Inlägg

Inlägg som CloneSt1ck har skrivit i forumet
Av CloneSt1ck
Skrivet av Mobled:

De lät begripligt Tror jag rullar med på EVGA faktiskt. Men fortfarande osäker

Tur det kör på det som känns bäst, Asus kortet kommer troligtvis rulla lite tystare, men raven chassit hjälper nog till med kylningen på ett bra sätt (det bästa hade varit om kortet hade haft något i stil med AMDs 57xx eller 58xx referenskylare med de små fina hålen i botten), men båda korten är i min mening bra val, kör på det som du känner är bäst, om du ångrar dig i framtiden kan du ju alltid köpa det andra vid ev. SLI

Av CloneSt1ck

har själv ett 570 DirectCu II och är nöjd med det kortet. Om man ska se på hur luftflödet går så blåser Asus kortet ut luft i stora drag på samma sätt som Referenskylaren men med mer spill åt sidorna. Det enda problemet du kan få med Asus kortet är att det tar upp för många expansionsplatser på grund av storleken. Eftersom du nu också inte vet om du ska köra SLI ännu så kan du ju köra på ett Asus nu och sedan köpa ett referens när den dagen kommer och så kör du Asus kortet längst ned för att ge den mer utrymme att ta in luft på.

Hoppas det där inte lät allt för obegripligt

Av CloneSt1ck

Fräschare variant av Runescape?

Hej!

Har på senare tid blivit allt mer sugen på att testa ett nytt MMORPG spel.
Jag har testat WoW men det var ingenting för mig.
För ett par år sedan spelade jag mycket Runescape och jag gillar själva upplägget i spelet med levlar o.s.v. Däremot så känns det inte så smidigt längre så nu letar jag efter något nytt spel som är ungefär som Runescape men som känns lite fräschare. Grafiken behöver inte vara otrolig bara det är kul att spela.

Hoppas någon vet något

Av CloneSt1ck
Skrivet av upl8447:

upplösning spelar ingen roll om man inte kan se vad det är på bilden;)

Stämmer, har en DHD själv och det är en toppenmobil om man bortser från batteritiden och att bilderna från kameran inte ser så värst bra ut på större skärm, men på mobilen är dem helt okej

TS: Jag hade nog kört på en HTC Sensation eller Samsung Galaxy S2.
Läste på Swedroid att LGs Optimus 2X ska hacka ibland, sen kan jag inte bekräfta det eftersom jag inte äger mobilen själv. En Xperia Arc tycker jag känns onödigt eftersom den "bara" kör singelcore, det är inte fyskamm det heller egentligen men om man köper idag känns dualcore optimalt om man har pengarna för det. Dessutom tycker jag PERSONLIGEN att den är för tunn, det känns som om man ska knäcka den på mitten. Galaxy S2 har ju en AMOLED skärm också, vilket jag tycker är ett plus. Sen gissar jag på att om man vill ha en bra kamera, då är det SE som gäller för av egen erfarenhet samt vad jag hört från andra så är deras kameror väldigt bra.

Av CloneSt1ck
Skrivet av TheBergqvist:

Tjenare

Menar du vad som menas med 290 mm i maximal grafikkortslängd alltså?
Det är i sådana fall den längd grafikkortet kan vara utan att behöva ta bort hårddisk-platserna.
Är ditt grafkkkort 300 mm så kommer den att ta i hårddisk-platserna alltså

Nja det var mer om det var 290mm eller om det var 295mm eller om det var 285mm. Men jag har fått hjälp av en annan men tack ändå!

Av CloneSt1ck
Skrivet av Legopappa:

hur långt räcker en 120gb SSD om man ska ha WIN7 UE,Office,Nero,Drivare,Spel?
sen är det väl en till sak hur monterar man en/två SSD disk?
80x2raid0 eller en 120gb SSD intel?

Efter OS, Office, Nero och drivrutiner så är det MAX 30-35GB upptaget skulle jag gissa, sen tar ju varje spel mellan 5 och 15GB men vanligast är nog 7-10GB. Sen om du är ute efter storlek så kör på 120 eller 160GB + lagringsdisk (vilket du hade en va?) så blir det toppen

ang. montering så medföljer en adapter så du kan montera SSDn i en vanlog HDD bur om fästen inte redan finns i vaggorna (FD Define, Corsairs chassin m.m)

Av CloneSt1ck
Skrivet av Legopappa:

jag förstå jag har 100/10 uppkoppling
så kanske är en 120gb SSD ändå värt pengarna man får väl spela ett spel i taget om inte annat

Okej ja då bör du märka skillnad även vid onlinespel
Köp en SSD, värt varenda krona!

Av CloneSt1ck
Skrivet av jonte234:

men herre gud va har du för iq?? på onlinespel är det ju internet hastigheten som bestämmer hur lång tid de tar för spelare att connecta inte va dom har för hårddisk. dom kan ha en hårddiak från framtiden som e 100000x snabbare än ssd fast om dom sitter på ett 254 kbps internet så kmr dom komma online sist ändå

Jag tror du missuppfattade mig lite, men jag lovar dig att sen jag skaffade SSD laddar jag spel mycket snabbare än med vanlig HDD och internethastigheten har inte ändrats (10/10 fiber). Detta är verkliga observationer och jag tror att TS förstod vad jag menade, men nu om du har åsikter på det så behöver du inte anklaga mig för att ha låg IQ eller liknande, sånt är bara onödigt och skapar dålig stämning.

Av CloneSt1ck
Skrivet av Legopappa:

puuh ssd eller inte ssd eller inte varför ska de vara så dyra vertex 3 finns inte att få tag i nån svensk nätbutik man kan lita på, vad jag sett

INtels 120gb SSD+ min WD 1TB black vad ger det mot det jag har idag:
1tb Black med os, 2x 1tb green WD
ocz vertex 2 är de så mycket sämre än 3?

Kör isf på antingen Intel 320 eller 510 series alt Vertex 2. Men jag rekommenderar Intel för jag tycker dem verkar stabilare och det var därför jag köpte min 320 serie.

Av CloneSt1ck
Skrivet av Åsa-Nisse:

Ska det inte göra, se bara till att INTE använda marvell's SATA-kontakter utan intel's om du har marvell på ditt kort.

vad är det för fel på marvels? (jag har inaktiverat dem manuellt för att snabba upp uppstarten av datorn)

Av CloneSt1ck
Skrivet av Legopappa:

så en 120gb intel 320 ssd + min 1TB black WD and i´m good to go
har dock lga 1366 moderkort spelar det nån roll?

Kolla om du har sata portar av den nya sorten, i så fall vör du kanske ta en Vertex 3 för dom ska vara äckligt snabba, annars bör du nästan ta och skaffa ett kontrollerkort för nya sata samt en Vertex 3. Storlek får du ta efter behov. Jag har OS, 3 spel (LoL, C2 och NFS HP) samt småprogram och har 60GB kvar. men annars ja.

Av CloneSt1ck
Skrivet av Legopappa:

varför jag pratar RAID0 är:
1 har hört och sett dock på 36gb diskar för över 10 år sedan hur snabbt det är
2 hatar långa laddningstider vilket förekommer i spel single player speciellt
3 slippa ha spel på en disk systeme tpå samma ja nåt sånt.
dvs snabbare åtkomst till allt från att öppna program till att laddniings tiderna i spel förkortas avsevärt eller?

ja nåt sånt så ska jag ha en ssd disk för systemet osv. och 2 sata diskar i raid0 för spel och bildbehnandling(iof mer beroende på ram)

Har du pengarna så kör på en någorlunda stor och snabb Sata 6 SSD. Du kommer inte ångra dig. Jag har en Intel 320 Series 120GB och Crysis 2 laddar i singelplayer på under 10 sek.

Behöver du sen mer lagring så blir det knappt laddningstider, jag trodde min 5400rpm var seg när den satt i den gamla datorn men nu i den nya vet jag inte vad som hände för den är snabbare än 7200rom som sitter i den gamla...har dock aldrig haft 7200rpmaren i den nya datorn.

Av CloneSt1ck

Jag köpte mig en SSD när jag köpte ny dator, den är på 120GB och används till OS och program. Kör en 1,5TB Green som lagringsdisk. huruvida bra det är med spel på en SSD beror lite på, kör man mycket singelplayer eller MMORPG spel där man inte behöver vänta på andra så är det en fröjd, men på t.ex. LoL, HoN, C2 etc. där man väntar in alla spelare innan spelet börjar så tar det ju fortfarande lika lång tid. Men oj vilken skillnad SSD är, jag ångrar inte mitt köp en enda sekund

Av CloneSt1ck
Skrivet av Jockepocke:

Det chassit är sjukt nice. Blir ett sånt när jag ska köpa nytt i sommar=).. Riktigt bra bilder också 5 p!

Det är det verkligen, du kommer inte bli missnöjd tror jag tack!

Skrivet av jagejag__:

Tack!

Skrivet av Goo5e:

Ehm. Gärna överallt i datorn, alla komponenter, hur datorn ser ut just nu, sedan någon på datorhörnan, lite smått på kabeldragningen, sen är jag nöjd

Ska fixa det, tog lite bilder idag men insåg snabbt varför jag lät lillasyster ta de andra bilderna... så håll ut!

Av CloneSt1ck
Skrivet av PhenPhantom:

Använd inte speedfan.. Stämmer för vissa, använd everestultimate, HWmonitor eller coretemp. Annars kan din sensor vara lite taskig. >< Du kan aldrig ha temps under rumstemp om du inte har extrem kylning (kompressor, torris, LN2, etc)

Mjo kan du ju ha rätt i, dock så visar inte HWmonitor något alls...men jag kan köra everest och återkomma.

EDIT: Har nu mätt med Everest och jag kan bara be så hemskt mycket om ursäkt. Temperatuerna ligger nu på strax under 30 i idle och upp mot 40-45 grader i load. Ni får ursäkta att jag givit ut felaktig information och det var inte alls med meningen.

Skrivet av Goo5e:

Nej, ville bara se lite mer

Något spec så kke det går att fixa bilder?

Av CloneSt1ck
Skrivet av shn93:

Haha vill se din rums temp om du har 10-15 grader idle på processorn:)

Den bör vara runt 20. I morse låg processorn dock i 2 grader idle efter en natt med öppet fönster

Av CloneSt1ck
Skrivet av Henrikfotograf:

Har du bild på 30c i load?

Efter att ha spelat Crysis 2 i 1 timme samt NFS Hot Pursuit 1 timme med lite vila och sen prime95 en stund är temperaturerna såhär vilket är ungefär där jag nämnde:

http://i53.tinypic.com/feqicj.jpg

Av CloneSt1ck
Skrivet av HAIDERRR:

Kyler cpu-kylaren bra ?

10-15 grader idl och max 35 load (brukar hålla sig runt 30 dock), processorn går dock på stock frekvenser.

Av CloneSt1ck
Skrivet av Goo5e:

Jäääääävlar vad stilrena Fractal Designs vita chassin är Inte tänkt på det förut! Betyg kräver lite fler bilder hehehehe

Jo det är inget fel på dem inte har du kanske rätt i, men ville inte överdriva för mycket

Av CloneSt1ck

White Core

Efter att ha blivit allt mer frustrerad över vad den gamla datorn inte klarade av samt att kompisarna köpte nya burkar vilket inte gjorde saken bättre, bestämde jag mig för att inhandla en ny dator. Resultatet blev följande:

Chassi: Fractal Design Define R3 Arctic White
Moderkort: Asus P8P67 PRO
Processor: Intel Core i5 2500K 3,3GHz
CPU Kylare: Antec Kühler 620 H2O
RAM: Corsair XMS3 1333MHz
Grafikkort: Asus GTX 570 DirectCu II
SSD: Intel 320 Series 120GB
HDD: Western Digital Caviar Green 1,5TB
PSU: XFX Core 650W
Blu-Ray: Samsung Blu-Ray

Eftersom det inte finns något bättre än att packa upp ny hårdvara satte jag och min syster upp en liten studio där hon tog de bilder som ni kommer få se i detta galleri och på så sätt förevigade dessa fina minnen.

Ett stort tack till henne för de fina bilderna.

Enjoy!

White Core