Inlägg

Inlägg som Dahle86 har skrivit i forumet
Av Dahle86
Skrivet av Tomhas:

Låter som om du är vääääldigt rädd för förändring?

Och skillnaden mellan appar och vanliga program är?

Förändring utan förbättring är helt meningslöst och därför skyr jag det som pesten. Då inte metro ger någon förbättring utan endast försämringar så borde det tas bort. Jag tycker personligen att det finns mycket bra i W8 flera saker jag vill ha men ska de packas i en låda av skit kan de lika gärna vara.

Eftersom de inte kunnat visa något som är bevisligen bättre med metro än start menyn medan jag kan göra en lista med saker som är sämre så måste metro vara ett misslyckande.

Ingen skillnad på app och program men eftersom MS hittat på att program som körs i metro tydligen är en app så väljer jag att följa deras mall för att göra det tydligare vad jag menar.

Av Dahle86
Skrivet av Fetskaft:

Förstår inte att det måste spys så mycket galla i varje tråd om Win 8. Microsoft har ju redan gått ut med att dom supportar Win 7 till 2020, så ni behöver ju inte bry er om det här. Många säger att Microsoft tvingar på oss Metroappar men det är väl mest upp till dom som gör programmen eller?

Vet inte om du inte fattar att detta är början på att fasa ut skrivbordet helt. Vid Windows 10 kommer troligtvis skrivbordet vara borta och allt kommer vara appar.
Sen vet jag inte om du räknar med att jorden går under snart men jag räknar faktiskt med att köpa datorer även efter 2020 och då är det ett stort problem.
Sen får de som gör appar fördelar av MS för att göra just appar istället för program bara en sån sak som att finnas med i appstore kommer vara mycket värt för programutvecklare för att promota sitt varumärke.

Av Dahle86
Skrivet av Worstever:

CM Storm Enforcer Gaming Midi Tower
Fläktar: 1x 200mm Front, 1x 120mm Bak, ATX, mATX, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, LEDs 789.00kr

Lite-On DVD±RW Writer IHAS124-19
SATA, DVD±R: 24x, DVD+RW: 8x, DVD-RW: 6x, DVD-RAM: 12x, Bulk, BLACK, Rev. C 219kr

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX
PCI-Express 2.0, "OC Version", GDDR5, 2xDVI, HDMI, "Windforce 2X", 900MHz 1890kr

Seagate Barracuda® 1TB
SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5" 779kr

Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9
Kit w/2x 4GB, CL9-9-9-24, 1.5V, Vengeance Blue Heatspreader, 240 pin 549kr

Gigabyte GA-Z77X-D3H, Socket-1155
ATX, Z77, DDR3, 2xG3+1xG2-PCIe-x16, SLI/CFX, mSATA, VGA, DVI, HDMI, UEFI 1249kr

XFX ProSeries Core Edition 650W PSU
ATX 12V V2.31, 80 Plus Bronze, Standard, 2x 6pin PCIe, 2x 6+2pin PCIe, 8x SATA 695kr

Intel® Core i5-3570K Processor
Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4Ghz, 6MB, Boxed w/fan 1974kr

Microsoft Windows 7 Home Premium SE 885kr
OEM, 64bit, SP1

Totalt
9.029kr

Passar allt med varandra och är det värt pengarna?

Moderkortet är för stort för chassit.

Av Dahle86
Skrivet av Bejje:

Men då kan man ju lika gärna stanna med Windows7

Tror du missat att det finns bra saker i 8an jag är t.ex. lite intresserad av storage space till htpcn. Men tyvärr är allt snack om metro, hade de gjort metro valbart hade man kunnat få fram de bra bitarna i rampljuset istället.

Av Dahle86
Skrivet av fimp3n:

Hm ok. Går det förminska Metro ? Lr är det fullscreen som gäller.

MS har bestämt att fullskärm är bäst så nej.

Av Dahle86
Skrivet av fimp3n:

Diggar ej metro. Vill inte ha en "start-menu" som tar upp hela skärmen. Sen hur funkar det ifall du sitter med massa olika fönster uppe bredvid varandra? Typ Firefox 50% av skärmen, Spotify 25%, mIRC resterande 25%.

Funkar precis som på w7 gissar/hoppas jag på.

Så länge du gör det i desktop mode funkar det som vanligt men i metro måste du välja bort en 25%, för du kan bara ha 25%+75%

Av Dahle86
Skrivet av Oneone:

Okej men om vi säger såhär , om du använder startmenyn för att starta dina program skulle du kunna klicka på windowsknappen > Metro > här har du alla dina appar och spel osv, du kan också kategorisera upp alla ikoner och flytta runt dem hur du vill i metro.

Är inte samma sak eftersom jag vill se programmen som är igång medans jag öppnar nästa. Så som sagt utan metro skulle de vara köp men med nuvarande form går det helt bort, har som sagt kunnat tänka mig metro som ett program lite som steam.

Skrivet av Oneone:

När det gäller söka program kan du ju direkt i metro startsidan söka på vad du vill , sen kan du ju välja vart du söker, FILER,Appar eller settings , tycker den sökfunktionen är snabbare än den som finns i win 7 just nu.

För det första måste jag göra en jätte lång musrörelse från ena hörnet till andra hörnet av skärmen för att välja (om jag använder musen för att ta upp metro). Sen ser jag inte ens poängen med att välja jag vill få fram allt på en gång (tex program som inte behöver installeras har jag för mig metro tror är filer t.ex. prime95 zip versionen), så möjlighet att välja bort att den delar upp i kategorier hade varit jätte bra.

Skrivet av Oneone:

ps, det går faktiskt att zooma , håll in CTR och scrolla med mushjulet! om du vill stänga metroappen ta tag med musen uppe mitten o dra nedåt

Har inget mushjul på

http://s3.pji.nu/product/standard/800/798408.jpg

Av Dahle86
Skrivet av Oneone:

Håller med dig helt ! när man fattar hur man skall använda det OCH att det faktiskt är en startmeny som förut fast man kan använda metro appar så fattar man tänket. Om man inte vill använda det så är man ju i desktopen hela tiden endå! skitbra tycker jag.

Personligen startar jag alla program via startmenyn (utom webbläsaren som ligger i taskbaren), har möjlighet att ha 20 program (använder bara 10) i valfri ordning precis över startknappen vilket gör att medans jag öppnar ett annat program fortfarande kan se de programmen jag har igång vilket jag tycker är viktigt. (Så knappen isig går att ta bort men menyn vill jag ha)
Skulle programmet inte finnas i min lista kan jag bara söka på det och jag slipper välja kategori.
Så vad är det jag kan göra metro som inte går i startmenyn som är så fantastiskt?
Sen ser jag ingen poäng med metro appar (går inte ens att zooma i pdf reader eller vad den heter), den bästa de har är wordfeud och de kan jag spela på W7 med. sen varför skulle jag vilja ha allt i helskärm?

Så jag fattar inte vad folk ser i metro upplys mig.

MEN
Jag gillar flera av förbättringarna i själva OSet men jag skulle aldrig kunna tänka mig att använda metro. (Använder W8 på htpcn men har gjort allt som är möjligt för att undvika metro, tyvärr är quick launch toolbar grymt ful men bättre än metro för mig.)

Av Dahle86
Skrivet av daevilb:

jag kommer köpa Windows 8 till alla mina datorer, utan att blinka.. 1-2-3 licenser.. sen kommer jag köpa en platta med win8.

dom som inte förstår fördelarna kanske ska hålla sig till Xbox360 controllern?

Det måste vara korkat eftersom det folk ogillar finns just på Xbox.

Av Dahle86
Skrivet av skog1s:

Tror du på allvar att det inte kommer att gå att göra igen, så tror du rent fel! Och vadå "Touché" ? Reg hack kommer alltid att finnas och det tillkommer nya var dag! var så säker!

De har haft 1-2 månader på sig till RP men inte lyckats, kan ju vara för att koden för startmenyn är borta i RP? Men visst kommer det "lyckas" men saker ska inte behöva fixas de ska vara "rätt" från början.

Av Dahle86
Skrivet av Jontel91:

Tycker win8 verkar riktigt nice, gillar man inte metro kan man väl bara klicka in sej på desktop och stanna där så är saken biff? eller finns det saker man gör varje dag man enbart kan göra i metro som man inte kan göra i desktop?

det enda som stör mej är ju då färgen, men känns ju som att de ganska fort kommer gå att individualisera saker å ting

Jag har svårt att starta program utan startmeny eftersom jag inte vill ha hela skrivbordet med ikoner, men du har kanske en lösning utan att gå in i metro? (utan att leta upp varje program i "den här datorn")

Av Dahle86
Skrivet av Setesh:

Läs för guds skull människa innan du svarar - jag skrev att valmöjlighet är bra och då kommer du med att metro numera "är" Windows. Det må så vara men det om något visar på hur inskränkt och i min mening dumt Microsoft tänker om de väljer att tvinga alla användare till detta.

Strejf aka Rollercoaster jobbar för MS och försöker på alla sätt promota W8 så det finns ingen anledning att diskutera alls med denna varelse.
Hade det inte varit för "Metro menyn" hade jag nog köpt W8 finns lite intressant saker i OSet, så hade metro varit ett program och inte tvärt om hade jag köpt W8. Men nu fick det bli en W7HP och en W7U (båda retail) för totalt 1500kr vilket jag tyckte var "prisvärt".

Av Dahle86
Skrivet av m0rk:

Frågan är väl snarare varför du reggade ett konto för att säga detta...

För han är strejf?

Av Dahle86
Skrivet av Morkul:

Tror dock jag får skippa idén med att ha modulärt agg, hade blivit snyggare men utbudet blev lite väl litet även om Cooler Master agget såg attraktivt ut.

Sitter nu och funderar på ett Antec EarthWatts 450W istället. Ska läsa lite recensioner först bara.

62 agg för lite?

Jag kan rekommendera http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1133411 har lillebror på 420W i htpcn och den funkar fint än iaf. Rätt tyst också.

Av Dahle86
Av Dahle86
Skrivet av jOnÄTÄn:

Du är inte lite trångsynt nu eller? Det är som att säga att folk som hänger på sweclockers är Sveriges nördar som endast dricker läsk och runkar framför datorn . Visst finns det raggare som kör runt i äckliga bilar men det är inte alla.

Är vi inte det och gör inte ni det? :S

Av Dahle86
Skrivet av viking99:

Synd att det har fuskat på ett par punkter:
-Inget SLI stöd.
-H77 kort kan inte överklockas.

Det ser annars ut som ett prisvärt paket.

Känns ju inte så genomtänkt att ha 3570K om man använder H77 då kunde lika gärna valt 3550 (0,1Ghz lägre klock) och sparat 150kr.

Av Dahle86
Skrivet av Meurik:

Hur många normal Svensson känner du som tjänar 25000kr/månaden? Mer vanligt är väl närmare 16-18000 skulle ja tro.

Du missade poängen totalt, grattis.
Så för dig kan vi anpassa till 20000kr/mån=240000kr/år och böter på 9600kr om det gör det lättare för dig att förstå.

Men för övrigt så tjärnar de flesta jag känner runt 25000kr/mån och de jobbar som t.ex. industriarbetare, kontorsarbetare. Visst finns det personer som jobbar som lokalvårdare och inom vården som inte alls är nära 25000kr/mån. Men nu var detta ett exempel där det är bättre och ta jämna tal för enkelhetens skull.

Av Dahle86
Av Dahle86
Skrivet av HerrGoreMann:

Jag vet att när jag fick mitt Corsair headset så fick jag en lapp i lådan där det var skrivet typ:
WARNING!!! Do NOT contact your reseller if your product is faulty. Please contacy the Corsair support directly.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är för att corsair (och andra tillverkare) inte ska få dålig RMA statistik eftersom den då bara "försvinner".