Inlägg

Inlägg som hejkk har skrivit i forumet
Av hejkk

Bra rubrik "Hejhej" hehehe. Tjatja, hallåhallå

Sälj på Sweclockers om du vill ha lite mer seriösa människor. Techsweden och Nordichardware är också ett bra ställe och de har www.rec.elmor.se som är en recensionsdatabas. Enligt mig så är Tradera och Blocket mer jobb.

Av hejkk
Skrivet av LFMDailyhc:

Ursäkta men hur höjer man spänningen och är det mhz du menar på processorn ? förlåt för att jag är en noobtard

Det finns program som kan höja frekvensen/ändra spänning inuti operativsystem (men undvik helst dem, då de kan orsaka endel problem). Ändra spänningar och sådant i BIOS (brukar oftast vara delete man trycker vid datorns POST-screen, alltså precis när datorn startar). Din processor ligger på 2.8 GHz, alltså 2800 MHz. Om du ska överklocka så läs på först lite.

Av hejkk

Har du inte möjlighet att flasha VBIOSet då?

Av hejkk

Antagligen var det Aviras skit som förstörde det och inte något virus (tror jag).

Av hejkk
Skrivet av Fuusko:

Inser redan att det är meningslöst att diskutera med någon som dig men kan ge dig ett tips..

Kom med ett förslag till vad som är fel på hans system istället för att gnälla på folk som försöker hjälpa till

Gav honom indirekt hjälp genom att skriva att det inte är nätagget, som du påstod att det kunde ha varit.

Ontopic: Pröva installera om W7, det kan lösa problem som annars skulle tagit längre tid. Uppdatera drivrutiner via AMDs hemsida och inte via Windows Update.

Edit: Menar inte heller att det inte kan vara nätagget, det kan väl såklart vara defekt men tror det är mer vanligt med att man får ett mer instabilt system istället för sämre prestanda.

Av hejkk
Skrivet av Fuusko:

Rekommenderad PSU för ditt grafikkort är 550W, detta betyder att du är extremt nära gränsen. Ett nätaggregat ger aldrig den effekt som står på lådan och tappar dessutom effekt med tiden. Jag är inte helt insatt i detta men har för mig att viss hårdvara kan klocka ner sig själv / inte använda full effekt om den märker att det inte finns effekt att ta av.

Det är enligt mig vad som känns logiskt med ditt problem.

Läs på lite bättre... Hans dator kommer nog dra max ~300-350w när hela datorn arbetar till max. Nätagg ska ge effekten som står på lådan, kontinuerligt (alltså inte peak). Det finns endel företag som fuskar med sina nätagg och skriver andra specs än vad som faktiskt stämmer men det är bara mer "icke-kända" och "sämre" företag som gör det. Nätagg kanske kan tappa lite effekt (minimalt) efter en tid, men kommer nog ha gått sönder innan det spelar någon roll ändå.

Av hejkk
Skrivet av FranTeX:

men kan det inte ha något att göra med aspect ration?

16:9 är ration. Kolla om det finns något att ändra på skärmen, upplösningen du vill ha är 1920x1080 för det är den nativa upplösningen.

Av hejkk

Grafikkort klarar runt ~100+ grader celsius (fast du vill helst ha under 90 grader i load för att inte nöta på kortet för mycket).

Av hejkk
Skrivet av DiNoza:

Problemet då är att dom vill inte öppna portarna till sina servrar på grund av säkerhet skäl och Tunngle finns inte till Mac. Finns det något annat program som funkar både till Windows och Mac?

Finns väl inte virus till Mac ändå eller? ( )

Av hejkk

Först skriver du slutsatsen men sedan att man inte kan se det som bevis. Kan inte se att du redan påpekat det jag citerade dig.

Av hejkk
Skrivet av Kogster:

Ja, jag påpekade det i mitt inlägg?

Nej

Av hejkk
Skrivet av Kogster:

Mjo men det var deras OpenGl version. Slutsattsen är alltså att OpenGl>>Direct3D och Linux>Windows. Men man kan ju inte riktigt se det som ett bevis iom att det är ett specifikt fall (finns iofs inte nåt annat fall där det körs native på båda plattformar såvitt jag vet)

OpenGL>Direct3D gäller inte alltid. Efter att _ett_ spel har funkat bättre på Linux så verkar ni tro att alla spel funkar bättre på Linux.

Av hejkk

"An error occurred during validation.
Sorry about that."

Bra gjort

Av hejkk
Skrivet av Rutger jörnåker:

så vilken renderar snabbare då 3930k eller ett grafikkort.
om det nu skulle vara graffe kortet vilken modell slår 3930k
mvh

Beror mycket på vad för grafikkort och mjukvara du har/grejar med. Med ett bättre grafikkort och "bra" mjukvara så kan grafikkort vara snabbare, är inte riktigt säker och har inte sett några tester på länge. Det borde gå att googla upp GPGPU och GPU vs CPU rendering.

Av hejkk

Du behöver inte installera om Windows... Ta bara bort drivrutinerna du hade innan och installera sedan driver sweeper (eller numera kallat Driver Fusion): http://treexy.com/products/driver-fusion

Starta sedan om datorn till felsäkert läge (tryck F8 innan Windows börjar starta) och kör sedan driver sweeper och rensa alla AMD-drivrutiner till grafikkortet.

Sen är det bara att starta om till det "vanliga" Windows och installera nya drivrutiner.

Av hejkk
Skrivet av kalsongen:

När jag installerade en update igår och skulle spela blev det 3% last på graffet och ca 1 fps
testade och spela idag och det fungerade utmärkt, nån som har haft likadant eller vet vad det kan bero på ?
datorn står i signaturen

Skulle kunna ha varit något fel på servern.

Av hejkk
Skrivet av sam_Q:

Konsollen [§]

fps_max 101
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
cl_rate 9999
rate 30000

Där har du bra inställningar och din fps kommer inte att vara cappad.

http://www.gotfrag.com/cs/story/30057/

Av hejkk

550w klarar 2st 7850.

Av hejkk

Spring ( http://springrts.com )
Det var från början tänkt att göra en remake av det gamla spelet Total Annihilation till "riktig" 3D, men blev efter ett tag bara en plattform som man kan installera olika mods och "spel". Balanced Annihilation är väl den mest spelade och är den som liknar Total Annihilation (nästan identiskt spel) mest. Att komma igång med spelet kan vara ganska svårt men skulle säga att det är mycket mer avancerat än typ alla andra RTS, det är också mycket roligare än de flest andra spel. Plattformen är helt gratis, alla mods också. Tycker det är ganska konstigt att Spring inte blev större.

Sen finns Supreme Commander som är den spirituella uppföljaren till Total Annihilation.

Av hejkk
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Nej det gör den inte kort sagt, sent så orkar inte skriva en längre förklaring men som sagt spelupplevelsen påverkas inte oavsett hårddisk:)

Laddningstider osv blir bättre, endel spel (t.ex. Arma 2) flyter på bättre med SSD (menar dock inte högre FPS). Så hårddisk kan göra skillnad, helst 7200 RPM till spel.