Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2
Skrivet av klauzer:

Comhem och TV1000/CANAL+

Jag har precis inskaffat comhem digital tv XL packet.
När jag kom hem och kopplade in den så hade jag alla kanaler även TV1000 och CANAL+.

Efter ca 1 vecka så försvann TV1000 och CANAL+.
Min fråga är ingår dessa kanaler i XL varför i så fall har jag inte dessa längre?

Hej!
TV1000 och Canal+ ingår inte i grundabonnemangen för Digital-tv, utan kan istället beställas
som tillval.

Se www.comhem.se för vilka kanaler som ingår i XL!

Med Vänlig Hälsning

Patrick Norberg
Com Hem AB
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av anon160366:

hej comhem,

väntar fortfarande på svar på förra posten, uppskattar verkligen om vad exakt gäller vid uppgradering, om man har bindningstid kvar.
#11294281

Hej,

Vad som gäller vid uppgraderingar och nedgraderingar rent generellt framgår här: http://www.comhem.se/comhem/kundservice/artiklar/byte-och-and...

Du som kund får endast ta del av ny utrustning rabatterat i de fall där tjänsten kräver det, till exempel om du uppgraderar till 100 Mbit och idag inte har Netgear-modemet.

Om det ser ut som att den du pratat med gjort fel då du läser ovan beskrivning så får vi be dig att kontakt Kundservice igen för då blev det något missförstånd förra gången.

Med vänlig hälsning
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av xpanterx:

För mig har det varit grymt seg upload det senaste året typ (kanske efter jag bytte till 100/10).... När ska comhem uppgradera uploaden? Hellre 100/100 än 200/10!

Hej,

Som vi tidigare skrivit här på forumet är det främst högre nedströmshastighet som efterfrågats av våra kunder, varför vi lanserat 200 Mbit/s. Vi är medvetna om att det också finns kunder som efterfrågar högre uppströmshastighet (det är bra att komma ihåg att vi som hänger på Sweclockers inte är helt representativa för alla våra kunder, här på forumet finns det en mycket större efterfrågan på högre uppströmshastighet än hos våra kunder generellt) och detta är något vi givetvis vill kunna erbjuda våra kunder i framtiden. Vi tittar på tekniska lösningar för högre uppströmshastigheter och vi utför tester. Någon färdig tidsplan för högre uppströmshatighet kan vi dock ännu inte kommunicera.

Med vänlig hälsning
Siméla Lidén
Kundservice

Av Tele2

Ny mjukvara till Netgear CG3100

Idag har vi börjat rulla ut en ny mjukvara till vårt Netgear-modem, CG3100. Den nya mjukvaran har versionsnummer 26, närmare bestämt 3.9.21.9.mp1.V0026 (den förra versionen hette 3.9.21.8.V0023).

Med uppdateringen löser vi följande buggar:
• UPnP kan orsaka frysningar i datatrafiken under korta perioder.
• Modemet kan Ibland hänga sig vid uppstart och måste startas om genom att dra ut strömsladden.
• Problem med tilldelning av IP-adresser till trådlöst uppkopplade enheter. Detta kan orsaka slumpmässiga ned/uppkopplingar.
• Enheter som lagts till i MAC-adressfiltreringslistan kan ej tas bort.

För att få in uppdateringen i modemet behöver du göra en omstarta av modemet. Uppdateringen tar cirka 8-10 minuter att göra. Än så länge finns den nya mjukvaran i vårt nät i södra Sverige och kommer inom de närmaste veckorna rullas ut i övriga delar av landet. Vi återkommer när uppdateringen finns ute i hela vårt nät.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av DigitalNinja:

Har ett problem, min sambo som står på abbonemanget är utomlands och ska vara det i över två månader och mitt cg3100 modem har failat som alla andras har gjort och jag behöver därför en ny ström adapter.

Pratade med CH och de skickade ett förklarligt sms ang situationen men ändå fick jag inte hämta ut det för ja behöver hennes leg och det har jag inte. Snälla hjälp mig, jag vet inte vad jag ska göra och behöver verkligen tillgång till internet då jag jobbar mycket hemifrån.

Hej,

Om du tar kontakt med oss via Twitter (http://www.twitter.com/ComHemAB) så ska vi se om vi kan komma fram till en lösning på problemet.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av anon160366:

hej comhem

jag har 25mbit just nu och vill uppgradera till 100mbit. jag har 6 månader kvar på det gamla avtalet, och undrar om det kostar extra och uppgradera? då man behöver ny modem ect. lite för lat och leta på hemsidan

Kostnaden för själva uppgraderingen bjuder vi på. Vid uppgradering till Bredband XXL eller Bredband 200 får man köpa ett Netgear CG3100 för 1:- + frakt 99:- om man inte redan har ett Netgear CG3100.

Kontakta vår kundservice på telefon, mejl eller på Twitter så hjälper vi dig med uppgraderingen.

Med vänlig hälsning
Johan Wester
Kundservice

Av Tele2

Vi begränsar inte Torrents

Skrivet av SmilE89:

Skitsnack i min mening! Jag är oerhört besviken på Comhem. Kom inte och säg att ni INTE stryper trafiken när ni gör det! Allt är frid o fröjd ett par dagar, laddar ner full hastighet typ 12mbit/sec då jag har 100/10 o sen vips, maxar 500kb/sec tills jag ringer o klagar, varje gång jag har klagat så har det tagit några minuter så är min fulla hastighet tillbaks! Senast var nu för 2 dagar sen, efter att min hastighet på torrents va ca 500 kb/sec och tp testet visade 112/11 så fick det vara nog. Jag ringde och frågade vad problemet va då sa han "det finns inget problem" då sa jag jo, eftersom jag laddar ner i max 500kb, då började han förklara att han inte kan anmäla det som något fel för att mitt tp test visar max och i deras mening finns det inga fel, då sa jag jag BETALAR för att ladda ner fort och det är det jag vill ha, så förklarade jag igen att jag laddar ner segt fast jag har max i tp test och att det har varit så i ett par dagar, jag laddade ner medan jag pratade med supporten då sa han vänta några minuter, kan du det, visst sa jag, stängde av min ner laddning så kom han tillbaks till luren sa att jag ska ladda ner från ubuntus hemsida, VIPS så va min FULLA jävla hastighets tillbaks... jag säger bara ALDRIG mer comhem, ni är blodsugande sniglar som tar betalat och inte levererar, stryper trafiken, presenterar på eran hemsida fint att ni har HASTIGHETS GARANTI när allt i själva verket är bullshit. Jag hade inte vart så arg om detta hänt 1 eller 2 gånger, men då detta upprepats massvis med gånger och VARJE gång har det ENDAST löst sig genom att ringa dit så att dom tar bort spärren... har nu fått framtidens bredband installerat hemma hos mig så nu blir det bye bye comhem, får 100/100 fiber samt halva priset och inga konstiga strypningar!

Hej,

När det kommer till Torrents så måste vi återigen poängtera att vi inte stryper den formen av trafik. Om vi av någon anledning skulle strypa trafiken så skulle vi inte gå ut med ett svar att vi inte gör det eftersom att vi då i ett senare skede, som Phunky beskriver, skulle ligga mindre bra till om information om att vi stryper den skulle läka ut.

Com Hem tillämpar heller inga spärrar som kan tas bort av Kundservice. Om det inte rör sig om virusspridning, men ett brev skickas i sådana fall ut för att informera om en händelse och vilken åtgärd vi vidtagit.

Com Hem stödjer inte kopiering av upphovsrättsskyddat material, men återigen så begränsar vi heller inte Torrents i vårt nät.

Torrenttrafik är inte en garanti för att ta ut maximal kapacitet av sin egen bredbandsanslutning och anledningar presenteras i exempelvis följande artikel:

http://computer.howstuffworks.com/bittorrent.htm

Med vänliga hälsningar
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av iXam:

Detta kan man ju läsa på två sätt. Antingen att CH inte trafikshapar torrenttrafik ALLS eller att dom gör det hela tiden

Hej,

Förstår precis vad du menar. För att förtydliga så begränsar inte Com Hem torrenttrafik överhuvudtaget, oavsett tid på dygnet eller dag i månaden (eller månad på året)

Med vänliga hälsningar
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av sirnicke:

Hej! Stämmer det att ni begränsar hastigheten på torrenttrafik under vissa tider på dygnet?

Hej,

Nej det stämmer inte alls. Com Hem begränsar inte hastigheten på torrenttrafik under vissa tider på dygnet.

Testa hastigheten på bredbandskollen. Får man bra hastighet där ska det fungera.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Hej,

De modem som fungerar tillsammans med vår On Demand-tjänst är både Cisco EPC2425 samt Netgear CG3100.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av P-NILZ:

Alltså förihelvete comhem, vad är det för fel på ondemand boxen? Jag får rikta fjärren och trycka på on knappen i 5 minuter innan boxen reagerar.

Skrivet av Flash01:

P-NILZ: Nog rätt vanligt fel sitter nämligen med samma strul.

Hej,

Vi rekommenderar att ni kontaktar Teknisk Support för att få fjärrkontrollen utbytt.

Vi har fått liknande återkopplingar från andra kunder och frågan undersöks.

Med vänliga hälsningar
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Hej,
Ett kort litet meddelande till de som är testpiloter för vår 200 Mbit/s-tjänst sedan början av året:
Vi hoppas att saker och ting rullar på som det ska, vi fortsätter att rulla ut tjänster till fler och fler kunder. Ni som var med tidigt och testade fick tjänsten under sex månader, det vill säga fram till och med sista juli, utan extra kostnad mot att vi fick lite feedback från er.
Vi fick in en hel del bra grejer från er och som ännu ett tack för hjälpen låter vi 200 Mbit/s-tjänsten ligga kvar med samma pris året ut. Om det finns någon hos er som av någon anledning vill bli nedgraderad till XXL 100 och 100 Mbit/s istället, så hör av er till ola.eriksson (a) comhem.com så kikar vi på det.

Fortsatt trevlig sommar!

Ola Eriksson
ansvarig sociala medier
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av Derox:

Finns det någon information alls om när ComHem kan tänkas lansera sin högre upload som de säger att de planerar att göra?

Hej,

Frågan har tidigare kommit upp i den här tråden (inlägg #6345).

Vi vill självklart kunna erbjuda högre uppströmshastighet till våra kunder i framtiden. Vi tittar just nu på tekniska lösningar för högre uppströmshastigheter. Vi har idag ingen färdig tidsplan som vi kan kommunicera.

Med vänlig hälsning
Johan Wester
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Cyberfrog:

Hej.

Ja har länge kört 25/10 och det har fungerat hur bra som helst, trådlöst och ja har fått ut 26/11 när ja kört tester på www.tptest.se

Nu har ja bytt till XXL 100/10 och fått nytt modem med inbyggt router cg3100 eller va det heter.

Har tidigare kört något jättegammalt comhem modem och min d-link DIR 635 när det fungerade bra.

Nu tappar ja uppkopplingen titt som tätt, ja får bara ut 9/10 när ja kör tptest, kör ja dock med kabel blir det 95/10.

SÅ här dåligt ska det ju inte va med trådlöst, är det något man kan göra?

Hej,

Man kan göra en rad inställningar i modemet som påverkar hastigheten trådlöst. Det är svårt att generellt säga vad som är fel. Det kan även vara gamla drivrutiner till nätverkskortet som måste uppdateras.

Då vi inte kan ge support via forum utan bara ge generella svar så hänvisar vi dig vidare till bredbandsupport på telefonnummer, 0771-55 00 00.

Med vänlig hälsning
Carina Nolte
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av tcntad:

varför ska han ta kontakt med er och dessutom via twitter?

Ni ska väl ändå ha en bra kundkontakt/support man ska kunna ringa till och få hjälp med?
Klarar ni inte av det så tjaa.

Hej,

Vi försöker vara tillgängliga i flera olika forum för att våra kunder ska kunna kontakta oss på det sätt som passar dem bäst. Allt fler kunder väljer att kontakta oss via Twitter eller andra sociala medier och det ser vi som en möjlighet att skapa valfrihet åt våra kunder när de vill komma i kontakt med oss.

Men våra kunder kan självklart ta kontakt med oss via telefon om de önskar.

Med vänlig hälsning
Stefan Wallman
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av kARZ:

Nyinflyttad och direkt problemen med Comhems kundtjänst. Jag ringde till kundtjänst och frågade var mitt tv-kort har tagit vägen och fick till svar att det redan hade skickats den 24 maj. I vilket fall som helst så slutade med att jag fick ett nytt tv-kort utskickat till mig och jag kände mig nöjd.

Tråkigt nog så kom det aldrig något kort de närmsta dagarna och jag fick misstankar om att dom gavfan i att skicka ut ett nytt kort fredagen den(2011-06-03). Återigen fick jag ringa till kundtjänst och fick bekräftat mina misstankar om att kortet inte hade skickats. Så nu får jag sitta här och betala för något jag inte har kunnat använda. Ett tv-kort ska nu vara påväg.......

Är det så här ni beter er mot kunder?

Hej,

det var en tråkig upplevelse som du beskriver och vi beklagar verkligen att ärendet har dragit ut på tiden mer än önskat.
Ring oss eller ta gärna kontakt med oss via Twitter, där hanterar vi specifika kundärenden, så att vi kan se över en ersättning i ärendet.

Med vänlig hälsning
Stefan Wallman
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Lentab:

Det var LAN jag tänkte på.
Mvh

Den information du fått av vår Kundservice är felaktig, och jag beklagar givetvis att vi inte givit dig korrekt information vid tidigare kontakttillfälle.

Kan man beställa 100Mbit från oss ska man även få ut godkänt hastighet i lägenheten, Oavsett om grannarna har samma hastighet eller ej.

Med Vänlig Hälsning
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Lentab:

Jag har hört från comhems support att ni kör med 600mbit switchar i lägenheter för att spara pengar. Stämmer detta?
Borde bli jobbigt om flera användare sitter på 100mbit och tankar samtidigt.

Jag har för övrigt aldrig haft problem med Comhem, alltid fungerat!

Hej!
För att ha möjlighet att ta frågan vidare och därefter ge dig ett korrekt svar, skulle jag behöva veta vilket nät du syftar till, LAN eller koax?

Med Vänlig Hälsning
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Rezzy:

Hej ComHemAB har en fråga till dig.

Jag har 100/10 från comhem och de har funkat bra tills för 3 dagar sedan, då började min uploade bli anorlunda och jag fick ut 5mb upp istället ibland under några minuter värkar den hoppa upp till normal hastighet igen. Men ringer man eran support så funkar allt bra enligt dom, och för att felanmäla måste det ligga under 5mb. Tycker detta är dåligt av er att lova 7-10 mb jag har haft 10-11 i TP test innan tills detta började strula och jag får ut runt 5mb och dom vill inget göra. Så vad har du att säga om det här?

Hej,

Vi kan inte svara specifikt på vad som kan vara problem i ditt ärende, men vi skulle rekommendera att du återställer modemet (om du inte redan gjort detta) genom att hålla in reset-knappen på baksidan i 15 sekunder och koppla bort alla eventuell extra utrustning från modemet så att du endast har en dator kopplad direkt till modemet.

Kontrollera sedan hastigheten mot bredbandskollen.se samt speedtest.net för att få två oberoende mätningar av hastigheten. Viktigt är att test sker vid flera olika tillfällen så att man kan utesluta tillfälliga belastningsproblem i nät eller hos mätservern.

Om problem trots ovanstående kvarstår så borde du kontakta supporten igen.

Om du har ett Netgearmodem kan Kundservice genomföra ett hastighetstest direkt mot ditt modem, detta kan utesluta ev. fel i datorn. Om hastigheten är korrekt där så borde du kolla över din utrustning för att se om det finns något program i datorn som kan försämra hastigheten, exempelvis brandvägg eller antivirusprogram.

Med vänlig hälsning
Stefan Wallman
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av dirgardare:

Jag kör precis som du skrivit ovan. Jag har en D-Link DIR-855 inkopplad i Netgearmodemets första ethernetport och allt funkar. Däremot när jag kopplar in den medföljande (långa) nätkabeln från min OnDemand-box till modemets andra port så lyser dioden inte grönt utan orange (inte helt fast sken utan med små blinkningar). OnDemand-boxen klagar och säger att den inte kan hitta någon internetuppkoppling. Men om jag går in i boxens systeminformation så kan jag se att den har fått en IP-Adress: 83.250.xxx.xxx. Boxens modellnummer är: VIP1920-9C och programversionen är: 1.19.0.C26431P.

Jag har också testat att koppla in en laptop till modemets tredje port och då får jag uppkoppling utan problem. Samtidigt har jag ytterligare en laptop uppkopplad trådlöst mot min D-Link. Jag har t.o.m. testat bredbandskollen.se från båda, samtidigt, bara för att se om någon blockerade den andra men båda hade uppkoppling.

MEN min OnDemand-box får fortfarande ingen uppkoppling som den vill veta av???
Jag har startat om den för att eventuellt få den på bättre tankar men ICKE!
Jag har också kollat runt på Netgear'ens sidor (192.168.100.1), finns det någon inställning jag glömt att skruva på?

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Hej,

Det allra bästa vore om du kontaktade support över telefon för att felsöka och sedan skapar Kundservice ett ärende som utreder problematiken.

Kundspecifika ärenden hänvisar vi till Kundservice per telefon eller till vår Kundservice på Twitter.

Med vänlig hälsning
Stefan Wallman
Kundservice