Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt
Skrivet av kaput:

Haha, vilken jäkla dickmove. Man ska nog dock inte underskatta avansen på en kabel som kostar flera hundra, skulle inte förvåna mig om kabelförsäljningen inbringar en inte helt obetydlig del av deras intäkter.

Det har i alla fall varit så. Gummiisoleringen verkade inte tåla hudfett, luckrades upp, och sprack/föll i bitar i Lightning-ändan som hanteras ofta.

Antar dock att de åtgärdat det sedan länge? Eller har man medvetet fortsatt med det för att kunna prångla på kunderna reservkablar till ockerpriser senare?

Det känns i mina ögon rätt medvetet med tanke på att de haft problem med kablar ända sedan min första Macbook Pro jag köpte 2007. Med PC-laptops jag haft i jobbet som varit med om riktigt tuffa miljöer på olika byggarbetsplatser har jag aldrig varit med om att kabeln blivit dålig. Kabeln till min Macbook Air M1 lär jag dock aldrig få några problem med då den har så pass bra batteritid att jag aldrig har kabeln i under användning.

Sen skall nämnas att lika mycket som jag ratar Apples kablar älskar jag lightning-kontakten. Den har aldrig uppvisat några tendenser till att glappa, så som usb-c kontakten gör efter ett tag då man vistas i ovan nämnda tuffa miljöer.

Skrivet av brickerbro:

Förstår inte vad folk gör med sina sladdar. Enda Apple-sladden som gått sönder för mig var en gammal till iPod Touch gen 2. Gäller andra märken också.

En sak kan väl vara att den slits fortare ifall man använder mobilen mycket under laddning. Oavsett så har jag aldrig har något problem med Ikeas kablar och då har min roborock ändå varit och våldfört sig på dem många gånger.

Av NiV3Rt

Såg att Tesla visst plockat bort parkeringssensorerna och förlitat sig helt på sina kameror. Känns ju så där när de ersätter något som fungerat under lång tid med något som kanske aldrig kommer att fungera tillförlitligt (som när de tog bort regnsensorn).

Av NiV3Rt
Skrivet av Dem8n:

Med tanke på hur många fulkablar som säljs bland annat av Biltema så kan det faktiskt vara bra att Apple kräver en certifiering, där borde alla tillverkare gå ihop och gemensamt sätta specifikationer för kablarna.
Fulkablarna som säljs är riktigt dåliga för miljön, hållbarheten är någon månad sen börjar de glappa och ha sig.
Visst kan man ha otur med vanliga kablar också men inte genomgående med samtliga kablar.

Om något så är det väl ändå Apples egna kablar som har usel hållbarhet.

Av NiV3Rt
Skrivet av Jaevel:

Magsafe är ju något av en lifesaver. Jag hade en macbook air 2011 i nästan 10 år. Hade det inte varit för magsafe hade den hållt betydligt kortare (spekulation, men åtminstone åkt i golvet otaliga gånger)

Tycker inte det är lika väsentligt sedan Apple övergav Intel till förmån för Apple Silicon. Jag behöver aldrig ha ladda min Macbook Air M1 under användning vilket jag behövde med min gamla Intel Macbook Air.

Av NiV3Rt

En sak som borde tittas på med är en fullmakt via bank-id för oss som behöver ta hand om våra äldre. Banker erbjuder det för sina tjänster men det finns så mycket mer man kan göra med hjälp av bank-id som detta inte löser så man har ju inte så mycket annat val än att skaffa ett bank-id i den äldres namn (vilket inte är tillåtet).

Av NiV3Rt
Skrivet av Laxpudding:

AppleTV för film och TV-serier körs lika bra på en 18 Gbps-port. Finns inget mer att ge – annat än möjligtvis spelfunktionerna – på en FRL-port.

Okej då har jag missbedömt nödvändigheten i det helt enkelt. Innebär det att jag lika väl kan köra vidare på min Google TV som jag är nöjd med och inte behöver köpa en Apple TV för att nyttja tv'n fullt ut?

Av NiV3Rt

Synd det inte bara kan finnas en tv som är bäst på allt. Är sugen på en oled från philips (vill ha philips p.g.a. ambilight) men de har ju snålat in med att bara ha 2st HDMI 2.1 ingångar. Det räcker med en spelkonsol och en apple tv och så är det "fullt".

Av NiV3Rt

Jag är förvånad över hur bra den fixar färdiga kod-exempel inom Beckhoff Twincat 3 som jag jobbar med. Är också väldigt positivt inställd till att den bara fixar structured text på ett bra vis och inte allt annat trams som finns inom plc-världen. Min förhoppning är att det leder till att man slipper ladder och liknande i framtiden

Av NiV3Rt
Skrivet av Dunde:

Jag tycker om touchknapparna i min id4... Det som är dåligt är de ej belysta reglagen under skärmen. Speciellt rattknapparna är suveräna.
De som klagar på knapparna misstänker jag är de som inte har en id själva? Kanske samma personer som hängde kvar på telefoner med knappsats/mekaniskt tangentbord som Blackberry?

Då har jag mycket svårare för de bilar som saknar vissa knappar/instrumentkluster helt.

För mig som kommer från en Mercedes CLA shooting brake till nuvarande ID4 så är knapparna/infotainmentet det som är absolut sämst med bilen. Ej belysta "knappar", usla knappar på ratten och det faktum att man inte kan navigera i infotainmentet från ratten utan måste sträcka sig efter touchskärmen. Det sistnämnda gäller dock många bilar på marknaden.

Av NiV3Rt

Finns det något mervärde i att köra Telias box istället för att bara köra Telia Play appen i Google TV?

Av NiV3Rt

Räntehöjningarna har löst många ”brister”.

Av NiV3Rt

Någon här som har en bra lösning på laddkortsförvaring? Har några stycken liggandes i bagaget men skulle vilja ha något bra att ha dem i

Av NiV3Rt

Blev med elbil nu i veckan då jag tog över en VW ID4 nu i veckan som en på jobbet har haft

Hittills har jag bara laddat den hemma vilket har fungerat bra men lite nervös är jag inför längre tjänsteresor så som till Stockholm. Får undersöka lite vilka appar jag ska vara förberedd med att ha. Ruttplaneringen i den inbyggda navigationen lämnar en del att önska om jag inte förstått det fel.

Bilen jag kommer från är en Mercedes CLA shooting brake. Älskade infotainmentet och navigationen i den (framförallt att man kunde styra verkligen allt från rattens touchpads så att man slapp sträcka sig efter pekskärmen). Infotainmentet i ID4 känns som att resa tillbaka några år i tiden. Carplay räddar upp det hela lite iaf.

Av NiV3Rt
Skrivet av Zeroastic:

Min chef påtalar hur man behöver byta arbetsplats för att göra större lönehopp samtidigt som det är mycket tydligt att jag absolut inte nådd någon lönegräns för tjänsten.

Det kanske är en hint från hans sida att han vill att du ska fixa ett erbjudande så han får matcha och samtidigt motivera det uppåt i ledet?

Av NiV3Rt
Skrivet av Sarato:

Varför?

Att vilja behålla USB 2.0-standard känns lite förlegat.

Jag har dålig erfarenhet av hållbarheten på usb-c i jämförelse med lightning så jag ser helst att de inte byter.

Av NiV3Rt
Skrivet av MsSmith:

Det handlar i sig om 3 500MW eller där runt (tror jag) som ersatts av annat. Problemet är bristen i EU och i det sammanhanget är 3 500MW väldigt lite. Möjligen hade det gett något eller några ören lägre pris men inte mer än så.

3500MW är inte mycket i ett europeiskt sammanhang men i SE3 och SE4 hade det varit ett enormt tillskott i förhållande till den överföringskapacitet vi har mot våra grannländer från dessa zoner. Sedan är ju såklart frågan ifall vi inte hade haft ännu mer överföringskapacitet för export ifall dessa reaktorer fanns kvar. Det hade i så fall gjort att vi trots mer produktion hade haft dagens höga priser.

Av NiV3Rt

Hade vi haft kvar all kärnkraft hade vi väl likt norra Sverige haft mer effekt i förhållande till överföringskapacitet till våra grannländer. Priserna hade då inte rusat så som de gör nu av situationen i Europa.

Av NiV3Rt
Skrivet av kaffeofikaelika:

Jag vill egentligen bara kommentera tankarna i trådstarten om att man "måste" lösa saker kvällen innan eller att "ta ledigt" kan påverka arbetet negativt.

Detta är ett tankesätt som är helt och hållet anpassat till arbetsköparen. Om man är egenföretagare och bara har sig själv på konsultbasis så får man såklart leda och fördela arbetet själv. Men är man anställd hos någon så är det inte ditt fel att du inte hinner. Du ska inte behöva sitta kvällen innan, du ska kunna ta skäligt ledigt. Om lösningen inte är att anställa fler (som TS skriver) så är lösningen att ge dig mer tid. Om det inte går är arbetet felplanerat och borde aldrig ha accepterats av arbetsköparen.

Det finns ingen situation där arbetssäljare ska behöva ta ledningsansvar utan betalt. Acceptera inte att ta på er organisatoriskt ansvar om ni inte får betalt för det. Som anställd spenderar man en stor del av sitt liv med att göra någon annan rik. Det räcker med att göra det man får betalt för. Chefen är inte din kompis och han hjälper dig inte om det skiter sig. Så gör inte det för chefen heller.

Exakt så är det. Det finns ofta ingen gräns på hur mycket man kan få "äran" att ta ansvar över om man inte är duktig på att säga ifrån. I förlängningen är det inte ens något som gynnar ens egen karriär om ens lösningar består av grejer man stressat ihop kvällen innan.

Av NiV3Rt
Skrivet av snajk:

Detta är ju det stora problemet med representativ demokrati. De flesta har landat i ena eller andra sidan, även om det kanske varierar i olika frågor, och de som inte har det är de man måste "uppvakta" för att vinna val samtidigt som det är den grupp som är mest flyktig i sina åsikter eller vad de prioriterar.

Detta förvärras av att partiledarna verkar fullkomligt okunniga när de debatterar mot varandra. Vet inte hur många gånger olika partiledare exempelvis hävdat att kärnkraften är reglerbar på samma vis som vattenkraften (vilket jag skall tillägga inte är helt osant men är direkt olämpligt om man vill ha nån slags lönsamhet i sin produktion).

Utan att ha en aning kan jag ju bara anta att de debatterar med ungefär samma okunnighet även inom andra frågor jag inte har någon möjlighet att vara lika insatt i som energi (jobbar med det). Det känns rätt hopplöst att rösta utefter det.

Av NiV3Rt

Jag hade gärna haft det inbyggt i mina AirPods. I övrigt ser jag inget direkt behov.