Inlägg

Inlägg som Coldfire2143 har skrivit i forumet
Av Coldfire2143
Skrivet av Atlas Tasume:

Exakt. Utomhuslandskap är dock långt mycket lättare att ta i motorns egna Landscape mode.

Har ej erfarenhet med UE4 utan enbart UE3 och CryEngine, men om de inte har uppdaterat landskapsverktygen så borde det vara lättare att skulptera landskapet i Mudbox eller dylikt för att sedan använda en displacement map som height map. Därefter kan man enkelt köra hela terrängen genom program som simulerar erosion (vind, sol, regn osv.).

Av Coldfire2143
Skrivet av Pudeln:

Högern lurades in i EU pga frihandeln. Men tittar man närmare så ser man tydligt att unionen det bygger på Sovietisk modell. Socialister kommer alltid vilja mickrostyra folks liv. De dåliga lagarna kommer bara fortsätta komma och bli fler.

EU är socialistiskt? Är det därför marknadsekonomi och kapitalism är inskriven som ett måste för att få vara medlem i EU?

Aja, detta är ett välkommet beslut. Ingenting är helt skit eller helt perfekt. Undrar om IT-sidan utav EU har blivit så bra på sistone på grund av Amelia och Christian Engströms arbete.

Av Coldfire2143
Skrivet av Kilroy:

Exakt det som händer i Irak nu var han medveten om redan 1994. Varför han tyckte det var en bra idé 2003 kan jag inte förstå mig på, hans samröre med dom företag som tjänat miljarder på det hela är dock extremt obehagligt.

Kapital och imperialism går hand i hand. Så har det varit i nästan alla moderna krig.

Av Coldfire2143
Skrivet av Zotamedu:

De har skickat ut ett mail om det. En ny sida är på gång som ska lanseras i höst någon gång. Med den kommer även nya regler. Har för mig att sista datum att betala för 2014 är i september men minns inte riktigt.

Tur att jag läste det här då - jag verkar inte ha fått något mail. Jag får kolla upp det.

Av Coldfire2143
Skrivet av IshethZenunim:

Det finns bara ett val för mig, eftersom inget annat parti ens kommer i närheten av att representera mina åsikter: http://www.liberalapartiet.se/

Skulle hellre dö än rösta på något av de sju socialistpartier som sitter i riksdagen.

Om ändå det vore så väl

Av Coldfire2143
Skrivet av Zotamedu:

Värt att notera är att Boplats i Göteborg nu kostar 100 kr per år. Villkoren verkar dessutom har blivit sämre för oss sökande.

Åh fasen. Var inne och uppdaterade min profil för ett par, tre, veckor sedan utan att märka något.

Av Coldfire2143
Skrivet av Ragganof:

islay i skottland, var där på våran tält resa i europa för nått år sedan.

Om du gillar whisky,natur och bara allmänt lugn är det för dig.
Otroligt fint, test hästridning och besök och köp en stickad slips av han som designa och sydde kostymerna till bravehart. sjukt trevlig man.

Det låter intressant. Var där förut. Besökte Loch Ness (såklart), Glenfiddich och ett till destilleri som jag ej minns namnet på.

Är det någon som har varit på Black Sail i Wales?

Av Coldfire2143

Backpacking genom Europa.

Hade tänkt att göra det om något år. Jag ska minst besöka EU28, Scheiwz samt Norge. Möjligtvis Ryssland om situationen lugnar ner sig tills dess. Vad i de olika länderna borde man besöka? Skulle gärna uppskatta lite mindre kända saker. Det blir ju så lätt att man bara åker till de stora resmålen, man vet ju vad som rekommenderas när någon frågar om vad som finns att se i Sverige. Något som gör mig som Bollnäsbo väldigt upprörd

Av Coldfire2143

Liknande utveckling i Sverige nu som vi har sett tidigare i Storbrittannien. Huvudstaden lägger en våt filt över landet och likt ett svart hål suger den till sig allt i närheten. Både vi och Storbrittannien har en del att lära av Tyskland när det kommer till decentralizering.

Av Coldfire2143

Bara en liten snabb fråga, har Klk i denna tråd hänvisat till en enda källa för att stödja hans löjliga påståenden?

Av Coldfire2143
Skrivet av Minnesota:

Jag bor verkligen inte i Sverige för att jag vill hjälpa andra att ha så hög standard som möjligt. Jag kan bidra till att ingen svälter, går utan sjukvård, har fri skola och tak över huvudet, resten får de lösa själva.

Den dagen de som är för högre skatt verkligen visar solidaritet med de som har det sämst och ger bort allt över socialbidragsnorm (~3500 + hyra för en ensamstående) för att lyfta andra ska jag allvarligt överväga om de har rätt, så länge vänsterpartiets ledare bor på Östermalm och vi slösar skattemedel på konst i offentliga lokaler och studiecirklar håller jag bakdörren öppen för en snabb flytt till behagligare klimat om det inte räcker med 57% marginalskatt.

Herregud ja! De som har det dåligt ställt kan nöja sig med att nätt och jämt klarar sig. Varför ska de behöva kunna njuta av livet, med konst, rekreation och dylikt? Sådant är ju till för de rika!

Av Coldfire2143
Skrivet av mattoys:

Jag kan ha missat det i filmerna, men hur definiera man "inkomstklyftan"?
Om en med det lägsta inkomsterna får en ökning med 500 kr och en av toppinkomsttagarna får en ökning med 2000 kr, så har "klyftan" ökat fast låginkomsttagaren har fått ökning av ekonomin som märks medan höginkomsttagarens ökning är större fast den kommer inte ha någon större betydelse för höginkomsttagaren.

Hur stor är medelinkomst gruppen?
Hur många är det som lever på existensminimum eller mindre?

Det var så det skedde under sena 90-talet och tidigt 2000-tal när klyftorna ökade. Skillnaden nu är att medan de rikaste har sprungit iväg så har de fattigaste tappat. En sådan utveckling var det länge sedan vi såg i Sverige. Läste om det någonstans pålitligt, kan försöka leta upp källan.

Av Coldfire2143
Skrivet av Crippa90:

"Ta pengar från bistånd och lägga på annat", är inte det att minska på biståndbudgeten? Var iaf det jag menade.

Då blir det ju mindre hjälp i närområdet, inte mer. Vilken tankevurpa.

Av Coldfire2143
Skrivet av Kevinkingeen:

Har redan allt för många böcker, men lite mer te hade inte varit dumt

Det är det aldrig. Kan rekommendera en 80/20-blandning av grön Sencha och färsk pepparmint! Mmmm.

Av Coldfire2143
Skrivet av Crippa90:

Du tänker på att SD vill omfördela resurserna, från att ta hand om flyktingar här i Sverige till att hjälpa flyktingar direkt i närområden istället?

Jag tycker det är en sund inställning. Förhoppningsvis kan det minska människosmugglingen hit till norr också.

Att hjälpa flyktingar i närområdet är bara något de säger för att locka röster. För det första så vill SD skära ner i biståndet. För det andra så är det inte möjligt att hjälpa alla i närområdet. En miljon har kommit bara till Libanon som har en befolkning på fem miljoner. Jordanien har tagit emot en halv miljon. Det finns inte infrastruktur och möjlighet att hjälpa alla på plats. Sverige måste lätta på bördan för dessa länder. Sverige, med en befolkning på runt tio miljoner, har bara tagit emot 15 000 syriska flyktingar. Vi har möjlighet att hjälpa fler. Den möjligheten finns inte i Libanon eller Jordanien.

Av Coldfire2143
Skrivet av Crippa90:

Du menar att de inte tog upp relativ "fattigdom"?

Eliten i landet är väldigt få, resten av befolkningen är i princip lika rika. Större klyftor är det absolut inte, landet är ju förbövulen kommunistiskt!

Haha. Nej.

Av Coldfire2143

En rejäl bokhylla med ett stort förråd böcker. Ibland blir det för mycket teknik och man behöver koppla av med en kopp té och en bra bok.

Av Coldfire2143

Är absolut inte förvånad. Att kapital flödar uppåt i strukturerna är inneboende hos kapitalismen på grund av att arbetarnas producerade mervärde går till borgarna.

Av Coldfire2143
Skrivet av SueCia:

Dags för ny uppdatering, vi har nu en dotter på 4 månader och funderar på att köpa nytt hus! Lite roligt att hitta den här tråden o läsa sina tidigare inlägg, men historien lär ju följas upp

Känns inte som så länge sedan man läste det första inlägget. Grattis!

Av Coldfire2143
Skrivet av Xeno88:

Äntligen, lagom att uppgradera då för min del. Hoppas den blir bra.

Samma här. Kommer nog lagomt för att byta ut 8350:n.