Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt
Skrivet av Stefflo:

Bra tips men TS jobbade på en arbetsplats där de använde Siemens och ABB så då tappar man en hel del att börja köra Beckhoffs mjukvara.

Så länge plattformen följer IEC 61131-3 standard vilket Beckhoff, Siemens och ABB gör så får man med sig relevant kunskap till alla plattformar genom att öva på en utav dem. Då är Beckhoff mest realistisk för den som vill prova på lite där hemma och lära sig allt från structured text till ladder (grafisk programmering vanlig inom industrin). Det som skiljer sig mellan plattformarna brukar vara hur man kopplar upp mot en plc och laddar program samt hur man knyter variabler mot fysiska in och utgångar och sparar ner persistent data (som finns kvar efter bruten spänning).

Även om man får en utbildning inom den plattform man avser jobba med kan man komplettera den kunskap man fått genom att sitta med Beckhoff Twincat 3 och experimentera. Det har till och med hänt att jag skrivit, simulerat och testat kod med Twincat 3 jag har haft för avsikt att köra på en annan plattform. Den koden har jag sedan kunnat köra på den andra plattformen med lyckat resultat

https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_61131-3

Av NiV3Rt

Jag kan varmt rekommendera att ladda ner Beckhoffs utvecklingsmiljö Twincat 3. Utvecklingsmiljön är gratis att använda och du kan göra simuleringar om du har en intel processor. "TwinCAT 3.1 – eXtended Automation Engineering (XAE)" Är det du ska ha.

Det finns en mängd guider både i video och textformat.

Av NiV3Rt
Skrivet av martinot:

Är inte i närheten av den finess, dynamik och funktionalitet (och faktiskt enkelhet) som fanns hos Live Tiles på Windows Phone för 10 år sedan, men jag är ändå mycket glad för ett bra steg i rätt riktning.

Detta måste jag som använt båda faktiskt ifrågasätta. Varför skulle live tiles varit så mycket bättre?

Av NiV3Rt

Med tanke på att du funderar på en tolkar jag det som att du kan göra som ovanstående skribent föreslår och vänta till Apple Silicon macarna kommer.

Av NiV3Rt
Skrivet av medbor:

Alltså inget trodde väl att en passivt kyld handhållen enhet skulle dela processor med en laptop? Självklart ska en laptop ha helt annan prestanda, klockhastighet, tdp, etc...

Antagligen är nog kärnorna samma eller iaf väldigt lika, men även GPU ska väl skalas upp 5-10ggr för att kunna leverera vad de lovar (i nivå med befintliga dGPUs).

Det är ändå inte helt långsökt ifall de släpper en remake av Macbook, att den då får samma cpu som nya generationen iPad Pro. Gamla Macbook med Intel Core M var inte fläktkyld. Så kanske Macbook Pro får en biffigare SoC med fläktkylning.

Det blir en väldigt intressant höst i varje fall. Jag har gott hopp om att utvecklingen tar ett stort hopp iom detta

Av NiV3Rt

Kanske anydesk skulle fungera? Aldrig provat men sett att det finns och jag tycker det funkar bra på mac/pc. Samt att styra dessa två plattformar från iPhone.

Av NiV3Rt

Det som räddade upp Rosetta vid förra övergången var att G4 cpu de hade i sina laptops var så hopplöst långsamma, att det inte skulle förvåna mig ifall man fick bättre prestanda med intel core duo och rosetta. I varje fall blev det nog inte märkbart sämre iaf.

Som fallet är nu så tror jag utan att veta att intel cpuerna inte ligger så hopplöst efter prestandamässigt som G4 gjorde. Men om man som mig gör en eventuellt uppgradering från en gammal Macbook air 2015 lär nog den ökade prestandan kompensera för emuleringen.

Inser väl att det är mest svammel från min sida men jag är riktigt taggad på att se hur detta utvecklar sig! Tror precis som i nedanstående artikel att det kommer att röra om marknaden ganska rejält även på pc-sidan.

https://www.pcgamer.com/former-mac-boss-predicts-pc-makers-will-have-to-dump-amd-and-intel-to-go-arm/

Av NiV3Rt

Tycker också det verkar väldigt lovande. Detta kan nog betyda väldigt mycket för marknaden tror jag.

Av NiV3Rt
Skrivet av Quim:

Jag körde Macbook Air och RDP:ade till min stationära o körde allt tungt på den under studietiden, fungerade super, skolor brukar ju ha hyfsat nät ;).

Kan intyga att detta fungerar utmärkt och är ett underskattat alternativ. Finns ändå ingen laptop i rimlig storlek som går upp mot en stationär dator när det gäller prestanda.

Av NiV3Rt

Är förundrad över att den här tråden fortfarande lever. Kan väl omöjligt vara annat än Microsoft-anställda som uttrycker sitt uppskattande av parantesen Windows Phone?

Av NiV3Rt

Skulle vilja ha en router i samma smidiga format som Ubiquiti Edgerouter X fast gärna något som inte är så overkill konfigurationsmässigt. Möjlighet att köra vpn server är ett krav. Några tips?

Av NiV3Rt

Olof Gustafsson

Av NiV3Rt

Ganska meningslös produkt tycker jag som har haft en Surface Book 2. Den är dålig som surfplatta och samtidigt också dålig som laptop.

Av NiV3Rt

Elgiganten rear ut Asus Dual GeForce GTX 1070 OC. Är ute efter ett grafikkort till min dator (4670k, 16GB ram). Bara att slå till?

Av NiV3Rt
Skrivet av norda72:

@anon270561: Undrar om Apple kommer att byta processorer till sina egna som de har i iPhone, kanske redan 2020? I så fall är man rökt i alla fall även om man byggt en Hackintosh eftersom Intel blir ett minne blott. Apple gillar säkert inte att folk bygger piratmaskiner. Det är kanske huvudskälet till eventuell övergång. Att de inte tänkte på det när de gick över till Intel 2006. Och kommer nya processorer kommer man inte heller kunna köra Windows i Macen, antar jag.

Hackintosh är knappast så utbrett att det blir avgörande i valet av cpu.

Av NiV3Rt

Har aldrig stött på någon som inte jobbar på Microsoft eller med deras produkter som gillar Windows phone/mobile. Antar att denna tråden är nån slags AW

Av NiV3Rt

Råkade se tråden och tänkte berätta hur det gick. Använde clonezilla för att göra en image av den gamla datorn för att lägga in på den nya. Inga som helst problem med aktivering eller något utan bara att köra

Av NiV3Rt

iPhone fungerar likadant upptäckte jag

Av NiV3Rt

Tack för alla tips! Har frågat firmans leverantör om de har någon bra lösning på problemet också men tror jag får ett snabbare svar här ärligt talat

Skrivet av DragonRapide:

Skulle nog gå att använda clonezilla och ett usb tangentbord

Tangentbordsdelen och allt det är löst. Jag har kopplat in surfplattedelen i min dockningsstation och arbetar med den dagligen.

Det är alltså bara själva kloningsdelen jag vill ha svar på

Av NiV3Rt
Skrivet av MsSmith:

Har du möjlighet att koppla in extern mus och tangentbord kan du alltid installera EaseUS ToDo Backup, ett gratisprogram som kan ta en avbild av din nuvarande disk och lägga på nästa dator. Du behöver dock ha ett mellanlagringsmedium i form av en extern hårddisk eller dylikt.

Det låter intressant! Jag kan fortfarande koppla in "surfplattedelen" till dockningsstationen och har jobbat så med den nu det senaste. Funderar bara på hur det blir med licensen till windows bara. Har inte någon form av licensnyckel utan tror det är hårdvaru-id't som är knutet på något vis.