Inlägg

Inlägg som Ooije har skrivit i forumet
Av Ooije

De flesta verkar tippa på nätagg/inkommande strömmen, så jag tog och beställde ett Corsair CMPSU-750HX 750W + grenuttag med överspänningsskydd, har dock kört med ett liknande grenuttag hela tiden.

Ingen som lyckats paja diskar med hjälp av ett trasigt moderkort? Funderar på att slänga ut CPU, minne och moderkort om det finns någon risk att problemet ligger där.

Av Ooije

Min dator äter hårddiskar till frukost

På lite mindre än ett halvårs tid har min dator lyckats äta upp 4 hårddiskar. Två av dem är helt trasiga, dessa går oftast inte ens att komma åt via en extern sata->usb adapter. De andra två har jag kört i mirror-raid tills för ungefär en månad sen, då den första började hänga datorn någon gång per dygn. Efter att jag kopplade ur den ena disken ur raiden fungerade datorn i en månader (med degraderad raid) tills igår då även den andra disken har börjat strula. Så att det skulle vara tillverkningsfel på hårddiskarna som står för problemen är ytterst osannolikt.

Vilken komponent är det som troligtvis har gått sönder? Jag kan tänka mig att ett felande nätaggregat skulle kunna döda diskarna, men problem med moderkortet är väl inte helt uteslutet? Jag har tidigare haft min Q6600 överklockad till 3.0Ghz, men när första disken dog ställde jag tillbaka den till grundinställningen. Detta var innan jag över huvud taget satte in min mirror-raid som nu har börjat strula.

Lista över komponenter:
ASUS P5W DH DELUXE 975X
INTEL CORE 2 DUO Q6600
CORSAIR 2GB DDR2 XMS2 PC6400 (x2)
ZALMAN NÄTDEL 600W-HP SILENT
XFX 8800GTS
ASUS GEFORCE 9500GT

Diskarna som dött är:
WESTERN DIGITAL CAVIAR SE16
WESTERN DIGITAL RAPTOR 74GB
WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 1TB (2x halvtrasiga)

OS:
Windows Vista Business (tills raporn dog)
Windows 7 Professional (då raiddiskarna börjat strula)

Av Ooije

Någon som har testat om det funkar nu när IE8 är släppt?

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne888
Bästa TV Program Gadgeten?

Kanske lite sent, men jag har gjort en gadget som räknar ner till nästa avsnitt av tv-serier. Den tar data från tvrage.com, så den funkar bäst för amerikanska serier.

Går att tanka på http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=9226512c-bbc0-...

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av deus
På min bärbara flöt det väl okej men batteritiden var kass. Runt 2,5 timmar med Vista. Installerade XP, över 4 timmar blev det då. Så Vista suger mer ström helt klart...

Jag slängde ihop ett litet program som stänger av "onödiga" funktioner när datorn går på batteri, kan förbättra prestandan en del. Om någon kommer på nått mer som är värt att stänga av får ni gärna berätta det ^^.

Programmet går att tanka på http://www.ooije.no-ip.com/BatteryBuddy.aspx

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Isbjörnen Igor
När och hur analyserar Vista det? Kan jag på något sätt tvinga den att köras med vanliga användarprivilegier, för att testa om den fungerar ändå?

Det finns säkert lättare sätt, men med Resource Hacker kan du ändra requestedExecutionLevel till "asInvoker" istället för "requireAdministrator". Hittar du inte requestedExecutionLevel kan du testa Action, Add new Resource och lägga till följande filnamn.exe.manifest-fil:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0"> <trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"> <security> <requestedPrivileges> <requestedExecutionLevel level="asInvoker" /> </requestedPrivileges> </security> </trustInfo> </assembly>

Resource Type: 24
Resource Name: 1
Resource Language: 1033.

Av Ooije

Vet inte vad som orsakar felet, men jag har märkt att går jag in på min lokala webbserver (IIS 7) så löser sig problemet utan att jag behöver starta om. Har dock inte hittat något annat än webbservern som går att ansluta till, inte ens genom localhost.

Har ett ASUS P5W DH DELUXE med Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller. Är det samma NIC på ditt nForce4?

Felet är #10013 på http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms740668.aspx

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JockeII
Tror ni att det kommer en 64-bitars version?

Nyckeln från MSDNAA funkar till både 32- och 64-bitarsversionerna.

Av Ooije

Någon som fått igång 64-bit versionen av ForceWare 100.30 med ett 8800GTS? Min burk hänger sig under uppstarten med de drivarna installerade :(.

Av Ooije

Hur är det med nyckeln egentligen. Får man två nycklar om man hämtar ut både cd och dvd-versionen, eller får man samma av båda? Sen är ju cd-skivorna uppdelade så man beställer en och en, men de måste väl i alla fall ge samma?

Av Ooije

Någon som testat nyckeln från MSDNAA på en 64-bitars version?

Av Ooije

Någon av er som fått ner det från MSDNAA som kan säga om det är 32-, 64-bitars eller valfritt?

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dum-Dan
Ingen som är sugen på att skriva en kort reccension än då?

Får bli en väldigt kort sådan, jag är knappast någon expert på skärmar och har testat väldigt få på senare tid ;).

Fick hem skärmen för några dagar sedan och är hittills mycket nöjd med den, men vad kan man förvänta sig när man uppgraderar från en 3 år äldre tft? Kör den gamla (Compaq 1825) som sekundär nu och skillnaden mellan dem är större än jag trodde den skulle vara. Till en början kändes det lite ovant med en så pass ljus skärm, men nu har jag väl insett att det som är vitt på min sekundära egentligen är någon grå sörja ;). Skillnaden i svarstid när det gäller spel går inte att missa, men sen hade min gamla runt 30ms också.

Den enda negativa jag kan hitta är att foten är väldigt låg, så det blir nog till att fixa något under skärmen så den kommer upp lite.

Ett mindre trevligt problem jag stött på som i och för sig inte har något med skärmen att göra är att min gamla har subpixlarna i BGR-ordningen och nya i RGB, så ClearType ser suddigt ut på ena oavsett inställning. Om någon har något fulhack för att ha olika inställningar på olika skärmar får ni gärna berätta :/.

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
En dum fråga nu.. eller kanske inte dum.. men men.

Respawnar "trash mobs" i MC?
Jag vet att hundarna spawnar tills vi dödar bossen, men molten giants? respawnar dom?
Vi ska ner ditt ikväll igen och försöka oss på Gehennas, någon som har något att rekomendera för oss?

Impsen spawnar efter ungefär 7 minuter, "patruller" efter 30 min, Firelords, Lava Annihilator och 4-grupperna efter 2h. Vad jag vet så spawnar Giant/Destroyer bara om alla är ute ur instansen i mer än 30 minuter. Lava Surgers slutar spawna när Garr dör.

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mistar intarnet
Nån som har macrot för att fuskreseta en instans?

/invite någon
/script LeaveParty()

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NaRcotize
Några tips på hur man ska gå tillväga i fas 3? Vi tycks konstant whipe:a när hon landat... innan det är det inga som helst problem. Är horde...

Jag (som MT) brukar se till att ha 100 rage (i def stance) när hon landar, drar av en mortal strike med 2h vapnet -> byter till 1h -> rend -> spamma sunden armor så hon blir lite sur. Som horde (eller utan fearward) får man se till att konstant röra på sig (vilket inte är något problem med den stora hitboxen onyxia har, hon står ändå stilla). Onyxias fear är så kort att det inte gör särskillt mycket när man är fearad, bara man står still under fearen (vilket är effekten av att röra på sig konstant).

Har MT problem med att hålla aggro så skadar det inte att dra på ett och annat +crititem, man överlever ändå med några healers :).

Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av downup
ps: Någon som vet en bra warrior tank build?

http://wow.allakhazam.com/profile.html?121615 Tryck på talentstabben så ser du hur jag kör. Har fungerat bra som MT i MC hitils i alla fall.

Av Ooije
Av Ooije
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jycken
skäggmurveln sa ju hela tiden att ALLA tycker att det är kul att gå på bio, men va fan vet han? jag har ej gått på bio på flera år och detta endast att jag tycker att det är ett rent rån med deras priser väntar hellre på att den finns att hyra !

Människan är ett flockdjur och vi gillar bio, punkt slut.

Av Ooije

Vad har du för enheter i "Den här datorn"? Jag skulle gissa på att det är någon av dem som datorn väntar på svar från.