Inlägg

Inlägg som HDG har skrivit i forumet
Av HDG

@Tea42BBS: Jag får bild med vissa sladdar men huvudproblemet är att bilden den flimrar till. Bilden kan ibland blinka/flimra hela tiden, ibland bli svart och ibland så är den OK någon minut åt gången med bara någon liten artefakt som dyker upp.

Av HDG

@str8forthakill: Jag hade inte testat det men nu har jag och det gör ingen skillnad.

Av HDG

Grafikkortet har bara en DP utgång och det är den som strular. @str8forthakill:

Av HDG

Problem med Displayport på 290x

Jag har problem med att en av mina tre skärmar blinkar när jag kopplar in den med displayport.

Jag har haft problemet sedan jag köpte kortet och har skickat in det till CDON för att det skulle kollas. De hittar inget fel med kortet trots upprepade försök. Då de flera gånger gjort irrelevanta kontroller vet jag inte om de har gjort en bra koll men jag kan inte skicka in det igen.

Jag har testat följande:

Alla tre skärmar har fått ha DP-kabeln. Övriga två med DVI. Skärmarna är Dell U2312hm.
Olika DP-kablar. Samma problem.
DP till DVI adapter. Problemet kan försvinna men skärmen kan också inte svara alls.
Har senaste drivrutiner. Har nu testat både Crimson och tidigare Catalyst.
Testat olika inställningar på skärmarna.

Är det något som jag har missat att försöka? Är det enda jag kan göra är att sälja kortet och köpa ett nytt? CDON har skött allt väldigt dåligt och kommer inte hjälpa mig mer tror jag.

Kortet är ett Asus 290x DCII

Tacksam för hjälp.

Av HDG

Jag har tittat en del på Synology men jag ser inte att jag har behov av de tjänsterna som det ger över zyxel 540. Har jag fel?

Av HDG

Köpa ny NAS

Jag tänkte skaffa en NAS för lagring av film och musik och skulle vilja få tips om jag tänker rätt.

Jag har inga avancerade behov annat än att filerna ska kunna kollas från 3 datorer 2 plattor och 2 telefoner (inte samtidigt dock). Det viktigaste filerna kommer att ha en off-site back-up men det kommer inte vara på så mycket.

Har tittat på detta

4 stycken
https://www.netonnet.se/art/komponenter/harddisk/sata3a5tum/h...

I ett
https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/nas/zyxel-nas540-4-...

Av HDG

Felsökning 290x flimrande skärm

Jag köpte ett Asus 290x DCII från CDON i slutet av maj när de reade ut sitt lager. När jag fick hem det så flimrade en av mina tre skärmar, (Dell 2312HM har både DP och DVI ingångar) och jag skickade in det för kontroll/reparation. Första gången så testade de bara med en skärm så i juli åkte det tillbaka och nu har jag fått svar från dem igen att det inte är något fel på kortet. Jag har spelat in problemet och skickat den filmen till CDON och har uppdaterat BIOS på moderkort och grafikkort för att säkerställa att felet inte finns där. Nu undrar jag vad jag mer kan göra för att försöka fixa problemet antingen genom att få allt att fungera eller att få ett nytt kort från CDON för kortet fungerar inte som det är tänkt.

Av HDG

Nu har CDON sagt att de ska ta in kortet och testa det enligt min felanmälan vilket de nu erkänner att de inte gjorde första gången. Vad är mina olika val? Jag vill gärna inte behöva häva köpet då det var ett bra pris men snart är mitt tålamod slut då jag har varit utan grafikkort i 1,5 månader.

Av HDG
Skrivet av Extremaz:

Du vet att om du ska köra 3 skärmar på amd så måste den 3e skärmen sitta med en aktiv adapter. Dock verkar det ju som att dp utgången från gpun inte funkar alls då du testat 1 och 1 på alla skärmar men ingen bild via dp kabel, dock bild på alla via dvi så låter ju som en defekt utgång. Skrev du att dp uttaget inte funkade eller skrev du bara att det inte visar ngn bild (du va specifik alltså) ?

DP kopplade skärmen visar en flimrande bild som till sist bara blir svart och flimrar allt mer sällan. Exakt detta har jag beskrivit för CDON.

Dell 2312HM har DP ingång så jag behöver inte använda någon adapter.

Av HDG
Skrivet av Fluf:

Vad kör du för skärmar, vad kör du för kopplingar (DVI, DP, adapter), om du kör DP adapter, är den aktiv? Om du endast kopplar in en skärm på DP port, funkar det då med de andra urkopplade, annan kabel?

Jag har 3 stycken Dell 2312HM som är kopplade med 2 stycken dvi och en med DP (ingen adapter). När jag har testat så fungerar kabeln med det inbyggda grafikkortet och med alla skärmar. Alla skärmar fungerar med DVI men ingen med DP.

Innan använde jag ett GTX 680 och allt fungerade. Enda jag har bytt är grafikkort och när det inte fungerade från början så uppdaterade jag alla bios mm och felsökte men inget har fungerat.

Av HDG
Skrivet av Drygman:

Känns lite fel att "varna" över att CDON har hanterat ett ärende lite dåligt påtanke på hur många kunder de egentligen har, klart sånt här händer.

Sen vadå inte okej att häva köp enligt konsumentköpslagen, är väl OK att reklamera?

Du som köpare kan häva köpet om det blir problem men inte säljaren. Du skulle de alltid göra det vid reklamation av reavaror vilket det rör sig om i det här fallet. Att ersätta grafikkortet med ett likvärt kostar över 1000kr extra jämfört med vad jag betalade.

Av HDG
Skrivet av Firsov:

CDON är kända för deras dåliga support. Men därav ett billigt pris men också. värt att betala 2-300 mer hos inet där de löser problemen smidigt och snyggt för kunden!

Jag brukar använda Inet eller Komplett men rean som de hade gjorde att de var 1000kr billigare just då.

Av HDG
Skrivet av robie76:

Strålande. Ja då är det väl så att antingen så struntar de i sina kunder medvetet eller så har de brist på internkommunikation i sin supportkedja mellan "instanserna".
Jag råkade själv ut för samma typ av problematik men med en mobiltelefon som hade ett problem som var knepigt att återskapa. Jag fick springa många vändor till butikens kundtjänst och lämna in den på nytt eftersom den externa servicepartnern inte kunde återskapa felet eller hitta några problem.
Dokumentera alla kontakter med dem väl och sen när de inte lyckats lösa problemet efter 2 eller 3 försöka att åtgärda felet (minns ej exakt vad det står i konsumentköplagen) så skall du kunna få pengarna tillbaka eller en ny/likvärdig produkt.
Om man inte når någon överenskommelse där så får man anmäla till ARN. Då brukar butiken/säljaren ge sig eftersom de nog inte vill hamna i ARN´s register.
De får nog ganska snabbt en erinran att de fått en ARN anmälan mot sig.
Kämpa på så får du nog rätt till slut eftersom felet var så pass uppenbart.

Jag skulle gärna påpeka att jag skulle lägga ut denna tråd, anmäla till ARN eller liknande men de är för svåra att få tag på för att göra en sådan sak.

Av HDG
Skrivet av robie76:

Om du har varit lika otydlig i kommunikationen mot dem som du är i denna tråd så kan jag förstå att de inte lyckats hjälpa dig.
Fungerar kortet eller inte alls? Coilwhine? Får du inte de prestandasiffror du förväntat dig i vissa spel (fps)?

Ett tips är att ringa din lokala konsumentvägledare och prata med dem. De kan ge dig vägledning hur man skall förhålla sig mot butiken/återförsäljaren i olika situationer när man reklamerar.

Felet på kortet är att DP utgången inte fungerar. Jag kör med tre skärmar och behöver därför alla utgångar och när de testade kortet körde de bara 1080p. Prestandan, coil-whine och liknande är inga problem och hade jag kört en skärm hade jag inte märkt av problemet men med eyefinity blir det problem.

Till CDON har jag mycket tydligt berättat vad felet var och vad jag har gjort för att försöka avhjälpa det. Kontroll av mina skärmar, MB-bios, kort-bios, catalyst mm.

Jag tog medvetet inte upp själva problemet då det är av signifikant vikt för mig, vilket är det viktiga i enlighet med konsumentköplagen, och att jag ville föra ut handhavandet av ärendet som CDON har varit urusla på.

Av HDG

Hjälp med att bemöta CDONs dåliga kundservice

Nu har det gått över en månad sedan jag började med detta ärende efter köp av ett 290x hos CDON. Har haft löpande mailkonversation med CDON om ärendet. Först ville de att om det var fel på grafikkortet häva köpet (inte OK enligt konsumentköplagen) sedan ville de att jag skulle ta ett grafikkort med sämre prestanda och saknande egenskaper som jag styrde mitt köp (inte heller det OK enligt konsumentköplagen). När de sedan hade testat grafikkortet och inte hittat fel så skickade de tillbaka kortet.

Enligt testprotokollet så har de inte testat kortet enligt min felanmälan utan bara kört ett normal prestandatest och när jag sätter i kortet finns felet kvar.

Under hela ärendet så har deras kundtjänst varit oförstående, långsam och generellt oförstående att jag vill veta när jag kan förvänta mig mitt grafikkort.

Jag tycker detta är den sämsta kundhanteringen som jag har träffat på någonsin. Jag vill förmedla detta till er andra här på SweC så ni kanske slipper mina problem.

Update: Nu har CDON sagt att de ska ta in kortet och testa det enligt min felanmälan vilket de nu erkänner att de inte gjorde första gången. Vad är mina olika val? Jag vill gärna inte behöva häva köpet då det var ett bra pris men snart är mitt tålamod slut då jag har varit utan grafikkort i 1,5 månader.

Av HDG

Jag skulle se till att satsa mer på högtalarna och uppgradera förstärkaren senare om det behövs. Själv har jag nu tre år gamla Monitor audio silver som fungerar utmärkt men har bytt ut min marantz förstärkare mot en Yamaha då nya funktioner (spotify, enklare nätverkshantering etc) blev tillgängliga och blev viktigare efter flytt. Mina högtalare låter minst lika bra som för tre år sedan men förstärkaren blev gammal på den tiden.

Av HDG
Skrivet av Atto:

Tjocklek på kabeln då? Spelar det någon roll?
Tänkte köra med den här isf på alla högtalare:Dynavoice Clear Cable 2,15 mm2
(Titangrey)

Ska fungera bra. Så länge den leder ström så fungerar den.

Av HDG
Skrivet av Atto:

Hur kopplar jag kablarna?
Är det sånna här som gäller?
Champion Banankontakt
(2-pack guldpläterade)

(Är nybörjare på ljud, har bara köpt färdiga paket innan)

Vad är det för skillnad på Yamaha RX-V773 och Yamaha RX-V775?

Du behöver inte banankontakter eller liknande om du inte ska flytta på förstärkaren ofta. Det är bara att skruva fast kabeln i förstärkaren.

Skillnaden mellan 773 och 775 är årsmodell och inte mer. När jag köpte för två år sedan så köpte jag förra årets modell och sparade massor. Det blir inte så stor skillnad mellan dem om de inte lägger till något som är viktigt för dig och frågar du om skillnaden så är det inget viktigt.

Edit: Skillnaden är att 775 har spotify inbyggt. Det har inte 773.

Av HDG
Skrivet av RotInHell:

Varför är passiv bas ett big no no?

Jag skall nog köpa xtz 95 serie och tror jag börjar med bas plus de två stora högtalarna och köper resten sen ev. Borde jag också söka en aktiv subwoofer?

Ska köpa en receiver också någon som kan rekommendera en?

http://www.hembiobutiken.se/produkt.asp?pgrpnr=185640

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2559839

De har fått bra kritik. Den övre är från förra årets modeller så den kostade förra året nästan det dubbla men nu så är den riktigt billig. Nästan sugen på att byta ut min egen

Av HDG
Skrivet av ohamnaren:

Har kollat lite kablar men skrev inte ut det. Tack för tipsen!

Angående högtalare så är mina funderingar om sateliterna är overkill, räcker frontarna, bättre sub för mindre pengar, aktiv eller passiv sub?

Angående receivern så vill jag ha spotify connect samt ansluta till nätet. Måste såklart räcka till de högtalare jag väljer också! Annars inte så värst kräsen...

Mycket att fundera runt

Skickades från m.sweclockers.com

Tänk efter på vad det är som kommer att komma ur högtalarna mest. Om det är mest musik så räcker ett bra 2.0 medan för film så är 5.1 något som lyfter upplevelsen väldigt mycket. Som tumregel så ska delarna i systemet kosta ungefär lika mycket, i min mening.