Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Silverstone TJ12 (Koncept)

http://www.bit-tech.net/news/hardware/2011/06/06/silverstone-...

Omg.. omg! :D, jag hoppas verkligen de släpper denna best. Vågat och awesome steg att våga vägra 3,5/5,25 platser. Kommer troligtvis vara obscent dyr, och är lite tveksamt om den ens kommer till marknaden.

Är själv taggad för vad chassitillverkare hittar på; när trenden med att användare kör SSD, utan optiska enheter ökar och ökar. Förhoppningsvis får man se lite sexiga skyskrapechassin, bara långa grafikorten som är och förstör för det nu.

Av goralux

Finns en liten karta som kommer med chassina, som visar vilka distanser du skall skruva in i chassits moderkortsplåt innan du lägger in moderkortet. Så bara att plocka ur allt, lägga in distanser; sen moderkort... Sen hoppas på att inget tagit skada

Av goralux
Skrivet av Hraf:

Jag kunde inte hålla mig, så nu har jag gjort en beställning hos Caseking.

Priset inkl frakt och alla avgifter blev 179,8 EUR, enl handelsbanken 1640 kr med deras aningen underliga växlingskurs. Det kan man hur som helst kalla en helt acceptabel prislapp då chassit säkert kommer att säljas dyrare i en svensk butik.

Från Indomo beställde jag 1st 360 EK radiator, 1st 480 EK radiator och lite lysdioder med molex-kontakt. Det är en ny revision (om jag förstått det rätt) som förhoppningsvis presterar bättre än den gamla. Hade det funnits att beställa någonstans hade det blivit Swiftech istället, men men. Totalt 1342 kr.

Fattig blir man, men det blir nog ett tipptopp resultat!

Nice! Själv blir jag nog att att vänta lite med chassiköpet, till sensommaren. Lycka till och posta gärna din egna små kommentarer och bilder om du har tid. Inte en enda leverantör verkar ens börja lista chassit så får se om det ens går att få tag på till sensommaren utan att ta från tyskland.

Av goralux

Nu börjar det ta sig lite. Jag har främst sett de slutna CPU-kylarna som lite av en ploj, eller bästa fall en kylare för väldigt specifika utrymmeskrav. Det finns plats för en massiv radiator vid CPUn, så att flytta värmen några cm till för att gå in i en mindre radiator har aldrig verkat speciellt slugt.

Men med grafikort så finns det ju faktiskt inte något utrymme att tala om. Double eller triple slot kylare finns det, som äter upp PCI-Platser, det är ju inte optimalt. Ljudmässigt så är grafiken den stora boven nu förtiden.

Chassifläktarna är stora och tysta; PSUn är tyst; Noctuan håller processorn kall och riktigt tyst.. SSD vibrar och låter ej.... Allt jag hör från datorn är grafikorten.

Av goralux

R3 samt annan cpu kylare är ju ett bra steg. Men det jag skulle göra ifall jag inte skulle vilja spendera så mycket pengar är att helt enkelt rengöra, och blåsa ur; samt olja.

Det finns bra klipp på youtube som visar hur man pillar up och oljar fläktar; sen kan man som redan nämnts blåsa ur grafikortet; eventuellt plocka lös kylaren för att få det gjort ordentligt. Beror lite på hur självsäker du är på ditt skruvande, men ävent fläktar i t.ex. psus kan servas och oljas.

Din hårdisk är ju en sån spinner på riktigt snabbt; så jag misstänker att den kan orsaka resonans och vibration i lådan. Finns ett enkelt och billigt knep för detta, bara att ha datorn i gång; och pröva att trycka på olika delar av chassit; sidor, toppen etc. Mitt i allt så trycker du ner handen och allt blir avsevärt tystare.

Då kommer fula-Mcgyver tricket, lokalisera var det vibrar och resonansljudet uppstår; och smeta på med en textiltejp av något slag. Är det på något "osynligt" ställe kan man till och med använda silvertejp.

Av goralux

Ett gott råd till alla är att skaffa en kompressor. Tryckluft på burk håller inte så värst länge; åtminstone om man har mycket prylar. (Recivers, datorer, etc.) att rengöra. För priset av ett par luftburkar kan man få en kompressor, och den kan användas till lite allt möjligt.

Själv brukar jag dammsuga lite på utsidan; ibland över datorers dammfilter etc, speciellt om de är av modellen individuella 5,25s filter. Inne i chassit brukar jag hålla dammsugaren i luften bara, och sen klämma av lite med kompressorn, dammsugaren fångar upp lite av det lösa dammet som blåses bort.

Kompressor är oxå riktigt skön om man har chassin och prylar med problematiska former; som t.e.x HAF X; där det är lite omständigt att dammtorka utsidan på grund av hur den ser ut. Bara att peka och skjuta, sen ser den sprillans ny ut.

Av goralux
Skrivet av Typhonos:

Väl helt ok om han tycker lådan är dålig men det är sättet han framförde det på, jag skulle ju inte skicka mina produkter till någon som sluddrar och uppför sig som en 6 åring (tror fortfarande han var påverkad under tillfället)..

Han förhåller sig ju inte känslokall, och sansad som en "proffsig" presentatör på det viset. Anledning till att han beter sig lite som han gör har ju att oxå med att göra att han blir grinig för att han ser H2 som ett steg tillbaka från Phantom som han gillade.

Skrivet av Typhonos:

Han är däremot odelat positiv till R3 och det är larvigt för att inte säga patetiskt. Han framhäver t.ex. fläktgallret på toppen som bättre för att det är snyggare enligt hans åsikt men han framhäver inte ett de hexagonala hålen är jättesmå och hindrar stor del av luftflödet samtidigt som det bidrar till onödigt motstånd och ökat fläktljud. Hade FD brytt sig om ljudnivå och kvalitet så hade de hade ett helskuret fläkthål precis som Lian Li har på vissa lådor. Med H2 kan du bara peta bort sönder det hårt innifrån och få bättre kylning och tystare toppfläkt.

Jag håller med om att det är lite suspekt att han inte gjort ett verkligt "ensamstående" test av R3. Men faktum är att det han gör är en jämförelse; och i en jämförelse så verkar H2s lösning vara av lägre kvalite. Problemet med helskuret fläkthål är att valfriheten mellan 120-140mm försvinner?

Hur man kan modda för att kringå brister hör ju inte riktigt till en jämförelse; och en viktig sak att minnas med både R3 och H2 är att ingen sa: "Gör den bästa lådan ni kan!" utan det var "Gör en bra låda, den får max kosta xxx att tillverka." H2s lösning, med den medföljande 'magnetiska' täckplattan känns som en sämre än R3s, fast det är något man själv får ta ställning till.

Skrivet av Typhonos:

Han kritiserar dessutom fläktkontrollern som H2 skickar med för att den enbart kan styra en fem fläktar (han hävdar en men tror inte ens han tittat ordentligt) men lämnar lämpligen bort att R3 bara kan styra 3. Hur kan det vara negativt att en tillverkare gör en fläktkontroller som kan styra fler fläktar?

Det han säger är att det endast finns en ledig plats på kontrollern, och att de övriga är anslutna till de medföljande fläktarna. Anser inte att han på något vis sågar den funktionen; i samma veva så ger han ju H2 poäng för att ha USB3 som R3 saknar.

Skrivet av Typhonos:

Återigen pratar han om dämpningens utseende istället för funktion och nämner inte hur tunna panelerna är utan. Bitumen är också riktigt billigt och är billigt substitut till tjockare plåtar som FD lika gärna kunnat valt.

Men för att vara ärlig så påverkas folks inköp över sakers utseende och intryck. Jag kan hålla med om att han är lite omständig i klagandet över isolereringen; men poängen att r3s isolering kanske ser lite bättre ut anser jag stämma. Viktig poäng att vika in där, är ju att till skillnad från H2 så täcker R3 taket, samt moduvents.

Kommentaren med tjockare plåtar låter som en bra lösning.. Förstås om man har tjockare plåtar, samt gör allt annat helt rätt i sitt chassi.... Så lär det inte bli 800 kronor, utan Lian-Li land a'la 1600-2500. Jag har inte läst att H2s plåtar skall vara tjockare så i en jämförelse känns det som en ovidkommande poäng.

Skrivet av Typhonos:

När han pratar om kritiken angående den vända hårddiskburen så nämner han inte faktumet att R3 inte ens kan få in de längsta grafikkorten, återigen väldigt lämpligt H2 får in HD6990 utan disk det gör aldrig R3. Sen hävdar han dessutom att den hårddiskburen hindrar luftflödet mer än R3 och det vet vi alla är fel för 90 graders vända hårddiskburar är det värsta som finns för luftflödet från fronten.
Kablarna kan man dessutom dra längst med hårddisken och sedan på sidan för att hindra det lilla bortfall av luftflöde de utgör, knappast så mycket som han påstår och återigen extremt lite jämfört med R3.

Vet inte vilken video du kikat på, men han nämner nog att R3 inte kan få in 6990. Du har rätt i att han inte nämde att h2 utan hårdisk tydligen kan ta 6990? Problemet ligger väl däremot i att H2 får problem med att ha hårdisk i med modeller som ligger snäppet under i storlek från 6990.

Att ha hårdiskarna vända som på H2 så ger ju i teorin bättre luftflöde; men när man ser på helheten.. Oj, H2 har visst en mer 5,25 än R3. Fast dimensionerna är så lika.. Vart månne har de trollat fram det utrymmet? Jo, som man lätt ser på videon, R3 hårdiskarna har en klart synlig kanal mellan varje hårdisk; medans H2s mellanrum kan man mäta med pappersark.

Skrivet av Typhonos:

Han har lämpligen inte kritiserat FD för att ha mindre plats bakom moderkortsplåten och inte heller den hindrande listen som nästan alla stöter på. Har man kablar dragna över den så kommer det definitivt bli en bula på baksidan och svårt att stänga vilket han inte nämner något om lämpligen. bli Marginellt bättre kabeldragning jämfört med P183 i slutänden. Att cutouten är större på H2 får han till en nackdel vilket jag återigen inte förstår och han svamlar snabbt igenom det.

Jag kan hålla med om att han inte riktigt testar r3 ordentligt, och tycker det är udda att han ej gjort ett äkta test på den. R3 går det att dra både ström och sata bakom moderkortsplåten, till kontakterna som ligger dolt och mysigt på baksidan. Med cutouten så är han lite sneaky faktiskt. Det som hände är ju att moderkortet han använde i H2 gjorde att det var riktigt tajt att få in backplaten (23:58). Detta kan ju vara en ren otursfråga däremot, att moderkortet råkade vara "fel" för just det här chassit; men om många kort har sin socket på samma plats så blir det ju trubbel.

Skrivet av Typhonos:

Han framställer R3 som helt perfekt och utan fel och det är nästan så att man måste misstänka jäv, hade han varit opartisk så hade han jämfört med flera andra lådor också för det finns betydligt bättre lådor. Att han lämpligen bortser från R3s många fl är ju bara tragiskt.

SPCR har massor av negativ kritik mot lådan och då i synnerhet mot luftflödet men till skillnad från overclock3D så är de sakliga. Skulle hardwaresecrets eller HardOCP göra det motsvarande för nätagg så hade de gett dessa dålig kritik pga färger, fläktgaller eller kablarnas sleeving istället för att bedöma ripple och stabilitet.

Fortfarande en av de sämre reviews jag sett men han är åtminstone inte full längre.

Jag har letat på youtube och overclock3d, och inte sett ett enda fristående test av R3, så jag måste själv säga att det känns lite småskumt nästan. Han har byggt R3 byggen för tävlingar och talar väl om den men inte suttit ned och verkligen testat.

Att hävda att R3 är felfritt är onekeligen osant. Och att han är lite för odelat positiv verkar vara fallet; men att minnas är att R3 tävlar i ett fältet 800-900 kronor, så man måste lite anpassa sin kritik efter det. På samma sätt gav han Cooler Master Storm Enforcer Gold Award; inte för att det är ett av de bästa chassina i världen, utan för att i sin prisklass så var det ett riktigt bra chassi.

Ja, Overclock3d håller sig inte bara till mätbara objektiva data; det knackas, bänds på; och han säger "Ja, det här känns stadigt." Eller. "Känns plastigt, som att det lätt kan gå sönder.." "Finishen på powdercoaten är undermålig, gör det rätt eller skippa att göra det."

Om man hatar testare som inte slänger in färg, och eget tyckande i bilden så är ju hans tester fel. Men ser inte hur det skadar. Om han säger att han inte gillar något så filmar han ju det; 720p och knackar med fingret; så får man själv göra lite bedöming om man håller med om det är sjaskigt eller inte.

Av goralux

Det här testet jämför dem mot varandra:

http://www.youtube.com/user/TimeToLiveCustoms#p/u/1/HkSP3JCzB...

Kontentan: Satsa på R3.

Av goralux

NZXT H2 vs Define R3 (Overclock3d)

För den som funderar på chassi och lurar på att skaffa H2 så finns detta:

http://www.youtube.com/watch?v=HkSP3JCzBc0&feature=channel_vi...

Ett test av Tom, från overclock3d; som jag ser som den skönaste testaren på nätet. Hans första review var lite kritisk och han såg inte H2 som en särskilt bra låda; speciellt jämfört med R3. NZXT blev griniga för att han faktist testar produkter och gett sin ärliga åsikt (till skillnad från 99% av nätets testare).

Nu har han gjort en klar jämförelse mellan chassina så man kan se vad han menar. Det som är mest intressant är hur det känns som att ingen annan verkligen testar prylarna. Än mer, de flesta anstränger sig så hårt för att inte ge någon form av verklig kritik; för att de vet att godisbutiken av gratis prylar kanske stryps från tillverkare om man är för ärlig.

Av goralux

Kikar du på Temjin 07 så kan det ju vara bra att veta att TJ 11 är på gång.

http://www.bit-tech.net/hardware/2011/04/08/silverstone-temji...

Verkar vara ett riktigt intressant chassi; bra på många sätt.......... Förrutom att även priset verkar episkt högt. Tycker om upplägget med 'inverterat' moderkort.

Av goralux

Svårt att hitta chassin utan "en massa" av detta. Den goda nyheten däremot är att man med en borrmaskin lätt kan borra bort lite popnitar och plocka ut onödiga hårdiskburar.

5,25 tums platser kan vara bra för kylning; eftersom det finns radiatorer och radiator mounts; för 5,25. Samt saker som snygga vattentanks/nivå-flödesmätare etc.

Xigmatek Elysium Black är chassit jag skulle rekommendera
http://techwiki.hardwarecanucks.com/product/0MDEzODU1/Xigmate...

Av goralux

Silverstone Raven 03 kanske vore något?
http://www.youtube.com/watch?v=a4IE55VL8oo

Annars så finns ju det sedan nämnts av vissa, Corsair 650D verkar vara en skön liten låda.

För ungefär 1300:- bör det gå att få hdmi+usb(för mus/tangentb) som är långt nog; så det är ju en summa; men att sen inte behöva flytta och pilla är ju värt en del. Själv kör jag htpc för tillfället, men vid nästa flytt så har jag faktiskt tänkt fixa iordning något liknande själv.

Förhoppningsvis släpper Silverstone en "äkta" Fortress 03 snart!

Av goralux
Skrivet av sj6:

Jo... men det jag tycker är att den är lite dyr för det priset. jag menar 750 spänn.. 250 till så har man en h2 vilket, enligt mig, är klart det bästa alternativet idag. Eller för den delen en r3 för 700:-

Själv är jag mer milt imponerad av H2, R3 etc kan förvisso vara något. Men om man ser till TS specificering, runt 500-600 kronor så är jag ju redan och tänjer bra på vad han tänkt sig i sin budget. Så att sedan säga "250 kronor till" är kanske lite att ta i.

Av goralux

Vill bara slå ett slag för Coolermaster Storm Enforcer. Den är en smula dyrare (750ish kronor på prisjakt) men eftersom min favorit Tom på overclock3d:

http://www.youtube.com/watch?v=Hp2xTJ2ZKX0&feature=channel_vi...

Gett den riktigt bra betyg så blir den för mig en riktigt bra budgetlåde alternativ. Du kan ju kika på testet och lura på det i alla fall.

Av goralux

Snubblade på ett till test:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1158/pg1/xigmatek-elysi...

Caseking listar att chassit finns tillgängligt att skickas ut 6.6 så i början av nästa månad kanske den åtminstone börjar listas på några sidor mer.

Av goralux
Skrivet av Trokder:

Det finns broms på två av de fyra hjulen.

Hmm! Jag var faktiskt och kolllade i påsen till mina Hjul och de är alla utan broms Men jag har en tidig version av HAF X, utan filter för psu. Men när man kikar på nätet så säger de ju att det skall finnas broms, så bara jag som haft otur då.

Av goralux
Skrivet av btkspaniard:

Tack så mycket för alla svar.

2500k, 6950, ssd,
Så du har en HAF x ? jag har läst att det går att montera hjul på chassiet, går det att bromsa dom ? rullar dom mjuk? Jag bor i villa så det blir inte så krångligt att ta med, oavsett vikt, det är inte som att jag kommer LANa mycket, kanske 3 gånger om året skulle jag gissa, men att den har hjul är verkligen intressant för att kunna förflytta den mellan kontoret och vardagsrummet, det blir lättare att förflytta datorn än plasman

Hjulen rullar nog mjukt, men det finns ingen broms att snäppa till. Angående att rulla runt datorn i huset så bör ju det gå smidigt så länge du inte har höga trösklar. Något att tänka på däremot är att det finns 10-25 meter långa HDMI kablar, så om avstånden tillåter det så kanske det vore en lösning istället för att dra runt datorn ibland?

Om man inte ska köra Crossfire/SLI, så känner jag själv att HAF X kanske är lite onödigt stor; men om du gillar utseendet så är det ju bara att köra på.

Av goralux

Av de alternativen så skulle jag välja HAF X; chassit är riktigt tyst och ett nöja att dona med; samt stöd för större moderkort etc. Se på reviews så kommer du klart se att det är ett riktigt bra chassi.

Det är ju inte däremot världens lättaste chassi att släpa runt på däremot, för lan-syften, så för dig kanske det inte är en bra lösning. 650D som nämnts kanske vore något?

Prövade nyss lyfta mitt eget HAF X, och det fullt med komponenter blir en workout, om du ska ned för trappen och en bit till bilen. Vad för sorts rigg har du tänkt slänga i den på ett ungefär?

Av goralux
Skrivet av boris_vodka:

Men varför alla dessa 5,25" platserna!? Man skulle ju lätt fått plats med en 15 3,5" platser om man skippat 10 av de störra platserna.

Chassit är inte tänkt att vara något sorts filserverchassi, utan mer extremt prestandchassi så att säga. Som nämns i en review så kan man installera radiatorer i toppen, fronten och i botten. Med många 5,25s platser så kan man ju själv lägga in 4-3 moduler; men känner själv att om stor mäng 3,5 är viktigt så kanske inte Elysium är rätt.

Av goralux
Skrivet av Jexmark:

Fläktfiltret i botten ligger löst under eventuella fläktar man monterat. För att rensa bottenfiltret måste man alltså montera bort ev. fläktar plus nätaggregatet. Inte så smidigt.

Fläktarna i fronten har fläktfilter ja. En i varje 5,25, Dvs måste man montera bort 6 st enskilda delar föra tt kunna rensa. Fler om man köper fler HD/fläktburar. Inte så smidigt.

Sidofläkten verkar inte heller gå att få bort utan att skruva av fläkten. Inte så smidigt.

Rätta mig MER än gärna om jag har fel. Har jag fel är chassit extremt intressant.

Jag kan hålla med om att filtertypen; a'la enskilda 5,25s nät inte är det smidigaste; men som nämns i reviews så lägger andra tillverkare; inklusive Lian Li samma upplägg i sina chassin. Så inte den bästa dammfilterlösningen men man kan inte säga att det inte finns filter.

Det är lite lurigt att ha ett chassi där folk skall kunna använda alla 12x5,25 utan att använda såna här obekvmäma lösningar. En lösning vore kanske att skicka med en extra liten dammfilters panel som täcker de undre fläktarna för de som inte skall lägga radiator hela vägen :P. Verkar vara lätt att ta av frontpanelen; så att göra det och blåsa/daska bort dammet från filtren.

Sidodörren känns lite som en ickefråga. På liknande lådor; såsom HAF X som kör sidofläkt med mesh; så tar man ju lös dörren och sedan kan man lätt daska bort allt damm; alternativt suga/blåsa bort det hela; detsamma borde vara med Elysium.

Angående PSU filtret så vet jag inte. Har sett att den har filter som man dra ut från undersidan och rengöra; har inte sett några negativa kommentarer på något test. Har du någon artikel eller något där detta tas upp?