Inlägg

Inlägg som tawesig har skrivit i forumet
Av tawesig
Skrivet av Zpnk:

Han sa att han hade Telia, men var osäker på vad han hade för exakt hastighet.

Jag kollade med Telia både via hemsida och mer än en person på deras "telefonsupport"...

Abonnemanget jag beställde är 60/12, inget annat! Har inget att göra med slutlig hastighet...

Om du sätter dig ner och läser på Telias hemsida eller möjligtvis i avtalet du fått så ser du att 60mbit tjänsten är UPP till 60mbit, där lägsta garanterade hastighet är 30mbit. Vanligtvis ligger man runt 30-40 om inte man inte har väldigt bra förutsättningar med en uppgraderad station med få användare.

Av tawesig
Skrivet av Sisyfos:

Hur menar du nu? Menar du som i att använda den sidan för att ladda ner torrents eller vem som helt enkelt ens laddar ner torrents?

tankar du från tankafetast som inte har någon egen tracker , utan använder sig av andra öppna trackers, såsom tpb, så används tpb's servrar för att koppla samman klienter. så rent tekniskt använder du tpb, men tar magnetlinken från fetast istället för tpb

EDIT: förstås tillsammans med ett antal andra trackers.

Av tawesig

Om du har XP eller vista , Kör-rutan > services.msc > wireless zero configuration > disable

detta löste mina trådlösa problem med windows xp , tappade kontakten med router, frös ständigt.

Tydligen så söker det inbyggda programmet aktivt efter nätverk och det kan skapa problem såsom "disconnects" och att internet fryser.

; DOCK så kommer du inte kunna söka andra nätverk med tjänsten avslagen, så om du använder dongle installera det medföljande programmet för wlan, annars ladda hem något program för wlan.

Detta problem är löst med W7 , så rullar du på W7 så jag har jag tyvärr inga tips.

Av tawesig

NAS: Komma åt FTP från externt nätverk

Hej,

Har nyligen införskaffat en Synology DS110j och den funkar väl bra. Det problem jag har är när jag ska fixa FTP-servern på NAS:en, jag vill komma åt ftpn från vilket nätverk som helst, dvs kunna komma åt filerna från mobilen , ladda upp och tankar ner filer från ftpn när jag inte lokalt har tillgång till den.

Det jag nu skulle vilja var om någon vänlig själ skulle vilja förklara lite grundligt hur detta på bästa sätt kan lösas. Jag förstår att det även krävs någon inställning i routern? som för övrigt är en dlink, av okänd modell.

Sen om möjligt så har även denna nas en bittorrent funktion, och jag skulle då önska att även denna kunde styras per remote, dvs via nån mobilapplikation lr dylikt.

Tacksam för alla svar

*PS* Osäker om jag skrev detta inlägg i rätt forumdel!

Av tawesig

Jadu, det kommer vi nog aldrig få reda på, men vissa forskare verkar ju mena på att snabba actionspel kan förbättra hjärnans förmåga att ta snabba beslut!
Om man nu ska lita på amerikansk forskning.
http://svt.se/2.108068/1.2145623/tv-spel_lar_oss_fatta_snabba_beslut?lid=puff_2145643&lpos=rubrik

Av tawesig
Skrivet av Zcenicx:

Hur lång är kabeln, och har du en kortare alternativt en lika lång i högre kvalitetsklass att prova med?

Den nuvarande är 3m, dock ingen speciell kvalité, ska ta hem en med högre kvalité från jobbet senare i veckan, men är lur på att det bara ( förhoppningsvis) är någon inställning i control center.

Av tawesig
Skrivet av Zcenicx:

Nej, men är du säker att ditt gamla grafikkort defaultade på 60 Hz?

Nja, inte helt säker, men jämnför man bilden jag har nu med den jag hade med gamla burken, så måste det varit 50hz. 29hz så laggar filmen, blir ungefär som när någon streamar med låg bandbredd.

Av tawesig
Skrivet av Cfundin:

Verktyg > Alternativ > Chatt & sms > Chattinställningar > visa fler alternativ

Av tawesig

hmm jaa... hade ju nästan uteslutit just det här med hz och vad hdmi klarar just p.ga av att jag kört samma kabel till gamla burken, och där fungerade det i över ett år. kan det vara så att grafikkortet inte klarar att skicka ut signal med den hzen i 1080p?

Av tawesig
Skrivet av Zcenicx:

Normalt ska en TV matas med 24, 25 eller 30 Hz via HDMI, och 50/60 endast via VGA/DVI.

24,25 samt 30hz ger ju en gräslig bild så det vore skumt, sen tänkte jag, blurays m.m skickar ju ofta signal via hdmi, är det så låga frekvenstal då också?

Av tawesig

Problem med grafikkort, tv fungerar ej som den ska.

Halloj!

Byggde nyligen en ny burk , med bl.a gtx560ti, i5 2500k msi p67sc43. Allt har fungerar klockrent förutom just när jag kopplar burken mot tv:n.
med 1920x1080@50hz får jag ett felfritt tittande i ca 3min sedan börjar tvn tappa signal, bilden flimmrar osv. sänker jag sedan till 29hz fungerar det utmärkt, men blir inte en så tittarvänlig bild så att säga.
sänka upplösningen gör ingen skillnad, utan enbart frekvensen, det är f.ö en pfl3605h. Att tillägga är att tvn ska klara 50hz så det e inte felet. vid vanligt tv-tittande händer aldrig detta.

Det som gör mig fundersam, är att med gamla burken var det inga problem ( 6000+, 4850, m32n deluxe tror jag.) har testat med mini-hdmi adaptern som medföljer, den gamla dvi-hdmi adaptern men inget dera fungerar.

Det jag nu undrar om är i fall det kan vara något drivrutinsproblem, eller allmänt fel på kortet, eller om jag bara haft väldigt otur med ett måndags... Eller, kan det vara så jävligt att det e kabeln i sig som skitit sig? ( kom just på den möjligheten)

Av tawesig

Okej, jag var faktiskt inne på ett 560ti, då jag tidigare kört amd och känner att jag skulle vilja testa något nytt , tog det billigare 560n och klockar väl det själv isf.

Blir nog detta paket : http://www.inet.se/kundvagn/visa/348891/2011-04-05

tack för hjälpen!

Av tawesig

SISTA KOLL! dator 7k ~

Det är dax att beställa ny dator, chassi har jag sedan tidigare.

Plockade i alla fall ihop ett paket som jag inte fick så många invändningar på. men tänkte dubbel-checka en sista gång så man blir nöjder och mer självsäker ^^

http://www.inet.se/kundvagn/visa/333461/dator7k

Den stora funderingen är väl i fall man ska välja ett gtx 560 eller ett 6950, som jag förstått det så finns det nu två modeller av 6950, vilket den nyare modellen ej går att låsa upp eller flasha bios på?

så om nu är fallet att man beställer ett 6950 och får ett av senare modell, Vilket presterar bättre : 560:n eller 6950:n? samt är dessa "sOC , OC" varianterna av gtx 560 värd de extra kronorna man lägger ut på det?

Tacksam för svar

//Fredrik

Av tawesig
Skrivet av Wedes:

Är den där hårddisken värd 200kr mer än en Samsung F3?

Har lite dålig erfarenhet av tidigare samsungdiskar ( en tidigare som kraschat, samt den jag har nu börjar krångla. Och tänkte att jag skulle testa något annat märke o inte ta just den billigaste

Av tawesig

Jassi, då slänger jag med ett sånt också men annars ser det någorlunda bra ut? ingen del som går att få exempelvis billigare för samma prestanda?

Av tawesig

Datorbygge 7k

Det börjar nu dra ihop sig för att bygga ny dator. Den ska väl vara så framtidssäker som det går med en budget på 6-7k, Chassi har jag redan, samt OS, så allt förutom det.

Knåpade ihop ett paket och tänkte höra om det är någorlunda OK.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/327075/data7k

Något man borde ändra på eller tänka på? t.ex. ryms det i ett antec 200 osv.

MVH Fredrik

Av tawesig
Skrivet av Riiikard:

Får la se hur det blir med 2gb mer Ram, men om jag nu köper den som den "är" håller du fortfarande med om att den klarar CS och CoD ?

ärligt talat så tror jag inte det går köpa en dator som inte klarar cs i dagens läge. är det CoD4 vi pratar om så kommer du klara dig, kanske inte 250fps på max men helt klart spelbart!

Av tawesig

det har jag faktiskt kollat upp, och det är just det där nätverkskortet jag införskaffat så resten har jag någorlunda koll på, utan det var mest om det funkade att dela upp näten i två olika frekvenser, och det verkar ju funka som jag förstår på dig!

Av tawesig

Två olika hastigheter, Asus RT-N56u

Efter många om och men och massvis med recensioner bestämde mig för att köpa n56,
jag hade mina krav klara för mig och jag tyckte Asus:en verkade bra.

Men när jag nu väntar på att nätverkskorten ska dyka upp så började jag läsa lite till och vill egentligen bara ha ett svar om jag är helt fel ute eller om det nu funkar som jag tänkte mig.

Saken är den att jag bor i villa, med ett antal datorer uppkopplade, till två av dessa har jag beställt 802.11n kort, medans jag tänkte låta de två bärbara datorerna ha kvar sitt b/g kort.

Om jag nu har förstått detta rätt, så jag kan med hjälp av dual band, låsa dessa bärbara till 2.4ghz frekvensen medans jag låter de snabbare korten glida på 5ghz och på detta sätt ska inte n-korten sjunka till en b/g hastighet?

För mitt ända krav är egentligen att kunna utnyttja mer av 100/100 fiber än jag gör för tillfället med b/g kort.

Hoppas jag inte köpt först o tänkt sen!

Tacksam för svar

//Fredrik

Av tawesig

Slutade med att jag ringde Inet's support och gjorde sedan en felanmälan, Skickar tillbaka moderkortet , PSU, CPU för att se vad dom får fram av d.