Inlägg

Inlägg som dblade har skrivit i forumet
Av dblade
Skrivet av Shiftypants:

Vad kvalar ni in som "snabbtitt"? Tror vi har lite olika definitioner.

Ja, man märkte att Calle och Jonas hade väldigt kul tillsammans med sitt gemensamma chassi-intresse!

Av dblade

Märks att man har åldern inne här

Av dblade

Intressant. Själv fick jag användning av mitt deluxe audiostrap som jag köpte till mitt gamla HTC Vive. Tror man kan kalla det FrankenQuest. Det ger ju bättre ljud men man måste också vinkla in hörlurarna vilket är lite störigt när man vant sig vid den smidigare lösningen som Valve har med sitt Index.

Av dblade
Skrivet av Libra-75:

Okej, så det var inte ett skämt, jag hoppades nästan på det.

Du sa att orsaken till bristen var att priset var för långt, men det är ju ren BS. Huvudorsakerna till bristen var chip bristen och att massor med kort blev uppköpta av miners (och scalpers). En väldigt stor del av korten kom inte till dom "vanliga" användarna. Och med "vanliga" menar jag givetvis till dom användarna som gör det med korten som dom är gjorda för. D.v.s. spela, grafiskt arbete o.s.v.

Jag håller med om att priset på grafikkort varit för högt till vad man kan anse vara rimligt för spel-grafikkort men det beror ju på att det öppnats upp nya användingsområden för grafikkort. Vi får se vad nivåerna hamnar på nu i höst. Jag köper förmodligen minst ett 4080 oavsett prisnivå.

Av dblade
Skrivet av Libra-75:

Jag hoppas den här posten är ett skämt, annars är du verkligen helt ute och cyklar.

Tillgång och efterfrågan styr priset och om vi då tittar tillbaka över de senaste tog det lång tid innan det "verkliga" värdet satte sig på kanske dubbla MSRP. Nu börjar priserna gå ner igen och det beror ju en förväntad ökad tillgång på effektiva grafikkort men framförallt för att avkastningen på befintliga kort har försämrats.

Av dblade
Skrivet av eXpose:

Hahahahaha, sämsta jag hört. Hade gärna bytt ut mitt 2080 S mot nyare men jag tycker korten är alldeles för dyra idag. Jag tror att dom flesta, precis som jag drar sig för att byta upp sig pga priserna. Inte för ett avtagande intresse för hårdvara....

Tvärtom. Priserna på grafikkort har ju varit för låga. Det är precis det som orsakat bristen. Hade grafikkorten kostat mer från dag 1 så hade det varit enklare att få tag på grafikkort.

Det känns väldigt konstigt om man kan köpa grafikkort för 8K som man kan använda för att "printa ut pengar" för 30K under ett år?

Av dblade
Skrivet av Maaxan:

Fick läsa rubriken ett flertal gånger innan jag fattade vad det stod/g.

Samma här. Jag skulle istället skriva "sångkör" alternativt "sånggrupp" istället. Eller så hade jag omformulerat rubriken. Det ser jättekonstigt ut. Ordet kör har ju i 99.9% av fallen med hastighet att göra. Ser man orden "kör av" tillsammans så tänker ju hjärnan direkt att det är något som inte håller sig på vägen, efter att Husqvarna har samlat något?

Av dblade

Bra och intressant artikel!

Hittade en väldigt intressant bild kopplad till ämnet som kan vara värd att titta närmare på som kanske till och med skulle passa i en egen forumtråd. Efter alla år så finns det nu bara tre tillverkare kvar. WD, Seagate och Toshiba.

Wiki-källa

Av dblade

Satsa på X!

Av dblade
Skrivet av Orisons:

Kan man verkligen fokusera på saker så nära ögat?

Jag undrar också hur detta fungerar rent optiskt. Varje pixel måste ju hamna på rätt plats på hornhinnan så att säga. En vanlig genomskinlig skärm på linsen skulle inte fungera.

Av dblade

@komplett

Förbättringspotential:

1. Kunde inte registrera mer än en kod samtidigt
2. Saknade krypto/paypal som betalningsalternativ

Av dblade
Skrivet av UndaC:

Det finns inget native-stöd för dark theme (ännu). Men vissa webbläsare eller tillägg (sök på better sweclockers här på forumet) kan fixa biffen.

Jag surfade precis in på sweclockers via min mobil och reagerade på att det var ett grymt skönt mörkt tema. Det är inget jag vet att jag ställt in förutom att jag kör mörkt tema på min samsung-mobil.

Kör ju mörkt tema på Win11 men sweclockers ser ändå hopplöst ljust och föråldrat ut. Jag tar alltid på mig solglasögon för att hantera detta 😎

Ja, jag har testat tillägg men det förstör vissa hemsidor fullständigt så jag anser inte att det är en bra lösning. Dessutom är det en säkerhetsrisk att behöva lita på tillägg för att få till mörkt tema på enbart för sweclockers (Alla övriga sidor i min surfprofil har mörkt tema)

Unity körde länge med att pro-användare fick mörkt tema. Det kanske är ett alternativ? Jag hade lätt betalat en rejäl slant för att få mörkt tema på sweclockers.

Av dblade

Att kunna skicka upp bilder låter trevligt men jag uppfattade att ni redan hade fixat så man hade möjlighet att ändra till mörkt färgtema. Letade febrilt efter inställningar angående mörkt tema men kunde inte hitta det?

Av dblade

Relativt bra Quiz-frågor!

Av dblade

Oj, att man ens orkar bry sig? Är det på riktigt någon som skulle ta illa upp av ett fjantigt användarnamn?

Av dblade
Skrivet av Wittwang:

Det är fritt fram att komma med förbättringsförslag!

Då skulle jag förmodligen mer uppskattat tekniska pussel men det tar ju längre tid att tänka ut smarta frågor. Äh, bättre ni lägger tid på bra artiklar

Av dblade

Tråkiga svar och frågor men jag tycker Quiz känns lamt i största allmänhet i jämförelse med bra nyhetsartiklar.

Av dblade

Bristvaror har gjort det enkelt för mig att skilja på bra och dåliga e-handlare.

Komplett, NetonNet och Webhallen har levererat medans Amazon och Dustin inte lyckats leverera något och då har dom haft över 1 år på sig

Av dblade

En vanlig fråga jag har till era tester är att man sällan hittar äldre referenser. Hur står den sig mot en 6700K, 7700K eller för den delen en 9900K?

Edit: Jag skymtade en Skylake-cpu (9900K) på sida 3?

Av dblade
Skrivet av Maarus:

I inflationsmätningarna förekommer hedoniska räknesätt, substitut, kvalitetsförbättringar och alla möjliga manipulationer samt subjektiv för att få inflationen att framstå som lägre än vad den är igentligen är. En ny pixel? Kvaliteförbättring, gulare citroner? Kvaliteförbättring etc.

Varför? För inflation är en gömd taxering på folket, alla tillväxtssiffror presenteras efter inflation etc.

"Inflation? Vikken inflation?" internt centralbanksskämt.

Jag fick svar från SCB gällande detta och det stämmer att inflationsmätningen baseras på att dom efter ett år ska köpa föregående års modeller vilket då gör modellen HELT galen.

"Vi producerar inget specifikt PC-index, dock beräknar vi ett index för ”datorer”, antar att det är det du syftar på. Datorer har en korgandel på 0,734 procent i inflationsberäkningarna, och har gått ner 12,47 procent i pris på ett år och bidrar med en sänkt inflation med cirka en tiondel. Du kan själv hitta våra elementärindex i denna tabell : https://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__PR_.... Sök efter produktgrupp 7713.

Man ska komma ihåg att vi beräknar prisindex med fast korg, det vill säga att vi ska mäta lika med lika över tiden. Vi beräknar inte ett snittpris över samtliga produkter som finns marknaden.

Om man tittar på prisutvecklingen för specifika modeller går de nästan alltid ned i pris under sin livscykel. Det är sällan en dator ökar i pris efter att produkten lanseras. Detta är den främsta anledningen till att priserna går ned.

Sedan för att skapa en jämförbar serie över tid (gamla produkter försvinner från marknaden, och nya produkter kommer in) behöver vi matcha nya produkter med gamla produkter med avseende på liknande produktegenskaper, och där ser vi att de ofta går att hitta en ersättande produkt med liknande egenskaper.

För att ta teknikutveckling i beaktande, det vill säga när det kommer nya processorer m.m. går det ju inte att matcha produkter med liknande bakåt i tiden, i de fallen behöver vi justera index för att göra tidsserien jämförbar över tid med hänsyn till att tekniken utvecklas.

För att summera vad som påverkar att prisindex för datorer ofta går nedåt:

  • Priser på specifika produkter går i regel ned i pris under sin livscykel

  • Nya produkter med liknande egenskaper som de utgående produkterna har ofta liknande eller lägre priser än föregångaren

  • När det kommer nya produkter med nya produktegenskaper som inte är jämförbara över tiden justerar vi i regel ofta ned index"

Med det här svaret så stämmer det du säger och deras inflationsberäkningar är ju direkt felaktiga och vilseledande.