Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2
Skrivet av Skyrage:

Skaffade ett 50-100/10 uppgradering idag från ett billigare Comhem abonnemang. Installation av modem och allting gick utan några som helst problem. Det första man gör naturligtvis är att speedtesta det nya hastigheten. Jag bor i Sthlm. Det finns minst 2 speed-test servrar i Stockholm. Latency är inga som helst problem med andra ord - vilket inte borde spela någon större roll om man nu är bosatt någonstans i norden överhuvudtaget.

Det resultat man får är att det verkar vara medvetet cappat vid 50 då hastigheten vägrade gå högre upp. Ytterst intressant tyckte jag. Men men, skall vänta i ett par dagar och se om detta kommer att förändras.

Hej,
Det finns ingen medveten begränsning på bredbandshastigheten, men problemet som du beskriver kan bero på flera olika faktorer. Är du uppkopplad trådlöst eller med kabel när du gör mätningarna? Vi skulle rekommendera att du tar kontakt med kundservice via telefon om hastigheten inte blir bättre än 50Mbit/s när du är kopplad med kabel till modemet.

Med vänlig hälsning
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Squallie:

Tack för svaren. Är ju egentligen bara svarstider med kabel som är något att gå på egentligen men kan va kul att veta med båda.

Kan ju säkert vara så att det är stabilare ping vissa tider, men om det inte är bra hela tiden så är det inte tillräckligt. Provade själv idag mitt på dagen och det var rätt stor andel som låg på 7-9ms men det hoppade upp till runt 20 då och då och ibland högre än så med tyvärr.

Var ju främst ute efter tips om det går att påverka pingen något med någon inställning eller så, men ingen som vet det? Annars vet jag ju precis hur pingen beter sig i just vårat hus...

Hej,

Svarstiden påverkas av hur du är uppkopplad (trådlöst eller med kabel) men också på vilken typ av program som är igång och som tar upp nätverkstrafik. Testa därför gärna med kabel direkt mellan modem och dator.

Det du alltid kan göra i felsökningssyfte, och som många här har skrivit om tidigare i andra sammanhang, är att stänga av NAT i modemet.
För att göra detta går du in på modemets gränssnitt, 192.168.0.1, användarnamn är ”admin” och lösenordet är ”password” såvida du inte ändrat detta själv.
Längst ner till vänster så finns alternativet NAT, välj det och bocka sedan ur ”Turn NAT On”.

Maria Johansson
Kundservice
Com Hem AB

Av Tele2
Skrivet av Mocka:

Hej ComHem.

Jag pratade med er tekniska support gällande TV men sedan kom vi in på bredband och teknikern frågade mig vad jag hade för leverantör just nu. Jag sa BBB och han erbjöd mig då att testa ert bredband (XXL) gratis i 6 månader (dock med 3 mån uppsägningstid). Man brukar säga att ingenting är gratis, ändå var detta det. Blev jag lurad och kommer få en fin faktura eller är detta verkligen gratis?

Hej,

Du kommer inte få några oväntade fakturor, har vi sagt och lagt in 6 månader gratis så får du ingen debitering under den tiden. Det som du bör tänka på är att om du inte säger upp abonnemanget senast tre kalendermånader innan den fria perioden löper ut så kommer du att debiteras 399:-/månad efter dessa 6 månader.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av cokeman 1337:

Tänkte uppgradera till 200 Mbit/s nu med comhem men tänkte fråga er som har det om vilken hastighet ni får ner med trådlöst (WIFI) ?

Tacksam för snabba svar då jag är på beställnings knappen.

Kör idag med comhems xxl 100 och maxar ungefär 90Mbit/s trådlöst.

Hej,

Vi kan inte garantera hastigheten trådlöst men om du i dagsläget har 90 Mbit/s trådlöst så bör det inte bli någon försämring om du uppgraderar till Bredband 200 Mbit/s, men det betyder samtidigt att det möjligen inte blir någon förbättring då du idag toppar 90 Mbit/s trådlöst på Bredband 100 Mbit/s.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Trådlös...:

Mitt CG3100 har fungerat perfekt (ingen automatisk återställning) i flera års tid men nyligen (i samband med senaste firmware) måste jag starta om en gång per dag för att få mina 100Mbit. Gör jag inte det ligger jag på 35-42Mbit efter ett dygn.
Jag använder det som brygga och har en airport extreme som router.
Är det ens värt att ringa support eller har någon här råkat ut för samma sak?

Hej,

Det vore bra om du kunde kontakta teknisk support och felsöka detta. Om du inte redan har testat utan din Airport Extreme så bör du göra det innan du kontaktar teknisk support.

Med vänlig hälsning
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Yeayah:

Ska inte säga att jag inte haft något strul med min CG3100 men på sistone har det fungerat bra. Tills för ett tag sedan då den trådlösa uppkopplingen plötsligt ströps till .8 mbit. Via kablage ligger det som vanligt kring dryga 100 mbit.

Någon som vet vad det kan bero på och/eller vad man kan göra för att lösa problemet? Har standardinställningar i övrigt, skickar inte ut SSID.

Ledsen om svaret finns gömt någonstans i den här tråden och jag inte lyckas hitta det med mitt sök-fu.

Tack på förhand.

Hej,

Med risk för repetition, då jag inte vet om vi lämnat detta här tidigare:

Har du testa lösningen som föreslås i denna länk?
https://www.comhembloggen.se/2012/05/31/upplever-du-lag-hasti...

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av jesperhedlund:

Hej. Jag har (rättare sagt hade, fram tills igår kväll) en DLINK DIR-855 på "insidan" av EPC2425:an.
EPC2425:an är satt i Gateway Mode = Bridge och DIR-855:an får WAN-inställningar via DHCP från EPC2425:an.
Anledningen till denna setup är ju självfallet att DIR-855 har mycket bättre räckvid på Wifi och snabbare LAN.

Så har det funkat utan problem (nja, om man bortser från att telefoni och internet dör lite då och då, men det händer inte så ofta längre) i över 1 år. Men när ComHems tjänst varit uppe, så har min setup funkat felfritt. Inte direkt överkurs.

Häromdagen/veckan såg jag att det kommit ny firmware, så jag startade om EPC2425:an.
Det var säkert över en månad sen jag startade om den sist.

Självklart (eftersom jag skriver här) så är det något som gått fel.
Jag är nu tvungen att köra EPC2425:an som router och min DIR 855 står oanvänd.
Det enda jag kunde se på DIR-855:an var att den inte kunde få nytt IP-nummer via DHCP.
Kopplar jag in en dator direkt på EPC2425:an så funkar DHCP-tilldelningen omedelbart.

Jag har startat om allt (flera gånger, olika ordning, väntat och testat), gjort om alla inställningar , etc.

Är detta något som ComHem vet är problem?
Någon annan som märkt av nåt?
Någon på Sveriges mest kompentena forum som kan komma på nåt nytt smart att testa / nån inställning att tweeka?

Ja, det kan ju vara så att DIR-855:an "dog lite" precis samma dag/vecka som uppdateringen av EPC2425:an slog igenom, konstigare saker har ju hänt, men det ter sig dock mer sannolikt att EPC2425:an och DIR-855:an blivit allergiska mot varandra.

Mvh, Jesper

Hej,

Har du testat att logga in i modemet och kollat inställningarna under "Basic Setting -> Gateway Mode" för att se om den står på Router eller Bridge? Denna skall stå på Bridge om du vill använda dig av en egen router.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Ny mjukvara till Cisco EPC2434

Vi har idag släppt en ny mjukvara till EPC2434 i före detta UPC-nätet i Stockholm.

Buggfixar
- Efter en fabriksåterställning finns 13 kanaler tillgängliga för trådlöst nätverk Wi-Fi
- SONOS ljudsystem kommer åter att fungera
- Simplex kunde uppstå i telefonsamtal dvs ena parten hör inte den andra.
- Högt bakgrundsbrus kunde uppstå när ett telefonsamtal sätts upp.

Vad heter den nya mjukvaran?
epc2434-E10-13-v202r1262-120809cs-OCH

Hur laddar du ner mjukvaran?
Modemet laddar ner detta automatiskt efter en omstart.

Vad gör jag om jag upplever problem trots den nya mjukvaran?
Gör en factory reset på modemet.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Flash01:

När blir det ny mjukvara för CG3100 ?

Hej,

Vi fortsätter med förbättringar av mjukvaran i vårt Netgear modem och för nuvarande testkör vi en ny mjukvara som vi hoppas kunna lansera framöver.

Med vänlig hälsning
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2

Uppdaterad mjukvara till Cisco EPC2425

Hej,

Vi håller på att rulla ut en mjukvaruuppdatering till Cisco EPC2425, den finns inte i hela landet ännu men vi tänkte här nedan ta upp vad den nya mjukvaran åtgärdar för problem.

• Efter en fabriksåterställning finns 13 kanaler tillgängliga för trådlöst nätverk Wi-Fi (tidigare fanns bara 11 valbara i menyn)
• Viss trafik internt i routern mellan enheter kopplade på Wi-Fi och Ethernet vidarebefordras inte korrekt (bland annat styrsignaler för SONOS ljudsystem)
• Om ett tidigare telefonsamtal inte avslutats av modemet på korrekt sätt kommer simplex uppstå i efterföljande telefonsamtal det vill säga ena parten hör inte den andra.
• Högt bakgrundsbrus kan i vissa fall uppstå när ett nytt telefonsamtal sätts upp.

För att få ovanstående uppdatering behöver man starta om modemet. Vilken mjukvaruversion man har framgår om man på modemets webbsida går till fliken system och scrollar ner, där hittar man ”software version”. I slutet på den textraden finns datumet för mjukvaran, har man den senaste mjukvaran står det 120809.

Med vänlig hälsning
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av RickWiz:

Hej.

Skaffade bredband från Comhem för 2 månader sen, hastigheten har varit väldigt bra och ni har hållt vad ni lovat. Problemet är att min router (Cisco EPC2425) som jag fick av er tappar kontakten med mina datorer titt som tätt (alla datorer/konsoler droppas samtidigt). Kan vara två gånger på en dag eller två gånger varje timme hela dagen, det tar också cirkus 2 minuter innan det är igång igen.

Ett mycket irriterande problem som du säkert kan förstå, speciellt när man gillar att spela mycket när man väl inte är på jobbet

Har klurat runt mycket med olika inställningar men inget verkar funka, bland annat avaktivering av router-brandväggen, använt reset-knappen m.m.

Tacksam för svar & tips från både kundservice och privatpersoner.

Hej,

Du har inte skrivit om problemet uppstår både med kabel och med trådlöst. Uppstår felet oavsett kabel eller trådlös inkoppling så skulle det var intressant att veta vad som händer med lamporna på modemet då uppkopplingen bryts.

Är det endast problem trådlöst skulle du kunna prova att logga in på modemet och byta till en valfri ny 'kanal' för den trådlösa uppkopplingen. Om en viss kanal används av många användare i ditt område kan uppkopplingen bli slö och brytas av och till. Kanalinställningen hittar du under Setup/Wireless/Basic

Med vänlig hälsning
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av pizzamonstret:

Inget nytt om högre uppladdningshastigheter ännu?

Skrivet av Flash01:

Pizzamonstret: Nej, dom har nog fult upp med att få bort alla svajiga linor och alla andra problem innan dom ens börjar kolla på högre uppladdningshastigheter.

Hej,

Finns inga nya uppladdningshastigheter som är på intåg just i dagsläget. När vi lanserar nya hastigheter på Bredband så kollar vi bland annat på efterfrågan och i dagsläget är efterfrågan på högre uppladdningshastigheter inte så hög så att det motiverar en lansering då det krävs uppgraderingar i vårt nät för att uppnå högre hastigheter. Högre nedladdningshastigheter har det varit efterfrågan på och vi har i samband med det uppgraderat vårt nät och lanserat nya tjänster där vi började med 50 Mbit/s för att därefter lanseras 100 Mbit/s och nu är vi uppe i 200 Mbit/s.

Med ovanstående sagt så har vi kapacitet i vårt nät att lansera högre uppladdningshastigheter och i framtiden kommer så även att ske, när vi bland annat ser en ökad efterfrågan

Sedan är det helt rätt att vi lägger enorma resurser på att göra vårt nät ännu mer stabilt än vad det är idag samtidigt som vi utvecklar nya tjänster. För att sätta lite siffror på det hela på investerade vi 732 miljoner kronor i utveckling av infrastruktur och tjänster under 2011.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Nu har vi lanserat ytterligare en ny mjukvara till Netgear. Först ut i landet är halva Stockholm!
Vår blogg kommer att uppdateras när den släpps i resten av landet.

Läs mer om buggfixarna i länken nedan!

https://www.comhembloggen.se/2012/06/13/netgear-cg3100-far-ny...

Med vänlig hälsning
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2

Upplever du låg hastighet trådlöst?

Läs mer här:
https://www.comhembloggen.se/2012/05/31/upplever-du-lag-hasti...

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Hej,

Igår under eftermiddagen/kvällen hade vi tekniska problem med i södra Sverige som berörde Malmö och Göteborg, felet visade sig i form av låg hastighet samt höga pingtider. Vi uppmärksammade problemet och påbörjade felsökning där vi kom fram till att en kabel skadats. Vi åtgärdade problemet under kvällen.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2

Hej,

Vi har tidigare sett att det skrivits en del om kapacitetsproblem och höga pingtider här i forumet, framför allt i Göteborg men även till viss del i Stockholm, av vad vi har kunnat utläsa. Vi tittade extra noga på de områden som flera av er påtalat men kunde inte finna några belastningsproblem eller liknande i dessa områden. Eftersom vi såg detta som allvarligt så ville vi gå ett steg djupare och med felsökningen och den 20:e mars publicerade vi ett inlägg (#8446) här på forumet där vi bad om uppgifter via formuläret www.comhem.se/socialmedia.

Tråkigt nog så har vi nästan inte fått in några exempel och underlag från er på forumet gällande detta, vi har till dagens datum endast fått in underlag från tre personer vilket är förvånansvärt, med tanke på hur mycket det har skrivits tidigare. Med det hittills knappa underlaget kan vi tyvärr inte hitta ytterligare angreppspunkter i den upplevda problematiken, för att kunna söka en eventuell lösning.

Vi vet inte varför det inte inkommit fler personer, men utifrån dagens läge så tolkar vi det som om problemet inte är i den omfattningen som ni tidigare har beskrivit och vi hoppas att vi nu kan stänga denna dialog?

Vi kommer fortfarande ha formuläret öppet och vi önskar att ni som upplever problem inkommer med efterfrågat underlag, istället för att enbart skriva att det är problem.

Med vänliga hälsningar
Patrick Norberg
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av gluttonous:

Jag har fått det senaste firmware, V0030, nu. Ska testa lite och se om det är några förbättringar.

Johan på ComHem: vad är nytt i denna firmware-version? Finns det någon changelog?

Hej,

Information om vilka förändringar som är gjorda finns på vår blogg.

Vänliga hälsningar
Johan Wester
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av jsf:

vettefan om dom håller på och fixar nåt eller nåt annat, men har 100/10 och haft det i 2 år snart tror jag. Testade idag på bredbandskollen och speedtest och fick inte mer än 10 ner och 1 upp. Blir riktigt irriterad på om det har varit så o flera månader för de fan inte billigt heller.

Bor i Hägerstens området i Stockholm förresten om nån vet om dom har några problem i området just nu.

Hej,

Vi vill återigen påminna om inlägg 8446. Vi ännu inte fått in uppgifter från fler än två kunder och behöver många fler för att kunna göra en ordentlig analys av detta och upptäcka eventuella problem som vi hittills inte kunnat se.

Vänliga hälsningar
Johan Wester
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Forzo:

Hej.
Konstigt värre. Här fungerar det fortfarande inte. Går det bra att skicka all info direkt till socialmedia@comhem.se?

Inte säkert att det är relaterat men en traceroute till carmamail.com ger följande:

Tracing route to carmamail.com [81.201.223.20] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms ******* [192.168.1.1] 2 9 ms 9 ms 7 ms ksk-doc--bu70.comhem.se [83.253.144.1] 3 9 ms 8 ms 12 ms 83.255.243.9 4 11 ms 10 ms 12 ms ksn-bb-r-01-to-ksk-bb-r-01.comhem.se [83.255.252 .12] 5 14 ms 14 ms 13 ms nap-bb-r-02-to-ksn-bbr-1.comhem.se [83.255.252.6 ] 6 16 ms 16 ms 15 ms nap-pr-r-01-to-nap-bb-r-02.comhem.se [83.255.252 .198] 7 15 ms 23 ms 26 ms netnod-ix-ge-a-sth-1500.ownit.se [194.68.123.154 ] 8 15 ms 21 ms 13 ms 10ge-2-2-cr2.a1.sth.ownit.se [84.246.88.150] 9 15 ms 15 ms 14 ms 10ge-1-1-bmf1.driften.net [84.246.88.158] 10 21 ms 14 ms 19 ms hmf1-bmf1.driften.net [81.201.213.9] 11 * * * Request timed out. 12 * * * Request timed out. 13 15 ms 15 ms 16 ms 81.201.223.20 Trace complete.

Tack, jag tar det vidare för att se om det ger något.

Det bästa är att använda formuläret men du kan skicka in direkt till mejladressen som du skrev då det inte fungerar för dig, tänk på att ta med kundnummer eller personnummer och tydlig information om vad du upplever för problem.

Vänliga hälsningar
Johan Wester
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Forzo:

Jag kan fortfarande inte skicka in. Har provat med Firefox, IE och Chrome från två olika datorer och får upp den här rutan varje gång jag trycker på skicka.

http://i.imgur.com/bJ0dw.png

Hej igen,

Vi har inte hittat något fel eller lyckats återskapa felet. Testa gärna igen om det fungerar nu.

Vänliga hälsningar
Johan Wester
Kundservice