Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2

Hej,

Nu finns en ny version av mjukvaran till Netgear CG3100 ute i södra Sverige, alltså hos er som har version 26 och checksummeproblem. Den nya versionen har nummer 28. Om allt går som det ska kommer den att rullas ut i resten av landet under de kommande veckorna.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av NukeDuke:

Och jag har blivit uppringd av Camedia som sa sig vara comhem och blivit erbjuden TV-box utan kostnad. (modul-/kort kostnad tillkommer)
Ska ni släcka ner det analoga?

Hej!
Nej vi har inga planer på att släcka ner det analoga nätet, men för specifika frågor om din adress och abonnemang ber jag dig kontakta vår Kundservice på 0771 55 00 00.

MVH
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Janne1:

Fått sms om 100mbit för 100:- i månaden i ett år om jag ringer innan 21 idag... Vad e haken? Varför så billigt?

Hej!
Vi har just nu ett studenterbjudande för nya kunder som är giltiga medlemmar i CSN eller Mercenat, gällande Bredband 100 Mbit för 100:-/månad (ordinarie pris 399:-/månad).12 månader bundet.

MVH
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av r4v3n:

Kan man testa denna själv? Jag och säkert många andra skulle kunna testa om de finns via FTP eller liknande om den går att ladda upp till routern? Jag kör NAT för jag har ingen annan WLAN-router just nu och vill undvika extra apparater.

Man betalar mycket per månad och förväntar sig att kunna använda LAN+WLAN som man beställde. Tillhandahåller ComHem extra WLAN-routers så länge? Kompenseras kunderna?

Om man nu måste köpa en WLAN router själv. Vilken klarar bäst av högsta hastigheter och samtidiga användare? (Jag vet att många routrar tidigare hade throughput-problem)

Hej,

Nej det finns tyvärr ingen möjlighet att köra in mjukvaran på egen hand i modemet. Däremot hoppas vi under veckan kunna börja rulla ut version 28 med start i södra Sverige.

Några routrar tillhandahåller vi inte under tiden. Om du vill ha tips på andra routrar på marknaden så rekommenderar jag dig att vända dig till Sweclockers samlade expertis, jag tror den är svårslagen på det området

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av Trumstock:

Åh, mitt första intryck av Comhem har varit följande:

För 12 dagar sedan ringde jag och beställde bredband,telefoni och TV, och får prata med någon förstående och, enligt honom själv, otroligt generös pajas som erbjuder mig ett fantastiskt erbjudande. Jaja, det brukar ju låta så.
Igår hade jag fortfarande inte fått hem varken fullmakt för nummerportering, modem eller On demand-boxen. Jag ringer sedan till kundtjänst som glatt talar om för mig att jag har ett paket liggandes på Pressbyrån - det är nämligen Posten som slarvat bort en avisering.
Hämtade ut paketet idag, varpå jag till min enorma irritation upptäcker att jag fått hem ett Cisco-modem, som endast klarar hastigheter upp till 25 Mbit/s, samt att On demand-boxen lyser med sin frånvaro.
Pga. detta ringer jag återigen kundtjänst som kollar upp ärendet och inser att fel modem har skickats, och att det istället för en box har skickats en TV-modul. Inte nog med att fel saker har skickats, TV-modulen ska enligt uppgift från Comhem ha skickats till min nya adress (där abonnemanget ska gälla från och med tisdag nästa vecka). Men icke då, ingen modul finns i brevlådan där borta heller.

Får berättat för mig att Comhem är sååå ledsna för detta misstag, men att jag tyvärr måste återkomma imorgon för att kunna prata med Ångeravdelningen, som så lägligt stänger klockan sex. Underbart första intryck...

Hej,

Det var absolut inte för en trevlig första upplevelse. Vi rättar gärna till detta om du kontaktar oss på Twitter (http://www.twitter.com/ComHemAB). Vi finns tillgängliga helgfria vardagar 8-20 samt helger 9-17.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Hej,

En uppdatering om Netgear-mjukvaran: Test av version 28 pågår för fullt och ser bra ut. Vi hoppas kunna rulla ut den inom två veckor men vill med historiken bakom oss inte göra något förhastat.

Angående version 27 som vissa av er hann få så var det ett så allvarligt fel (som vi ej sett i testerna) som gjorde att vissa modem som uppgraderades inte kom online igen. Därför fick vi snabbt stoppa denna version.

Vi vet att en hel del av er som kör version 26 nu väntat ett antal veckor men hoppas att ni håller ut en liten stund till!

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av mz:

Är det någon som vet om Com Hem blockar vissa portar? Mer specifikt om de blockar porten 7788?

Hej!
Vi blockerar inte port 7788.

MVH
Patrick Norberg
Com Hem AB

Av Tele2
Skrivet av Miggro:

Någon som får smaka på samma behandling?

Många av områdets comhem-kunder förlorar sin uppkoppling ett par gånger i veckan, det kan variera. Det varierar också hur länge det är nere. Jag har säkert ringt Comhem 50 gånger det senaste året, där det ska ha undersökts och lösts. De säger att det ska vara löst, varpå skiten krånglar några dagar senare.

Jag vet inte om det hänger nån comhem-kille här, men om så är fallet; vad fan ska jag ta mig till?

Ringa funkar uppenbarligen inte.

Hej,
Vi har tyvärr svårt att hantera enskilda kundärenden via forumet då förutsättningarna saknas för att ta emot kunduppgifter och göra en fullständig felsökning.

Denna typ av ärende hanteras enklast via vår tekniska support på 0771 55 00 00, där vi givetvis får se över problematiken ytterligare om detta inte blivit löst trots information om klarrapportering via SMS.

MVH
Patrick Norberg
Com Hem AB
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Flash01:

Jag har verken 26 eller 27 jag ligger kvar på 23. I vilka delar av sverige har ni rullat ut dom?

v.26 har rullats ut till södra Sverige.

MVH
Patrick Norberg
Com Hem AB

Av Tele2
Skrivet av fb0r:

Har precis fått V0027. Berör det nya problemet i version 27 också NAT?

Mvh

Nej, det nya problemet innebär att modemet kan låsa sig helt. De som redan fått v27 kommer att rullas tillbaka till v26 då problemet i v27 är mer allvarligt.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hej igen,

Tyvärr har vi stött på ett problem även med version 27 av mjukvaran till Netgear CG3100 och avvaktar just nu med vidare utrullning av den. Ber om ursäkt för detta och lovar att återkomma med mer info så fort vi kan.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av Pepsin:

Tror jag väntar till på måndag och sen ringer. 25 är ju ändå ett lyft från 10Mb Brukar ta en extra dag här ute där jag bor också, tror de sorterar posten inne i Uppsala och sedan skickar ut till ytterområdena nästa dag, så det kanske dyker upp i slutet av veckan.

Hade varit bra med någon form av bekräftelse på att det skickat och när, istället för bara "Vi kommer skicka ett modem om vi tycker det behövs", som det typ stod när man uppgraderade.

Hej,
Om du vill att vi tar fram försändelsens kollinummer så kan du även skicka dina kunduppgifter via Twitter @ComHemAB, vilket är ett alternativ om du exempelvis inte har tid att kontakta oss per telefon.

Med Vänlig Hälsning
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av ScHwArTaU:

Mitt CG3100 (Mitt tredje!) har gett upp, får nytt av comhem på fredag. Tänkte koppla in mitt gamla SA EPC2434 under tiden för att ha internet hemma ändå, men inte ens med detta får jag någon anslutning utåt!

En kollega sa att för att detta ska fungera så måste jag kontakta comhem för att dom ska ändra på någon kod, stämmer detta?

Hej!
För att ditt EPC2434 ska fungera till dess att du mottagit det nya modemet, behöver vi temporärt logga in EPC modemet i vårt system.

Kontakta vår Support på 0771 55 00 00 alternativt via Twitter @ComHemAB, för snabbast hjälp!

Med Vänlig Hälsning
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2

Hej,

Nu finns en ny version av mjukvaran till Netgear CG3100 ute i nätet i södra Sverige för er som tidigare fick version 26 och därmed problem med att ladda ner filer. Den nya mjukvaran löser detta problem och vi hoppas kunna rulla ut den till övriga landet inom de närmsta veckorna.

I övrigt löser version 27 alla de buggar som version 26 löste. För att få den nya mjukvaran behöver du starta om ditt modem.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hej,

En uppdatering om hur det går med ny mjukvara till Netgear CG3100:
Vi har idag fått en ny mjukvaruversion från Netgear. Vi har därmed börjat med skarpa tester hos oss och hos vissa våra piloter. Vi hoppas att testarna ska gå bra så att vi så snart som möjligt kan rulla ut uppdateringen till våra kunder.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av difi:

Hisingen här med, laddar atm i 350kb efter att LÅNGSAMT jobbat mig upp från 100kb, (100Mbit lina om någon undrar)

Skrivet av hesten:

Samma här också på hisingen.

Skrivet av atari_soldier:

tänkte bara komma med den glada "nyheten" att torrenttrafiken återigen är död. och med död menar jag att man maxar i 100kb/s istället för 13mb/s.

hisingen, göteborg

Hej,

Vi skulle verkligen uppskatta om ni kan ta kontakt med Teknisk Support för felanmälan, om ni inte redan gjort det, så att vi kan få in information och kan felsöka vart problemet kan tänkas ligga.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Haglund:

Hej alla Comhemanvändare. Ska flytta in till stan (sthlm) om en månad, där bostadsrättsföreningen använder Comhem. Det som ingår i månadsavgiften är 10 Mbit comhem-lina. Tyckte att det lät klent, så ringde Comhem och frågade vad jag kunde uppgradera till. Då sa tjejen att jag kunde få 100 Mbit för 199 kr de första 3 månaderna, därefter 399 kr, allt som allt 12 månader bindningstid o 3 månader uppsägningstid. Är det bara jag eller låter 399 kr dyrt för 100 Mbit i en lägenhet? Kommer att bo på Essingen, någon annan som kan berätta vad de betalar om de bor i närheten?

Hej,

Bredband XXL 100 Mbit/s från Com Hem kostar 399:-/mån. Av ditt inlägg att döma verkar det som att ni har ett gruppavtal i föreningen du flyttar till. Det kan vara möjligt att det finns viss rabatt vid uppgradering till exempelvis Bredband XXL 100 Mbit/s. Eftersom enskilda kundärenden är svåra att bemöta i detta forum föreslår vi att du kontaktar oss via Twitter (ComHemAB) alternativt via länken nedan så kan vi se över utbudet på din nya adress.

http://www.comhem.se/comhem/kundservice/general/-/417386/4173...

Med vänlig hälsning
Siméla Lidén
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Fönster:

Jahapp, då var det bara för mig och stänga käften och sätta mig ner och erkänna att jag hade käpprätt fel. Bra att Comhem tar tag i detta.

Det tycker jag inte att du ska göra, vi läser dagligen vad som skrivs om oss här och lär oss hela tiden nya grejer. Ni bidrar alla till att göra våra produkter bättre och vi uppskattar att ni talar om för oss vad ni tycker är viktigt! Däremot hoppas, och tror vi, att ni alla förstår att ibland tar saker och ting längre tid än vad man kan önska. Det är komplexa produkter och tjänster vi pratar om i många lägen. Men vi jobbar stenhårt på att förbättra våra tjänster och ge det våra kunder vill ha. I det arbetet är ni på Sweclockers viktiga och vi hoppas ni fortsätter att säga vad ni tycker och tänker

Fortsatt trevlig dag,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hej,

Kort uppdatering av buggen med stora filer i senaste mjukvaran till Netgear CG3100:
Felet som rapporterades av några användare här kring checksummefel på version 26 av mjukvaran till modemet är som sagt verifierat av Com Hem och felanmält till Netgear. Netgear jobbar för fullt med att få till en ny mjukvaran där felet är löst. Så snart Com Hem mottagit den nya mjukvaran kommer vi att meddela detta här samt direkt påbörja interna tester av den. Om inga andra problem hittas startas sedan utrullning så snart det är möjligt. Fram till dess är som sagt tipset att slå av NAT i modemet.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hej,

Som några här har rapporterat så har vi hittat en bugg i den nya mjukvaran (v26) till Netgear CG3100 som ställer till problem vid nedladdning av stora filer via http och ftp (ej torrent). Vi jobbar tillsammans med Netgear på att lösa problemet så fort som möjligt. Den temporära lösningen fram till dess ser ut att var att stänga av routerdelen i modemet, NAT disabled. Vi beklagar detta!

Ola Eriksson
Com Hem