Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt

På min gamla iPhone 8 fungerar swiftkey utmärkt då den har 3d-touch. Den funktionen tog de ju tyvärr bort så det fick bli att gå över till Apples egna tangentbord på min iPhone 13 pro.

Av NiV3Rt

Det är ju bra så att man har minne över till Teams.

Av NiV3Rt

Angående diskussionen med 16GB så har jag en Macbook Air med 8GB och upplever den som betydligt bättre på att hantera multitasking är jobbdatorn (en Dell XPS med i7-1165G7 och 16GB). Upplever det som att de gånger jag har så pass mycket uppe att man fyller 16GB fixar ändå inte cpun att hantera det utan att fläkten ylar och cpun får hålla ned frekvensen.

Av NiV3Rt
Skrivet av +_+:

Hatar USB-c på telefoner. min tele är ofta helt dränkt i vatten och för att kunna ladda telefonen inom en vettig tid så tar jag lite papper o petar in i hålet för laddkontakten. Här är lightning guld, bara ett stort håll allt sugs ur direkt. Medans de med USB-c, man får stå o pilla runt det lilla "bladet" där inne o de blir ändå inte torrt.

Vistas man mycket på byggen eller andra dammiga miljöer har jag upplevt att lightning fungerar mycket bättre i längden. Väldigt svårt att komma åt att rengöra en USB-C kontakt så jag ser verkligen inte fram emot en eventuell övergång.

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

Varför inte använda Apple egna Podcast app? Där kan du välja att hämta hem avsnitt

Ja herregud det var ju så enkelt! Står ju till och med på deras hemsida

https://underproduktion.se/ios-podcaster/

Av NiV3Rt

app till iPhone för att spela upp nedladdade podcasts

Hej!

Jag lyssnar en del på podcasts från underproduktion.se. Gillar innehållet men att spela upp avsnitten i webbläsaren funkar så där och man tappar lätt bort sig var nånstans i avsnittet man egentligen var. Jag har provat att ladda ner avsnitt och öppna genom mina filer men det är samma problematik där.

Så jag undrar om det finns något program som är anpassat för att lyssna på nedladdade podcasts eller något annat bra sätt att hålla koll på var i avsnittet man egentligen är?

Tack på förhand!

Av NiV3Rt

Jag behövde inte ens läsa klart inlägget innan jag förstod att det var automation det handlade om. Är inne och jobbar en del i ett scada-system med bland annat 200k rader i csv-format, massvis med json-filer och annat lämpligt. Versionshanteras det? Nej, givetvis inte

Skrivet av sebbeharry:

Sjukaste jag hört och jag hade bytt jobb direkt.

Jobbar man inom automation och det är ens kompetens kommer ett byte av jobb högst troligt inte hjälpa alls. I stort sett alla "versionshanterar" med zip-filer.

Av NiV3Rt
Skrivet av Eduardo_S:

Det är många som använder sig av telefonnummer för att ringa tyvärr. Jag använder Teams som främsta meddelande app, både i jobbet och privat. Ändå är det många som envisas med att använda sms och telefonnummer för att kommunicera med mobilen.

Misstänker att det är för att det är så djupt rotat i folk, och det är därför många kör på det fortfarande år 2022.

Bara för att du tycker det är bättre och smidigare med t ex messenger, så betyder det ju inte att alla andra tycker det med 😉

P. S. Du kan spara numret som en kontakt om du vill veta vem som har det 😉 Dock misstänker jag att du inte vill det av dina ovan nämnda anledningar.

Jo jag vet mycket väl hur verkligheten ser ut men det hindrar mig inte från att vara förundrad över att vi inte kommit längre. Att ha ett nummer sparat i en kontakt är i sig ingen garanti för att numret tillhör den personen man söker. Det kan ha hänt en del sedan numret sparades. Folk flyttar utomlands för att sedan komma tillbaka eller byter jobb.

Av NiV3Rt
Skrivet av Gorian:

Det funkar med standardtangentbordet, det funkar bara med ett språk inlagt med SwiftKey.

På min gamla iPhone 8 fungerar det alldeles utmärkt även med swiftkey tack vare 3d touch. Dum grej att ta bort

Av NiV3Rt

Parkeringsapparna är det jag kommer till att tänka på främst då de flesta fortfarande inte gått över till någon vettig inloggningsmetod så som bank-id utan envisas med ens mobilnummer. Tråkigt nog är det ju några stycken också.
Att mobilnummer fortfarande är en grej efter alla dessa år är helt otroligt. Jag har mer och mer gått över till att ringa med Messenger då det är betydligt mer användarvänligt att ringa upp ett namn istället för något nummer man inte vet vad det är för något

Av NiV3Rt

Min iPhone 13 pro laddar jag sällan över 85% och jag undviker snabbladdning då jag märkt att den blir varm då. De få gångerna jag snabbladdar brukar jag ta av skalet på telefonen så den inte blir allt för varm. Min gamla iPhone 8 hade så usel batteritid att man verkligen behövde ha 100% då man lämnade hemmet.

Av NiV3Rt
Skrivet av cyklonen:

Jag använder mobilen för att ringa, skicka meddelanden via Facebook/Messenger, ta bilder, signera med BankID, swisha och slösurfa. Enstaka gånger använder jag nån app för kartor eller GPS-positionering.
Inget som kräver nån särskild prestanda. Min nuvarande mobil är från 2017 och jag räknar med att använda den i ett par år till. Det är väl mest om den skulle gå sönder eller om BankID skulle sluta fungera på den som jag behöver byta.
Så benchmarks på mobil är skrattretande irrelevanta!

Ungefär samma anvädningsområden som jag har för min. Är väl utöver det Teams, office-appar och några appar till. Visst fungerade allt det där bra på min gamla iPhone 8. Men allt går så mycket fortare på min iPhone 13 pro att jag mer sällan känner att jag behöver ta upp laptopen ur väskan, då jag är ute på fältet och behöver få fram någon info.

EDIT: Dock skall nämnas att en ny toppmodell med Android förmodligen gjort jobbet ungefär lika bra. Blev dock trött på Samsung eftersom jag upplevde att de segade ner sig fort med åren i kombination med att de slutade komma med mjukvaruuppdateringar.

Av NiV3Rt

Ethernet via eluttaget tycker jag du borde överväga som alternativ.
https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradburet-natverk/...

Av NiV3Rt

Den iPhone 13 Pro jag har beställt kommer alltså ha bättre cpu prestanda än min stationära dator (i7-4790k). Fantastiskt

Av NiV3Rt

Blir en uppgradering från iPhone 8 till iPhone 13 pro. Även om skillnaden från förra årets modell inte är jättestor kommer skillnaden för mig vara enorm

Av NiV3Rt

En sak jag störde mig på Samsung pay med Galaxy S8 jag hade förr var att det var rätt omständiga steg innan man faktiskt kunde betala. Få skärmen att tända sig, swipea uppåt och sen hålla fingret på fingeravtrycksläsaren på baksidan. I jämförelse räcker det med ett dubbeltryck på fingeravtrycksläsaren på min iPhone 8 för att kunna betala när telefonen är låst. Tror att Google pay är smidigare där med.

Av NiV3Rt

Byta namn på en fil så att den heter samma som repo i Github actions

Hej där!

Har ett mallprojekt i github som jag använder för att skapa nya repos. I detta mallprojekt finns en .sln fil. Denna skulle jag i samband med att jag genererar en ny repo byta så att sln-filen får samma namn som repon. Finns ju github.event.repository.name där man kan hämta aktuellt namn på ens repo.

Är det någon där ute som vet ifall det går att använda tillsammans med nedanstående och i så fall hur? Osäker på syntaxen för att läsa ut från en variabel och inte helt enkelt ge filen namnet github.event.repository.name.

mv gammaltnamn.sln nyttnamn.sln

Tacksam för svar

Efter lite testande kom jag fram till att mv gammaltnamn.sln ${{ github.event.repository.name }}+.sln löser det hela

Av NiV3Rt

Mauri är fantastiskt rolig

Av NiV3Rt
Skrivet av Elgot:

Nej, jag menar mera att de faktiskt säljer mera budgetaktiga produkter under eget under eget märke. Dessutom är det ju ofta designen som får stryka på foten snarare än prestandan.

Och dessutom händer det väl att de lanserar produkter som ser identiska ut men till exempel har just olika skärmar? Inte för 5000 kronor kanske, men det kanske är lite väl långt under dagens normalpris.

Kanske blir en Macbook SE (med nuvarande design) i framtiden då det kommit en ny Macbook Air. Känns inte helt orimligt.

Av NiV3Rt
Skrivet av RVX:

Nån som kan förklara varför inte Threadripper finns med som alternativ? Licensavtal med Intel eller vad?

Tror inte Apple känt sig trygga med AMD's produktionskapacitet. Framförallt inte med tanke på att de konkurrerar om produktionskapacitet hos TSMC. Intel med egen produktion är ett tryggare alternativ då.