Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt

Klona windowsinstallation till identisk ny dator?

Hej!

Det är så att jag fått vatten över tangentbordsdelen på min surface book 2. Sjukt nog går tangentbordsdelen inte att köpa separat utan jag får fixa en helt ny dator på försäkringen. Då jag är lat vill jag ju dock inte installera om alla program och anpassa datorn så som jag vill en gång till, så jag undrar om det finns något smidigt vis att klona över installationen på den nuvarande datorn till den nya?

Är det ens möjligt och blir det problem med licens m.m.?

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

Tror inte det går. Du får nog trycka på powerknappen efter att du svarat, så kommer skärmen iallafall vara avstängd under samtalet

Någon som vet hur det är med iPhone eller andra fabrikat? Ska byta telefon inom kort och då vill jag bli av med detta problem.

Av NiV3Rt

Inte samma problem jag har. Det som står beskrivet där är att telefonen är upplåst efter samtalet. I mitt fall stör jag mig på att telefonen är upplåst under samtalet vilket medför att jag ofta av misstag "lägger på".

Av NiV3Rt

Ingen som har någon idé? Eller någon som vet hur det ligger till med iPhone? Blir vansinnig på detta skitet och byter sida direkt om det visar sig att de löst det bättre

Av NiV3Rt

Stänga av autoupplåsning vid svar av samtal med bluetooth på Galaxy S7?

Hej!

Har en grej jag stört mig på under hela tiden jag haft min S7. När jag tar emot ett samtal med svarsknappen på ett bluetooth-headset blir telefonen helt plötsligt upplåst i fickan. Kan man ställa in så att den fortsätter vara låst?

Av NiV3Rt

http://easymodbustcp.net/

Experimenterade med detta igår vilket funkade bra. Jag skapade två slavar och lite mellanvariabler som skyfflade data emellan. Får jag det att funka på en raspberry pi så är jag nöjd

Av NiV3Rt

Modbus master to master kommunikation?

Hej!

Har två plcer jag skulle vilja få igång att snacka modbus tcp. Problemet är att båda enbart går att köra i master-läge. Funderar på om det finns någon gateway att köpa som man kan ha emellan, eller om det eventuellt är en simpel grej att programmera i typ C#.

Någon som har en idé?

Av NiV3Rt

Kan rekommendera xCode för C++. Gick en kurs i C++ och gick snabbt över från Visual Studio till xCode då jag märkte att kompilatorn/editorn var betydligt mer hjälpsam när man skrivit något fel

Av NiV3Rt
Skrivet av Yatagarasu:

Med tanke på att en gammal 3310 höll ungefär 2-2½ vecka i standby (ej avslagen) så tycker jag att denna är mer än duglig, då den enligt Nokia själv ska kunna hålla en månad med standby.

Känns som att många har väldigt förskönade minnen av batteritiden på gamla 3310. Taltiden var väl inte ens 5 timmar?

Av NiV3Rt

https://www.youtube.com/watch?v=VyYeB7qQSew

Efter att ha sett hur segt det verkar vara så tror jag inte det är något jag kommer att använda.

Av NiV3Rt

Jag har själv köpt en raspberry pi 3 som jag tänkte ha till samma sak och kan inte rekommendera det. Den är alldeles för seg och webbläsaren kraschar ofta. När man väl får upp en video flyter det dock på. Nu ligger den och samlar damm i väntan på något vettigare användningsområde

Av NiV3Rt

Gymnasiet var inget givande för min del heller när det gäller plc-programmering. Satt mest med learnware och trodde jag var duktig för att jag klarade övningsuppgifterna

Arduino känns som någon sa betydligt mer relevant än learnware så det är ett tips för att öka sin förståelse.

Skrivet av wurpan:

Just kommunikation är idag en stor del i vårt jobb eftersom alla system mellan himmel och jord ska prata med varandra med diverse olika protokoll och tekniker.

Helt klart. Känns inte som att automationsutbildningarna har hängt med på den svängningen, då för det är sällsynt med folk som kan kommunkation bra i branschen.

Av NiV3Rt

Kikar på en router som ska klara av min 100/10 uppkoppling.

Kan denna duga tros?:

https://www.aliexpress.com/item/32683853540/32683853540.html?...

Av NiV3Rt

https://mspoweruser.com/microsofts-skype-drops-support-80-win...

Återigen visar Microsoft att de är bäst på att pissa på sina mobilkunder. Med den historik de hittills visat skulle iaf inte jag köpa en windows-mobil med förhoppning om att app-utbudet blir bättre med tiden.

Av NiV3Rt
Skrivet av jdarchini:

Jag fattar inte vilka appar ni använder som säger att dom inte har samma funktionalitet som Android och ios? Alla appar jag använder och klarar mig på (jag kör många appar på min 950xl) uppdateras ofta och har många funktioner, dom ser därmed också moderna ut.

Den enda appen som jag tycker är helt fuckad är Länsförsäkringars app, den skulle behöva en over haul.

Du nämner längre upp i tråden Facebook och Facebook messenger. Facebook-appen behöver vi inte prata om. Jo, den finns men det är ingenting man vill använda. I messenger-appen får man klara sig utan facebook-samtal som funnits sedan länge i Android/iOS. De få gångerna man trots allt kanske får igång Spotify upptäcker man att Spotify connect saknas. Glöm alltså att styra musiken i datorn eller i Chromecast. Finns det någon bank har en bankapp med inscanning av fakturor? Jag kan fortsätta hur länge som helst för jag kommer verkligen inte på en app som jag använder till vardags som inte saknas eller är sämre i Windows.

Av NiV3Rt

Alla ni som snackar om att de flesta appar finns, men "glömmer" då ofta att dessa är mycket sämre med begränsad funktionalitet i jämförelse med motsvarigheterna för Android iOS. Försöker ni luras eller vet ni inte bättre?

Skrivet av RVX:

Att vissa hemsidor skulle fungera sämre än andra os är direkt skitsnack

Jaaaa, det är nog ren inbillning från min sida. Det kan inte alls vara så att de flesta hemsidor är anpassade efter webkit...

Av NiV3Rt

Spotify är i det närmaste oanvändbart. Sedan fungerar många hemsidor sämre i Windows phone än i Android och iOS.

Av NiV3Rt
Skrivet av Forsgren:

Jag tror starkt på Oneplus faktiskt. Fick hem en idag men har inte hunnit testa den! Med tanke på deras telefoner de gör så har jag inget ont att tro om deras powerbank.

https://oneplus.net/se/oneplus-power-bank

250:- inklusive frakt.

Den där ser riktigt bra ut! Platta batterier så det är nog bra kräm i förhållande till storlek.

Av NiV3Rt

Jag har haft galaxy S7 i ungefär en månad och har nog inte varit så nöjd med en mobil sedan jag köpte min iPhone 3gs vilket var några år sedan. Prestanda som man kan förvänta sig utav en ny mobil i toppskiktet, men framförallt en i mina ögon en otrolig batteritid. Har svårt att tro att iPhone 6s står sig där.

Av NiV3Rt
Skrivet av Slaktardej:

Sony Xperia X kommer att kännas som en bra telefon längre än Samsung. Kvaliteten är det du behåller när nya telefoner med mer prestanda byggs och det är Sony mycket bättre på.

Har erfarenhet av båda tillverkarna sedan innan och valde idag en Galaxy S7 när det var dags för nytt just på grund av Sonys genomusla kvalitet. Sony Z-serien är ju lika seriöst byggd som en epa-traktor...