Inlägg

Inlägg som dblade har skrivit i forumet
Av dblade

Man tycker marknaden borde sköta detta själv.

Jag övervägde och skulle byta från Android till Iphone för några månader sedan men när jag upptäckte att dom inte använder USB-C så blev det en ny Samsung-telefon igen. Fick för mig att Iphone hade gått över till USB-C men det var tydligen bara på deras Ipad's av någon märklig anledning.

Samtidigt kan jag tycka att robustheten i USB-C är sådär. Många enheter som börjat glappa efter ett tag. Vet inte om det bara är USB-C eller om man haft otur med kvalitén. Någon som har bättre koll på detta?

Av dblade
Skrivet av kelthar:

Nu är det 28% av toppnoteringen. Brukar aldrig kolla på värdet mot BTC i SEK eftersom USDs växelkurs spelar in.

Ja, och något man kan vara ganska säker på är att svenska kronans värde förmodligen faller snabbare än BTC på några års sikt.

Av dblade
Skrivet av kelthar:

Och BTC är halvt nedspolad i toaletten just nu.

Ja för en bitcoin är ju "bara" värd 200K. Jag sålde en del när dom var värda 80K och tyckte det var grymt högt värde...

Av dblade

Att köpa grafikkort idag, när man inte kan få någon "cashback" från Ethereum?? Nej, det känns tyvärr verkligen helt ointressant.

Av dblade
Skrivet av Ureet:

Har läst att det i praktiken bara gör typ 30% skillnad.

Skulle inte bli förvånad om man vinner mer på att byta till Path-Tracing istället (Raytracing) när det gäller foveated rendering.

Av dblade
Skrivet av duked:

Ja, den ska dock vara på gång. Frågan är när.

Ja när det gäller Valve så brukar dom inte stressa fram något.

Av dblade

Grafikkortstillverkare har haft några år av extrem efterfrågan. Nu kommer rekylen som alla väntat på.

Det mesta rör sig i vågor. De flesta borde kunna klara sig över vintern då jag hoppas att dom ätit sig mätta under sommaren och samtidigt kunnat lägga undan överflödet inför vintern. De tillverkare som byggt upp vinterförrådet klarar sig och får nu räkna med att sälja kort med förlust.

Av dblade
Skrivet av Cerd Moyen:

Knappt något från Sony är särskilt väl PC-kompatibla.

Nej det är mest önsketänk. Japan är väl ett av de mest konservativa länderna i världen och det avspeglar sig på det mesta där. Själv kommer man väl uppgradera till nVidia 4000-serien nästa år och att driva spel med en PS5 kommer väl kännas lite som retro-gaming i jämförelse. Det är trist att Valve inte lyckats göra en uppföljare till deras Index.

Av dblade

Hype.. Tänk om det bara hade varit PC-kompatibelt...

Av dblade
Skrivet av källarinvånare:

Lol. Så du tror att de kommer kunna betala elräkningarna när de för 98% mindre betalt? Glöm din dröm. De stora minersena kommer gå över till att bryta Bitcoin och det kan man inte bryta med grafikkort.

Varför skulle dom börja bryta bitcoin? 🤔

Men har man inte grymt bra elpris alternativt att man ändå behöver värmen så droppade det snabbt. Från $2.6/dag till $0.6/dag om man som jag har ett fast lågt el-pris😲

Av dblade

Jag var väldigt nära att välja Iphone istället för Samsung senast. Lightning vs USB-C var det som avgjorde då till fördel för Samsung. Att dom fortsätter med lightning?

Jag har en IPad som alltid är urladdad på grund av att jag inte hittar smidiga laddningsplatser.

Av dblade

Helt rätt. Höj skatterna så företagen flyr landet och vi alla kan leva på bidrag istället. Jag är själv ganska trött på att arbeta.

Av dblade

Tycker man behöver lägga till information. Storleken är ju inte det viktigaste.

Jag har testat 40-43" vid skrivbordet och det blir lite för dålig vinkel i ytterhörnen på skärmen. Nu har jag istället 2st 32" skärmar med 1000R krökning. Det är mycket bättre.

Jag skulle dock lätt kunna gå tillbaka till EN stor skärm om man får en rejält krökt skärm istället. Den nya 55" från Samsung med 1000R skulle vara intressant om den hade lite mer rimligt pris. Eftersom det inte är så många skärmtillverkare som böjer skärmarna så mycket så känns dessa fortfarande som niche-produkter och kan prissättas därefter.

https://youtu.be/F7WgLq-U2SA

Av dblade
Nytt bud: 3 000 kr 3000kr + frakt för valve index
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dblade
Nytt bud: 2 800 kr valve index för 2800kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dblade
Av dblade
Skrivet av jreklund:

Hej,

@dblade Jag tar och skickar in dig en annan tråd, där jag beskriver rent tekniskt vad vi (teknik) vill genomföra. Det är alltså inte bara klistra in det mörka temat som användare här på sajten har gjort. Vi måste kunna underhålla och bygga vidare på designerna, det får inte bli en stoppkloss i vårt arbete.

Det finns idag många intressenter* som @Lagers tog upp, varav mörka temat inte hamnat högst upp under alla dessa år. Under oktober månad lämnar alla parter in sin prioriterade projektlista vad de vill genomföra nästa år, som sedan behöver vägas mot varandra. Alla ska få sin del av kakan.

Ja, mitt förslag var att låta användarna kunna stå för en del av utvecklingskostnaderna. Jag hade lätt betalat in en slant till er för den här funktionen.

Har inte byggt hemsidor på länge -- Har ni gjort en uppskattning om hur mycket tid och pengar ETT mörkt tema skulle kosta?

För några veckor sedan gjorde jag om ett gammalt WinForms program till mörkt tema med mig som ensam användare i hela världen. Tror det tog 20 minuter att ändra lite färger 😅

Att lägga till mörkt tema på Sweclockers innebär ju lite mer än bara ändra färger för man måste ju kunna spara ner valet i användprofilen också. Det tilkommer då en bit/bool per användare och en checkbox på användarprofilen också så några fler minuter snackar vi nog om i detta fall.

Alternativt är ju annars att helt gå över till the 'dark side' - Kanske bara lite mörkare bakgrund, för alla användare? Sweclockers får ett grymt snyggt utseende i Edge där man 'tvingat fram' dark-mode:

Av dblade
Skrivet av Lagers:

Tyvärr så tycker inte Sweclockers ledning att denna funktion är en viktig funktion. Så vi kommer inte få se detta på mycket länge, eller inte alls. Det handlar inte om pengar alls, det är en prioritetsfråga.

Nej, jag har förstått att det prioriteras olika. Jag är själv utvecklare och tycker alltid det är värt att lägga tid på att göra mina program snyggare med så enkla som att bara ändra färgerna så detta är för mig HELT obegripligt!

Jag har själv avvecklat alla program som inte har mörkt tema.

Skrivet av Lagers:

PS! Du kommer tyvärr inte få så mycket svar på din omröstning eftersom SweC också döljer Feedbacktrådarna i vanliga flödet.

Tack för tipset. Kanske passar in i ett mer publikt forum?

Av dblade

Premium Dark Theme

Något som varit efterfrågat under många många år är ju möjligheten till att få mörkt tema på Sweclockers.

Antar att det är väldigt dyrt att implementera men själv hade jag lätt kunnat sponsra sweclockers med mina pengar för att få möjligheten att köra ett äkta dark theme utan att behöva installera några otäcka tredjeparts-tillägg till mina browsers.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av dblade

Valiant VR på Humble bundle - Jag äger själv ett par av spelen vilket betyder att det finns bra spel i bundlen 👍

VTOL VR
97% Positive on Steam

Dragon Fist: VR Kung Fu
97% Positive on Steam

Into the Radius VR
91% Positive on Steam

HARD BULLET
87% Positive on Steam

Takelings House Party
76% Positive on Steam

Contractors
83% Positive on Steam

Budget Cuts 2: Mission Insolvency
81% Positive on Steam

https://www.humblebundle.com/games/valiant-vr