Inlägg

Inlägg som hejkk har skrivit i forumet
Av hejkk

Om du kör med förstärkare också så är det bara onödigt (och dåligt) att köra analogt från dator till förstärkare. De flesta förstärkare har väl ett flertal digitala ingångar nu för tiden. Om du kör med digitalt så kommer det inte vara någon skillnad på att skicka signalen från ett ljudkort eller integrerade kretsen.

Av hejkk

Till att börja med, det är SSD, inte SSD-hårddisk. Det är som att säga bilmoped.

Har du installerat RST? http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=2173...

Av hejkk

Användare: @Immigration_Dude
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Radeon HD4870

Positivt:
Bra Packad vara

Negativt:
Får en massa artefakter, grafikkortet är defekt
Svarar inte på PM

Slutbetyg: 1/5

Av hejkk

Varför köper du en ny dator bara för att sälja den några månader senare?

Av hejkk

Jag vet inte riktigt varför men när jag försöker patcha till 1.0.5 så slutar min Raid0 att funka (D3 ligger på den arrayen). Partitionerna "försvinner" en stund för att sedan poppa upp/hittas igen. Det verkar inte vara något fel på själva arrayen då jag kan hålla på och skriva/läsa annat till och från den.

Av hejkk
Skrivet av Hobbydiktatorn:

Är väl inte betygsättningssytem jag bryr mig om, utan faktumet att programmet antagligen inte går efter PCI-e utan den inbyggda grafiken.

Ja, men Windows dåliga betygsättningssystem tror att du använder IGPn fast att du använder 670t.

Av hejkk

Förstår inte varför folk bryr sig om Windows dåliga betygsättningssystem. Testa något spel eller benchmark istället.

Av hejkk

Jag har ett 4870 och ett 4850x2, kan inte säga att jag var riktigt nöjd med dem i spel. Men man fick en ganska stor ökning i benchmarks när man gick från 4870 till 4870 + 4850x2. Märkte dock av microstuttering väldigt mycket i t.ex. Metro 2033, BFBC2 och Crysis.

Av hejkk
Skrivet av MuffinManxD:

Haha! Nejdå
Jag tyckte bara det lät mycket. Memory leaks? Eller det gäller bara RAM?
Edit: Märkte nyss att vi nästan har samma setup

Jag antar att CPUn används så mycket därför att du spelar BF3.

Av hejkk

Man blir lite ledsen

"• Grafikkort : MSI Radeon HD 7850 2GB GDDR5. Hela 2GB på grafikkort, Ett av dom bästa korten på marknaden där kvalitet, presentation och prestanda ligger på TOPP! (Kan totalt ha upp till 6 skärmar samtidigt (DVI-HDMI-DISPLAYPORT)"

Av hejkk

Jag antar att det är någon FXAA injector som ska motverka det blåa filtret genom att lägga på ett filter ovanpå (tror det är så FXAA injector funkar(?)).

Av hejkk

Om du undrar om det går att köra med _en_ H100 till GPU och CPU så nej. Om du vill få det att funka så måste du först montera ett ytterligare block och antagligen radiator och då lär pumpen vara i minsta laget. Plus att slangarna inte har några "riktiga" nipplar och du måste köpa till slangar. Det blir enklare att bara köpa sakerna var för sig och strunta i färdig loop.

Av hejkk

Resetta CMOS (antingen kortsluta med jumpern eller plocka ur batteriet) och koppla ur alla komponenter som inte behövs för att starta datorn. Om datorn startar då så är det ganska säkert något av det du kopplat ur som strular.

Av hejkk

Jag skulle nog kört på det billigare därför att det är billigare. Om du vill ha nätverkskort så skulle jag valt något moderkort för ~1000kr + nätverkskort av Intel.

Av hejkk

"This video is private.
Sorry about that."

Varför skriver du på engelska förresten?

Av hejkk

Man kan få olika coil noise/whine beroende på hur spolarna ser ut och hur mycket ström som går genom dem (mer ström = högre frekvens på whinet, generellt sett). Vad jag vet så får nätagg med högre verkningsgrad ofta mer coil whine än dem med lägre (är inte säker på detta). Men eftersom att AX är ett dyrare nätagg så kanske de har några speciella spolar som ska dämpa ljudet och därför får du ett mer "buzzande" ljust istället för ett whine.

Edit: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=94988

"Higher efficiency PSUs are more prone to buzz or hum due to their increased sensitivity to the input voltage from your wall outlet. If the buzz is barely audible, then you should not have any problems. You do have a 5 year warranty on the TX650, so at any time that the noise gets louder or you begin to have any stability issues which could be related to the PSU, we can definitely replace it for you."

Skrivet av RAM GUY, Corsair Product Guru.

Av hejkk
Skrivet av Dovidteh:

Det är inget coil whine... Trodde jag var ganska tydlig på att det var ett elektriskt ljud och inte ett coil whine

Det här är ett coil whine
http://www.youtube.com/watch?v=SeahtqeTrGo

Ljudet jag får är exakt det man hör i denna video
http://www.youtube.com/watch?v=OC_gL4-LSL8

"Coil noise is a phenomenon in electronics which produces both undesirable audible sound and electronic noise."

Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise

Av hejkk

Det är väl coil whine. Det är inte farligt för komponenterna men kan vara störande att lyssna på.

Av hejkk
Skrivet av SweAccount:

Hej

Jag har försökt ge mig på att installera Arch Linux (följde den officiella guiden) i Virtualbox. Jag lyckades komma fram till slutet tror jag, men sen så krånglade allting till sig. Kunde inte logga in, trots att jag skrev rätt lösenord. Min första fråga är då om det finns en svensk guide till Arch Linux? Kanske går lättare att följa...

Jag tycker Ubuntu har blivit ett stabilt OS. Hur kan jag få Arch Linux att vara så stabilt så möjligt. Med stabilt menar jag att allt ska funka bra från start så jag slipper massa småfix vid senare tillfällen. Vilket desktop enviroment är bäst? Hur får man det att se hyfsat snyggt ut? Vilka program bör man installera från start? Några mer tips?

Det jag gillar mest med Arch är nog deras "rolling updates", ett uppdaterat system, i obegränsad tid.

Tack på förhand.

http://www.reddit.com/r/linux4noobs/ - mycket basics och om du söker efter "top" (finns längst upp bland tabbarna) så hittar du mycket nyttig information, du kan också söka på t.ex. Arch så får du mycket information också

http://www.reddit.com/r/unixporn/ - prints på skrivbord, mjukvara står i topic, ibland skriver TS (eller någon annan) hur man gör för att få ett sådant skrivbord.

http://www.reddit.com/r/linux - mera generella diskussioner om Linux

Av hejkk
Skrivet av kostfibrer:

vilket innebär?

/kostfibrer

Du behöver bara skriva in TCP/UDP (tror FTP använder TCP?), port(ar) eller portomfång och intern IP-adress (alltså din LAN-IP) som porten ska översätta till (alltså IPt, som datorn FTP-servern ligger på, har).

Edit: I detta fallet så är det inte portar eller portomfång du ska forwarda, bara porten till FTP-servern, såvida du inte har andra program (portar) som du ska koppla upp dig till.