Inlägg

Inlägg som ksw har skrivit i forumet
Av ksw

Sorry att jag bryter DIY-känslan, men, fråga:

Är detta en bra ide? http://www.ebay.de/itm/Geeetech-Kossel-Delta-Rostock-G2s-dual...

Av ksw

CSGO är enligt mig trivialt enkelt att få upp FPSen på, det kräver i princip ingen dator alls för att hålla 60fps low, så alla utan grundläggande kunskap om hur datorn, dess kommunikation med bildskärmen, och windows begränsningar när det kommer till hur bilder ritas på skärmen, försöker pressa FPSen över 400, bara för att de kan.

Så, med det ur vägen, är min stora fråga till dig, vad har du för fps, och varför upplever du att du behöver ha den högre? det troliga svaret är JA, det kommer säkert hjälpa, men inte märkvärt annat än på en liten siffra uppe till vänster på skärmen. en 3930, dessutom på 4.4ghz, ligger redan bra till.

Av ksw

Sony har redan haft det ett bra tag. däremot skippade de den i senaste generationen. riktigt synd med tanke på hur extremt hala deras glasbaksidor är.

Av ksw
Skrivet av -=Mr_B=-:

Ja, jag förstår inte riktigt vad som gör folk så upphetsade. Det här är inte precis nyteknik. Tillverkarna har bara varit för flata, och inte tagit fram moderkort med vettiga överklockningsfunktioner. Via basklockan har man kunnat överklocka hela tiden, och systemet ballar ur tidigt för att inte allt klarar av att följa med upp. Det var alltid ett standardproblem när man klockade via basfrekvensen, och det har funnits olika metoder för att komma runt det. Låst frekvens till minnen och bussar, olika dividers, osv.

Men det är lite roligt att framtiden ser "ljus" ut för riktig överklockning.
B!

Exakt. BH6 masterrace. Uppgraderade inte från PIIan förrens det var dags för ett TH7-II Raid. Abit i mitt hjärta...

Av ksw

Hur ofta tänkte du använda skrivaren? Shapeways eller liknande utskriftstjänst är väl att rekommendera för 1-5 utskrifter om året egentligen, dessutom kan de fixa i metall.

I den prisklassen du föreskriver är istortsett de absolut billigaste på marknaden; enda som ligger lägre är kit-skrivare som du får montera ihop själv:
http://www.ebay.de/itm/Sintron-3D-Drucker-Printer-full-Kit-fo...
( buildguide: http://www.lincade.org/review-and-build-instructions-for-the-... )
Enda som behövs till denna är någon form av skåp runt den så det inte samlas damm på den när du inte använder den, men det är relativt enkelt att bygga. wellpapp funkar fan, även om plexi eller aluminium är att föredra (och stabilare).

Kjell&co har ju vellemans k8200kit, men det är skräp. 3mm extrudern får genomgående dålig kritik av alla som försöker ha någon typ av exakthet, men de säljer även K8400 för nära 7000kr, vilken jag hört ska vara bra.

Annars är det 3d hubs som är den tillförlitliga källan -> https://www.3dhubs.com/best-3d-printer-guide

Av ksw

Visst funkar det, rätt overkill egentligen. Solidworks 2014 funkar prima på en i5-750/12 gb ram/660ti och det är väl rätt mycket slöare mjukvara än autodesk fusion 360.

Av ksw
Skrivet av Ekorrism:

Aight, har inte kollat garantier på 100år då jag aldrig lyckats bränna en CPU som man gjort med GPUer

Men oavsett, så känns ändå en icke K modell helt ointressant i mitt tycke.. Då jag hellre lägger ner 300-500kr mer på en K modell än en icke K. Speciellt då det dynamiska försvinner iom detta.. Så känns bara som att låta en enhet stå och tugga i maxkraft konstant inte kan vara så nyttigt :/ samt all värme huuua vet jag.. iofs på vintern hade de varit gött ;D

Du var då inte med under Northwood-eran, det hör jag det.
I övrigt så känns detta som helt normal oldschool FSB-överklockning, snart får vi väl börja bygla moderkorten igen...

Av ksw

@jansson1995: Jag tror vi kan förpassa uttrycket hyffast billigt till papperskorgen, det paketet du länkade är en ansenlig del av en normal månadsln, men om kabeldragningen inte är något problem så åk ut och lyssna på det! ingår det inte kablar så har både biltema såväl som clasohlsson lämplig 0,75mm^2 kopparkabel att använda.

Av ksw

@jansson1995: Det paketet du tittar på funkar säkert finfint, men köp det inte utan att ha lyssnat på det först. De flesta paket som säljs sådär brukar ha ljudbild som är anpassat efter högtalarnas format, inte högtalarformat anpassat efter att låta bra.

Dock anser jag att man får ta det för vad det är, detta är en helhetslösning för DITT problem, och även om jag tycker att det är dyrt jämfört med säg en soundbar och en blurayspelare, så är det upp till dig hur mycket kablar etc du vill ha i ditt vardagsrum. Själv kör jag med en sonyreciever, bluray i PS4an och B&W 6-seriehögtalare runtom. Har en subwoofer men den är alltsomoftast avstängd då jag helt enkelt får ut den ljudbilden jag vill ha av de vanliga högtalarna.

Av ksw

Vänta lite här nu. det du beskriver, att crawla lite länkar, känns förbannat enkelt för modern hårdvara? du kommer ha högt minnesutnyttjande och hög I/O belastning, men varför skulle det krävas ens en flerkärnig processor för att sköta detta? kommer du köra någon slags realtidsanalys på de inhämtade datamängderna?

Edit: lol, 2 minuter för sen.

Av ksw

@JaZoR: Ärligt talat så har AMD bättre hårdvara, rent tekniskt, men fruktansvärt usel mjukvara, så vad de lyckas göra med den är katastrof jämfört med NVIDIA. jag ångrar så jävla mycket att jag sänkte 3k på mitt r9 290, när allt jag vill spela gör mig sjösjuk.

GTX960 är dock inte ens i närheten av ett r9 380... hoppa upp ett steg är mitt råd, GTX970 är värt det.

(http://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestandaindex-for-grafikkort för samtliga kort, ungefär, dock brukar prestandaskillnaden i de nyare spelen vara grovt handikappatför AMD tack vare Nvidia's gameworks som med flit gör det enklare att koda grafikmotorn med tekniker som passar Nvidias arkitektur och drivrutiner bättre... så det ser oftare ut såhär: http://www.sweclockers.com/test/21387-snabbtest-grafikprestan... Det är LÄGSTA värdet du ska titta på för att få en rättvis bedömning enligt mig.)

Av ksw

Den där hårdvaran hade jag förpassat till en HTPC i vardagsrummet och köpt en helt ny burk. kör själv en i5-750 och p7p55D i min.

Om du säger vad har du för ungefärlig budget så kan vi klämma in det mest framtidssäkrade systemet just nu (sans julrabatter då).

Av ksw

@bardbard: Tänkte precis föreslå quadro K620, tror det är det billigaste med vettig mängd VRAM så han kan göra något annat med det...

Av ksw

Programmet kan du lära dig själv, ritteknik däremot kan du gå en kurs i. att göra ritningar efter standarder på delarna du designar är det som är viktigt!

Av ksw

Catia och AutoCAD -> Processor, processor och processor. vill du rendera så använd tex keyshot eller blender.

Lämplig burk är egentligen vafansomhelst bara det har vettigt med ramminne. 8gb funkar, 16gb är bättre.

Skälet till att folk köper XEON etc är för att det har ECC aktiverat, och det är förbannat skönt att ha en workstation som aldrig hänger sig. men det BEHÖVS inte. du klarar dig med en gammal Pentium G3258 anniversery edition för de här applikationerna.

Av ksw

@qwinoa: Avinstallera den där mjukvaran och kör på du.

Av ksw

@Trojancreeper: Udda, inget känt problemagg; tror vi kan räkna bort den felkällan. vilken nvidiadrivrutin kör du med?

Av ksw

@Trojancreeper: Vad för fractalagg? Integra r2, tesla eller annat?

Av ksw

@FlashTec: Om delarna inte överlappar så har du kvar svetsning eller lödning, det finns ärligt talat inga andra alternativ.

edit: rent tekniskt kan du köra med gummilister, men då sitter det inte ihop, utan hålls bara på plats. inte helt olikt varmlimning.

Av ksw

Vad har du för nätagg?