Inlägg

Inlägg som Stefflo har skrivit i forumet
Av Stefflo

Oki, hade jag ingen aning om, tack för info.

Av Stefflo
Skrivet av VA77E:

Webhallen vill uppenbarligen inte att folk ska lägga beställningar på kort hos dem. Riktigt trashföretag.

Hade de varit tvärt om och priserna gått ner innan leveransen kom så hade de bara skickat ut för det högre priset som då gällde när ordern var lagd.
Riktigt dålig stil får jag verkligen hålla med om.

Av Stefflo
Skrivet av mr_sQuinty:

Så vi behöver bli flera på jorden ? när ska vi avsluta det pyramidspelet , vi behöver bli fler p.g.a. att vi blir fler ? nej vi behöver bli färre.

Helt riktigt. Vissa länder har problem med att för få människor föds men i det stora hela så är vi på tok för många på detta klot. Jorden försöker själv att få ner antalet människor med olika typer av katastrofer men tyvärr har vi blivit lite för smarta och få dör även då.
Jag skulle säga att en bra folkmängd är nog att ca 5 miljarder och idag är vi runt 7,5 miljarder så några ska bort, vem är sugen?

Vi lever redan nu som om vi ägde fler jordklot, jag gjorde själv en test på WWF och tydligen lever jag för 3,7 jordklot och ändå så är jag nog inte den värsta. Ser mig ändå som att jag tänker efter och försöker återvinna det jag kan. Visst att vi bor på tok för stort men istället så reser vi inte så ofta.

https://www.wwf.se/om-oss/goda-resultat/ny-klimatkalkylator-h...

Av Stefflo
Skrivet av Aktsu:

Inte för att vara en party pooper men alkohol är vätskedrivande så när du pratar så små förändringar som 0,3 kg så kan det utan problem handla om att du helt enkelt druckit mer alkohol än innan förra gången du vägde dig. Om du dessutom inte brukar äta så som du gjort kan det även påverka hur mycket av tarmen som töms osv. Så i realiteten kan du faktiskt lagrat in lite extra fett (även om det bör vara väldigt lite) trots att vågen visar på mindre.

Vill bara belysa att man inte kan extrapolera trender från så korta perioder när det handlar om datapunkter med så stor varians, så hade du levt så varje vecka är det inte säkert att du skulle gått ner i vikt över tid (eller ens hållit befintlig vikt).

Har bara märkt tidigare när man har "fuskat" så har man kunnat gå upp rätt ordentligt i vikt så hade inte väntat mig en nedgång denna månad men bara att glädja sig och köra på. Hoppas på lite trevligare väder istället för den här snösmockan så man kan njuta på promenaderna lite mer.

Av Stefflo
Skrivet av Printscreen:

Man kommer aldrig undan gnällpatrullen på det här forumet. Det mesta är bara "Wääh, det är inte som det alltid varit".

Jag har aldrig haft problem med Windows, men jag ska medge att jag bara använder det för att spela på nu för tiden.

Jag kör Windows 10 och har som dig aldrig haft några problem men använder också datorn till 80% spel, lite mail och lite surf så inget avancerat ändå.
Jag är absolut ingen appmänniska när det gäller datorn så där kör jag fortfarande vanliga genvägar och skrivbordet är bara ett gäng ikoner. Har aldrig orkat hoppa på alla dessa nya skrivbord så mitt ser nog liknande ut som det gjorde när jag hade Windows 95 men vissa ikoner har försvunnit och vissa har tillkommit.

Blir nog att byta windows den dagen man bygger en ny dator så innan dess orkar jag inte hålla på med böket även om det bara är en uppdatering och sen är det färdigt.

Av Stefflo
Skrivet av Stefflo:

3/1 - Startvikt 86,3 (Mål 73 kg)
14/2- 83,1 kg (-3,2kg)

En bra vecka med ett halvt kilo ner. Hade säkert kunnat öka tempot utan problem men det här tempot känns bra och passar min livsstil just nu.

3/1 - Startvikt 86,3 (Mål 73 kg)
14/2- 82,8 kg (-3,5kg)

Imponerande med tanke på att jag petade i mig en hel flaska rödvin i fredags plus en påse chips, lördag var det hamburgare och krogen med ett gäng öl och söndagen så var det subway till lunch/middag och sen prosecco och småplock på kvällen. Dessutom har promenaderna varit väldigt få denna vecka.

Måste ha hittat en sweetspot med allt då jag ändå går ner 0,3 kg

Av Stefflo
Skrivet av solomon:

Alltså, för någon som aldrig spelat spel som alfapet så klarar jag inte av detta haha. Men roligt att folk är så aktiva här i tråden

Jag skulle säga att detta är en blandning av Alfapet, Bungle och Mastermind. Ge det ett par gånger så du kommer in i rätt tänk så löser du det.
Med tanke på din avatar så borde det gå rätt bra😂

Av Stefflo

ordlig.se nr 47, 4/6

🟩🟩⬜⬜🟩
🟩🟩⬜⬜🟩
🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Bra början men blev ändå en fyra när det fanns många alternativ att testa.

Av Stefflo
Skrivet av Gargz:

Hej allihop

Får jag ta och fråga er hur mycket ni skulle hata en reklam-banner under dela-knappen när man spelat färdigt? Men givetvis inte med sån där funktionalitet som låser ner sidan om man har igång en adblocker, och heller inte när man faktiskt spelar dagens ord.

Jag vacklar lite mellan lockelsen att få serverkostnader etc betalda och kunna köpa en extra kopp kaffe på helgen, och problematiken jag ser i att förpesta er tillvaro med reklam.

Var ärliga - jag kan ta det.

Det skulle vara ok för mig om det dyker upp något när man ändå spelat färdigt. Lite lön för mödan ska du väl ha med tanke på hur många timmar du ger oss spelare👍

Av Stefflo
Skrivet av anon257891:

Lurigt!

Personligen så hade jag inte tränat (ingen överdrift här) de senaste 25 åren innan jag bestämde mig för att gå ner i vikt (/fett).

Hela min viktnedgång skedde helt utan "träning"!
(om man bortser från "promenader"... och det kanske är det man bör inse med de förutsättningar man har: Promenad="träning". Jag "brännde" fler kalorier på en 20 min promenad "då", än jag gör på 30-40 min löpning "nu"!)

Det som hände efter att jag gått ner "tillräckligt" (BMI <25) var att dels så gav mig promenader inte tillräckligt med puls och dels var det EXTREMT mycket enklare/lättare att röra på sig.

Numera "tränar" jag, inte för att gå ner i vikt/fett, utan för att bibehålla vikten (och för att kunna äta)! Idag har jag t.ex. cyklat 40 km och sprungit 10 km: för att kunna "fredagsmysa"! (Vilket var helt otänkbart att det ens skulle kunna ske för 2 år sedan! Då hade jag satsat på att "grisar flyger" snarare än att detta skulle hända!)

Min åsikt (andra tycker annorlunda och har lika "rätt"): Kontrollera intaget! (och anpassa det efter din aktivitetsnivå)

P.S. Och f.ö.: Ta mig tusan (för att välja ett kraftuttryck) inte sjuttsingen (attans vad jag svär ikväll: förlåt!) tycker jag att det är "roligt" att springa; men jag tycker inte längre att döden eller skendränkning skulle vara en befrielse när jag löper (som jag tyckte förr!), mao ta din tid med att gå ner i vikt (kontrollera intaget) så löser sig "träningen" när du blir mer rörlig (imo) D.S.

Nu springer jag inte men kör med promenader. När jag var uppe i nära de tre siffrorna så var det ofta att man sa till sambon att vi kunde väl gå lite saktare och mysgå istället.
Nu är jag nere straxt över 80 kilo och går med rappa steg och utan problem dryga milen. En av de stora fördelarna med att ha hund får man väl säga. Går inte så jag blir svettig men håller ändå ett bra tempo får man väl säga, promenadtempo på ca 5km/h. hade inte hänt förr.

Tränar inget annat så det är endast promenader som gäller för mig. Kommer säkerligen bli mycket mer nu när tempen ute stiger och ljuset är kvar längre.

Av Stefflo
Skrivet av ingenjören:

Bra gissat!

Tack men känns som att när man klarar det på första eller andra så handlar det väldigt mycket om tur hur första ordet lyckas.
Idag var mitt första ord rätt helt enkelt 👍

Av Stefflo

ordlig.se WEEKEND nr 46, 2/6

🟩🟨🟩⬜🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Idag var det lättare😀

Av Stefflo

ordlig.se WEEKEND nr 45, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜🟨
🟨🟨⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟨⬜
⬜⬜🟨🟨🟨⬜
🟨🟩🟨🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Den satt långt inne. Många bokstäver men få som kom rätt.

Av Stefflo
Skrivet av Awakeruad:

Inga problem.

Det funkar klockrent.

Av Stefflo

Kronofogden auktionerar ut nya datorer - Halmstad

Jag har snott hela texten från annat forum men kände att det ändå passade bra här. Schyssta burkar för billig penning än så länge.

Gamingdator MSI Raider GE66 10UE-053NE

Core i7 10870H
GF RTX 3060
16 GB RAM
2 TB SSD
15.6"

https://auktion.kronofogden.se/auk/w.object?inC=KFM&inA=20220...

Högsta bud 7.400kr

Gamingdator MSI Raider GE66 10UE-053NE

Core i7 10870H
GF RTX 3060
16 GB RAM
2 TB SSD
15.6"

https://auktion.kronofogden.se/auk/w.object?inC=KFM&inA=20220...

Högsta bud 7.200kr

Gamingdator MSI Leopard GP76 10UG 050NE

Core i7 10870H
GF RTX 3070
16 GB RAM
1 TB SSD NVMe
17.3"

https://auktion.kronofogden.se/auk/w.object?inC=KFM&inA=20220...

Högsta bud 8.200kr

Gamingdator MSI Leopard GP76 10UG 050NE

Core i7 10870H
GF RTX 3070
16 GB RAM
1 TB SSD NVMe
17.3"

https://auktion.kronofogden.se/auk/w.object?inC=KFM&inA=20220...

Högsta bud 7.600kr

Av Stefflo

Kanske vill de vara säkra på att de verkligen har ett ordentligt lager innan de trycker på släppknappen, man kan ju alltid hoppas. 4 miljoner är kanske en mindre del av vad AMD och Nvidia säljer men så är det också Intels första kort och får hoppas att det blir bra och att de har lärt sig massor på resan för att kunna vara med i matchen i framtiden.

Av Stefflo

Din GPU kommer flaska men med en bättre processor, moderkort och minne kommer du en bit på vägen.
Jag testade Lost Ark med min dator och får utan problem +100 FPS hela tiden.

Med tanke på priser på GPU:er just nu så hade jag väntat lite med just denna tills Intel släppt sin och kanske priserna gått ner lite, skulle räkna med tidigast efter sommaren. Kan du vänta ännu längre så är rådet att vänta till släpp av 40-serien då du kommer kunna få ett begagnat 30-kort klart billigare.
Då har du också hunnit spara ihop lite mer pengar.

Av Stefflo

ordlig.se nr 44, 5/6

⬜🟨🟨⬜🟨
🟨🟨⬜⬜🟨
🟨⬜⬜🟨🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Blev till att flytta runt bokstäverna ett antal gånger innan de landade rätt.

Av Stefflo
Skrivet av Pirum:

SVT har absolut inte råd att köpa något som hela OS, vilket var det som IOC ville sälja. Numera skiter folk flest i OS ändå, speciellt vinter-OS. På min tid skolkade vi från skolan när det var OS, jag planerade in min semester på mitt första jobb så jag skulle kunna svulla OS maximalt. Delvis hänger det ihop med medialandskapet, just gällande vinter-OS tror jag dock att globalisering etc spelar stor roll. Mina barn, i låg- respektive mellanstadiet, snackar aldrig om OS. Halva deras klasser har visserligen ingen tradition av vinteridrotter, men hade det gått på vanlig TV/stream kanske intresset för det hade ökat.

Enligt min mening borde sändningarna från OS vara public domain. Det skulle ju innebära mindre påkostade OS såklart, men, tja, det skulle väl inte skada.

Jag har inga egna barn men minns själv hur det var när Ingmar skulle åka slalom, tre klasser samlades i en sal och TV:n kördes in och alla kollade på slalom😂
Det är nog som du säger att hela spektaklet med OS, VM och alla andra tävlingar så tappar folk intresset, det blir för mycket samtidigt som så mycke annat slåss om dina lediga timmar.
Att det inte visas på SVT är för mig skitsamma men som du säger så borde alla ha tillgång till sånna här saker. Hade sen varit bättre att ha ett område i varje världsdel som fick ett rullande schema på att anordna detta, man hade då inte behöva bygga upp allt nytt för varje gång.

Jag hoppas verkligen inte att detta spektakel någonsin kommer till Sverige.

Av Stefflo
Skrivet av doomas:

Jag vänjer mig aldrig vid att dagens storspel tar så jäkla mycket plats..

Håller med helt och hållet. Duke Nukem låg på 10 eller 12 st 1,44MB disketter och innehöll då 28 banor med överglänsande grafik och roligheter. Hur många timmar nöje höll inte dessa ca 15MB till.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Duke_Nukem_3D