Inlägg

Inlägg som dblade har skrivit i forumet
Av dblade
Skrivet av ronz:

Jag har en beställning på ett 4090 TUF för 21,900:-
Väntar i hopp om att den kommer levereras någon gång. Om inte så skiter jag i det

Jag också. Fick mail från Inet om att jag nu kan köpa ett Gigabyte Gaming OC kort om jag lägger till en tusenlapp. Känns inte riktigt värt det men samtidigt så är man ju hyfsat "ivrig".

Får tyvärr lite vibbar från förra lanseringen då jag också fick vänta i flera månader på 3080-kortet.

Gissar dock att detta inte kan hålla i sig så länge då

1. Dollarn har sjunkit med nära 10% sedan lanseringen.
2. Konjunkturen
3. Konkurrensen har hårdnat
4. Ingen cacheback (GPU-mining är i stort sett död)

Av dblade

Hur kom det sig att du fick möjligheten att byta till MSI? Skulle du få den för 21990?

Skrivet av ronz:

Hoppas Inet får in fler TUF icke OC... De verkar ju ändå ha fått en ganska bra laddning av TUF OC nu.
Så frågar är varför inte några icke OC.

Skrivet av jeppe109:

Min gissning är att tillverkarna prioriterar oc-modeller då marginalerna är trevligare där.

Dollarn har tappat nära tio procent av värdet sedan man gjorde beställningen så man kan ju tycka att ett byte till OC modellen känns ganska rimligt. Nu har man ju dessutom fått vänta ett bra tag. Förstår inte hur det kan skilja något öht mellan OC och det vanliga kortet. Det är väl bara mjukvaran som skiljer sig (+15! Mhz extra)

Av dblade
Skrivet av letin:

Jag fick samma mejl och har köplats 15. Hoppas det bara inte tar 1-2 år innan Inet skickar ut kortet till mig:-)
Kör vidare på mitt 2070 super.

Har du fått ditt kort från Inet?

Fick nyligen ett mail från Inet eftersom jag också står i deras kö. Man får möjligheten att byta ut min TUF-beställning mot ett Gigabyte Gaming OC för 22990 (Ord pris 24290:-)

Samtidigt som jag verkligen uppskattar Inet för att de överhuvudtaget ger mig en möjlighet att erbjuda mig en lösning i närtid då tillgången är begränsad så blir man ju lite lätt irriterad av flera orsaker:

- Man får ett pris som är 1000kr mer än mitt originalpris.
- När jag beställde så såg det ut att finnas i lager och jag förväntade mig leverans dagen efter - Det var samma visa när jag beställde mitt 3080 från Komplett för ett par år sedan så många ÅF har detta problem.
- Gigabyte-kortet känns som ett klart sämre alternativ än Asus-kortet.

De har gett mig några dagar på mig att fundera.

Av dblade

Ni är ju båda relativt nya på Sweclockers men det känns som ni har kompetens och självförtroende som räcker till för att det ska vara riktigt intressant att följa er på tuben.

Spännande att ni dessutom har hyfsad kunskap men framför allt ett intresse inom VR!
(Ett litet minus för PS/konsol-intresset)

Trevlig helg👍

Av dblade

Har inte hunnit läsa igenom allt men uppskattar den här typen av guider extremt mycket.

Saknar verkligen möjligheten att kunna ge feedback med ratings ⭐⭐⭐⭐⭐ eller 👍på artiklar.

Av dblade
Skrivet av Fire_Ice:

För mig har det alltid varit tvärt om, min hårdvara har styrt mina spelval.

Precis samma här. Man vill bara spela igenom några av dom senaste spelen för att undersöka vad hårdvaran är kapabel till.

Av dblade
Skrivet av Startrance:

Vet inte riktigt om jag gillar det här eller inte, visst blir enklare om det enbart finns en kabel för allt. men hämmar utvecklingen. Att det finns massor med aktörer på marknaden som erbjuder och utvecklar sin egen produkt är inte dåligt i sig.

Nu säger dom bara, den här kabeln är bäst så den ska vi använda.

Håller med till viss del. I marknadsekonomi är det kunderna som ska välja. Senast jag valde telefon plockade jag bort Iphone från mitt alternativ just på grund av att de fortfarande kör lightning.

Om Iphone vill fortsätta med lightning så väljer jag en annan tillverkare helt enkelt.

Annars tycker jag dom borde försöka standardisera batterier. Jag har en uppsjö laddningsbara batterier till diverse maskiner. Ryobi blev ju stora för dom var så pass "smarta" att man lyckades standardisera en batterimodell på ett företag. Imponerande

Av dblade
Skrivet av Michael1:

Fick det här från Dustin... Får hoppas på att hinna med när nästa batch släpps. Men då från annan butik.

"Din order 206545067 kommer vi dessvärre inte kunna leverara då den har utgått hos vår leverantör. Din order kommer att makuleras och om betalningen gjordes i förskott kommer det att sättas tillbaka på ditt konto via Klarna.

Ha det gött!"

Efter att ha väntat i över ett och ett halvt år på RX6800 från Dustin, hörde dom i somras till slut av sig via mail och undrade om jag fortfarande var intresserad. Man kunde då få 6800XT modellen för samma pris. 😝

Av dblade
Skrivet av improwise:

Nu har du inte sagt vad det är du tänker använda skärmarna till primärt, men jag antar att det kanske är gaming? Det har så klart en viss påverkan på vad som är "bäst"

Två kurvade skärmar bredvid varandra bör rimligtvis innebära att du då har mittkanten in sweet spot, dvs rakt framför dig? Samt sidorna på skärmarna långt ut på sidorna, så vida du inte sitter länger ifrån men då bör betrakningsvinklarna snabbt bli rätt ofördelaktiga över en stor del av ytan?

Gaming är sekundärt men jag använder den ena 32" skärmen som en primär skärm och den andra blir verkligen sekundär då man får vrida på huvudet lite för mycket för att den ska bli praktisk. Jag testade också att sätta dit ytterligare en 32" skärm för att kunna köra mer centrerat men det det blev inte att jag använde den tredje skärmen tillräckligt mycket för att motivera dess existens - Behövde skrivbordsutrymmet till annat.

Efter alla tester jag gjort så tror jag fortfarande på en enda stor mega-skärm, kanske typ som Ark-skärmen. Den går ju dessutom kanske konfigurera som multi-skärm. Om det dessutom är bra svärta så kan man ju "släcka ned" de områden man för tillfället inte använder.

Meta med sin Quest Pro är ju annars inne på ett alternativt och intressant spår - Att köra virtuella skärmar i sin virtuella miljö 🤓

Av dblade
Skrivet av improwise:

Det finns väl som jag ser det bara två skäl att köpa böjda skärmar - antingen för att man gillar det (oavsett anledning) eller för att paneltypen har svårt med betrakningsvinklar och att kurvningen används för att dölja det. Samsung tillverkar vad jag vet bildskärmar/TV-apparater av alla tre typerna av teknik men märkligt nog verkar de påstådda fördelarna med rejält krökta skärmar bara gälla de med VA-paneler

Helt korrekt.

Jo, jag har gått igenom en hel del skärmar under senaste åren. Jag letar fortfarande efter den ultimata skärmen.

Då jag först testade större skärmar (omkring 40") så var det ju viktigt att skärmen är bra på att visa svart färg och det löser ju VA-panelen bra. Har då kört mest med Philips 40-43" 4K skärmar med VA paneler och dessa har kontrast-ratio närmare 5000:1.

Det som var problemet med att ha platta ~40" skärmar på skrivbordsavstånd är ju att bilden blir märkbart sämre i hörnen på grund av vinkeln.

Förra året köpte jag då istället in Samsung 32" skärmar med 1000R och när jag placerat två skärmar brevid varandra så får jag nästan till en perfekt Arc. Dessa skärmar har dock för låg upplösning (1440p).

Samsung är nästan det enda företaget som verkar förstått vad end-game är då de nyligen släppt riktigt intressanta skärmar!

Samsung Arc 55" med 1000R är ju den ena. Pris och storlek är dock kanske i överkant.

Samsung G8 32" 4K med 1000R är den andra. Priset ligger närmare 15000 så frågan är om det är värt 5x priset för att gå från 1440 till 4K. 30000kr blir det om man vill ha två

@laxpudding, du har inte tänkt titta närmare på den här https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/32-odyss... ?

Av dblade
Skrivet av Laxpudding:

Ifall vi frågar prisjakt den 23/10-22 finns det listat 441 "Böjda" skärmar och 2609 "Platta" listade. Ifall jag postulerar att utbudet följer efterfrågan är det att ca 85 procent vill ha en platt skärm 2022.

Prisjakt har också ett rankningssystem för pupuläraste, mest klickade skärmarna. Får räkna manuellt där och då blir siffran lite annan. Av de 100 populäraste skärmarna på prisjakt är 38 stycken "Böjda" där merparten av dem är UW-skärmar. Alltså att 62 procent av de allra mest efterfrågade skärmarna är platta.

Vad som sedan säljs är en annan fråga. Vad som säljs inom olika kategorier är ytterligare en fråga. Jag skulle gissa att den totala försäljningsvolymen av platta stationära skärmar, inklusive skärmar för företag och kontor med liknande, är något högre än 85 procent. Talar vi däremot om försäljning enbart spelskärmar för hörnet där hemma låter ≈60 procent platta skärmar som rätt rimligt.

Intressanta funderingar men utbudet brukar sällan hänga med efterfrågan. Jag gissar att de flesta som köper grafikkort idag skulle *vilja* ha senaste generationens grafikkort men om man tittar på utbudet så finns det gott om äldre modeller att välja på enligt prisjakt.

Vad jag också menar är ju att om man väl vant sig vid en stor och böjd skärm, så tror jag inte det är många som skulle vilja backa tillbaka och välja en platt skärm.

Antar att detsamma gäller för OLED, som jag bara använt på mobiltelefoner. Skulle jag testa en OLED så är jag säker på att jag aldrig skulle köpa en LCD-panel igen..

Det är ganska vanligt att köra dubbla skärmar men jag tror aldrig jag sett någon placera dem rakt? Och det av en anledning.

Kanske dags för en omröstning likt den här - https://www.sweclockers.com/artikel/35058-snabbkoll-gillar-du...

Av dblade

En platt 32" ?

Vem skulle vilja ha en platt skärm 2022?

Av dblade
Skrivet av Barsk66:

Pico 4 är superintressant. Quest Pro inte lika mycket - med den prissättningen. Helt klart inriktat mot företag och prissatt därefter. Quest 3 blir intressantare ur konsumentsynvinkel. Det lär bli mer aggresiv prissättning där.

Noterar också den dåliga nyhetsbevakningen på VR-fronten. Men det är inte bara Sweclockers som är dåliga på det, utan rätt generellt. Vi får blir fler VR-fans helt enkelt så rättar det till sig.

Tycker Sweclockers numera börjar hålla sig bättre till hårdvara igen men du har rätt, man hittar sällan information om VR. @Halldin. borde ju få möjlighet att skriva egna artiklar här på sweclockers för det han skriver är ju bra men man får ju själv leta upp forum-tråden.

Annars är det är ju inte svårt att hitta mer information på alternativa sajter. Själv följer jag Thrillseeker på YouTube då han presenterar det mest intressanta till mig.

Av dblade

Tänkte jag skulle titta på föreställningen med min Quest 2 men det verkar som att Horizon Worlds fortfarande inte är släppt utanför US? Tråkigt att det går så fruktansvärt segt. Kanske har dom ett för stort team som jobbar på detta?

När det gäller hårdvaran så är det ju egentligen extremt imponerande och förhoppningsvis ganska finslipad tech som man får här. Bara att kunna tracka ögon och mun kan bli intressant och användbart för en del use-cases.

Man kan nog snabbt spara in 20K på flygbiljetter och istället köpa detta för framtidens möten kanske?

Men att köpa den enbart för att spela Quest2-spel? Knappast..

Av dblade

Förra generationens grafikkort var bra köp oavsett vilket man köpte på grund av mining-boomen och den cashback man fick då. ROIade korten på några månader.

Denna gång är det en helt annan sak. Detta blir kostnader helt utan intäkter.

Av dblade
Skrivet av Igrapple:

Gällde det här bara igår eller är jag lite trög? Gick in på sidan men med benify koden blev priset typ 2000 kr.

Jag antar att det var felaktigt pris som justerats för det var samma när jag kollade. Man borde uppdatera inlägget då det inte gäller längre. För mig så verkar hela deras butik trasig för när jag ska checka ut en vara så blir det tekniskt fel för mig.

Av dblade

Någon mer än jag som har problem med att checka ut varor på samsungs websida via benify?

Av dblade

Detta påminner om bingo-lotto..

NO CARRIER

Av dblade

Hmm, ingen skylake-cpu med som referens? Det hade varit grymt intressant!

Tycker i allmänhet att det är betydligt mer intressant att se fler staplar över generationer i alla tester men det brukar vara grymt svårt att hitta den typen av tester.

https://youtu.be/KPWEdbfJ0oE

Av dblade
Skrivet av joakim99:

Menar du allvar när du skriver detta?

Ja, ibland är det små faktorer som spelar in. Det har aldrig varit närmare. Tycker det är lite jobbigt att ladda min gamla ipad med lightning-kontakt för jag har säkert 10 gånger fler ladd-möjligheter i mitt hem när det gäller USB-C