Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt

Jag har just nu 4,8% rörligt med SBAB. Lån 1,2 miljoner, uppskattat värde 2,2 miljoner.

Tråkig kostnadsökning det senaste året men jag klarar mig. Har kikat runt lite smått efter lägre ränta men verkar inte gå att få ner det så mycket mer att jag känner det är värt att lägga tid.

Av NiV3Rt

Tänkte det redan när jag skaffade min Macbook Air M1 vid lanseringen att för många hade det nog räckt gott med en iPhone SOC. De presterar ju inte helt tokigt.

Av NiV3Rt
Skrivet av Garpen0:

Helt otroligt. Tyskarna är verkligen sämst på mjukvara.

Ja de borde fokusera på att göra de delar som snurrar och låter i bilen.

Av NiV3Rt
Skrivet av MacAllan:

Är det inte den äldre mjukvaran som beter sig så pga buggar?
Audin jag har som är samma plattform beter sig endast så med den äldre mjukvaran, med senaste mjukvaran behöver man inte göra något även om OK knappen dyker upp, så fort man kör iväg så försvinner den automatiskt.

Jag har 3.2 nånting så är ingen gammal mjukvara (känns dock väldigt gammal haha). Provade igår att köra en sträcka på några kilometer innan jag gav upp och tryckte på OK. Det är ju helt uppenabart att utvecklarna som ligger bakom själva aldrig har kört en bil.

Av NiV3Rt
Skrivet av Garpen0:

Gått och blivit anti VW ID och Skoda Enyaq nu. Deras bilar tvingar föraren att godkänna att man loggas in/acceptera bilar varje gång man startar bilen. Hur sjukt är inte det? Och sedan skylla på Gdpr.

Jag har en ID4 och ja det är otroligt sunkigt. Att det dessutom inte verkar gå att göra från ratten gör det ännu mer irriterande då skärmen ur ergonomisynpunkt är placerad så jag halvt måste sträcka mig efter den. Det blir med stor säkerhet en Model Y nästa höst då det äntligen är dags att byta tjänstesläde

Av NiV3Rt

https://www.phonelife.se/traning-hem-fritid/macbook-laptop-ti...

Det får bli att plugga igen porten med en sådan så att den fungerar när man väl behöver den då. Trist men får väl gå över fullt ut till mag safe.

Av NiV3Rt

Ingår 100/10 i den brf där jag bor. Duger bra för mina behov men händer att jag internetdelar från min jobbmobil med "obegränsat" 5G (1TB tror jag det är) ifall det är något jag är otålig med att få nedladdat snabbt.

Av NiV3Rt

Hade också en märklig driftstörning i våras utan någon som helt information från Telia (vi har det i vår brf). Hamnade på beställningssidan för Botkyrka stadsnät då jag försökte komma ut på internet

Av NiV3Rt
Skrivet av Mindfighter:

Har hanterat dödsbona efter både min mor och min far, det var inte att gå till banken en gång på månad och lämna in räkningarna och titta på när de betalade dom som var det betungande…

Med tanke på bankens öppettider så kan jag förstå att man väljer att tillfälligt betala ur sig det problemet när man redan har allt annat..

Av NiV3Rt

Är bara Apple som gett mig något ha begär inom VR. Inte till den pengen Vision Pro kommer att kosta men skulle tro att det inom en femårs-period löser sig med den biten. För Meta ser det lite kämpigare ut då prisjusteringar på något jag inte ens vill ha hjälper föga.

Av NiV3Rt
Skrivet av FBGKimpan:

Kanske är ett konstigt förslag men jag tycker att Gekåskortet är ett av de bättre.

Poäng på allt du köper. Inga gränser. Inga avgifter. Du kan ha flera kort (även ungdomskort). Enda nackdelen är att poängen blir checkar till Gekås. Men om man besöker stället minst 1 gång per år så är det inga problem.

Men det gör man ju inte frivilligt

Av NiV3Rt

Är väl dock dyrare om man betalar med kort på OKQ8 eller gäller det bara EON (där man som jag förstått det får ungefär samma pris med OKQ8 appen)?

Av NiV3Rt

Gissar på att det är en kondensator som har spruckit. I så fall enkelt fel att hitta och ifall man har lödkunskaper är det också lätt att fixa.

Av NiV3Rt
Skrivet av Lidodido:

Funderar på att redan nu beställa nödladdare. Frågan är dock om man ska gå på 3-fas eller 1-fas.

Min fråga då är om man kan skaffa en 3-fas laddare, och köpa en schuko till CEE-adapter för de gånger man bara har tillgång till vanliga uttag, och då ladda 1-fas. Eller kräver en 3-fas laddare att man faktiskt har tillgång till alla 3 faser?

Min kollega köpte någon med uttag för båda. Lät rätt praktiskt.

Av NiV3Rt
Skrivet av kozmos:

Hållbarhetsmässigt borde vi väl i så fall bygga extremt lätta och aerodynamiska elbilar som har extremt låg elförbrukning och så lite lyx och fläd som möjligt.
Nej just det, det vill ingen köra för det är obekvämt, slammrigt och flyttar inte på sig onödigt fort.

Du är medveten om att du precis beskrev en Tesla bortsett från det sistnämnda? 😉

Av NiV3Rt

Jag köpte en returnerad PS4 från Media Markt för en massa år sedan. Låg en PS3 i kartongen..

Av NiV3Rt
Skrivet av Mordekai:

Hur kan man tycka att detta var en bra produkt, för dessa pengar vill jag ha någon som helst AR- Inte ett smack, en glorifierad leksak, en 3D display man sätter fast på huvet och kan använda i 2 timmar? Räcker ju inte ens till att se avatar som de marknadsför 3d-video med.

För 50 papp skall jag ha AR i RoboCop-klass, objektidentifiering, ansiktsigenkänning, undertexter till alla språk på vilket språk som helst. Avståndsinformation är en självklarhet, FLIR ett definitivt borde.

De de några år. Första iPhone var ingen fullträff, inte Apple Watch heller. Nu har jag båda så det skulle inte förvåna mig ifall jag har nåt Vision Pro eller vad det nu kan heta om 5 år

Av NiV3Rt
Skrivet av reverend benny:

Freja har en liknande funktion som heter "delad kontroll".
Om dom kan fixa det så tänker jag att BankID på sikt kan lösa det, det kräver dock att man har en mer inkluderande filosofi.

https://frejaeid.com/vanliga-fragor/delad-kontroll/

Det är en bra funktion men tolkar det inte som det jag är ute efter. Delad kontroll innebär att huvudanvändaren fortfarande förväntas göra hanteringen av ärendena men att man som medanvändare får en avisering där man utöver huvudanvändaren också måste godkänna signeringen. I praktiken blir det samma sak som ifall man använder sig utav bank-id.

Av NiV3Rt

Jag är en plc-utvecklare som just till viss del sitter med C# för att automatisera arbetsprocesser inom arbetet. Detta gör jag i C# som jag inte är jättevass på och jag har stor hjälp av GPT-4 för att ta mig fram i mitt arbete. Kan vara allt från hur man läser in en viss grej ur en xml fil till att bygga en metod utav något jag testat mig fram till på https://dotnetfiddle.net/

Tycker det är helt briljant

Av NiV3Rt

Jag brukar ha den i bagaget på bilen och använda den vid tillfällen så som inlämning av bil till service, in och utvändig tvätt m.m.