (lite sämre förstärkare) och skulle i dagsläget om jag behövde köpa nytt köpa detta denna sekunden.

Förstärkaren ser ju som jag nämnde ovan mycket trevlig ut. Högtalarna verkar ju vara bra också, men jag undrar bara lite snabbt om det finns satelliter som har likvärda egenskaper eller är det golv man ska välja om man vill få högtalare med ett relativt brett ljud?
Till sist, vad skiljer de olika högtalarna åt som ni skickade?

Sen undrar jag lite sådär allmänt hur känsligt det är vilka högtalare man kopplar in i en receiver. Kan man koppla in vilket högtalarpar som helst för front eller finns det vissa krav som måste uppfyllas?

Återigen, Tack!

Av CloneSt1ck

2.0 System med plats för utbyggnad

Hej!
Har nu ett Logitech Z-5500 som jag tänkt börja byta ut lite steg för steg.
Eftersom jag inte har råd att införskaffa allt på en gång tänkte jag börja med ett 2.0 system med högtalare och receiver som sedan går att komplettera med fler högtalare för att sedan få ett 5.1 system.
Nu är det så att jag är relativt vilsen i djungeln kring ljud, även om jag önskat att jag kunde mer.
Systemet kommer att användas till musik och senare även film och spel.
Jag vill ha ett bra ljud för inte allt för mycket pengar så runt 5 max 6k för instegspaketet vore lagom.
Jag skulle föredra om det är satelithögtalare eftersom det är lite tajt om plats runt skrivbordet, själva skrivbordet är dock ganska stort så ganska rejäla högtalare får plats.
Är det mer ni behöver så är det bara att fråga.

Tack!

Av CloneSt1ck

För mig ser det ut som om mobilvarianten av artikeln inte riktigt fungerar som den ska. Sen om det bara är min mobil eller inte vet jag inte

Av CloneSt1ck
Skrivet av hårdnackad:

Har du något mer konkret varför just dom? För just nu pekar allt mot att Yamahas lurar är bättre, men du kanske har en annan åsikt om det som du vill dela med dig av?

Av CloneSt1ck
Skrivet av Wh1sp:

Nepp tyvärr har jag väldigt lite erfarenhet av in-ears själv. Men du kan ju kika och söka lite där i head-fi forumet, gjorde en snabb sökning och hittade direkt ett par trådar som behandlar dessa två du nu har som alternativ. Tråd 1, Tråd 2.

Tack, gav mig en del

Skrivet av CazeW:

För under tusen lappen så skulle jag gå med EPH-100. Jag har inte personligen hört någon av dem men baserat på recensioner som jag läst, så är den klar vinnare. Om du känner för att läsa lite så kika i den här tråden: Multi-IEM Review - 256 IEMs compared. Där hittar du bla både SE215 och EPH-100.

Vilken tråd, precis den jag letade efter!
Blir nog ett par EPH-100

Av CloneSt1ck
Skrivet av Daavido:

Kan rekommendera de här
Under tusenlappen och låter extremt bra

http://www.larsbengtsson.se/produkter/visa/ljud/horlurar-2/in... (billigaste stället)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=935282

"Jag åker buss så de får gärna vara täta så jag slipper höra allt folk m.m."

Fördelen med In-ear. Du hör endast musiken och inte de runt om kring dig och ingen hör vad du lyssnar på, perfekt om du åker tåg/buss

Jag tittade på dem innan, men hittade dem inte i Sverige för under 1000kr, tack!

EDIT: Hur står sig Yamaha's lurar mot Shure SE215?

Av CloneSt1ck
Skrivet av Wh1sp:

Största skillnaden mellan IEMs och hörlurar är väl nog isoleringen (IEMs med bra tip isolerar ju så gott som fullständigt). Själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att använda hörlurar utanför min lägenhet, med andra ord så vore IEM mitt val om du ska använda dem "när du åker till skolan". Men detta varierar ju väldigt från person till person. Jag lyssnar inte på musik "on the go" och har därmed lite erfarenhet av IEMs men kan iallafall slänga upp namnet på Shure SE215 som jag ser rekommenderas nu som då, och verkar vara bland de bästa alternativen inom din budget.

Läste tråden du skickade och de verkar ju som ett bra val. Tittade runt lite till i samma forum och de var rekommenderade någon mer stans.

Har du någon personlig erfarenhet av dem som du kan dela med dig av? Eller om det är någon mer på Swec. som kan jämföra dem mot något.

Av CloneSt1ck
Skrivet av oyegie:

Finns det inga butiker som du kan åka till och provlyssna vore ju det bästa,ljud är ju subjektivt.

Bor i en mindre stad så det enda jag har är Davids (Euronics), hur utbudet är där vet jag inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CloneSt1ck

Hörlurar eller in-ear? <1000kr

Hej!
Införskaffade mig i veckan en Note II efter lite missöden med andra telefoner sedan en tid tillbaka.
Nu när jag äntligen har fixat en ordentlig telefon så är jag på jakt efter något jag kan ha att lyssna på musik i då jag åker till och från skolan 5 gånger i veckan.
Jag har tidigare köpt många billigare lurar i 100-300kr klassen men dessa har alltid gått sönder efter någon månad och ljudet har väl aldrig varit fantastiskt.

Problemet är att inom ljud är jag helt vilse, så jag skulle vilja ha hjälp av er med lite frågor.
Först: Vad är det för skillnader rent ljudmässigt på ett par hörlurar och ett par in-ear (mer än den fina inbuktningen ett par hörlurar kan skapa på huvudet). Jag åker buss så de får gärna vara täta så jag slipper höra allt folk m.m.

Sen skulle jag vilja ha lite råd om vad man bör välja. Letar endast köp inom Sveriges gränser med prislapp på under 1000kr.
Vad jag kräver av dem är:

-Kompatibla med en Android telefon
-En fyllig och klar ljudbild. Musiken som spelas är mestadels flac från Volumes, Vildhjarta, Animals As Leaders, We Butter The Bread With Butter etc.
-Hållbara, ett halvår vore toppen, ett år vore suveränt. Jag har dem oftast "på" mig, d.v.s trär dem på insidan av tröjan och hänger ut dem vid halsen.
-Bekväma, Samsungs lurar är obehagliga, de Asus skickar med PadFonen är sköna

Jag hoppas det är nog info, annars får ni fråga.

Tack på förhand

Av CloneSt1ck

Nu har PadStation sålt slut, bara telefonen och keyboard-dock kvar i lager.

Av CloneSt1ck

Min mor fick en iPhone från jobbet och hon är väl sådär glad över den. Av vad jag har hört så ska ju iPhones vara lättare att använda men efter ett tag så är det fortfarande saker som krånglar. Jag tycker hon ska ta en S II eller en One V av den anledningen att jag upplever att dessa är lättare att lära sig att använda, om hon nu inte har tidigare erfarenhet av smartphones sedan tidigare d.v.s.

Av CloneSt1ck

Lånar tråden lite eftersom jag just nu letar efter ungefär samma sak, dock så letar jag mer efter en konkurrent till Logitechs G930 i ungefär samma prisklass. Bra räckvidd och batteritid är även det ett plus då huset är relativt stort och det vore skönt att i alla fall kunna komma ut från rummet utan att det bryts.
Tittade på ett från Creative men jag har absolut ingen aning om hur det är och i ärlighetens namn är jag inte så kunnig inom ljud-området...

Av CloneSt1ck

Säger bara att dtt "tillfälliga" tangentbord är extremt hållbart...det går inte slå sönder det...

Av CloneSt1ck

Jag sitter med en Dell U2711 och spelar mycket BF3 och jag tycker det fungerar hur bra som helst, den enda nackdelen är att det krävs ganska mycket prestanda om man vill ha på allt ögongodis och grejer, men rent spelmässigt fungerar den väldigt bra tycker jag

Av CloneSt1ck
Skrivet av Asusboy:

Har funderat på att köpa ett bra par in-ear lurar ett tag nu, men jag är orolig att de kommer att glappa sönder direkt. Har nu haft 3 likadana modeller av hörlurar till min mobil och alla har glappat sönder efter nån månad. Jag tror inte ens att det senaste paret höll en månad. Det börjar alltid med att det inte kommer ljud från ena sidan sedan så kommer det inget ljud från båda hörlurarna. Dessa hörlurar jag haft är inte några dyra hörlurar. Man kan köpa dem för 99kr. Det är Nokia hörlurar.

Håller dyrare hörlurar bättre? Jag har ingen lust att köpa ett par dyra in-ear som går sönder efter nån månad. Jag har slutna hörlurar och där kan man iaf byta sladd!

Kan också tillägga att jag har alltid haft hörlurarna för sig själva i fickan. Jag lägger det aldrig med något annat.

Jag förstår precis vad du menar.
Köpte billiga lurar från Philips för 150kr och dem höll ca 2-3 månader.
Sedan drog jag till Telia och hittade ett par Jabra för 300 spänn och tänkte att de säkert va bra så köpte dom.
Knappt en månad senare satt jag där med glappande lurar, som tur är gav Telia mig en riktigt hygglig garanti som sträcker sig över två år så så fort jag får glapp ska jag kunna komma in och byta lurarna...som knappt håller en månad....

Av CloneSt1ck

Hoppade på IPS tåget i sommras när jag fick tag på en fabriksny Dell UltraSharp U2711 (27") för 3,2k i somras. Var först lite skeptisk till om det verkligen gjorde så mycket som alla påstod, men när jag kopplade in den gamla skärmen (Samsung Syncmaster 2232BW med TN) bredvid som andraskärm märkte man hur stor skillnad det faktiskt var och jag är mycket nöjd med skärmen. Enda nackdelen är väll den höga upplösningen när man spelar eftersom det drar rätt mycket på grafikkortet om man vill köra allt max. Men i övrigt är jag supernöjd!