Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550

Lider inte heller av någon utav ovanstående buggar. Det enda negativa med telefonen så vitt jag kommit fram till är att vibrationen är lite svag (förvisso med fördelen att den inte låter jättehögt när den vibrerar såsom många mobiler gör) men det är också det enda, i allmänhet är det den bästa mobil jag ägt. Känner inte av några buggar alls vad jag kan komma på.

Av the_man550

PiP hade relativt vägt tungt för min del då jag sitter med flera datorer titt som tätt samt inom snar framtid en Airtame. Dock är jag mycket nöjd med BenQ-skärmen ändå, använder finesser såsom minneskortsplatsen och fjärrkontrollen ganska flitigt. Ingen höjdare att köra Quake på men det funkar i allmänhet bra att spela på den.

Enda problemet jag egentligen har är att pivot-mjukvaran är kass, vilket fått mig att inte riktigt vilja använda den. Får alltså manuellt skifta läge i windows vilket tar ett antal klick. Diverse tredje-parts lösningar har inte varit optimala i och med att jag kör multi-screen.

Till det priset (1000-lapp mindre än när den var ny) hade jag varit mycket nöjd med BenQ'n, men du bör väl fundera på om du skulle vilja ha PiP. Annars tycker jag BenQ väger tyngre än Samsungen i och med fler portar och fjärrkontrollen, utan hänsyn till bildkvalitén som jag inte kan jämföra. För övrigt får jag säga att samsung-skärmen inte var någon skönhet, enligt min smak...

Av the_man550

G1SV-O6N8-BWJ9-EXYV

Bara för att jag är så ond har jag adderat 1 till samtliga tecken, alltså A+1=B, 1+1=2.

Koden går ut om 40 minuter, 64GB versionen.

EDIT: Någon har tagit den...

Av the_man550
Skrivet av orig_rejser:

Måste säga att min Oneplus är nästan i Lumia-klass.

Måste dock säga att brusnivån på kameran är betydligt värre än min tidigare mobil, SGS4, även vid låga ISO-tal. Och min mobil innan det (iPhone 4s) är med i kampen om andraplats... Så särskilt bra kamera kan jag då inte påstå att den har i min erfarenhet, dock är den fullt godkänd för vardagsbilder och mobilen i helhet är underbar.

Av the_man550

Aj fasen, ja det borde man ju satsat på istället!

Dock skriver de att de inte ens rekommenderar att man ska ha något skydd på baksidan av de svarta telefonerna... Så det var ju lite bortkastade pengar i sin helhet. Aldrig haft skydd på någon telefon, men tänkte att "nu så!"....

Tack i alla fall!

Av the_man550

Fick mig en kod på forumet! Mobil beställd

Med fel färg på skyddet.. gah

Av the_man550
Skrivet av Mahti:

Hej,

fick min invite direkt från OnePlus för ett bra tag sedan och har nu fått 3 st invites.
Sprider gärna ut dom här så någon blir glad. Är dokumentet som det länkas till uppdaterat?

Alltså ska invitesen gå till Nandai, Knoxed och EyeNeye?

Verkar tveksamt, då jag ser att folk som skrivit upp sig över en månad senare än ovan nämnda har fått inbjudan. Dock inte alls säker på hur det underhålls...

Om du vill bli av med dem fort kan du ju alltid ge en till mig

Av the_man550

Intresserad av 64GB versionen, tycks vara trendande att lägga till sig i dokumentet själv så även jag gör det

Sitter för nuvarande med en knappmobil utan baksida, så det är lite bråttom. Har lagt undan pengar så jag kan köpa den idag. Lämnade in min gamla samsung-fåne på reparation för två veckor sedan, fick tillbaka den med samma problem, skickade återigen in den och nu vill de ha 2600 spänn för att byta den felfria displayen och något nötta ramen - allt för att korrigera det faktum att mobilen inte laddar som den ska. Lätt panik på inkompetensen hos Tres verkstad.

Av the_man550
Skrivet av Factorial112:

håller med om att Onedrive e helt otroligt slö i Sverige.. har 1000/100 i södra Swe, med Google Drive funkar det som jag tänkt mig.. dvs helt ok hastigheter
ska köpa utrymme på Google nästa gång, har 100GB+ nånting på dropbox, fick 200GB på Onedrive då jag köpte en Surface Pro, men det är ju helt värdelöst iaf hos mig.. har inte kollat tiden exakt men ett TrueCrypt-arkiv på 422MB har "laddat upp" i mer än 10 minuter nu...

Får liknande hastigheter nu med fiber. Jättedåligt.

Har folket lust kan ni ge bifall här så kanske de lyssnar till slut:

http://answers.microsoft.com/sv-se/onedrive/forum/sdperformance-sdimpperf/g%c3%a5r-oerh%c3%b6rt-l%c3%a5ngsamt-att-ladda-upp/85d0ccbe-f1db-4b4f-81f0-8e2a6f034199?msgId=a213b2be-78a0-4d91-9d4c-a23e0998c851

Skickades från m.sweclockers.com

Av the_man550
Skrivet av SaltyLiquorice:

Det där är inget fiber modem. Det är till hemlarmet.
https://www.google.se/search?q=verisure+basenhet&es_sm=122&so...
Mvh

Oups...

EDIT: Får försöka kontakta husägaren på nåt vis, stort tack för alla svar! Om någon har nåt mer smart att säga tackar jag inte nej...

Av the_man550
Skrivet av Langelus:

Du har inget skåp någonstans i huset med en patchpanel? Låter lite som att uttagen inte är kopplade..

Hittar konstigt nog inget elskåp/dylikt... vet inte vart de brukar finnas i radhus dock.

Skrivet av PowerNet:

Hej!

Hur ser det ut där ditt internet kommer in?
Den enheten du har, har du kopplat in ström till den om det är en fiberconverter? Om du har möjlighet att ta bild och lägga på på din enhet så kan vi se vad det är för produkt.

Och angående dina uttag, så kan det finnas fördragna kablar och uttag i lägenheten/huset som i sin tur är kopplade till en patchpanel i t.ex. en garderob, eller ett skåp, eller i närheten av elcentralen eller liknande utrymmen. Där man sedan får koppla switch eller liknande till patchpanelen för att få ut nätverk till uttagen.

Bifogar bild på vad jag inte tror är en fiberconverter, dock det enda jag hittat i huset som verkar ha med internet att göra. Har kikat efter sladdar men icke...

Skrivet av jetten:

Uttagen i väggen är vanligtvis inte kopplade, det måste man göra själv. Det ska finnas ett kopplingsskåp (ofta vid elskåpet) dit alla uttag är dragna. Då drar man en kabel från routern (ja man behöver en router) till de uttag i kopplingsskåpet som man ämnar använda, uttagen borde vara numrerade så du vet vilka som hör ihop.

Men börja med att testa genom att koppla in datorn direkt i fibermodemet (?) och se om det fungerar, sedan kan du koppla in de uttag du behöver. Om fibermodemet alltså inte fungerar så skulle det underlätta med en beskrivning/bild på vilka kablar som går in i modemet. Även bild över de relevanta uttagen i el/kopplingsskåpet.

EDIT: Det kallas alltså för patchpanel, det som jag ovan benämnde kopplingsskåp.

Är fibermodemet det som finns på bilden jag bifogar?

%borttagen%
Det var tydligen inget modem...

Av the_man550

Fiber i radhus ger inget alls

Tjosan!
Precis flyttat in som inneboende, hyresvärd befinner sig på båt mitt i atlanten (onåbar).
Har beställt internet via bredband2 som skulle aktiveras igår, vilket det enligt dem gjorde.

Problemet:
"Ingen nätverkskabel hittades". Ingen kontakt med något nånstans - testat med fyra olika nätverksuttag i väggen (nybyggt hus, finns hål precis överallt...). Definitivt inget fel med utrustningen jag tagit med mig hit.

Bredband2 har visat sig ha noll kundtjänst, har ringt två gånger och båda gånger inte fått någon hjälp mer än "testa med en annan kabel". Dock ska det vara felanmält, ska "fixas" i veckan...

Jag har ingen koll alls på hur det fungerar med fiber, har tidigare haft ADSL. Vad jag ser med mina ögon är att det sitter ett "modem" = en liten låda som fast i väggen med mycket lite förutom ett "@"-tecken på, vars lampa inte lyser.

Vad kan jag kolla? Vad innebär det att lampan över "@" inte lyser?

Tack!

Av the_man550
Skrivet av KattenDave:

Runt 7-800kB/s upload och 250-300kB/s download.

Sitter på en 100/100 lina i närheten av gbg. Tjänsten verkar vara galet seg, brukar dra 6mB/s på Google Drive.

Kan ju säga att jag själv suttit med valet 10 eller 100 uppåt men efter ett par månaders användning av 100 upp så kan jag säga att det är kanske 5% av alla tjänster jag använder som sväljer mer än 10mbit. 100 blir relevant om du är många i hushållet eller tung användare av torrents.

Fruktansvärt tråkigt att höra... Men tack för hjälpen och tipset i alla fall!

Skrivet av enoch85:

Skaffa en Owncloud och ta full kontroll över din data istället, samt bestäm upload/download hastigheten själv då det är du som hostar servern.

Eventuellt en lösning i framtiden. Tack.

Skrivet av sweloop64:

Liten snabbtest via webläsaren Google Chrome v36...
testat med CentOS-7.0-1406-x86_64-KdeLive.iso 1.2GB

Google Drive
upp: 44s = ~28MB/s (efter omstart av router: 37s = ~33MB/s)
ner: 37s = ~33MB/s (efter omstart av router: 26s = ~47MB/s)

Mega
upp: 5min 40s = ~3,5MB/s
ner: 60s = ~20,5MB/s

OneDrive
upp: 2min 27s = ~8,5MB/s
ner: 13min 40s = ~1,5MB/s

Jämn överföring på alla sex mätningar utom OneDrive(upp) som hoppade regelbundet mellan 0-20MB/s och Mega(ner) som hoppade oregelbundet mellan 0-40MB/s.

Edit: Routern flaskar runt 300mbit ner efter något dygn...Google Drive uppdaterad

Utförligt, tackar! Otroligt att de andra ska vara så långt efter. Får nog ev. bli Google Drive till slut.
Tråkigt att de började inkludera 1TB OneDrive i Office 365... blev ju bara jobbigt nu.

Av the_man550

Så vitt jag kan se verkar de trådarna handla om hastighet nedströms, inte uppströms. Dessutom på en annan kontinent

Tack ändå!

Av the_man550

Hastighet uppströms med Onedrive?

Hej!
Jag flyttar snart och planerar att använda onedrive i relativt stor utsträckning. Idag har jag ynka 1mbit uppströms via ADSL så det alternativet finns liksom inte, men när jag flyttar har jag alternativ på 10-100mbit uppåt. Relativt stor prisskillnad.

Visserligen kan jag testa själv när jag väl flyttat, men för att slippa betala extra i onödan första månaden och krångla med att testa så tänkte jag höra om någon av er med en 50-100mbit uppströms lina kunde testa och se vilken hastighet ni kommer upp i. Min misstanke är att deras servrar inte klarar långt mycket mer än 10mbit ändå.

Så om ni har lust testa gärna och rapportera tillbaka. Fördel om ni bor i Västra Götaland.
Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av the_man550

Tackar

Av the_man550
Skrivet av Karaff:

Jag har varit 3 kund i ett antal år och det fungerar helt OK, men man ska ha klart för sig att Telia har totalt överlägsen täckning.

Så man får inte stirra sig blind på priset.

Hade jag bott sämre till hade jag tveklöst kört Telia.

Sen när vi är på bilsemester så tar vi med en telefon med Telia-kontantkort i, det är inte roligt o stå långt ute på vischan utan signal när bilen har havererat eller man måste ringa ambulans.

Håller jag inte alls med om. Bytte till 3 från telia just för att de har bättre täckning i stort sett överallt jag befinner mig, förutom uppe hos min flickvän i Dalarna. 3 funkar bara bra i södra Sverige. De har även satt prio på bland annat vägar vilket jag uppskattar, jag kan åka hela vägen uppigenom (40 mil) och inte förlora 3G en enda gång så länge jag håller mig kring "större" vägar (inte grusvägar) samtidigt som Telia förlorar täckningen titt som tätt längs samma väg (26an).

En nackdel med 3 för android-användare är dock att vi får uppdateringar otroligt segt. Har fortfarande inte fått 4.3 till SGS4...

Av the_man550
Skrivet av skog1s:

Skulle du kunna utveckla lite mer, vad det är som är som börjar lukta unken sandlåda?
Och vem är det egentligen du kallar den "sista idioten" ?

Vad exakt tycker du är fel, med din syn på "pixelhysterin" när du väl behöver zooma in t e x ?

Förklara gärna det för mig!

Man vill väl hellre ha ett material med bättre upplösning så att man får möjligheten att zooma med fingrarna och bibehålla skärpan i så fall, att zooma med armarna och hålla skärmen på en centimeters avstånd från ögat är väl inte att föredra. Materialet vi ser idag ligger i allmänhet inte i närheten av vad våra paneler potentiellt kan producera. Håller helt klart med om att det är löjligt, det känns inte relativt till nutiden med dessa paneler. Inte på väldigt länge, inte förrän vi har extremt snabba, obegränsade, uppkopplingar till supersnabba servrar samt alla går runt med något ekvivalent till en ordentlig systemkamera i mobilen, kommer de riktigt praktiska fördelarna av dessa paneler fram. Visst är det trevligt med ett skarpt UI, men mjaaa... inte så trevligt. Har hellre ett UI som syns i dagsljus (på en ljusstarkare skärm).

Uttjatat, men idag behöver de snarare satsa pengarna på batteriavdelningen istället. Samt hållbarheten. Mjukvaran. Etc...

Så idioten är väl den som investerar stora pengar i att få i fler pixlar i sina produkter istället för ljusstarkare pixlar.

Av the_man550
Skrivet av jonas1972:

Så nu har jag testat epic citadel på min slitna sgs2 det gick väl hyfsat tycker jag,det är ju ändå bara en dualcore så man kan inte förvänta sig så mycket:)

Vid ett tillfälle för ett par månader sedan hade jag min gps till att spela upp navigation från Navigon samt streamade spotify via bluetooth till bilen, samt spelade Hill Climb på en gång. Med en tvåkärnig, två år gammal telefon, utan större problem. Den blev varm men det körde på i säkert en halvtimme - sedan tröttnade jag på att spela.

Så att man inte kan förvänta sig så mycket från en dual core har jag lite svårt att hålla med om. Antar att jag handskas med ett troll, men det måste sägas.

Av the_man550
Skrivet av SCORPIUS:

Gör en fabriksåterställning. Kolla först om det finns någon Uppdatering. Gör det så gör en fabriksåterställning efter du uppdaterat.

Fundera seriöst på att skaffa root. Det hjälper i många fall med problem av denna sorten.

Jag vill inte fabriksåterställa... :/

Wakelock Detector visar att "AlarmManager", främst under "Android-system" men även under "Telefon" och "Google tjänster", sammanlagt väckt mobilen ungefär 800 gånger inatt, det antar jag inte är normalt?
Annan skum sak är en process "RILJ" under Telefon som väckt mobilen 400 gånger.

Går det att dra någon slutsats härur? Funderar själv på om det kan vara kalendern som spökar?

Skrivet av GAPa:

Jag är rädd att den typen av inlägg som bara är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen är förbjudna enligt § 4 i reglerna. Det beror på att vi tycker att det är viktigt att alla får samma chans att få sina trådar uppmärksammade. Den här gången har jag inte låst din tråd på grund av detta, men tänk på det i fortsättningen.

Oups, får be om ursäkt, var relativt stensäker på att man fick bumpa efter ett par dygn...