Inlägg

Inlägg som the_man550 har skrivit i forumet
Av the_man550

Kill me... så sjukligt dålig presentation.

Kom in lite sent, missade jag något intressant i början?
Såg ut som metall på baksidan tyckte jag... men era kommentarer verkar säga att det är plast?

Av the_man550
Skrivet av Hagge:

Du kan väl använda vilken telefon som helst idag, som moden och dela ut internet...-.- inget plus direkt..

OP frågade den frågan specifikt.

Av the_man550
Skrivet av mockashocka:

Det laddas inte upp på psn, det laddas upp på diverse stream siter som Ustream just nu.

"just nu"?

Av the_man550

Undrar hur bra det kommer fungera när miljontals människor börjar ladda upp (skit)videor på PSN från deras spel... lär bli kaos och sämst känns det som...

Av the_man550
Skrivet av fredde1337:

Bättre drivers??!!?

Bara för att nvidias drivrutiner aldrig krånglar betyder det inte att de fungerar!!!!

Av the_man550

Alternativ till HD280?

Bah, blir galen på detta.

Har haft ett par Sennheiser HD280 i fem-sex år nu och dynorna har sakta men säkert gått sönder och sen var det någon som hade lite roligt och sprängde ena luren. *hrm*.

Åkte konsekvent in och köpte ett par HD558 samt ett par HD380 för att ta hem och testa vilka lurar jag gillade bäst. Jag upplever att basen på båda är miltals från lika rapp som på mina HD280 ('DÖfff" istället för 'DOT') och detaljerna i diskanten är som borta i jämförelse. Lutar mer åt HD380 än så länge, antagligen då deras ljudbild är mer lik mina tidigare. Har tweakat som en galning i EQ'n men icke, får det inte att bli bra. Med platt EQ antar jag att de är ok, men det är inte den effekt jag vill ha. Med mina HD280 upplever jag att jag kan dra upp basen en hel del och trots det bibehålla kvalitén hos diskanten, såsom jag gillar det. Vill känna basen och bada i diskanten. Filosof much?

Kan ägare av HD380 möjligtvis rapportera vilka resultat inbränningen gett er? 280'na tog då sannerligen en lång tid innan jag var nöjd... men de kändes bättre från början vad jag kan minnas.

Alternativt, vilken prisklass får man gå upp i för att faktiskt märka någon skillnad i ljudet från mina 280? Kan gå upp i ett par tusenlappar till (HD650 max tänker jag mig, letar efter var jag skulle kunna testa dem...), men då ska det ju givetvis vara värt det. Det känns ju ärligt talat lite tråkigt att bara byta i sidled, eller snarare byta nedåt nästan, efter såpass många år...

Tack för vad som helst för svar,
J

Av the_man550

Vill bara tillägga min personliga åsikt att 120GB är för lite idag. Jag har själv detta på min laptop och det är en konstant fight att hålla användningen nere. Idag är 250GB inte så dyrt längre så då hade jag helt klart kört på det om jag ändå skulle köpa en löst!

Av the_man550

Nja, men det beror väl på brännvidden också? Har du en brännvidd på 200mm, vilket filmkameran kan gå till, så får du ju rätt kort skärpedjup även på längre avstånd. Det realistiska valet hos en DSLR med ekonomin inräknad är väl en fast 50mm f/1,8 och för att få 20cm skärpedjup där får du stå drygt 2,5 meter bort, i jämförelse får (kan) du stå 8 meter bort med filmkameran på 200mm för samma skärpedjup om jag räknar med att dess största bländare är f/3,4.

Tänker jag fel? Jag har sällan i mitt liv filmat och aldrig seriöst, så jag kan vara helt vilse vad gäller praktiken...

Köparen är tveksam till att investera i en DSLR, hon äger redan en, dock tyvärr utan filmfunktion. Med tanke på att extern mikrofon nästan blir ett måste med en DSLR, samt lampa och så vidare, blir det en helt annan investering. Så nu är det mest jag som är intresserad av att höra hur det funkar med DSLR

Fortfarande intresserad av alternativa filmkameror dock!

Av the_man550
Skrivet av Noig:

Beror på vad du vill filma, vill du göra egna kortfilmer eller bara sekvenser och få dom att se filmisk ut? isof skulle jag rekommendera att du skall köpa en DSLR kamera man kan filma med (systemkamera, stillbild) typ canon 600D. då kan du byta objektiv och leka med skärpedjup på ett helt annat sätt. de används massor med DSLR kameror i film och serier. dock vill du bara filma saker och inte är intresserad av en filmisk look utan bara avv att dokumentera då duger nog den där jättebra. annars har du en länk här om du är intresserad av en mer filmisk look och möjligheten till att byta objektiv. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=823135

Tack för svar!

Brännvidden på en sån där kamera är ju rätt massiv om man zoomar in lite. Även om största bländaren kanske inte är så stor, går det inte att uppnå viss DOF-effekt även med en sån om man håller lite avstånd från motivet? Kanske inte lika bra som med ett "riktigt" objektiv till en DSLR, men då snackar vi ju relativt många pengar å andra sidan.

Av the_man550

Letar filmkamera. Har jag hittat rätt?

Tjosan!
Letar efter en filmkamera och har hittat denna. Prisklassen funkar för köparen som ska ha den till "allmän filmning".

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1112890
Den ligger på 3700:- på netonnet.

Har jag missat något självklart alternativ eller är det bara att köra på den? Uppskattar skon för tillbehör samt filtergängan.

Tack för input,
J

Av the_man550
Skrivet av evil penguin:

Det är olika med vanliga applikationer och drivrutiner, dock.

Surt...

Av the_man550
Skrivet av perolof:

Tack för snabba och tydliga svar! Visst är det så att jag har kvar 32bit opsystem i denna datorn som jag använder med Photoshop.
Tyvärr finns det inte drivrutiner till 64bit för mina scannrar. Det kanske kommer?
Per Olof

Att drivrutinerna inte stödjer 64-bits innebär dock inte att de definitivt inte fungerar med ett 64bit operativsystem. De körs ofta i kompabilitetsläge utan att du märker något. Mer än hälften av alla program jag har igång nu (bl.a. webläsaren Chrome) körs i 32-bit trots att datorn är laddad med Windows 7 64-bit.

...Eller har jag fått allt runt bakfoten?

Av the_man550
Skrivet av blue eyed devil:

Ska testa strax så fort det nya grafikkortet är på plats. Ja kan ju vara så, är ju inte helt omöjligt, men tyckte inte man kunde ställa in så mycket Xonar d2 audio center, men vart ska man göra dessa inställningar menar du?

Antar att det är audio center, yup. Dock aldrig haft något asus-kort, finns säkert andra här som har bättre koll.

EDIT: Kan även vara så att du behöver ställa in den att rendera 2.1-ljud eller annat. På hörlursinställningar låter mina lurar extremt burkiga.

Av the_man550
Skrivet av blue eyed devil:

Har testa Xonar d2 nu lite olika spel, det låter ju förskräckligt, burkigt, instängt, visst jag var medveten om att det inte skulle vara ett "gamer" kort men detta lol?

Hur gick det med skype?

Det är helt klart någon inställning du fått fel i mjukvaran. Experimentera! Lär väl finnas en hel armada med alternativ där.
I mitt ljudkort är t.ex. nån sorts fejkat 3D-ljud aktiverat som standard och det får hela ljudbilden att bli totalt off. Låter extremt burkigt och bara... fel. Leta efter sånt.

Av the_man550
Skrivet av blue eyed devil:

Och nu funkar inte micen heller vi som skulle spela lite med några på skype, måste man göra något speciellt för att micen ska funka? Instalera nyaste driviserna?

Ja, man måste sannolikt göra något 'speciellt'.

Gå först in i enhetshanteraren och kolla så att realtek inte finns med som enhet. Gör den det, inaktivera.
Sedan får ni kolla i inställningarna för skype och se så att input är satt till ert xonar-kort.

Fungerar det ändå inte, gå in i ljudkortets mjukvara och se till att input är satt till samma port ni satt in micken i och att volymen är uppskruvad.

Testa i windows ljud-inspelaren om den får något ljud.

Av the_man550

Jag märker ingen större skillnad mot inbyggt med mitt gamla X-fi innan jag skruvat lite på sakerna, men leker jag lite med EQ'n osv så får jag ut en enormt mycket kraftfullare bas och självklart blir det klarare musik i allmänhet. Standardinställningarna är dock väldigt mesiga åtminstone på mitt. Skruva!

Det är väl delvis sånt ett bättre ljudkort erbjuder, möjligheten att ändra ljudet efter din personliga preferens. Utan att det blir grötigt.

Av the_man550
Skrivet av m4gnify:

Ganska säker på att det MBR, Master Boot Record du menar. Hur man flyttar den vet jag dock inte.
Vad jag tror du kan göra är att ta ur disken, och sen sätta i en Windows-skiva, och köra Startup repair. Det borde iaf fixa en Windows-installation.

Annars: har du provat att Googla?

Score! Så var det.
Tror likt dig att endast det specifika OS'et fixas då. Och jag har fyra...

Japp, jag testade att googla men hittade inget.

Merci beaucoup

Av the_man550

Flytta filen med lista på operativsystem...

Hej,

Jag har en hårddisk som är på utgång men dumt nog har den där filen som jag helt glömt vad den heter och som jag inte kan hitta namnet på bestämt sig för att bosätta sig på denna disk. Det är alltså den fil där alla operativsystem listas, och om jag kopplar ur disken så kan dator inte hitta något operativsystem (trots att inget OS är installerat på just denna disk).

Minns att jag hade ett finemang program installerat för några år sedan som kunde leka med denna fil lite hur som helst, det var trevligt.

Har ett antal operativsystem på resterande hårddiskar så filen ska gärna vara intakt... Någon som kan ge en fingervisning?

/pe@ce

Av the_man550
Skrivet av fermia:

Android öppnare och kan flytta filer och allt utan nån program.Slippa massa strunt program i datorn.Bara slippa itunes borde vara nog för att välja bort ipone.

Det ända man använder iTunes till nu längre är så vitt jag kan komma på att flytta över filmer om man kollar på sådant (vilket ingen gör). Jag har inte haft igång itunes sedan iOS5 kom.

Av the_man550
Skrivet av Mr.Azum:

kolla autostart filen, kolla i mixern om du kan se vart ljudet kommer ifrån.

Jag löste det, men tack ändå

Admin kan gärna ta bort tråden så att jag slipper skämmas...