Inlägg

Inlägg som ksw har skrivit i forumet
Av ksw
Av ksw

Ja, det är samma spel, men med en annan story och andra möjligheter att påverka sin omvärld. ser inget problem i det. kommer fortfarande sänka 100+ timmar i det.

Av ksw

@blue eyed devil: Få människor som kräver det, och ger fler monteringssteg och mer vikt för slutprodukten. Kan man skippa det så bör man - grundläggande produktionsekonomi.

Av ksw

många problem med wake from sleep, tror det mest beror på AMD's drivrutiner dock. rätt surt när man har brottom och får börja med att reboota burken. (hallå, ilandsproblem, 15 sekunder extra!!!)

Av ksw
Skrivet av FatherOfThree:

Jag vet inte om jag missförstår...

Men i TS fall, skulle man ta "högvärdig" värme ca 40°C som kunde användas för uppvärmning direkt,
använda den till att värma upp vattnet som cirkulerar från borrhålet från 5° till 5,1° (generös uppskattning).

Den praktiska förbättringen av av bergvärmepumpens verkningsgrad torde vara ytterst marginell.

Min bedömning är att man sannolikt förlorar på den kalkylen.

Nja. förlorar och förlorar, beror helt på vilken typ av berg du har borrat i. det finns en möjlighet att spara säsongsnetto av energi i berggrunden; men du kan inte tänka i temperaturer; du måste tänka i joule. berget har en specifik värmekapacitet av en annan magnitud än vad din inomhusluft har.

Fördelen är egentligen inte att du kan spara energi, det är att du kan kyla din inomhusluft på varma dagar.

Av ksw
Citat:

Performance Optimizations
Ashes of the Singularity™ - DirectX® 12 Quality and Performance optimizations
Resolved Issues:
[77786] Video playback of MPEG2 video fails with a playback error/error code message
[77754] A TDR error or crash is experienced when running the Unreal Engine 4 DirectX® benchmark
[77073] Star Wars™: Battlefront is able to use high performance graphics when launched on mobile devices with switchable graphics
[76930] Intermittent playback issues with Cyberlink PowerDVD when connecting to a 3D display with an HDMI™ cable
[59403] Ashes of the Singularity™ - A 'Driver has stopped responding' error may be experienced in DirectX® 12 mode
[58435] Driver installation may halt on some configurations
[76924] A TDR error may be experienced while toggling between minimized and maximized mode while viewing 4K YouTube content
Known Issues:
[77970] Ashes of the Singularity™ may crash on some AMD 300 series GPUs
[59528] Core clock fluctuations may be experienced when FreeSync™ and FRTC are both enabled on some AMD CrossFire™ systems
[58233] Ashes of the Singularity™ may fail to launch on some GPUs with 2GB Video Memory. AMD continues to work with Stardock to resolve the issue. In the meantime, deleting the game config file helps resolve the issue
[77255] The secondary display adapter is missing in the Device Manager and the AMD Catalyst™ Control Center after installing the driver on a Microsoft® Windows® 8.1 system
[59475] Elite: Dangerous - poor performance may be experienced in SuperCruise mode
[59792] A black screen may be encountered on bootup on Windows® 10 systems. The system will ultimately continue to the Windows login screen

Känns inte direkt som en välmotiverad driver, känns ju som om den bara handlar om DX12 prestanda i benchmarks.

Edit: Finns en dold uppdatering av Mantledrivrutinen samt LiquidVR frameworket.

Av ksw
Skrivet av SweMerlin:

Effektiviteten beror mycket på hur kallt det är ute: Ju kallare desto sämre effektivitet. En luftvärmepump betalar sig således bättre i Malmö än i Kvikkjokk.

.

Fast det har ju flera källor; huset i kvikkjok lär vara förbannat mycket bättre byggt än det i malmö, samt snö isolerar det med. och även en COP på 1.5 är bättre än ett el-element med COP på 0.99~.

sen finns det ju bekvämligheten med, Kyla på sommaren.

Av ksw

0.7kr/kWh är ingen bra siffra att räkna på, det känns inte som om du tar överförignstariffen i beaktning. skulle råda dig att räkna på 1.3kr /kWh för att ha lite spelrum upp i elpriset, vi ligger trots allt i en svacka man inte kan räkna med.

Beroende på hur du monterar luftvärmepumpens inomhusdel kan du mycketväl hyvla av 66% av din befintliga uppvärmingskostnad. jag själv gör av med ungefär 15000kWh/år i min lägenhet på just samma sak, dock får jag ej byta till luftvärmepump av hyresvärden... it sucks. gammalt dragigt hus med direktvärme och varmvattenberedare...

Göteborg hade vintern 14-15 en mycket mild vinter sett till genomsnittet, fråga föregående ägare eller kika i köpepapprena hur tidigare års elförbrukning har sett ut.

hursom: Ja, det är en mycket rimligt antagande att du kan spara såpass mycket; även en billig luftvärmepump har en dag då det är nollgradigt ute en energy return on investment på 5:1.

för övrigt rekommenderar jag panasonics pumpar, hade köpt en själv om jag fått för hyresvärden *morrar åt 15000kWh/år*

Edit: för att bygga vidare på mattos kommentar: SCOP/COP

När du jämför olika värmepumpar märker du att man ofta talar om något som heter COP-värde eller SCOP-värde. Detta är ett värde, som hjälper dig att jämföra olika värmepumpar, men vad innebär egentligen värdena?
COP-värde
COP-värdet är ett värde för effektiviteten vid en viss given situation. COP står för Coefficient of performance. Om COP-värdet är 4,8 innebär det att du får 4,8 kW i värme, när värmepumpen gör av med 1 kW. COP-värde kan också kallas värmefaktor. Motsvarande värde för kyldrift är EER.
För luft-luftvärmepumpar mäts COP generellt vid 7°C ute och 20°C inne.
För andra värmepumpar talar man istället om framledningstemperatur på vattnet och ofta kan man få ta del av flera olika COP-värden för exempelvis luft-vattenvärmepumpar vid olika förutsättningar. Ofta mäter man dock med mycket låga framledningstemperaturer, för att COP-värdet ska se så bra ut som möjligt. Standard är 7°C ute och 35°C på vattnet.
COP-värdena är mer eller mindre hjälpsamma. För oss i kalla Sverige är COP-värdena ofta uppmätta vid för varma temperaturer, för att det ska bli intressant. Det kan också vara svårt att jämföra luft-vattenvärmepumpar då det är olika vilka COP-värden man redovisar, exempelvis utomhustemperatur på +7°C, +2°C, -2°C eller -7°C, och till det olika framledningstemperaturer.
SCOP-värde
SCOP-värdet finns för luft-luftvärmepumpar och är där för att ge en mer rättvisande bild. S i SCOP står för Seasonal och här räknar man ut vilket värde man får sett över en hel säsong. I Europa räknas värdet i tre olika zoner. Sverige tillhör föga förvånande den norra zonen. Här har man mätt COP-värdet vid olika temperaturer och låtit dessa väga olika tungt i beräknandet av det slutliga värdet, beroende på zon. I den norra zonen väger exempelvis COP-värdet i lägre temperaturer tungt. Ska du köpa en luft-luftvärmepump bör du därför titta på SCOP-värdet.
SCOP-värdet kan även kallas årsvärmefaktor. Motsvarande värde för kyldrift är SEER.

Dold text
Av ksw

Holy Crap. Rekommenderat: R9 290X?! Vad är upplösningen då, 2k?

Av ksw

Det är väl ganska standard på m-itx att ha wifi på moderkortet; personligen hade jag dock kört på ett gigabyte, men det är väl av rent personliga skäl. jag gillar deras Ultra Durable design. http://www.inet.se/produkt/1902850/gigabyte-z170n-wifi#/specs

Av ksw

Vad har du för tvbänk är väl första frågan att ställa; allting kan se malplacerat ut på fel möbel.

Själv kör jag ett fractal design R2 black brevid min tvbänk och den blir i princip osynlig förlängning om man tar ur lysdioden i fronten.

Av ksw

Grafikkortet. det andra tjänar du imo nästan nada på att byta ut; skulle hellre sätta pengar på att tysta ner den eller köpa en ny större/bättre/trevligare skärm.

Av ksw
Skrivet av hahavaffan:

Hur vet du det, utan att veta vilken skrivare TS har tillgång till? Det finns ju mängder av A4-skrivare som tar papper på längden, och då går det ju inte att mata den med A3.

Sant, tänkte fel.

http://superuser.com/questions/110570/printing-an-a3-word-doc...

Poster Printer borde dock fungera.

Av ksw

@Mars: Inga problem alls. utrymmet mellan distanserna och mdoerkortets undersida tillåter installation av M2 ssder om moderkortet har uttag för det.

Av ksw

@Sidju: Ja, det är inte speciellt konstigt att det ställs krav på cpukylaren i sådana chassin; det som finns kvar för dig att göra om det ej duger är att dammsuga webhallens HTPC sektion efter lämpliga chassin, eventuellt googla chassi + gaming för att se om någon har lycakts mecka in ett highendsystem i det. själv valde jag mITX vägen och klämde ner ett fullsize r9 290 tri-x från sapphire i mitt Elite130. rekommenderar det dock inte då det är tyst men ändå störande, då minsta lilla fläktförändring hörs direkt.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/chassi/htpc/

ett annat tips är denna guide, http://techbuyersguru.com/1100-gaming-htpc-mini-itx-pc-build

Av ksw
Skrivet av Sidju:

Jag har nu mätt lite. Jag tror att jag ska sikta på en höjd på 16 cm på utsidan. Jag håller nu på att 3D modellera fram en ritning utifrån det. Om någon känner till ett chassi som är så smalt så får denne gärna säga till.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1799326 ?

Av ksw

i min mening är det bättre att bygga in en gaminglaptop i en hemmasnickrad skärmbaksida än att försöka göra en gamingdator i ett rackchassi. de brukar dessutom väga förjävligt mycket.

Av ksw

Maila Sapphires kundtjänst, beskriv ditt problem, bifoga video där du visar att ljudet slutar om du stannar mittenfläkten; och påpeka att du köpte kortet för att det var tyst. fråga om de kan skicka en ersättningsfläkt.

Av ksw

@Kevlarheart: sen är det väl en rätt relevant fråga vad sjutton man gör med mobilen som kräver den bandbredden eller överföringsmängden att det blir märkbart.

nåja, var sjukt imponerad när HTC One m7 kom, och äntligen tryckte lite på överföringshastigheterna. helt plötsligt hade alla top tier phones 50+ mbps i kapacitet över både wifi och 4g.

Av ksw

Prova en Motorola Moto G av 3e generationen. http://www.webhallen.com/se-sv/mobilt/226600-motorola_mobilit...