Inlägg

Inlägg som oumi har skrivit i forumet
Av oumi

Hej, du kan dra hem eDrawingsviewer för till exempel solidworks gratis
--> http://www.edrawingsviewer.com/

Därefter kan du kika runt på bland annat grabcad för att få tag i modeller på det som du är intresserad av, du måste dock regga dig på sidan för att få hämta hem saker. Modellerna som finns här är användargenererade och fria att hämta hem och kika på.
--> http://grabcad.com/library?per_page=20&query=house

Om du hämtar hem grejer där så hämta hem det som STEPfiler (stp, STEP) och öppna mha eDrawings. Du kan dock inte editera modeller eller skapa nya eller så via eDawings men jag tolkar det som att ni bara ville titta på modeller?

Hoppas det var till någon nytta!

Av oumi

Datorn har du monterat på lådan moderkortet kom i, vilket för mig låter som att moderkortet ligger löst uppepå lådan, kan det vara så att moderkortet måste vara ordentligt jordat via sina infästningar mot chassit/nåt annat? Vet inte om det löser problemet iofs.

Mvh

Av oumi

Jag skulle gärna provspela innan köp så skulle uppskatta en nyckel! Mörsa på nu in-game allihopa!

Av oumi

Kommer byta ut min gamla trötta 920 mot någon Ivy Bridge. Hoppas få mer fart i CAD/renderingar än jag har nu.

Av oumi

Kolla så att RAM-minnena sitter rätt/ordentligt, kolla även så att du kommit ihåg att stoppa i CPU-powersladden i moderkortet. Piper datorn till några gånger när du startar?

Av oumi
Skrivet av ToJa92:

Har kört F.lux, funkar utmärkt. Så länge man kör med entimmes "fade"'ingen så är det inga problem, annars blir det väldigt tydligt. Dock blir ju skärmen ganska gul.

F.Lux verkar göra jobbet ganska bra, ska testa ett par dagar och se hur det känns. Skärmen blir ju som sagt ganska gul men man kanske är för dum för att märka när det händer om man har den långa fade-tiden som du säger.

Av oumi

Ah ok, ska testa med en gång, men justerar inte bara den färgtemperaturen? Jag är alltså ute efter att få det mörkare också men det kanske räcker med temperaturen. Tack tack, sätter mig och provåker.

Av oumi

Ställa ned ljusstyrka!

Goddag kära Sweclockare!

Då jag nästan blir bländad under kvällssittningar vid datorn letar jag efter ett enkelt sätt ställa ned ljusstyrkan hos mina skärmar under natt/mörker alternativt mjukvara som gör detta automatiskt.

Jag har hittat ett par program som gör ungefär detta, "F.lux" samt "MonitorBright", båda är gratisprogram.
Är det någon som har erfarenhet av dessa eller kan tipsa om något liknande?
Ett annat alternativ kanske är att ställa in någon slags customprofiler att swappa mellan? Hur går man då enklast tillväga tro?

Jag kör med 2 st 22" skärmar, 5870 GPU och Catalyst 11.8

MVH!

*Hoppas att tråden hamnade på rätt ställe i forumet*

Av oumi

Jag kan säga som så att om jag inte visste om att det var medium istället för high skulle jag inte hajja till.

Av oumi

Byggde en i7 2600k igår......

Av oumi

Riktigt gött! Kanske blir nåt från dom i framtiden.

Av oumi

Öhmn, installerade just 10.5 på burken i sign/W7 med enda skillnad att det två gånger på en halvtimme blivit 5 sekunders svartskärm medans jag donat runt på skrivbordet/surfat.. Aldrig hänt förr, kanske inte har med drivisarna att göra. Nån som har en aning om varför?

Av oumi
Skrivet av nothingtoxic:

hur fan kan det skilja sig så mycket lol, alldrig att du tappar ~70+ fps i dalaran jag kör också maxxat på mitt kort och har ett tap på cirka 25-40 ifall det är verkligen illa eller om jag kör typ cs eller css samtidigt mellan raid miljö och vara i dalaran.

Jag ser faktiskt samma sak, med dator i sign i 1680x1050(!) vsync av och allt uppdraget på högsta möjliga/allt ibockat samt 8x multisampling så får jag fps runt 90+ i raider, 100++++ ute i fria världen men åker man till dalaran sticker det ned till 30-40. Käkar mycket kraft den dära sketna staden. Kanske är alla spelare överallt vad vet jag. Klagar inte då det flyter mkt bra överallt annars.

Av oumi

Re: Hd 4780 x2

Citat:

Ursprungligen inskrivet av We4sZ
Hej !
Har problem med spel, all text i alla spel är väldigt suddig och ibland tom omöjlig att se, funderar om det finns några inställningar i ccc eller liknande som kan göra detta?
Alla mina kompisar kör nvidia och har inga problem alls.
Tack
//John

Kör nyaste drivrutinerna, 10.3

Ohoy,

Hade samma problem förut i CODMW som det ser ut som du länkat bild från. Körde då 4850 i CF. För mig var det precis som tidigare nämnts i tråden att MIPMAP var ställt i CCC för maximal prestanda. Dra upp MIPMAP ett snäpp eller två mot Quality bland dina 3D-inställningar i CCC så löser det sig säkert.

MVH

EDIT: Tittade lite på länkad bild och ser nu att det kanske inte alls är CODMW(1) men det funkar säkert ändå.

Av oumi

Är kanonimponerad av alla bidrag! Kastar nog min röst på bidrag 3.

Av oumi

Re: BFBC2 - Egen server!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Martin891028
TEXT

Jag kommer definitivt lägga som favorit samt dyka upp med 2-3-4 kompisar så ofta det går. Kul initiativ! Nickar Krutow

Av oumi

Nickar Krutow
Blandar alla klasser hejvilt men har en viss förkärlek för Recon samt Shotgun+Slugs.

Av oumi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Storebror89
Här kommer fel-polisen igen och pekar på att det inte var en noctuafläkt, utan en nexus

EDIT: Ang artikeln. Perfekt timing, jag som precis satte mig vid datorn för att kolla på serverlösningar.

Nu kommer fel-polisen för en tredje gång och jävlas. Sant är att det var en Nexusfläkt som användes men den som Storebror89 tänkte på och korrigerade beteckning på faktiskt är en annan fläkt som rekommenderades som mycket riktigt var en Noctua-manick.

Riktigt roligt med en sån här artikel. Får mig som total servernoob att fundera lite =):

Av oumi

Har spelat MW2 rätt mycket sen det kom men bytte direkt över till BC2. BC2 tycker jag är bättre på alla sett och vis utom ETT. Jag saknar helt enkelt att kunna sitta i menyn innan och göra klasser som sparas så varje gång jag går in på en server så har jag kvar samma setup. Jag kanske suger och inte har förstått att det går att göra så i BC2? Men men, BC2 any day of the week.

Av oumi

Re: Corsair Obsidian 800D köpråd

Citat:

Ursprungligen inskrivet av topfuel
Hej jag funderar på att köpa Corsairs 800D chassi men något som håller mig tillbaka är att det är ett väldigt stort chassi och jag vet inte om mina nätaggregats kablar är tillräckligt långa. Jag har ett Corsair HX650W, tror ni det räcker eller måste jag köpa nytt isf? jag vill gärna ha snygg kabeldragning i alla fall.

Tack i förväg.

Ohoy!

Jag har ett Corsair 800D och kör med Corsair HX620 nätagg och det är inga problem med kabellängder. Det kommer även en eller två bra förlängningar till moderkakskontakten (vad den nu kallas). Alla sladdar har räckt för mig hittils.
Kanonnöjd i övrigt med chassit. Tjacka!