Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Bristen på SATA portar är lätt fixat med ett SATA kontrollerkort, dona det och ladda ned FreeNAS så kan du lägga slanten som du tänkt lägga på NAS på något annat.

Av goralux
Skrivet av turbo4ever:

Den surrar nämligen något otroligt mycket. CPU i7 950 3.06 GHz socket 1366 temp är endast 34 C. Kör jag helt utan fläkt får jag felmeddelande att just CPU-fläkt saknas vid uppstart.

Lyckades ej få fast fläkten på CPU-kylaren. Så den sitter i bakre övre chassienäthålet.

Jag är lite förvirrad för att vara ärlig, är kylaren trasig eller varför kunde du inte fästa fläkten vid radiatorn? Om fläkten är placerad på något skumt ställe så den inte kan blåsa över kylflänsarna... Tja, då när processorn blir het så kommer fläkten dra på för fulla muggar för att försöka åtgärda det hela.

Slappna av, ta det lugnt och försök klura ut hur du ska fästa fläkten såsom instruktioner säger.

Av goralux

Som jag ser det upplevelsemässigt:

A: Ett monsterbygge för 35000kr med traditionell hårdisk,
B: Ett budgetbygge för 8000 kr med traditionell hårdisk...

I utförande av vardagsaker, starta datorn, stänga av. Öppna office, öppna webbläsare, pdf etc. Så är det upplevelelsemässigt inte någon natt och dag skillnad mellan de två systemen. Visst dra igång ett benchmark så visst.

Men skulle jag slänga in en SSD i dator B och sen be ett par vanliga svenssons att använda A och B över ett par veckor så vette fan om inte en hel del av dem skulle säga att B är den snabbare av de två.

SSD som systemdisk är verkligen värt det. Inget annat man kan göra ger en sådan klar känsla av "prestandahöjning" som att göra den uppgraderingen. 400mhz klockning på processorn? *gäsp* 2gig mer RAM? *Gäsp*

Av goralux

Minnestest är en grej jag skulle pröva. Kika även i bios vad för sorts inställningar du har med dina minnen. Kika på moderkortet vad för sorts latency/volt timings det är som gäller. Kika att du lagt minnena som manualen säger om dual channel minnen.

Står att timingen borde vara CL 5-5-5-15 så det är något att kika på att är i skick oxå.

Av goralux
Skrivet av bjjb:

Tyvärr hittade jag inget men jag tänkte att jag skulle påpeka en sak.

Jag har skrivit ut en del ritningar och det kan vara rätt besvärligt att skriva ut i rätt skala. Till exempel så varierar det ju hur breda kanter skrivaren lämnar.

Så även om du har det på papper så kommer du få kontrollmäta flera gånger innan du får det i rätt storlek. Jag tror det är enklast att antingen rita/märka direkt på moderkortsplåten eller att helt enkelt rita upp det för hand på ett papper.

Man kan skriva ut på A3 så får det nog plats! Annars så kan man skriva ut med "skärmärken" så att man kan foga ihop flera ark på ett exakt vis. Är alltid bra att kontrollera innan man drar fram borren men utskrifter fungerar ofta väl bara man har koll på skrivare och har skärmärken på pappret. Med rätt skrivare kan man även skriva ut hela vägen till kanten.

Av goralux

ATX/ITX hål mallar

Hej!

Jag har letat efter sidor/resurs där de ger bra mallar för hålen i moderkortsplåten. Har hittat sidor som ger specifikationerna men skulle vilja kunna skriva ut och lägga fast på materaliet och sen märka upp på det viset.

Av goralux

#10841244

Du kan ju pröva på att se att det inte är det här problemet, som härovan. En hel del som köpt fortress nu har haft problemet att fläktarna/fläktgallret är så tajt att fläkten inte kan röra sig. Pröva om du med datorn av kan få fläktbladen på de "trasiga" fläktarna att lätt snurra runt lite. Om de inte rör sig så är det troligtvis det som är problemet.

Av goralux

Har kört Geforce 210 på en XP dator utan problem. Det är ju inte ett monsterkort på något vis men det gör en sak som är riktigt bra:

Ger en HDMI ut till en gammal skrotdator så att man glatt kan bygga om den till en helt duglig HTPC. För ett riktigt billigt pris.

Av goralux

Ett hett tips är att skaffa en kompressor i något skede. För priset av ett par luftburkar får man en som duger och bra att ha för all möjlig elektronik samt div. som cykeldäck o.s.v.

Av goralux

Kör faktiskt själv ett 850AX och kan inte säga att jag har noterat något coilwhine alls. Så det kanske bara är en fråga om att du haft otur och fått ett dåligt ex?

En teori jag har, är att det inte alls är Nätagget som är boven. När jag kikade på olika moderkort för ett tag sen så såg jag en review av Crosshair 4 extreme; och... Det är att åtminstone det kortet och något till kör med aktiv kylning på nordbryggan.. A'la retro mini-fläkt på extremt högt varv.

Kika på det här klippet, du kan hoppa upp till 6:20 om du vill.
http://www.youtube.com/watch?v=VwLxVDI4a4Q&feature=player_emb...

Av goralux

Lite trist att inte NH-D14 fick vara med i leken, fast med hur u12p placerade sig så kan man ju lätt se att D14 skulle krossat motståndet.

Av goralux

Efter mer kikande på ocz bracketen så är jag som andra, rätt säker på att problemet är att TS inte lägger de rails som kommer med chassit på själva bracketen, således blir det fail.

Av goralux

Bred dubbelsidig tejp och att sen gömma undan den någonstans (bakom moderkortsplåten kanske?) borde väl funka? Behöver inte riktigt oroa sig över värme/vibrationer så att hårdisken med våld måste in i en vagga kanske är något du kan skippa?

Lägger du fast railsen i hårdiskvaggan förresten? Min gissning är att du försöker trycka in bara "ocz" bracketen utan att använda rails på själva dockan när du lägger in den.

Av goralux

Jag vet inte om det är det snyggaste bygget jag sett; fast det beror på ens personliga smak. Killen som bygger gör för övrigt bra reviews och så.

Av goralux
Skrivet av kismo:

Ok! Men, hur gör jag för att "aktivera" det? Jag menar, jag ser ingenstans några alternativ för det grafikkortet, antagligen för att det är helt "inaktiverat". Måste jag installera några slags drivrutiner för moderkortets grafikkort då?

Om du inte ser det alls så beror det troligtvis på att det är avstängt i BIOS. Hoppa in i bios och rota runt; så bör du nog se grafikortet i någon inställning. Kika efter onboard devices eller kanske Chipset. Eventuellt kan du bli att kolla IRQs så det inte krockar.

Eventuellt måste du in i PCIPnP och lägga moderkortets grafik som "primary" och starta från det. Sen bör det funka att köra ditt "riktiga" som "extra grafik". Pröva att kika runt lite och se vad som händer.

Av goralux
Skrivet av kismo:

Om jag kan använda ett till gfx-kort, borde jag då inte kunna använda det inbyggda grafikkortet (moderkortet)?
Det är ett ASUS M2NPV-VM

Ditt moderkort har ett inbyggt nvidia kort (NVIDIA GeForce 6150). Så att få det kortet och ditt "riktiga" kort att samarbeta i nvidias kontrollpanel skall inte vara omöjligt. Bara att prova och se vad som händer.

Av goralux
Skrivet av kismo:

Ett NVIDIA GeForce 7300 GT

Jag körde ett 7800 GTX i en gammal burk, och när jag behövde en tredje skärm så köpte jag bara ett budgetkort med dvi+HDMI (Geforce 210 eller nåt sånt) för en spottstyver. Fungerar hur bra som helst så länge grafikorten är från samma kretstillverkare (i ditt fall Nvidia).

Du kan hitta ett GT210 för typ 350-400 kronor; eller än billigare om du kör begagnat. Då får du så att du kan dra HDMI till TVen oxå. Kolla på moderkortet bara att du har någon PCI-Express slot ledig. Det spelar ingen roll om det inte är x16 eftersom du bara behöver en videosignal och inte monsterprestanda?

Billigaste och snabbaste lösningen som jag ser det.

Av goralux

Väldigt tveksam till att detta skulle fungera. Det blir troligtvis att köpa ett till (billigt) grafikort för att driva den tredje skärmen. Än bättre lösning skulle kanske att fundera på en uppgradering till ett eyefinitykort. Kör själv med 6970x2 och driver tre skärmar utan problem. (DVI+DVI+AktivDisplayport till DVI).

Av goralux

In the butt.

Ledsen för att löjla mig men med den där trådtiteln har jag inget val.

Av goralux

Fractal Design XL är helt enkelt det enda svaret. Ja Lian-Li har sitt chassi, vet inte exakt vad TS har för rigg, men om det inte är 3/4 way SLI samt i övrigt ett riktigt monsterbygge så känns ett 11xPCI chassi lite overkil eller?

Judge får väl själv bedöma den frågan. När jag kikar på komponenterna i hans bygge så tycker jag det är lite oproportionerligt att slänga ut 4500 kronor på ett chassi.