Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux
Skrivet av Jexmark:

Dåligt med dammfilter i lådan tycker jag.

Hmm? Alltså.. I botten finns det ett filter för PSU. Alla 5,25 har filter. Sidofläkten har mesh-filter... Var exakt är det som det saknas filter? Alla insug har filter så vitt jag ser.

Av goralux

Verkar som lådan kommer ut i handeln här som bäst i mitten av Maj. Urgh... Jag behöver inte egentligen ett chassi men det lutar åt att jag kommer köpa det här chassit ändå.

Hela konceptet med att ha de små "fläkthubbarna" som de placerat på olika ställen är ypperligt. Vita leds är även awesome. Är inte mycket för led i huvud taget; men om det ska vara så är vita leds piffigast.

Sen när jag har ett uber vattenkylningschassi så måste jag ju.. ha passande vattenkylningsbygge! Hårdvaru-lyxfällan!

Av goralux

Jag tror att opera kanske skulle kunna vara en bra lösning? Själv kör jag Opera på min TV eftersom tecken och skalningsinställningarna gör det lätt att läsa små artiklar även fast man sitter i soffan; samt surfa runt.

Så mitt råd är att skaffa opera och dra lite i inställningarna och se om det funkar.

Av goralux

Jag skulle väl rekommendera:

http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/1...
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=122

Xigmateks nya! Förutom det så kommer ju Silverstone TJ 11 ut snart; det chassit verkar bra, fast jag har inte sett några tester på det :(.

Du säger vattenkylningschassi men menar du alltså med H70; eller "på riktigt" med radiator och så?

Av goralux

Xigmatek Elysium

Xigmatek är kanske inte det sexigaste märket där ute; men testet här: (Finns lång videolänk på sidan) gjorde mig rätt exalterad.

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/xigmatek_ely...

Relativt stilrent utseende; gigantisk storlek! Bra för vatten, luft....... Och priset verkar vara nästan för billig för vad chassit erbjuder!

Måste bara dela med mig, eftersom han som gör testerna är riktigt bra och Xigmateks nya verkar vara ett sådant givet "doldis" val för folk som funderar på ett nytt bygge. Jag har bara hittat chassit på caseking däremot...

http://www.caseking.de/shop/catalog/advanced_search_result.ph...

Av goralux
Skrivet av ninnuam:

större moderkort? jag kör ett Intel S5000VSA i det med dubbla proppar, FBDimmar som bli varma utav helvete o massa andra varma saker... och ja ja gahr kört SLi mm i samma chassi utan problem. antingen kan man bygga eller kan man det inte... så enkelt är det.

Xigmatek stöder HPTX, XL-ATX, något som inte obsidian gör. Det stöder även större radioatorer.

Så du säger att du proppat in ett obsidian chassi fullt med varma komponenter utan att behöva lägga till några tillägs/utbytesfläktar? Ja, du kanske har magiska förmågor som andra saknar; grattis.

Resten av mänskligheten (Inklusive obsidian ägare) har noterat att med ett svagt insug in i den huvudsakliga kammaren; som i princip blåser så att det är lätt för luften att helt enkelt kringå grafiken vilket leder till att värmen byggs upp. Det är därför det finns 100 knep och knåp på nätet om hur man skall få det att funka bra med luft i obsidian.

Säger jag att Obsidian är ett värdelöst chassi? Nej. Säger jag att det var corsairs första? Ja...

Säger jag att sedans obsidian 800/700 så har de inte släppt chassin med dylika intrikata lösningar? Är jag rätt säker på att deras nästa fulltower serie kommer följa en mer beprövad, mindre nytänkande metod? Ja.

Ta det inte som en grov personlig förolämpning. Det var corsairs första chassi på marknaden. Det hade en hög coola prylar, inklusive utseendet. Men som en luftkylningslåda för varma komponenter så var det inte; och speciellt nu när nyare lådor kommit ut, något speciellt att hänga i granen.

Av goralux
Skrivet av ninnuam:

okej, ja jag har då verkligen inte lagt ut extrema summor på fläktar... såååå.. loads of BS där.

Allt beror väl på vad man har för bygge. De fall där folk försökt köra crossfire/SLI i corsair utan att bli kreativa med luftkylningen har vad jag sett varit fiasko. Kan jag trycka in ett Fusion moderkort i 800D utan att lägga till en enda fläkt? Visst.

Blir att glida offtopic för hårt; och jag har insett att obsidian fantasterna har en smått religös syn på sitt chassival, lite som Apple fantaster så debatten leder aldrig någonstans. Själv justifieringens magiska kraft demonstreras verkligen med denna produkt.

Till TS kan jag bara upprepa att Xigmatek har stöd för flera radiatorer, samt större radiatorer. Större moderkort.. Två nätagg. Det "tråkiga" konventionella sättet de valt att sköta luftkylningen är inte lika speciellt och unikt som t.e.x obsidian, men det är rätt garanterat att det funkar.

Av goralux

"800D är bra för luftkylning".... Samtidig kan man hitta ett tjog trådar på sweclockers där obsidian ägare glatt beskriver hur de behövt byta ut samtliga fläktar+lägga till (till en kostnad på nästan 1000 kr) för att få duglig kylning med luft.

Det som verkar mest intressant nu är:

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/xigmatek_ely...
http://www.youtube.com/watch?v=ICPvEjUDgz0

Xigmatek elysium! Xigmatek är kanske inte världens sexigaste märke men när man ser testet så måste man bli rätt imponerad. Plats för radiatorer upp till 140x3 samt radiatorer i toppen, botten och fronten.

Extremt mycket för pengarna, och tar man mesh versionen så är den inte så blingig om det är problemet.

Av goralux

För mig känns det som att nätagg i stationära datorer kan vara i princip odödliga. Jag blåser ur mina datorer, och då även nätagg nu och då. Ser till att fläkten går, oljar den vid behov och passar då på att gå igenom insidan av nätagget och putsar ur det lite.

Har ett nexus agg i en Pentium 3:a som kört på extremt länge nu (typ.. +10 år?) utan problem. Samt ett chieftec agg i min förra gamingdator; tjänstgjorde som det i fyra år och sedan dess nästan tre år av dygnet runt filserver tjänst.

Inget av de två nätaggen är av ett så "fint" märke som seasonic, så att oroa sig för att slita ut nätagget är verkligen inte något ni bör göra.

Av goralux

För mig känns det hela väldigt "meh". Som redan nämnts så är det nu extremt enkelt att klocka sin dator. Alla som är kunniga nog att bry sig den extra prestandan får det gjort utan problem.

Visst finns det firmor som gör "fabriksklockade" datorer och säljer dem till slutkund; men de erbjuder allt som oftast... Vattenkylning.

Skulle de sälja ett bygge med en välbyggd loop och kylning för Processor+2GPU+NB och slänger två års garanti på det så skulle det vara något som lockade fler tror jag. Komma igång med slangar, pumpar, block.. Är avsevärt mycket mer avskräckande och tidskrävande än att gå in i Asus/MSIs klockarprogram och trycka på "OK" för att få en klockning.

Av goralux
Skrivet av Basilisken:

HAF X ska väl vara relativt tyst och ändå ha bra kylning, eller?

Själva HAF X chassit är i princip helt ljudlöst. De stora fläktarna kör med så låga varvtal att man inte märker av det. Med tyst processorkylare, bra agg, samt någorlunda tysta grafikort så får man ett riktigt tyst bygge.

Problemet däremot är ju om man måste ha komponenter som väsnas lite :P. Mitt tips till TS är anstränga sig riktigt hårt med att hitta komponenter som tysta helt enkelt.

Fractal Design XL är ju ett ok val; men som med de flesta andra byggen så måste man dona lite med tygtejp etc för att döda alla vibrationer och så.

Antec P193 V3 är ett chassi som jag själv skulle kika på om jag ville ha ett stort tyst chassi nu. En uppdatering av antecs gamla chassi (Som Både Define och H2 är 'inspirerade' från)

Av goralux

Kommer köpa Crysis 2 från Steam när DX11 patchen kommer. Det är inte så att jag nödvändigtvis behöver ha DX-11 grafik och så; det är bara det att Crysis 2 releasen kändes som lite av ett. "Okej nu, är det något mer vi ska göra? Oj! Shit.. PC-versionen? Benny, jobba lite extra idag och fulporta från xbox till pc."

Crysis är inte spelmässigt så super, de gjorde sitt namn på grafiken. Så behöver jag vänta ett år på det för att komma ut så får det vara så.

Av goralux

Byt ut processorkylaren till en Noctua! Tror att DH-14 funkar, men kolla upp för att vara säker. När det gäller tysta chassifläktar brukar jag gå med noctua eller nexus själv.

Har byggt min filserver baserad på mitt gamla system i ett fractal design XL (i princip större R3a) och det jag noterat är att det finns en del små brister; dessa brister kan man jobbar runt.. Eller så betalar man avsevärt mer.

Ytterligare ett hett tips är köpa en SSD hårdisk som systemdisk/favoritspel disk. Det kommer låta din hårdisk sussa sött en stor del av tiden; och minska systemets ljudnivå. Allt går så mycket snabbare med ssd oxå

Vad är det för moderkort du kör med förresten?

Av goralux
Skrivet av Meto:

Skulle helst vilja se lite större platta så att det faktiskt kan kännas som ett alternativ till en vanlig bärbardator.

Det var ju meningen att deras större windows 7 modell, ep 121 skulle få keyboards docka men det verkar som att de skrotat de planerna. Eller? Om Asus Sverige följer tråden kanske de skulle kunna skina lite ljus över det?

Kommer EP 121 släppas med en docka (såsom transformerns) eller kommer det släppas en dylik docka i efterhand?

Av goralux
Skrivet av Kantbock:

Hur vet du att grafikkortet fungerar, om du inte får någon bild på skärmen????

Jag tror han kör ifrån moderkortetsgrafik nu, inte undra på att det är slött. TS, grafikortet funkar bara när du tar signalen ifrån själva grafikortet.

Min checklista för TS:

1. Se till att båda strömkablarna är kopplade till grafiken. Vissa kort startar utan den extra strömmen men stryper ner sig ordentligt, så se till att det finns juice!

2. Hur ansluter du skärmen? Och har din skärm flera inputs. Dvs, om den är inställd på att ta VGA från din gamla rigg, och du nu matar dvi/dp så behöver du ändra på skärmen så den tar rätt input.

3. Som andra nämnt, om det inte funkar gå in i bios och ändra primary display adapter.

Av goralux
Skrivet av SnowJim:

De e mycket snack om HD upplösning d.v.d 720p och 1024p? Spelar detta verkligen roll på en sådan liten skärm?

Vet ju när jag köpte 50" teven då sa man allmänt att det var svårt att se skillnad på 720p och 1024o på en tv som var 50" eller mindre? Hur är det då med dessa små skärmar?

Det har redan svarats på, läs om. Men kontentan är att det förvisso inte är livsnödvändigt med 720p på en tablet för de flesta. Problemet ligger i att rätt många sitter på en hel del 720p eller högre material.

Så om jag till exempel drar över några egna klipp, eller avsnitt av en tv-serie till en transformer så kommer de klippen att hacka. Det finns förvisso konvertering man kan göra men det känns som ett extra, tidskrävande, och onödigt steg.

Har ett par SD kort liggandes hemma med en hel del material på; och om jag bara kunde trycka in kortet på flyget etc. och köra så vore det avsevärt bättre än att behöva konvertera.

Det som känns extra lamt med det hela är väl det att hårdvaran nog klarar av 720p; det är bristfällig mjukvara som är boven...

Av goralux
Skrivet av jooelhoglund:

Honeycomb verkar se bra ut Själv så bryr jag mig inte om 720p då jag tycker att man måste ha större skärm men det är vad jag tycker. Att köpa en sån här platta istället för en bärbar tycker jag heller inte skulle fungera något vidare då jag tycker att skärmen är för liten(iaf om man ska skriva mycket).

Trevligt att det kommer en platta som närmar sig Ipads plattor

Egentligen så är det inte 720p kvaliten som är så livsnödvändig på en tablet. Det jobbiga däremot är de filmer, tvserier och egna klipp man har ofta är i den kvaliten eller högre. Så istället för att bara drag and droppa över vad man vill ha måste man börja konvertera etc.

Om asus inkluderar ett bra och smidigt konverteringsprogram (till något format som ser ok ut och transformern klarar) så skulle det lite lösa problemet för mig.

Av goralux

http://www.scythe-usa.com/product/acc/075/bayrafter25rb_detai...

Scythe kama bay är kanske vad du letar efter? Finns hållare för CDs o.s.v. Blir lite nyfiken på varför du har så pass många CDs nuförtiden?

Har själv köpt kama bay till byggen, vet att de finns på finska sidor men har inte hittat något på de svenska så du kanske får rota lite.

Av goralux

Nedrans taiwaneser!

Lite synd att dockan inte fanns tillgänglig men man får ju en rätt bra bild av allt ändå. Hela lösningen med att ha en tablet när man vill, och lätt göra den till en "laptop" när man behöver göra kontorsaktigt jobb är en underbar lösning.

Lång batteritid+ökad tid med dockan är även underbart för den som flyger långa sträckor o.s.v.

Segheten som beskrivs gör mig lite deppad däremot. Jag är inte den som egentligen gillar Apple, men det känns som att några av deras högsta chefer beblandar sig i tillverkningen; och om något segar eller laggar så slår de näven i bordet och säger "gör om, gör rätt."

Exakt hur en tillverkare som har full kontroll på hårdvara och mjukvara släpper en laggig produkt 2011 är för mig oförklarligt. Lagget, och oförmågan att spela högupplöst gör att jag för tillfället väntar med att köpa tablet. Var helt redo att plocka upp Eee Pad men får vänta och se nu.

Av goralux

Det ena låter ju som någon form av hårdvarufel; d.v.s skicka tillbaka kortet?

Men jag måste hålla med om att COC är ett lamt konfigurationsprogram. Att växla mellan olika konfigurationer med 3 skärmar är verkligen inte smidigt eller smärtfritt. Mina 6970 kort fungerar utmärkt men mina 3 skärmar hålls alltid i samma läge eftersom det är ett så jobbigt projekt att byta konfiguration och få allt som man vill.

Samma sak med att köra alla 3 skärmar som en skärm, och sen ta sig tillbaka..... För mycket strul.