Inlägg

Inlägg som merenge har skrivit i forumet
Av merenge

Frågor kring uppgradering

Nu var det tre år sedan som jag uppgraderade datorn sist och jag börjar känna att det är dags att köpa nytt. Har läst här på forumet och surfat runt på tester i några veckor nu för att kunna försäkra mig om att jag använder mina pengar på mest fördelaktiga vis för just mina behov.

Jag kommer att använda datorn till grafik (Photoshop, Illustrator), spel (Warcraft III, UT2004, HL2(?), Doom3(?)) och självklart allt annat som är helt alldaglig verksamhet. Jag kommer inte klocka den och med största sannolikhet så uppgraderar jag inte utan att byta hela datorn (känner mig själv^^).

Jag kommer har följande delar åtanke för tillfället:

Asus K8V K8T800 (Asustek art-nr 90-M9L06G-G0EAY), (max 800MHz bus)

Kingston KVR400X64C3A/512 (eventuellt en likadan 256MB-sticka till)

AMD Athlon 64 3000+ Newcastle (Boxed)

Aopen H600C, midi-tower svart, 350W

Connect3d Radeon 9600XT 128MB, art-nr ATIC3D-6046

Sedan kommer en billig DVD-brännare och 160GB hårddisk till det.

Frågorna är föjande:

1. Moderkortet ifråga har jag blivit erbjuden tre olika varianter på, den ovanstående(maxbuss 800), SE Deluxe(maxbuss 800) och SE Deluxe(maxbuss 1600), vilken är lämpligast för mig? Bussen på 1600 utnyttjas den av det system jag har byggt ihop? Hur stor blir skillnaden i prestanda?

2. SE Deluxe och vanliga K8V, vad skiljer dem åt?

3. Gamla vanliga frågan, stöder moderkortet minnet? Såg ett test där de flesta minnena verkade fungera på en K8V och Newcastle ska väl vara mer kompatibel?

4. Är den boxade kylaren bra? Är den högljudd?

5. 9600XT är det något som klarar dagens spel? Spelar ju inte fasligt mycket och lägger därför så lite som möjligt på denna del även om jag vill ha en som klarar spel. Kräver inte att grafiken ska vara maxad.

6. 350W, är det nog för att driva min dator utan problem, tror ni?

7. Arctic Silver, gör det någon större skillnad från den "pasta" som finns på den boxade kylaren?! Hur stor isåfall?

Jag la alla frågor angående systemet (även om vissa kanske riktade sig till andra forumdelar) här för jag tänkte att jag skulle vara effektiv. Om jag har gjort fel så kan jag dela upp tråden på flera forumdelar istället om så önskas. Jag har sökt på forumet men när man ska uppgradera och gör det sällan vill man vara säker och därför önskade jag en tråd som svarar på exakt mina frågor.

Tack på förhand för bra svar!

Av merenge

Jag tror han nästan vänt, bytt färg på debian-loggan för om man tittar så finns fläckarna i cirkeln kvar på samma plats. Vi ser även att "djävulsvansformen" finns på båda och är ungefär lika långt ut. även kletet på debian klockan 2 återfinns på samma plats i andra loggan.

Av merenge

Du skulle kunna göra mittenlagret i flera upplagor och sedan dölja och visa efter behov, men det medför att besökaren måste ladda allt, även det som den inte vill läsa.

Av merenge

När jag gick min Informationssteknik inriktning så fick vi riktigt ruttna lärare i A & B medan vi fick en grym lärare i C. A & B var VB all the way men sedan var C fristående kurs och den var ren C++ kurs. Skulle gissa på att A /B kursen är VB och C är C++/Java annars kan de inte hoppa över B kursen. För oss var det väldigt svårt att få svar ur lärarna vad kurserna innehöll för språk och vi fick gott vänta och se.

Men som sagt var det mycket ytligt och det var inte speciellt svårt att få MVG om man var lite intresserad.

Av merenge

Rotorcap är ju populär dessvärre vet jag intea adressen till deras sida men de flesta på detta forum vet nog bättre

Av merenge

Tycker inte alla de där skall placeras under rubriken "bra sidor". 2advanced är en aning rörig och tappar på det, men den är grymt snygg. Chapter3 har ett något otydligt valsystem bland sina arbeten, det är svårt att hitta ett arbete som man letar efter, men även den är snygg. Phon är helt okej dock men inte så snygg :/ ... deaddreamer brukar göra greppbara layouts och ingen kan klaga på Styleboost. ^^

Av merenge

aq texten är gjord i photoshop. Han har ju massa tutorials på http://www.aqa-d.se/ny/pstips/fwf_all.htm där tror jag det finns iaf liknande texter. Chrome är väl mest lik.

Av merenge

Ruarcs är absolut snyggast just nu

Av merenge

alltså, jag som är lite nybörjare reagerade på: "hittar inga twinMOS dualddr på db" ... man måste väl inte ha speciella minnen för att köra dualDDR, har uppfattat det som att de säljer minnen i par som är garanterade att fungera men de flesta andra gör det också så att säga? Har jag missuppfattat allt för jag ska snart beställa själv.

Av merenge

Båda är väl Intel fast P4 är bra mycket starkare än celeron. Fast jag är ju okunnig så rätta mig om jag har fel Dock den uppfattningen jag fått^^

Av merenge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av damme
Nej, det kommer i A eller B. I D-kursen ska man lära sig om primitiver, integraler med mera.

Cos, Sin, Tan var 1 sida i A-kursen och det tog fart i D-kursen på allvar (där integraler var avslutande) så det var riktigt som. Jag läste D-kursen förra året, de har antagligen klippt och klistrat i kursplanen. Men det var så det var för mig. A-kursen: Du får veta att de finns på räknar. D-kursen: Du får veta vad det egentligen handlar om, typ.

Av merenge

2 Frågor om ASUS P4P800 Deluxe

Jag har två enkla frågor om ASUS P4P800 Deluxe som jag försökt få svar på men inte lyckas, då tänkte jag att jag skulle fråga här så ser vi om någon kan besvara dem åt mig.

1. Om jag köper 2 st 256 Minnen och kör Dual DDR på dem, kan jag lässa in ett 512 Minne senare för att köra dual DDR med mina 256 minnen då? Detta ska gå på vissa kort har jag läst. Men fungerar det på P4P800?

2. Vad finns i lådan? Vilka kablar medföljer moderkortet? Följer det 2 st IDE kablar är egentligen det jag vill veta så jag har allt när jag beställer.

Tack på förhand! ^^

Av merenge

mkt riktigt, jag köper det jag behöver bara. Skillnaden mellan 1024 och 512 är ju inte jättestor prismässigt men jag vet inte behöver så mkt ram. Det skulle inte varit ngn tvekan om jag kände att ja verkligen hade råd men det börjar närma sig smärtgränsen.

Av merenge

Godkänd dator?

Ska köpa ny dator och tänkte mig följande. Låter det som ett vettigt köp? Det jag funderar på är om jag ska ha 1024 i RAM eller 512 ... vad lönar sig så att säga... det jag funderade på var iaf följande.

Pentium4 2,4GHz, 800MHz, boxad
ASUS P4P800 Deluxe
TwinMos original, PC3200, 512MB, DDR400 (x2) (eller 256 stickor)
Hightech R9600P-TDW128-V
Chieftec Midi ATX Tower 360W (BX-02B-B-SL)'

Det finns i alla fall inga kända kompabilitetsproblem med denna dator eller? Och duger prestandan? Ska lira Warcraft 3 (det är det tyngsta jag gör med den ungefär) annars är det lite Photoshop och dyligt.

Av merenge

Jag kan nog lägga ut iaf 6000 på moderkort, minne, cpu och grafik... fast jag vet inte hur mkt grafik jag vill ha då ... inte så jätteviktigt för mig.

Av merenge

Oklockad P4 bör innehålla ...

Jag hade nu tänkt mig att införskaffa mig en ny dator då mitt gamla system snart fyller hela 2 år och då min dam kommer att befinna sig utomlands i 3 veckor. Jag har dock mycket krass koll på allting för tillfället men jag vet att jag vill ha en P4. Till ämnet hör att jag inte är så mycket för överklockning och nöjer mig med det som utlovas av Intel.

Jag brukar typ använda datorn till att spela Warcraft III och sedan brukar jag göra hemsidor och programmera lite... Så då kommer jag till ämnet.

Minnen... hmm 333 eller 400? Är det värt pengarna etc.
Processorn... 533 el 800/ 2.4Ghz el 2.6Ghz ? Prisvärt?

Det svåraste är moderkortet. Jag undrar vilket man ska satsa på om man inte ska överklocka etc. Tittade på den där guiden hos Toms Hardware. De gillade ju MSI Neo2 LS... är det något att satsa på eller bör jag ge lite mer pengar och hova in ett P4P800Deluxe eller vad det heter?

Av merenge

när jag brännde min T-bird så var det sådär iaf så det är möjligt att du har rätt ...

Av merenge

Ska man alltså inte installera DirectX 9 med GF4?

Edit: Tog hem en drivis och fick runt 1400 istället men det låter fortfarande lite.

Av merenge

979 poäng i 3dmark03 med en P4 2,4ghz, 512mb DDR333 och Ti4200 ... det låter inte riktigt normalt -_-

Av merenge

Drivrutiner till Intel Chipset?

Jag har jobbat med moderkort som har VIA chipset och alltid njutit av hur enkelt det var att hitta och installera 4in1. Nu har jag hjälpt en kompis att formatera datorn och han har ett MSI 845PE Max kort ... det krånglade självklart och spelen har mycket konstigt beteende. Detta borde inte vara något problem då han har Ti4200, P4 2,4 Ghz och 512 DDR333. Innan så var det inte samma problem.

Det enda jag inte hittat i drivrutinsväg var drivrutiner för 845PE chippet. Finns det och om var finns det?