Inlägg

Inlägg som Stefflo har skrivit i forumet
Av Stefflo
Skrivet av Fulci:

Inget fel i det, gratis att testa om det är något för en (om man inte köpte founder's pack). Det är säkert en hel del som känner samma sak. Vi får se hur populärt det är lite längre fram.

Om det är som många säger att det är en transportsträcka fram till lvl 50 så är det nog många som lägger ner det är jag rädd. Fördelen är väl i så fall att det kommer bli kortare köer för dem som verkligen vill spela och det är alltid bra. Att det är som nu kommer aldrig funka i längden men såg att det skulle öppnas nya servrar framöver också plus då som jag tror att ett minskat antal personer kommer vilja spela.
Jag vet inte hur det ser ut för Amazons andra spel som kom, New World som också var kaos när det släpptes där folk stod i kö 3 timmar minst, hur är det nu?

Av Stefflo
Skrivet av Fulci:

Diablo IV kommer också ha liknande kartor där movement är begränsat i smalare områden. De är inte spel där man kan gå precis överallt, det är ett designval.

Exempel
https://youtu.be/EA13-uAwWp8?t=178

Köpte Diablo III men det var ett fiasko och har inga planer på att köpa IV:an om inget väldigt otroligt sker. Tyvärr är nog Lost Ark inte för mig helt enkelt.

Av Stefflo
Skrivet av Dunder:

Om du jämför med Diablo så ser jag inte hur kartorna kan kännas små och spelet styrt. Hade du sagt PoE hade jag hållit med

Jag spelade Diablo I och II och mycket vatten har flutit under broarna sen slutet av 90-talet och man har också fått helt andra krav på spelen och fastnat för annan typ av spel. PÅ slutet av 90-talet så fanns inte de öppna världarna som man nu är van vid.

Av Stefflo

Det här var inte min sport...

Av Stefflo
Skrivet av Dunder:

Ja, man måste antagligen gilla ARPG som Diablo eller PoE för att kunna gilla Lost Ark. Är inte det ens genre kommer man inte ha så roligt med all grinding

Jag älskade Diablo I och II där de verkligen fångade känslan med katakomberna och områdena men detta känns mest bara rörigt tyvärr. Kartorna känns dessutom väldigt små och spelet är väldigt styrt. Kanske har jag varit för dålig på att leta sidequests.
Tyvärr inte min typ av spel längre.

Skrivet av Pamudas:

Spelet lanserades i fredags för västvärlden efter att ha funnits i Korea i ett par år.

Lvl 20 är ingenting. Spelet börjar på riktigt i 50 Det är så otroligt mycket mer content i 50 jämfört med när du lvlar, och dungeons/raids i 50 är verkligen inte lätt om du inte förstår hur du ska göra. Rekommenderar att du håller ut då det finns mycket gott som väntar

Såg att det varit aktivt i Korea sen 2019 så blev lite förvånad faktiskt då jag fick för mig att det var ett helt nytt spel, men det var bara nysläpp för oss övriga i världen.
Jag tror tyvärr inte jag kommer hålla ut till lvl 50 när det nu ska bli roligt då jag mer eller mindre redan lagt ner det och kommer börja köra Cyberpunk 2077 som inhandlades igår varvat med actionspelet Farming Simulator 22

Av Stefflo
Skrivet av Dunder:

I och med att det varit populärt i flera år redan så tror jag inte det kommer vara dött. Det finns egentligen ingen konkurrens till Lost Ark just nu heller.
Spelet blir svårare i endgame, där det"riktiga spelet" börjar, resan 10-50 är bara en liten inblick i vad det faktiska spelet består av.

Sen kan jag rekommendera sidequests på öarna som hittills varit mycket bättre än main story:n om jag ska vara ärlig. Men om du bara trycker förbi all story så förstår jag att det känns tråkigt

Så länge kommer jag nog inte stå ut kan jag väl säga så får väl vara glad att det var ett gratisspel
Trodde spelet lanserades i veckan men så var då inte fallet, det kanske bara var att det kom som gratisspel då.

Av Stefflo
Skrivet av Zeroastic:

Ungefär 80 timmar in i spelet nu. Level 50 med strax under 600 Gear Score.
Har börjat att övergå från grymt spelsug till att börja tröttna på spel-loopen. Det börjar bli rätt drygt att uppgradera sitt Gear med <50% success rate. Samtidigt finns där ett sug att komma upp till 600 för att påbörja Tier 2 öoarna... Samtidigt är man ju då tillbaka i att uppgradera från ruta 1

Känns som att min speltid kommer att bli mindre inom de närmaste dagarna och så få jag se om detta är något jag spelar över en längre period eller inte.

Jag har spelat ca 6 timmar och är väl lvl 20 eller något och har redan nu börjat tröttna. Tror inte detta spel kommer hålla värst länge och kommer rätt snart dö ut. Jag spelar på någon liten obskyr server så är aldrig någon kö iallafall och det är väl en fördel. Har inte ens koll på vad den heter utan bara testade ett par olika tills jag kom in och kunde testa spelet.
Har spelat i tre olika sessions och aldrig varit kö.
Man springer till gubben med utropstecken, masstrycker på G och springer sen vidare till gubben med frågetecken och trycker på G och ibland där mellan får man hacka lite monster. Blir tyvärr väldigt tråkigt i längden då de flesta monstren är rätt enkla och inte kräver någon direkt taktik mer än att man matar olika slagkombinationer. Jag kör alla dungeons på HARD så det ska bli lite problem. Har dött ett par gånger men då är det att man varit lite för cool och sprungit förbi för många monster som väckts upp innan man börjar mörda dem.

Om en månad kommer spelet vara mer eller mindre dött är min gissning, någon som tror annorlunda?

Av Stefflo
Skrivet av Cerb:

Dolt är det ju verkligen inte då du kollar detta på 20s med en uttagsprovare.

Sant men springer du runt på en visning med din uttagsprovare och kollar alla då eller? Du är nog ensam i så fall om detta. Har varit på många visningar och har aldrig sett dig eller någon av dina vänner som springer runt och kollar uttag

Skrivet av Spiffman:

ingen normal människa har en uttagsprovare eller tar med sig en multimeter på visning...

Passa på och sätt dit en jordfelsbrytare när du ändå kör.

Ska du komma billigt undan så köp ojordade uttag och byt men det är ju både trist och inte särskilt billigt.

Helt riktigt, undrar jag också.

Av Stefflo
Skrivet av jH0Ni:

Tjena, behöver lite råd känner jag.

Köpt bostadsrätt nyligen och hade elektriker hemma. Då visar det sig att trots att uttagen är jordade, är det inte jord framdraget. Vad jag förstår får man inte ens får göra så? Det verkar vara jordat i kök och badrum som tur är.

Jag vill hävda att eftersom man hade behövt skruva loss ett uttag för att se detta så kan det ses som en dolt fel. Men när jag googlar så verkar det vara svårt att få rätt vad det gäller detta, speciellt när det kommer till bostadsrätt. Bostadsrätter faller tydligen under en annan paragraf och köps mer "i befintligt skick".

Man bör kanske kontakta säljaren i vilket fall. Men hur ska man formulera sig? Känns som att det är väldigt lätt för den att säga att den inte visste något, och jag skulle kanske till och med kunna tro på det. Det är inte självklart att elen är dragen under tiden säljaren bodde här.

Hur hade ni formulerat er? Hade ni brytt er om att jorda? Många apparater kör ju utan jord, men tex stationär dator, förstärkare osv hade känts bäst att ha jordat.

Det får absolut inte vara så och borde faktiskt vara ett dolt fel men kan inte lagtexten.
Kan tillägga att jag själv har satt upp jordade uttag överallt i mitt hus där jag renoverat men än så länge finns där ingen jord, detta ska givetvis fixas och så länge jag bor här så vet jag ju om hur det ligger till

Du får prata med en besiktningsman eller liknande, går alltid att rådfråga och se vad de säger.

Skrivet av Spiffman:

100m fin draka 1.5 kostar 375:- på hornbach men ta dit en elektriker som drar den så forumet inte ragar här

Priset för kabeln är inte stor men är rören dåligt fastsatta i väggarna och annat strul så kan det bli snuskigt dyrt iallafall då det snabbt försvinner timmar om det börjar strula. Har man tur och allt flyter så är allt omdraget på en dag.

Av Stefflo

Såg spännande ut får man väl säga.

Av Stefflo
Skrivet av star-affinity:

Tycker de ska lugna sig med växtligheternas rörelse.

Ser nästan ut som träden skrattar:
https://youtu.be/JldMvQMO_5U?t=190

Håller med, de såg väldigt glada ut Måste vara mycke upp och nervindar i det spelet.
Spelet såg annars intressant ut och striderna påminde om Kingdom Come.

Av Stefflo

ordlig.se nr 43, 4/6

⬜⬜🟨⬜⬜
🟨🟨⬜⬜🟨
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Fäääärdig

Av Stefflo
Skrivet av ekhyddan:

Om man vill veta lite mer varför SVT inte har rättigheterna för OS kan man kika här:
https://www.svt.se/sport/peking-2022/fragor-och-svar-om-os-i-...

Ett utdrag:
"Jag betalar TV-licens och förväntar mig att SVT sänder OS, varför har ni inte köpt rättigheten?

Det är väldigt komplext att köpa sporträttigheter och ingen förhandling är den andra lik.

SVT lade ett bra bud för OS 2018-2024 men rättigheterna för i stort sett hela Europa såldes till amerikanska Discovery Communications. Om Discovery betalade mer, mindre eller lika mycket för OS-rättigheterna i Sverige som det bud SVT lade vet bara IOK (Internationella olympiska kommittén)."

Det är så klart synd att SVT eller TV4 som många har tillgång till inte sänder OS och annan sport lika mycket som man minns från förr.
Det minskar bara intresset för sport när inte alla har tillgång till den.

Hade SVT skippat alla deras kulturprogram och operetter så hade det säkerligen funnits pengar över till att köpa OS också.
SVT och fyran är de kanalerna jag ser minst på men nog fan får jag vara med och betala för dyngan.
Vad får man för skattepengarna egentligen?

Av Stefflo

Det här var jävligt fula chassin och då är jag ändå snäll. Kommer inte att köpa och tror säkert att de bara kommer finnas i numrerad upplaga till hiskliga priser.

Nej tack

Av Stefflo
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vägar/kollektivtrafik etc är ett som det pratas om är ett känsligt område. Om det är så att de som bor i stan får åka helt gratis och det kanske kompenseras genom att göra det ännu dyrare för de som bor utanför så kommer det påverka hus och lägenhetspriserna.

Exakt samma sak är det med kollektivtrafiken. Jag är i ett område där de vill bygga ut tåget. En majoritet vill att tåget ska stoppa så ofta som möjligt, de vill ha stationer där det knappt bor en älg. Det kan låtas skitbra. Men folkets fattningsförmåga är obefintligt för hur det påverkar restiden om det tillkommer 5st extra stop på vägen för ställen där "ingen bor".. Ett problem med stop är att dessutom att tåget aldrig får lämna en plats före angiven tid vilket gör att tåget aldrig ligger före någonstans.

Folk som bor på jättesmå ställen vill ha tågstopp precis vid sig. Det handlar ofta inte alls om att de själva tänker pendla med tåget. Utan att deras hus långt ut i skogen nu kanske är värt 500 000kr. Om tåget stannar rakt utanför dörren så kanske deras hus blir värt 1 000 000kr.

Detta gör det hela mycket komplicerat. Och de som fattar besluten är inte folk som främst baserar sina beslut på matematiska kalkyler utan politiker. Där en stor del av befolkningen på orten hela tiden säger, ju fler tågstopp ju bättre.

För varje stopp som tåget gör så blir säkert restiden fem minuter längre. Så ska man stanna vid varje mjölkpall så kommer turen som tidigare tog en timme nu bli 1 1/2 timme.

Sambon och jag tittade på ett hus på andra sidan staden här i Västerås, sambon skulle då inte kunna gå till jobbet som hon gör idag. Vi pratar då en bilväg på ca 6-7 km. Med bil skulle det ta ca 10 min, lite längre om det är köer men med bussen tog det ca 45 minuter och givetvis ett byte också.
Detta är ändå statstrafik och då tycker man att det ska gå lite snabbare att pendla.

Av Stefflo

Samma sak gäller tydligen Ellos, vi beställde två lampor från dem och när paketet kom så var det packat i påse från Jotex.
Alla butiker är snart små Amazonbutiker.

Av Stefflo
Skrivet av Stefflo:

Börjar bli lite sugen på att spela genom spelet men frågan är om min dator klarar av det med ok FPS eller om det bara är att ge upp tills man uppgraderat. Enligt spec ska det funka men frågan är hur kul det är på de grafiknivåerna.
Vad tror ni andra?

1080 8GB, I7 6700K med 32 GM ram.

Testade snabbt och med allt på High så låg jag på 55-70 FPS så helt godtagbart får man ändå säga. Det blir ett köp så hoppas jag att man kan lägga ner några timmar på det.

Av Stefflo
Skrivet av ztenlund:

Den har jag aldrig sett men hade varit klockren.

Skrivet av snajk:

Det är störigt att de är så feta absolut, men A-stolpen är ju rätt kritisk för krocksäkerheten. Kör man på en älg exempelvis så är man nog ganska glad om man slipper få den och hela taket över sig.

Så är det säkert och då är man väldigt glad att ha den där kraftiga A-stolpen. Samtidigt borde utvecklingen ha kommit så långt att man kunde använda andra material för just dessa och på det sättet kunnat minska storleken. Men det sätter väl säkert priset stopp för.

Av Stefflo
Skrivet av ztenlund:

Knappast ett unikt problem på moderna bilar, tyvärr.

Håller med, förstår inte varför den ska vara grov som ett manslår för Klart det krävs för att få bra betyg i krocktester och säkerhet för föraren men kanske är det dax att tänka om och göra om designen på något sätt så den inte kommer mitt i synfältet för att se just gående och även bilar i en korsning.

Av Stefflo
Skrivet av heatm:

Med tanke på att jag kunde lira det med en Sandy Bridge och ett RX580 när det kom så tar jag nästan illa upp att du ens frågar!

Drog ut en video på Youtube t.o.m. Och här spelar jag dessutom in med grafikkortet. Så det var lite bättre i verkligheten. Det var ju lite konsolkänsla över upplevelsen, men det gick utmärkt. Var hyffsat jämn frametime.
https://youtu.be/BgzPYg-qw1o

Tack för videon och med det jag såg så bör min dator klara det på lite högre inställningar än vad du hade då.
Förutom att du kör bil som ett dasslock så såg det ju riktigt bra ut:) Ska testa lite ikväll från Redmikes konto som jag fått låna så kanske det blir ett köp sen.