Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2
Skrivet av huttala:

Ska jag hänvisa till detta inlägg, med ditt namn då?

För jag har som sagt redan kontaktat kundtjänst som sagt att detta inte går utan att jag måste betala för båda abonnemangen tills uppsägningstiden är slut på det andra som jag skaffade "tillfälligt".

Hej huttala,

Vi kör två exempel här nedan där vi anger förutsättningarna.

1. Om vi har en kund som medvetet tecknat två olika abonnemang för användning på två olika adresser så ses dessa två abonnemang som två separata avtal. Om kunde ifråga vill att abonnemanget skall upphöra på den ena adressen så måste kunden kontakta oss och informera om detta. Uppsägningstid och bindningstid gäller enligt de allmänna villkoren. Om detta exempel passar in på dig så har vi inte gjort något fel.

2. Om vi har en kund som bor på en adress men flyttar och i processen får ett nytt abonnemang plus att kunden har kvar sitt gamla så har vi helt enkelt gjort fel . Är det på detta vis det förhåller sig i ditt fall så vänligen kontakt Kundservice igen, och du får gärna hänvisa till mitt namn och detta inlägg.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Michael Hansson

Av Tele2
Skrivet av huttala:

Jag tänkte kolla lite med er hur jag ska göra med mina två(2) abbonemang jag har.

Har nämligen haft problem med båda linorna sen jag skaffade comhem.

Problemet är att jag har nå brutala packetlosses, pingar jag mot sunet så tappar jag kontakten med omvärlden c:a var 15:e pingning.. Samma problem både i Örebro och Västerås, har testat 3 olika modem (netgear 100/10 modemet man får och cisco modemet man fick när man hade 50/10) och testat med X antal NIC och datorer.

Ringde precis till comhem för 7:e gången och påpekade att problemet är kvar, second line har tittat på problemet och "åtgärdat" det, nu när jag ringde så skulle den snälla tjejen (som inte visste vad pinga sunet är för något) kolla upp mitt problem och sedan ringa upp mig.. har hört detta förr och självklart har dom inte hört av sig igen.

Som grädde på moset så ska jag flytta från Örebro och bo enbart i västerås, pratade med killen när jag tecknade abbet i västerås om det skulle vara några problem sen när jag ska flytta till västerås på heltid, och de skulle absolut inte bli några problem, jag skulle bara flytta abbet från örebro till västerås och sedan ha ett abbonemang.. Men så blev det ju inte.. Nu sitter jag och betalar för 100/10 och 24/1 abbonemang på samma adress.. Jag kan inte utnyttja båda linorna med två modem på samma adress och internet fungerar knappt alls på adressen..

Så med andra ord sitter jag och betalar 750kr/månad för EN lina som inte fungerar... JAG VILL BLI AV MED COMHEM hur f*n ska jag gå till väga för att slippa detta helvetes företag, det måste ju gå att häva allt DIREKT efter all skit som hänt. (Har redan sagt upp båda abbonemangen men det är ju 3 månaders uppsägningstid på dessa).

Tack på förhand.

Hej huttala,

Vi får inte kännedom om alla omständigheter genom att läsa ditt inlägg. Men som vi tolkar det du skrivit så ska det räcka med att kontakt Kundservice på 0771 – 55 00 00 för att du skall bli av med det ena abonnemanget.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Michael Hansson

Av Tele2
Skrivet av Garrygoth:

Finns det något sätt man kan tvinga på mjukvaran? Har testat flera restarts på olika tidpunkter på mit CG3100 men den ligger fortfarande och pyter på 3.9.21.7.mp1beta3.V0017

Mitt riktiga problem är att jag bara lyckas få ut 22-35/1 på mitt XXL och ja, har testat att inaktivera NAT / inaktivera alla olika services på modemet, testat att ändra eth-port på modemet på husets datorer, testat runt med olika duplex. Ja det mesta nästan, ville gärna se om mjukvaran kan hjälpa något alls.

Hej,

Detta kan tyda på ett signalrelaterat problem, vilket i sin tur kan leda till fel i nedladdningen av mjukvara. Även den hastighet du nämner tyder på att ditt modem inte jobbar över alla kanaler. Vi rekommenderar dig att kontakta vår support för felsökning av denna problematik för att se vad som har gått snett.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Siméla Lidén

Av Tele2

Ny mjukvara - Netgear CG3100

Hej,

Vi har släppt en ny mjukvara till Netgear CG3100 som nu nått hela vårt nät.

Tidigare mjukvaruversion: 3.9.21.8.V0020
Ny mjukvaruversion: 3.9.21.8.V0021

Ny mjukvara fås efter omstart av modemet. Det tar cirka 8 - 10 minuter att uppdatera modemet och det kan under dessa minuter upplevas som att hastigheten har försämrats om ni testar att surfa under tiden som uppdateringen pågår.

Vi har förbättrat modemets funktionalitet på ett flertal punkter. De saker du som kund kan ha haft problem med, men nu ska vara lösta, är:

1. I några av våra kunders modem var alternativ för val av krypteringstypen WPA-PSK utgråad. Den nya mjukvaran har löst detta problem.

2. I vissa delar av vårt nät har vi haft problem med att modem av typen Netgear CG3100 haft svårt att komma igång. Med den nya mjukvaran har detta åtgärdats så att modemen snabbare får startar och får korrekt kontakt med vårt nät.

3. En del kunden har upplevt att Netgear CG3100 varit instabilt. Med den nya mjukvaruversionen kommer
stabiliteten i modemet att förbättras över tiden.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Johan Åström

Av Tele2
Skrivet av mr_judge:

Hejsan,
Har precis varit i kontakt med bredbandssupporten och det är första gången under mina 5 år som kund som jag pratat med en av era medarbetare som var extremt trevlig och mycket kunnig.
Hon va en tekniknörd precis som jag vilket inbjöd till ett intressant samtal.

Hur som helst så uppmanade hon mig att skriva på något forum där comhem har koll, jag frågade henne nämligen om hon hört några rykten om ifall ni håller på och utvecklar en ny mjukvara till Humax HDPVR som möjliggör On-Demand tjänsten på densamma. Det borde ju teoretiskt vara möjligt eftersom humaxen har en nätverksport och det skulle också göra att man slipper inhandla en till box i framtiden då PVR är något som är kvar för att stanna och jag vet at ni arbetar på en On-demand box med PVR funktion så det hade ju varit riktigt grym marknadsföring och en fin gest mot befintliga kunder att erbjuda en ny tjänst på äldre box.

Tjejen blev helt betagen i min idé och lovade att prata med era chefer om det var möjligt, jag kontrade med att hon skulle erbjuda mig något i kompensation om hon bli befordrad p.g.a. mitt förslag.
Vore kul om ni från comhem kunde föra idén vidare och kanske rent av göra någon omröstning för att bygga på ett kundunderlag för utvecklingen av en sådan funktion. Är helt övertygad om att det är fler än jag som gillar den tanken.

Kanske kan ni i annat fall kommentera om det är tekniskt möjligt eller rent av redan håller på att undersöka saken? Har lite svårt att tänka mig att ni inte redan tänkt i dessa banor, men de vore roligt att få veta vart ni står i frågan.

//Robert (en nyfiken och teknikintresserad kund)

Hej,

Vår On Demand-plattform bygger på distribution av själva materialet genom tre hål i väggen och inte genom nätverkskontakten. Nättverkskontakten används bara till för att beställa.

Humax HDPVR-1000C har inte stöd för de funktioner som krävs för On Demand så tyvärr går det inte att göra om den till en On Demand box bara genom programvara. Man kan ändra många saker med programvaror men vissa grundläggande funktioner måste tyvärr redan finnas.

Vi tittar dock på att utöka utbudet av On Demand boxar. Men innan något är spikat och klart kan vi tyvärr inte säga så mycket om vilka boxar det rör sig om, vilka funktioner de kommer att ha eller priser.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Michael Hansson

Av Tele2
Skrivet av Gusen:

Jag är ju då en av dom som väntar på denna uppdatering. Kan ni uttala er något om huruvida möjligheterna är till att koppla in en egen router bakom modemet efter uppdateringen?

Ja, enligt den spec vi är lovade av Cisco så ska den funktionen finnas med i den nya mjukvaran. Den har funnits med i den mjukvara vi kasserade så mest troligt är den funktionen lanserad med nästa mjukvara. Dvs om inget väldigt märkligt händer i utvecklingen.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Johan Åström

Av Tele2

Hur går det med ny mjukvara till EPC2425?

Hej,

Vi vet att det är många som funderar över när ny mjukvara kan tänkas komma till EPC2425, därför vill vi uppdatera er med lite information kring detta.

Tisdagen den 18/5 fick Com Hem en ny mjukvara till EPC2425 modemet från Cisco. När vi starta upp ett modem med denna mjukvara insåg vi snabbt att den inte stämde med den kravspec som vi lämnat in. Inställningar i modemet som inte skulle vara aktiva var det. Därför utfördes inga tester på denna mjukvara.

Torsdagen den 20/5 kom så den korrekta mjukvaran. När vi började testa mjukvaran, upptäcktes dessvärre ett större fel. De testmodem som vi uppgraderade hamnade i en omstartsloop (Modemet botade om sig själv hela tiden). Com Hem har påtalat detta för Cisco och inväntar nu svar samt åtgärd.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Fredrik Söderlund

Av Tele2

Hej,

Vi har i dag, 2010-05-21, skickat ut ett nyhetsbrev via e-post som några av er som läser här kan ha fått. Brevet gäller ett erbjudande om vår tjänst Spara Smart.

I huvudet på e-postbrevet har vi av misstag skrivit ut inloggningsuppgifterna till ’Mina sidor’ tillsammans med lösenordet. Vi har under eftermiddagen fått många frågor om kryptering och vi kan berätta att vi lagrar våra kunders lösenord krypterade men olyckligtvis användes krypteringsnyckeln när vi skapade breven. Vi ser nu över våra rutiner för att säkerställa att det som inträffat i dag inte kommer att inträffa igen.

I eftermiddag informerade vi berörda kunder per e-post om att deras lösenord ändrats till ett nytt slumpvist automatiskt genererat lösenord, och att de har möjlighet att gå in på sina ’Mina sidor’ och skapa ett nytt eget personligt lösenord. Informationen gällande detta kommer även gå ut per brev.

Det som har inträffat är olyckligt och vi beklagar det misstag vi gjort i detta utskick.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Fredrik Söderlund

Av Tele2
Skrivet av 0p:

En liten fråga, om man kopplar in både 100Mbit och 1000Mbit nätverkskort (olika datorer) på CG3100 bibehåller den gigabitfarten på den port som har gigabitnätverkskort? Eller väljer den att droppa ner alla portarna till 100Mb?

När du har anslutit dator/utrustning med stöd för Gigabit så kommer en lampa, numrerad mellan 1-4 beroende på vald port, att lysa med grönt sken. Om du ansluter utrustning som ej har stöd för Gigabit så kommer nämnd lampa att lysa med orange/rött-ljus.

Ansluter du datorer/utrustningar med stöd för Gigabit i tre av portarna samt en annan dator/utrustning utan stöd för Gigabit i en fjärde port så kommer du att kunna överföra i Gigabit-hastighet mellan de tre med stöd för Gigabit, utan att dator/utrustning utan stöd för Gigabit påverkar detta.

Enligt utförda tester mellan en Gigabit-port till en annan så har vi nått hastigheter av upp till ca 110 MB/s. Detta är dock något som kan variera från fall till fall beroende på vilken hårdvara (hårddisk, kablar, med mera) man som enskild person har samt vilken belastning som finns i nätverket vid det specifika tillfället.

Hoppas detta gav dig svar på din fråga, samt lite till.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Fredrik Söderlund

Av Tele2
Skrivet av Labanius:

Fråga till Comhem om netgearmodemet: IP telefoni, det finns två telefonportar på netgearmodemet, är det möjligt att själv konfigurera en av dessa portar med egna SIP uppgifter? Om inte Varför inte?

Hej,

Det går dessvärre inte då dessa är stängda.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Siméla Lidén

Av Tele2
Skrivet av P-NILZ:

Då drar jag en fråga direkt. Med tanke på CG3100 modemets kapacitet, när kan vi få högre upload än 10Mbit/s?

Hej,

Netgear CG3100 stödjer 8 st downstream-kanaler och 4 st upstream-kanaler. Idag använder vi 6 st downstream-kanaler och 1 upstream-kanal . Så att höja uploaden går.

I dagsläget har vi inget datum vi kan kommunicera gällande när vi kommer att lansera en högre upload än 10 Mbit/s. När nya hastigheter lanseras så kommer det att stå på Com Hem.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Michael Hansson

Av Tele2

Netgear CG3100 / Cisco EPC2425

Hej,

Netgear CG3100

Idag under eftermiddagen släppte vi en uppgradering av mjukvara till Netgear CG3100. Den nya mjukvaranversionen betecknas ”3.9.21.8.V0020”, mot tidigare ”3.9.21.7.mp2.V0019”.

För att ta emot den nya mjukvaran behöver du starta om modemet genom att bryta strömmen i 10 sekunder. När strömmen sedan ansluts så kommer modemet att påbörja uppgradering till den nya mjukvaran. Uppgraderingen tar ca 10 minuter och under denna tid kan hastigheten på bredbandet kännas något långsammare. När uppgraderingen är färdig så startar modemet om automatiskt och får åter rätt hastighet.

Det finns inga kvarvarande kända buggar i Netgear CG3100. Under menyn "Wifi-Multimedia" finns alternativet "No-Acknowledgement" som inte går att ställa från OFF till ON och vi för dialog med Netgear om detta alternativ ska finnas kvar.

Cisco EPC2425

Gällande ny mjukvara till modem Cisco EPC2425 så hoppas vi kunna börja skicka ut denna under juni månad. Mjukvaran ska lösa problem med att modemet startar om sig vid aktivering av WiFi.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Johan Åström

Av Tele2

Uppgradering av mjukvara till Netgear CG3100

Hej,

Idag under eftermiddagen släppte vi en uppgradering av mjukvara till Netgear CG3100. Den nya mjukvaranversionen betecknas ”3.9.21.8.V0020”, mot tidigare ”3.9.21.7.mp2.V0019”.

För att ta emot den nya mjukvaran behöver du starta om modemet genom att bryta strömmen i 10 sekunder. När strömmen sedan ansluts så kommer modemet att påbörja uppgradering till den nya mjukvaran. Uppgraderingen tar ca 10 minuter och under denna tid kan hastigheten på bredbandet kännas något långsammare. När uppgraderingen är färdig så startar modemet om automatiskt och får åter rätt hastighet.

Det finns inga kvarvarande kända buggar i Netgear CG3100. Under menyn "Wifi-Multimedia" finns alternativet "No-Acknowledgement" som inte går att ställa från OFF till ON och vi för dialog med Netgear om detta alternativ ska finnas kvar.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Johan Åström

Vid framtida förfrågningar hänvisar vi vänligen till #10081048.

Av Tele2

Använda en egen router tillsammans med Com Hems On Demand-box

Hej,

När det kommer till att använda en egen router tillsammans med Com Hems On Demand-box, så ser vi helst att man kopplar boxen direkt till modemet utan mellankopplad router.

Det finns möjlighet att koppla in en egen router, dock kan det i vissa fall handla om att viss konfigurering måste ske för att det ska fungera. Konfigureringarna är något som kan vara olika för olika routrar och tyvärr inget som vi själva har support eller kunskap om.

Vi råder er att i alla lägen använda den utrustning som vi tillhandahåller, detta för att vi på bästa sätt skall kunna hjälpa er om ni stöter på problem.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Johan Åström

Vid framtida förfrågningar hänvisar vi vänligen till #10081048.

Av Tele2

Com Hem AB startar samarbete med Sweclockers

Från och med den 5 maj 2010 kommer Com Hem AB vara närvarande på Sweclockers forum för att vägleda och hjälpa forumanvändare i deras frågor och funderingar om bredband. Vi kommer att följa de diskussioner som finns på forumet och svara på frågeställningar offentligt i aktuellt ämne.
Det är första gången vi är närvarande på ett teknikforum och därför kommer vi till en början testa att svara på ett ämne, bredband. Fungerar arbetet bra kommer vi ta ställning till att svara på fler ämnen.

För att så många som möjligt ska kunna bli hjälpt av våra svar kommer vi enbart svara på inlägg publikt. Om det är så att du har en privat fråga eller problem hänvisar vi dig till vår Kundservice på telefonnummer 0771-55 00 00.

Varför startar Com Hem AB samarbete med Sweclockers?
Vi valde att starta ett samarbete med Sweclockers på grund av att det är ett välbesökt teknikforum där många av våra teknikintresserade kunder är aktiva. Vi ser ett ökat informationsbehov hos våra kunder och därför vill vi ta chansen att förmedla kunskap och information på ett publikt och allmänt sätt .

Vad är vår intention?
Vår intention på forumet är att svara på allmänna och tekniska frågor om bredband som kan beröra många människor.

Vilka hos Com Hem AB är det som skriver på Sweclockers.com?
Det är vår ordinarie Kundservicepersonal med djup teknisk kompetens som skriver och svarar på Sweclockers forum.
Svarstiderna kan ibland variera beroende på frågeställningen om det finns ett behov av att säkerställa informationen och fakta bakom frågan, hoppas att ni har överseende med det.

Ska jag skriva in personummer/kundnummer i forumet med Com Hem AB?
Nej, det ska du inte! Då vi enbart kommer att besvara och agera publikt är det av största vikt och för din egen säkerhets skull viktigt att du inte skriver in dina personliga uppgifter i forumet. Om du har privata och enskilda frågor hänvisar vi dig att kontakta vår Kundservice på telefon 0771-55 00 00.

Under vilka tider är Com Hem AB aktiva på forumet?
Vi kommer att vara aktiva på forumet mellan 08.00 – 20.00 på vardagar och 09.00 – 17.00 på helger.

Med vänlig hälsning
Kundservice
Com Hem AB