Inlägg

Inlägg som dblade har skrivit i forumet
Av dblade

De som tycker alla mods ska vara gratis vet förmodligen inte ens vad de snackar om.

Vissa utvecklare har säkert lagt 1000-tals med timmar på sina mods. De flesta använder Patreon för att kompensera för det ekonomisk eftersom man förmodligen får dra ner på sitt vanliga arbete.

Många indie-utvecklare började med att programmera spelmoddar innan man släppte sitt egna spel. Kanske till och med är det här man lär sig programmera.

Om nu CryTek inte vill ha gratis marknadsföring av snygga cinematiska videos till deras spel, så är det ju deras sak. Det är enkelt uträknat vem som som är förloraren här.

https://graphtreon.com/creator/Otis_Inf

Av dblade
Skrivet av hakro807:

Tror de har någon "index-pc" som de kollar på. Såg en annan tabell på SVT som menade att en dator blivit typ 98 procent billigare sedan 2003. Och det stämmer säkert om vi räknar på den beräkningskraft som en dator hade då jämfört med idag.

Om det är sant, så bevisar det verkligen vilka nötter som sitter och tar fram statistiken. När man ska uppgradera sin dator vill man väl köpa en bättre dator än den man hade tidigare?

Av dblade
Skrivet av dagas:

Läste SCB inflationsrapporten och står att PC gick ner med 11% i pris under 2021. Vet inte vilken planet de bor på.

Jag reagerade också på det. Det förstärkte verkligen mina misstankar om att den "verkliga" inflationen förmodligen är mycket högre än vad SCB alltid lurar oss att tro. Priset på datorer faller år efter år så jag gissar att deras mått är att köpa en dator med exakt samma specifikation år 2021 som de gjorde 2020.

Av dblade

328% på Sapphire Radeon RX 6800 Nitro+ OC..

Då förstår jag varför jag fortfarande inte fått någon leverans från Dustin. Beställde mitt kort där för över ett år sedan.

Frågan är ju bara - Vad väntar dom på?

Av dblade

Det är nu över ett år sedan jag beställde ett Sapphire Pulse Radeon RX 6800 Nitro+ OC 16GB från Dustin. De väntar fortfarande på svar från leverantör. Jag vet inte vad jag ska säga om detta?

Dustin har väl dock ingen avsikt att försöka skapa någon bra relation och långvariga relationer med kunder.

Av dblade
Skrivet av ELF:

Blir det verkligen någon märkbart sämre prestanda? Jag tycker det bara splittar prestandan mellan överföringarna. Men kan hålla med om att det borde köa så att en överföring blir klar åt gången.
Hur svårt kan det vara att kolla om man redan gör en överföring till samma hdd...

Det räcker ofta med två filkopieringar samtidigt till samma disk för att prestandan ska sjunka till botten. Men det är klart, om dom jobbat i tjugo år på att uppskatta tiden på en progress-bar så kanske det blir lika svårt att avgöra om man kopierar till samma hårddisk.

Av dblade

Windows är på version 11 och många år har passerat. Windows Explorer kan fortfarande inte konststycket att köa upp filkopiering. Allt på en gång vilket raserar prestandan på mekaniska diskar. Man får själv sitta och trycka på paus/start-knapparna.

Av dblade

Kollade på presentationen och vilken skillnad det är jämfört med Apples lanseringar. Trots att panelupplösningen fyrdubblats. Eyetracking lanseras. Next-gen-kontroller som lanserades, var det helt knäpptyst - Ingen reaktion i publiken. Det kändes väldigt stelt och lite bara som - släng ut det nu så vi får den här lanseringen överstökad. Horizon-trailen var helt värdelös.

Av dblade

Intressant att välja Ryzen 5600G - Jag tycker den ser väldigt intressant ut för många byggen men här på sweclockers är den väl i praktiken helt okänd? Har den den hamnat i skymundan eller vad gör den så ointressant att testa?

Den enda notisen jag hittat:
https://www.sweclockers.com/nyhet/32064-amd-slapper-ryzen-7-5...

Extra intressant då det är svårt att få tag på grafikkort. I värsta fall så behöver man ju inte ens köpa ett externt grafikkort.

Av dblade
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Mitt resultat: 10/10.

Trodde det skulle vara mer lol/rofl/smh saker.

Imponerande att klara 10/10 och dessutom under en minut.

Av dblade

Det borde finnas möjlighet att ge feedback på hur bra/dålig Quizen är.

Generellt sett brukar jag inte gilla frågesporter. Säger väl emot mig själv lite om jag valde att delta men det är lätt att bara kötta på.

Av dblade

Tyvärr väldigt få websidor som lyckats anpassa sig till 2021. Men visst blir man besviken när favoriten Sweclockers inte löser det. Jag har valt bort sidor av mindre anledningar. Antar att man inte prioriterar att betala en utvecklare som har förmågan att fixa mörkt tema

Av dblade
Skrivet av Ryssfemma:

Webhallen går inte hela vägen och vill att man betalar mellanskillnaden för nya korten. Så uppdatera gärna.

Har dom bytt strategi då det är inte vad jag läst här tidigare.

Av dblade

Jag skulle vilja kasta ut en liten fråga också. Hur tänker ni som fortfarande köper stora och platta skärmar år 2021?

Av dblade

Det hade varit intressant om ni också kunde ta upp HDR i något test. Jag har en Philips 43" 2160p med HDR1000 / 5000:1 i kontrast-ratio och har suttit och testat och labbat en del med HDR men jag förstår allvarligt talat inte syftet med HDR. Har jag missat något?

När man kör HDR1000 så finns "möjligheten" att man kan bli bländad av solen men då skärmen inte har speciellt bra local dimming, så blir ju kontrasten lidande i alla "lågdagar" vilket gör helhetsupplevelsen sämre. Jag har då testat både filmer och spel.

Överreklamerat säger jag..

Av dblade

Min drömskärm finns nog inte ännu och enligt mig är den ändå ganska enkel:

Mina krav i prioritetsordning:

  • Böjd (1000R är optimalt men jag skulle kunna sträcka mig till 1500R men där går gränsen för mig)

  • Minst 32" (16/9)

  • 3820x2160

  • 100Hz+

  • G-Sync/Freesync

  • VA-panel för optimal kontrast

  • Prisvärd

Jag har idag ett par Samsung 32" 1440P 1000R som känns bra på allt förutom att upplösningen är lite i underkant
Har tidigare haft 40"+ 4K men då de varit platta så är dom inte bra i hörnen när man sitter för nära.

Av dblade

Jag kan tycka att det fortfarande är märkligt att vi inte kommit längre år 2021 inom digital kommunikation. Tekniken finns men jag kan inte påstå att det är många som utnyttjar den till fullo. Kanske har Mark Zuckerberg något stort på gång med sitt Meta-verse. Han må vara "ond" men jag tror inte han är "dum".

Av dblade

Kan man inte som trådskapare redigera sin post längre? Tänkte flytta ner Elgiganten från Toppen

Av dblade

Förstår till fullo varför man inte prioriterar "selfie-kameran". När jag köpte en ny web-kamera så var jag tvungen att placera den längre bort för bilden blev för skarp. Vill man bjuda på sina porer och defekter så ser jag absolut en poäng med en bra kamera. Det är ju dock inte du själv som får uppleva den bra bilden utan det är ju de som tittar på dig.

Det är lite omvänt - Jag skulle kunna ge bort en bra web-kamera till den personen jag pratar med mycket.

Av dblade
Skrivet av Eruku:

För framtida referns så har elgiganten INTE svarat på mitt PM.

Fortfarande inget svar?