Inlägg

Inlägg som toast_93 har skrivit i forumet
Av toast_93

Hoppas jag inte var för sent ute nu. Tolkade det som att det var till och med 16:e augusti, men blev lite osäker när det endast stod "till 16:e augusti" på ett annat ställe

Oavsett här är några bilder jag tog vid havet i närheten av Båstad för en dryg vecka sedan.

https://i.imgur.com/xNdtonE.jpg

https://i.imgur.com/5zYRD39.jpg

https://i.imgur.com/FGwrnfp.jpg

Av toast_93
Skrivet av jnsson:

Du kan aktivera digitala knappar på din Pixel 4a. Finns under Inställningar -> System -> systemnavigering (tror jag det heter) eller något sånt

Tack för tipset, ska kika på det! Rätt nyligen inköpt så ska ge svepet en ärlig chans först

Av toast_93

Tyckte verkligen om de digitala knapparna som fanns på min gamla Huawei Honor 8. Fungerade alltid som de skulle. Svepgesterna på min Pixel 4a ger möjligtvis ett bättre flyt men de har även några negativa sidor. Det är exempelvis lite jobbigt att man hela tiden måste hålla på längst längst ner på mobilen. Leder till att jag ibland får ont i tumbasen, sen ökar det också risken för att tappa telefonen om du exempelvis cyklar och behöver kolla något. Men är såklart svårt att komma ifrån då tillverkaren alltid vill maximera display-ytan...

Hoppas för övrigt att det alltid kommer finnas mobiler med fingeravtryck på baksidan. Klart den bästa placeringen enligt mig. Var en stor anledning till varför jag köpte en Google Pixel.

Av toast_93
Av toast_93
Skrivet av Patan77:

pixel8's bild var särklass bäst och förtjänar absolut att vinna, stort grattis.

Om jag får lägga en något bitter kommentar och jag vet att det är dålig stil att ifrågasätta varför vissa bidrag vann speciellt när man själv var med och inte vann, men med tanke på hur många bra bidrag det fanns, hur "vann" toast_93 bild, no offense den bilden är typ en bild man skulle göra när man precis lärt sig PS och lägger 10 min på att göra nått och dessutom är ens inte "rätt" färg på loggan.

Som sagt massor andra har gjort väldigt bra bilder och lagt väldigt mycket tid på dem, jag hade inte räkna med att vinna och personligen gör det inte så mycket när mitt bidrag inte vinner, dock så stör jag mig på när nått som är objektivt betydligt mycket sämre vinner.

Det som händer är ju att det känns lite meningslöst att ställa upp och lägg tid på att göra nått till tävlingar när vissa av dom som vinner känns som slumpmässigt utvalda.

Mitt bidrag:
10h+ jobb sen 10h rendering
helt "in camera raw render no post processing", kanske tekniskt imponerande om man håller på med 3D , dock inget dom flesta bryr sig om , slutresultatet helt ok, inte super intressant men iallafall betydligt bättre än toast_93 bidrag, jag använder mitt bidrag som exempel men finns många andras bidrag som också är klart bättre.
#19093242

Tur för mig då att det inte var en tävling i renderingstid och färgval haha. Näh men alltid kul att diskutera vinnare osv men tycker det är lite onödigt att trycka ner ett bidrag och påstå att det tar "10min för en som precis lärt sig photoshop". Det borde du som uppenbarligen är väl insatt och duktig förstå att det inte gör. Ägnade ett x antal timmar med koncept, rendering och finslip. Sen vad menar du ens med att det var "fel" färg, tanken var väl att vara lite kreativ? Jag tolkade i alla fall reglerna med att logan ska vara med i en eller annan form, ordet "orörd" ser jag ingenstans, verkar ju också ha stämt.

Jag hade en ide och utförde den, och tydligen föll den i juryns smak. Att bidraget är så pass dåligt att det bevisar att det är slumpartat och meningslöst att vara med är ju bara skitsnack. Sen tror jag dock man rent allmänt, som du är inne på, får räkna med att det finns en viss slump i valen på dessa tävlingar. Nästa gång får jag väl göra en avancerad rendering istället så ingen blir ledsen...

Sen kan jag tycka att våra två bidrag är svåra att jämföra då de inte är i samma typ av kategori, men det har redan diskuterats ser jag... Hade aldrig som plan att den skulle "se svår ut att göra". Jag ville hålla det enkelt och stilrent. Där tycker jag det fanns flera som var inne på samma och var otroligt snygga. Det blir väl en ren smaksak vilken som tilltalar vem. En egen favorit som jag trodde skulle plocka hem det var denna, som både var fyndig och mycket snygg! #19094472. Den här var också en favorit: #19089590

Oj nu blev det rätt mycket text, blev nog lite offended trotts allt. Nu fick skriva av mig

Med det sagt, väldigt kul att vara en av vinnarna och ser fram emot fler tävlingar i framtiden!

Av toast_93

Hade några till

Hade några till jag hade påbörjat men inte slutfört, slänger upp dom med. Tack för mig!
Riktigt kul att se så många grymma bidrag, dessa tävlingar gör alltid att man får upp ögonen för det grafiska igen

https://i.imgur.com/OOLUBDf.jpg

https://i.imgur.com/GK0WqJm.jpg

https://i.imgur.com/l8Uf4h5.jpg

https://i.imgur.com/ToOaJPN.jpg

https://i.imgur.com/ZxLGDKw.jpg

Av toast_93

Några bidrag

https://i.imgur.com/CqOhj93.jpg

https://i.imgur.com/MRouOmK.jpg

https://i.imgur.com/XBmPeQd.jpg

https://i.imgur.com/k0f3Xoi.jpg

https://i.imgur.com/Ihq5lnj.jpg

https://i.imgur.com/qD4dpnB.jpg

https://i.imgur.com/9ktHaXn.jpg

https://i.imgur.com/GOcVylU.jpg

https://i.imgur.com/kotoHJG.jpg

Några bidrag med mestadels små variationer.
Målet var att hålla det stilrent, som man vill att en bakgrundsbild ska vara. Sen ville jag på ett subtilt sätt ge lite tribute till gamla Inet-gubben som gått i pension. Tyckte skuggkonturen blev ett bra sätt att få med detta Valde även att slänga med renderingar utan honom, om Inet tycker att pensionärer ska hålla sig hemma

Skapat i C4D och PS.

Av toast_93

Tack för svar! Bra då vet jag att det fungerar med 550W i alla fall. Ska fundera lite om jag känner att jag bör gå upp en nivå eller inte, CX650M på Inet var ju verkligen ett alternativ då. En av er skrev om processorn, att jag kanske skulle kika på 5900x, men 3900x är redan köpt för 4000kr så håller kvar den. Sen ska jag använda kraften mest för redigering ändå.

Av toast_93

Behöver jag mer effekt?

Hej!
Har satt ihop en ny dator under de senaste veckorna, och har köpt en hel del nu under black friday. Nu blev det att jag gick upp lite i budget och det leder till mer energikrävande komponenter såklart. Har följande bygge:

Bygge från Komponentkoll

https://komponentkoll.se/bild/lKwdG.png

Har hela tiden tänkt köpa ett 550W nätaggregat, men nu igår blev det att jag köpte ett gtx 2060 istället för ett gtx 1660 super då priser blev så liten skillnad till slut. Nu undrar jag om jag gör bort mig om jag kör 550W nätaggregatet? Har inga direkta planer på att överklocka, och om det sker så blir det väldigt lite (tänkte köra stock-kylare). Planerar att använda 2 skärmar, samt 1-2 ytterligare hårddiskar. Hur mycket "buffert" anser ni att man behöver? Tycker i regel att folk verkar överdriva mängden kraft en aning.

Tack på förhand!

Av toast_93

Slänger iväg några bidrag jag med!

Bidrag 1

https://i.imgur.com/owiADxN.png

Bidrag 2

https://i.imgur.com/38aI9dz.png

Bidrag 3

https://i.imgur.com/BPKEAtL.jpg

Av toast_93

@Nygards: Tack för svar!
Vad är huvudanledningarna till ändringarna du föreslår?

Chassit för det är bättre luftflöde o lättare att bygga i? Tanken var först nämligen att hålla nere storleken, men har lämnat det lite.

Vad är skillnaden på moderkorten?

Grafikkortet valde jag för läste att Gaming X var den bästa av de 1660 super med tanke på luftflöde och ljudnivå. Är det en ren prisfråga som gör att du tycker det här andra? Har dålig koll på de olika 1660 super, vilken man bör ta om man inte tar Gaming X.

Av toast_93

Köpråd Redigeringsdator/Gaming ca 10k

Tjena! Har väldigt länge tänkt köpa ny stationär dator då min nuvarande är väldigt gammal och ett under att den ens startar. Gillar att redigera film, foto samt sitta med grafisk design. Prenumererar på Creative Cloud så kör allt från Adobe. Redigerar inte 4k nuförtiden, men skulle vilja kunna ha ett vettigt workflow på den nivån också (är van att det går väldigt långsamt nuförtiden när jag sitter med laptopen som är starkare än dagens stationära) Spelar spel ett par gånger i veckan med kompisar, typ CsGo, Overwatch m.m. Fokuset på burken ligger på redigeringen, men räknar med att samtidigt kunna köra alla dagens spel på vettig grafik.

Har lagt ihop följande paket som jag skulle vilja få lite hjälp med:

https://komponentkoll.se/bild/WbeIL.png

Tror inte jag glömt något viktigt där, men var ett tag sen så man vet aldrig... CPU-kylare har jag sedan innan.

Först när jag började kolla runt var tanken att köra på Ryzen 3600 och ett 1650 Super, då det kändes mycket prisvärt, men tror jag vill gå upp en nivå när man ändå är igång.

Tankar, funderingar och frågor uppskattas!
Tack på förhand!

Av toast_93

Mycket som får plats på en pakethållare i Barcelona.

https://i.imgur.com/XucbW08.jpg

Av toast_93

När man fyllt 10 och får hänga med de coola grabbarna!

https://i.imgur.com/3JcWhLy.jpg

Av toast_93

Hittade en auktoriserad återförsäljare på en marknad i Marocko:

https://i.imgur.com/3HSPfas.jpg

Köpte såklart på mig en hel drös och slängde in i surfbilen:

https://i.imgur.com/ZhCdGla.jpg

Av toast_93
Skrivet av perost:

Electrokit har denna, nåt sånt du letar efter kanske? Elfa har säkert något också, men deras sida är ju omöjlig att navigera.

Skrivet av Hieronymus Bosch:

Japp. Databladet nämner några artikelnummer som RS har hemma, t ex runda och rektangulära varianter.

Tack för svar. Jag är mer ute efter en designknapp. Alltså metall eller liknande, som blir snyggt för chassiemontage. Känns som att det används på väldigt många vardagsprodukter, tex förstärkare m.m. Men har som sagt problem att hitta...

Av toast_93

Köpa Elektronikknappar

Hej!

Är på jakt efter olika typer av på och av knappar för ytmontering på ett hemmabygge. Är alltså ute efter själva knappen som sedan trycker ner på taktilswitch på kretskortet. Förstår inte hur jag inte kan hitta det, men har sökt mycket nu och hittar verkligen inte det jag söker. Vill alltså hitta en "förlängningsknapp" till switchen som finns på kretskortet.

Är en sådan här switch på kretskortet https://se.rs-online.com/web/p/products/1239055/?grossPrice=Y...

Förstår att jag relativt enkelt kan göra en egen knapp, men det måste väl finnas färdiga knappar som passar på just den här typen av switchar?

Tack på förhand!

Av toast_93

Göra headset trådlöst

Hej!

Jag har börjat bli sugen på ett trådlöst headset. Ljudkvaliten är inte super viktigt utan det ska mest användas till Skype. Har ett gammalt Steelseries 4H som jag tycker sitter otroligt skönt. Skulle därför vilja försöka göra det trådlöst. Har sökt runt mycket, men har svårt att hitta bra trådar där det gäller både mick och ljudöverföring. Närmast på forumet är de som bygger ihop två olika headset med varandra. Jag är mer ute efter att köpa en bluetooth transmitter/receiver som jag kan bygga in i headsetet. Skulle behöva hjälp med att hitta ett bra alternativ. Har kikat lite på: http://www.ebay.co.uk/itm/Bluetooth-4-0-Audio-Receiver-Board-... , men vet inte om det skulle funka...

Planen är alltså att köpa en usb-sticka till datorn som tar emot/skickar signalen från/till headsetet. Och att bygga in ett bluetooth kretskort i headsetet. Tror ni det är möjligt eller ger jag mig ut på djupt vatten?

Av toast_93

@mrqaffe:
Ja precis. Satt nu och kollade över vad som bör användas för att göra en egen. Tv-antenn kabel som gäller antar. Då är väl nästa fråga om någon kan rekommendera en bra rca kontakt att löda på kabeln. Men är väl inte så stor skillnad på dessa kanske? Att göra egen skulle framför allt vara intressant för att få ner priset.

@Surxx
Jo har varit där o kollat. Frågan är hur lågt ner i prisklass man vågar gå på deras kablar. De har ju en del att välja mellan. Har du någon erfarenhet av deras utbud?

Av toast_93

Söker korta RCA kablar

Hej!
Har ett hemmabygge som jag behöver minst 5st RCA kablar till. Det är en stereo som har ett aktivt delningsfilter som styr 3st förstärkare. Måste ha en röd och en vit till varje förstärkare. Samt så måste man ha 2röda 2vita för input från källan (måste göra en y koppling...)

Det blir alltså totalt 5x dubbel RCA (röd och vit). De ska gå väldigt korta avstånd och vill slippa den kabelhärvan som är nu finns för mina 1m kablar. Nu har jag sk lakrissnöre kablar från biltema (19kr styck)... Har märkt att de glappar o skapar problem (såklart). Jag är behov av en tillräckligt bra kabel men som ändå är så billig som möjligt. Behöver inget fancy, utan bara något som håller lite bättre kvalité än de jag nu. Någon som har några tips?