Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Är säker på att många är nyfikna på R3an! Själv är jag ivrig på att se XL Define men allmän nyfikenhet gör att de flesta på forumet säkert vill se en liten genomgång! Finns ju inte en enda R3 review eller ens genomgång på youtube eller nån annanstans.

Av goralux
Skrivet av Pappy:

Jag trodde du menade de små fjuttiga NAS-arna man kan köpa för dyra pengar, inte en riktig server som man kalla NAS. De ser jag ingen vits med (för min del iaf). En stor FT med en riktig server ser jag som klart bättre.

Visst! Kör en fulltower full med diskar; ser själv fram emot Define XL i hopp om att det blir en billig och tyst filserverslösning. Vill man inte bygga och pilla själv så finns det ju mindre, och dyrare lösningar. Håller med på den punkten; men inte med om nödvändigheten i att bygga in lagringskapacitet i sin huvudsakliga bruksdator; men det kanske är lite av en smaksak.

Skrivet av Pappy:

6 diskars NAS är larvigt dyra för vad man får. Även här är problemet - du måste köpa nya diskar hela tiden och pensionera de gamla för det inte finns plats. Problemet finns inte i en stor FT som kan sluka 20 disk. Du kan glatt ha kvar dina lite mindre diskar och öka på hela tiden. Ang. riggen behöver man inte ha mycket mer effekt än NAS:en, såvida man inte vill ha upp prestandan (vilket man sällan behöver om man inte ska agera backbone på Youtube eller nått ) Jag anser helt enkelt att en liten NAS inte kan ersätta en riktig server, som med fördel skruvas in i ett bra fulltower (hemma).

Håller fortfarande med i det du säger här, i stora drag! Att ha ett stort tyst fulltower med ett bra lågeffektsaggregat fungerar ypperligt! En NAS ersätter inte en ordentlig filserver. Men det är inte det jag egentligen ifrågasatt; sa rätt tidigt i tråden att det är FT angående speldator/bruksdator som jag ifrågasätter.

Skrivet av Pappy:

Jag har båda och det är ju klart mycket trevligare att skruva i fulltower när man uppdaterar komponenter (vilket sker rätt ofta hos mig). Långa grafikkort och kontrollers som sitter dikt an mot diskar och andra komponenter är en marddröm i midi/minitowers.
Åsikten formades nog betydligt innan '98 eftersom den är sann. Gamla beige:a fulltowers hade vi långt innan dess och även då ansåg jag trånga lådor var kasst.

Men då ser jag dig mer som lite undantaget; de flesta som använder sina datorer för jobb/hobby och gaming (som jag ser det) kanske är inne och pillar i sina datorer runt var tredje månad som bäst? Själv är jag där lite mer ofta än det men det är främst för att mitt hus är gammalt och damm byggs upp i mina gamla chassis snabbt.

Ja, ett stort chassi har mer rum och det göra det lite lättare att jobba i. Men om man inte jämt och ständigt skall vara där inuti (som de flesta, även de som gillar hårdvara ändå inte är) så blir den fördelen inte så meningsfull; men detta är även en fråga om personligt tycke och smak. De chassin som har löstagbar moderkortsplåt ligger bra till; och p.g.a att tillverkarna tror att alla entusiaster vill köra fulltowers så finns det (mig veterligen) inte en enda midtower med detta.

Skrivet av Pappy:

40TB är ju bara om du köper 2TB-diskar. Själv har jag alla möjliga diskar av olika storlek. Det viktiga är ju disk-platser (om man inte är en stekare med pappas amex). Att köpa ett Rital för 20 laxar och burkar därtill för hemmabruk är mest larvigt. En stor fulltower som slukar alla diskarna är betydligt mer ekonomiskt och platssparande. Det funkar utmärkt med fulltower.

Samma som tidigare, jag ifrågsätter inte att använda fulltowers i server syfte, endast som bruks/gamingriggar.

Skrivet av Pappy:

Håller med även fast jag inte ser relevansen till topic. Dock ser jag dem inte som ett vettigt val av något annat än systemdisk (det man självklart kör några SSD). Att lagra något mer på dem är inte görligt med dagens pris/GB.

Jo gled lite offtopic, men det jag ville belysa är att SSD-diskar har gjort de kopiösa 3,5s platserna i midtowers än mer meningslösa. Diskar som ej har rörliga delar och låg värmeutveckling behöver ej monteras i burar; det blandat med minskat antal 5,25 platser skapar förhoppninsvis väldigt intressanta midtowers inom en snar framtid.

Själv anser jag att man får plats med det man behöver med en SSD lösning (2x120gb) men det kräver att man håller ordning och reda, med lite mer tid så hoppas jag att priserna skall dala.

Skrivet av Pappy:

Håller med dig (även fast jag måste ha minst 5 diskar för mitt egna lagringssystem i en burk, för ordning och prestanda) men om du vill ha in SSD:arna bakom moderkortsplåten kan du väl tejpa upp dem där. Personligen tycker jag det alltid är för varmt där och man vet inte riktigt hur tåliga de blir vid lång användning i den temperaturen. Jag har alltid tyckt att små SSD skulle passa bra att sätta fast i taket.

Silverstone Fortress 02 har faktiskt en SSD monteringsplatta bak på moderkortsplåten så det känns som att en del lådtillverkare är på 'rätt' spår. Sedan med Revo drive så har ju PCI SSDs börjat närma sig något som kan ses som någorlunda rimligt.

Anledningen till hela "Fulltowerns död" tråden är mest det att det känns som att lådtillverkarna ej verkar lägga till lika mycket resurser och finesser på midtowers; eftersom det verkar finnas en "De som är teknik-kåta nog att bry sig om löstagbar moderkortsplåt kör ändå med fulltower" inställning.

Av goralux
Skrivet av Pappy:

Jag missförstod dig. Trodde du menade att man skulle ha en liten låda till vanliga datorn och en liten NAS vid sidan istället för en riktig server. En liten NAS med kanske 4 disk ser jag som värdelös och dyr lösning utan mycket rum för olika services.

Nja, 4 diskar med hög kapacitet kan räcka för en del; men jag kanske inte varit helt specifik angående vad jag menar med NAS och så. Har man ett fulltower, så släng in FreeNAS eller vilken linuxsmak som passar och tromma in hårdiskar så går det bra. Men här blir strömförbrukningen och värmealstringen en fråga (Om man lägger alla dessa diskar i sin huvudsakliga rigg istället för en filserver.

En 12TB NAS kan glatt köra på med 300W aggregat, och med green hårdiskar samt ett system som är avskalat från saker som ljud/grafik o.s.v... Jämfört med en rigg med +850 watt aggregat, I7, törstig SLI/Crossfire. Kontentan är: Ens spel/jobb rigg alstrar mer värme, samt drar drastiskt mer ström; även om man försöker lägga på strömsparande funktioner.

Skrivet av Pappy:

Provocerande kommentarer kan vara roligt. Det jag menade var att vi som bygger egna system meckar hela tiden (mer eller mindre) medan Svensson med sin inköpta dator (SIBA t.ex.) aldrig öppnar den. För oss som meckar är det guld värd med lite svängrum.
Om man behöver starta om sin dator eller server stup i kvarten använder man fel operativsystem.

Jo bygger själv mitt egna system; men om man inte gör något drastiskt fel så behöver man ju inte vara där att pilla mest hela tiden? "Rätt" operativsystem för mig är ett som kan köra adobeprogramsviten och spel, d.v.s windows; som behöver uppdateringar i drivare och system som kräver omstart... Något som de flesta kör med. Att då dra en omstart när en bunt fruntimmer sitter och ser på Cougartown eller så är måttligt populärt.

Själv har jag svårt att se hur det känns så trångt och svårt att jobba i midtowers nuförtiden; känns lite som att det är en åsikt som formats 1998 och hållits vid liv sedan dess.

Skrivet av Pappy:

Jag anser att där behövs fulltowers. Att ha 5st NAS-burkar för sin lagring är mycket oekonomiskt och platsslukande. Att ha mycket disk i sin vanliga burk beror mest på personligt utnyttjande, själv kör jag ett mycket strikt lagringsförfarande (nja, semi-strikt) där servern ligger som huvudförvaring.

Att ha 5-nasburkar vore onekeligen oekonomiskt och praktiskt; så den som behöver 40 terabytes kapacitet bör se sig om efter något annat, någon sorts rack-system eftersom det inte funkar med fulltower för det heller. (Räknar med 5x8 TB NAS).

Men de allra flesta behöver lagringsutrymme för filmer, musik och "arkivering" av bilder och så som man inte använder men ej vill kasta. För dessa syften kanske 2-4TB räcker väl? Då finns det fortfarande små, strömsnåla och tysta NASar att köpa som tar 8TB, och än högre om man verkligen vill öppna plånboken.

SSD (PCI och 2,5) ger riktigt hög hastighet; och med inställningar för att göra backups på ens NAS/Filserver så får man tillförlitligheten. Dessa är tysta, snabba, kräver ej någon verklig kylning eller "rubber" mounts och så vidare.

Jag säger ej emot att det finns ett behov för fulltowers;

Däremot så ifrågasätter jag att ett fulltower på något vis kan ses som "bättre" för t.e.x en spelrigg, så länge man rör sig i luftkylarkretsar. Det finns däremot brister i midtowers, något som tidigare nämnts, som när man klämmer in en stor mäng hårdiskburar i ett midtower: ökad kapacitet men alla dessa burar tenderar att strypa luftintaget/flödet.

Så jag vill även slänga en känga åt Midtowers: Snälla; släpp midtowers med 3 hårdiskburar eller så. Än bättre (in my dreams) lägg in två, eller tre små slots bakom moderkortsplåten för 2,5 (SSD) hårdiskar på ett chassi så kan man glatt strunkta i burarna helt.

Av goralux
Skrivet av Pappy:

Jag älskar full towers. Det är perfekt till server hemma (där man inte har takhöga rackskåp).

Ja det har jag väl inte sagt emot; för en filserver så är det utmärkt, men det jag skrivit har ju varit med en modifikation; den att det inte finns någon anledning för gamers och så vidare att se fulltowers som något önskvärt om man inte vill vattenkyla.

Anledningen till att jag inte gillar att köra med hårdiskar i ens huvudsakliga system är främst en fråga om ström. Andra människor i hushållet vill ha tillgång till grejerna på nätverket genom laptops/hptcs mest hela tiden; så att köra ett system med +850 watts eller högre dygnet runt blir en strömslukare även om man försöker använda strömsparande inställningar.

Sen är det en fråga om "drift" det vill säga, installerar jag något och jag behöver starta om datorn.. Och ej kör med någon form av filserver... *omstart*........... Någon sekund senare hör man "Neeeej! Hjälp vad händer" från vardagsrummet där folk sitter och glor på något över nätverket.

I anda med vissas nedsättande ton om att midtower-fantaster a'la Sibadator; så kan jag kanske dra något liknande. Det att om man är helt ensam så märker man inte av det negativa i att bygga upp all sin lagring i sitt huvudsakliga system.

Titeln på min tråd skulle kunna vara bättre, och mindre provaktiv; det finns en roll för fulltowers, men att ha fulltower till spelsystem och de flesta arbetstationer börjar kännas onödigt eftersom det mer strömsnåla, och driftsäkra är att lägga lagringen på nätverket i en skild enhet.

Av goralux
Skrivet av SeF.Typh00n:

Hade inte varit helt fel att göra som du säger, att kunna ta bort alla hårddiskburar. Blir nog ett köp om det blir så bra som jag tror det kan bli

Brukar ju bara vara nitat så man kan säkert få bort buren utan problem; det kluriga är väl att göra det utan att repa eller skada den där powdercoat liknande finishen. Är inte ute efter nytt chassi just nu; men 600T ser ut att kunna bli ett riktigt skönt chassi; än bättre efter nit-knipsande!

Av goralux
Skrivet av namename:

Förhoppningsvis kommer det alltid att finnas en marknad för såna

Ja min titel skulle behöva lite modifikation: Det jag menade var:

För de som främst spelar, och jobbar inom ett flertal olika fält så har hela tanken med fulltower dött.

Det extra utrymmet som gör att man kan lägga in mer hårdiskar? Onödigt, lagringen slänger man i en NAS.

Det stora antalet 5,25 platser: Har i princip alla tider varit fullständigt onödigt. De ungefär 5 som finns i många miditower är redan overkill för de allra flesta.

Så nej, fulltowers är inte "dött" på det viset att det kommer finnas de som vill ha fulltower för specialsyften eller bara för utseendet med en maffig, stor låda: Men sett rent ... tja konstruktionsmässigt så känns det som att fulltower lådorna lite har förlorat vad jag för några år sen såg som deras självklara plats som "Det givna valet" för när man skulle bygga ett sexigt, högpresterande system.

Av goralux
Skrivet av SeF.Typh00n:

Ser inte ut som den undre går att ta bort utan modifikation...

http://www.corsair.com/products/600t/600t_detail_ssdbays.png

Nedrans! Nå, det var kanske lite väl att hoppas på! Skulle vara kul med ett väldigt modulärt midtower men verkar inte finnas så mycket efterfrågan på det. Klarar mig utan hårdiskburar. Tack för svaret i alla fall, väntar på att det ska lite reviews!

Av goralux

Vet någon om den nedre hårdiskburen kan tas lös oxå? De visar film efter film där de tar lös den övre, men hur är det med den undre?

Av goralux

Jag tror vissa gör en lite av en falsk jämförelse; när ni tänker fulltower så tänker ni på ett awesome fulltower, och med midtower tänker ni beiga skrotlådor.

Kabeldragningen är like lätt att göra i en midtower som i ett fulltower; med viss hårdvara är det i princip lättare; eftersom vissa av de mer extrema fulltower lådorna kräver att man köper extra långa kablar/förlängningar.

Jag kanske borde specificerat mer i detalj varför fulltowern borde vara "död" och att det jag menar att den borde vara död för gamers och så.

Om man vill ha lagringsutrymme, och ett system att spela upp musik/tv-serier/filmer så vill man ha en NAS; både av praktiska orsaker samt en fråga om strömförbrukning. Även om man sitter på en tajt budget så har de flesta en gammal rigg i ett hörn som de kan kan ge lite kärlek och bygga ihop något av. Denna låda kan förvisso vara ett fulltower om man tänkt sig en massiv kapacitet.

För ett par år sen så var "fulltower" en bra ide så att man hade något att växa i; men det som finns att växa i nu.. Fler hårdiskar i princip är något man lägger i sin NAS. Prylar man slänger i 5,25 portarna är i regel rätt menlösa och gör sig oftast bättre på bordet.

De största CPU kylarna, och grafikorten får plats i midtowers (bra sådana) och vissa lösningar såsom Corsair 600T gör att framtida monsterkort bör få plats. Det hela beror lite på hur man ser på saker och ting. För mig har konceptet med lagringskapacitet i ens huvudsakliga system blivit en ickefråga.

Om man fortsättningsvis vill ha utrymme för mycket material på sitt huvudsakliga system så är förstås ett fulltower något som är aktuellt och 'vid liv'.

Av goralux

Ha ha Vet att mitt topic är förhållandevis meningslöst; blev bara så trött på att vad som anses vara de bästa gaming/prestanda chassina är chassin som innehåller 'features' som hör hemma någonstans där.. 2002-2005 eller så.

Av goralux

Fulltowerns död?

Något jag funderat på mer och mer när jag har haft ångest över vilket chassi jag ska välja i mitt nya bygge så blev jag att fastna på en rätt förvirrande litet faktum: Varför är fulltowers i huvud taget något som gamers eller prestandabyggare bryr sig om längre? (Luftkylande sådana i alla fall)

Få se, vad får man med ett fulltower:
Kopiöst antal 5,25 slots.. Som man kan då frestas att klämma in diverse skrot i; men den enkla sanningen är att en optisk enhet är vad de flesta behöver. Kanske en optisk, och en cardreader som mest. Själv tycker jag det är mycket mer bekvämt med en liten cardreader under min ena skärm, och min optiska enhet uppe på bordet, så 0x5,25 platser funkar bra för mig.

Stort antal 3,5 platser för hårdiskar: Vilket är bra om man vill installera massor av hårdiskar... Men eftersom man antingen kan köpa en ny NAS, eller använda gamla system som grund för att bygga ett mer strömsnål och behändig lösning så är stort antal hårdisk platser förhållandevis meningslöst.

Man får en låda som är så stor att många modeller använder "repeater" fläktar. Det vill säga, det finns fläktar som suger in luft utifrån, och sedan finns det fläktar som suger den luften vidare in i lådan. Medans ett välkonstruerat midtower tar luft utifrån lådan och blåser den rakt över varma komponenter.

Nu är jag en liten prylbög som de flesta här, så ja, när jag ser en massivt datorchassi så blir jag lite upphetsad; men rent praktiskt... Om man ej bygger filserver, vad har man dem till nu förtiden? Själv valde jag efter mycket vånda ett Fortress r2, som väl är lite större än ett vanligt midtower.

Kontentan är: Jag önskar att chassi branchen börjar fokusera mer på vällkonstruerade midtowers, stora nog för CPU kylare, och grafikort men utan det överflöd av 5,25 platser, samt hårdiskburar som bara är ivägen och måste borras bort.

/end rant!

Av goralux

Ja ikea borde fungera ifall jag plockar lite själv, alternativt delar upp det i två bord. Jag hade hoppats på att det skulle finnas någon lösning från någon industriell verksamhet. Kör med lite sån stil, och sådana bord brukar vara väldigt justerbara och tåliga. Skall höra med en bekant som är produktionstekniker.

Som det är nu lutar det kanske mot att bara modifiera min gamle trotjänare; men tack för tipsen hittils.

Av goralux

Stort funktionellt bord

Hej!

Jag kör med en treskärmslösning, och på mitt datorbord har jag det vanliga, keyboard, mus.. Men sen mic, kortläsare, 3dconnectionmus.. Nu senast har jag köpt ett digitalt ritbord och mer leksaker som jag vill ha till hands på mitt bord.

Mitt nuvarande bord är ett hemmabygge; 2 meter i bredd och en meter i djup; som jag borrat lite hål i för mitt kablage. Det har funkat bra men jag skulle vilja ha något lite snyggare och bättre än min rätt primitiva lösning.

Så jag letar efter ett bord som:

1: Är över 2,2 meter i bredd.
2. 1 meter i djup.
3. Bordskiva på ungefär 75 cms höjd, eller justerbar till detta.
4. Har hål/öppningar för att dra kablar igenom bordskivan (helst)
3. Som tål riktigt mycket vikt; men ej har så tjock skiva, eller ben som är för mycket i vägen (vill få plats med 690 mm lådor under bordet.

Att bordet ser industriellt ut är inte något problem, men jag vill helst inte lägga ut allt för mycket.

Av goralux

Utseendet på lådan kanske är lite väl mycket för många; den andra modellen, survivor eller vad den nu hette såg lite mer passlig ut för min smak.

Men en låda med ett ordentligt utrymme där man kan lägga in, och koppla in Ipods, iphones, externa diskar o.s.v är ett genidrag. Låsbart är inte nödvändigt för mig men det skadar inte. Och konceptet med extern "cable management" är en kul och smart detalj.

Jag gillar inte ljuseffekter så mycket, men till skillnad från vissa lådor så är det lätt att släcka ned dessa, om de får ordning på andningseffekten så är det ett rätt nytt grepp att ha sådant i en fabriksbyggd låda.

Det är en låda med en dörr, men de har sett till att göra dörren så "buktig" att man kan ha enheter som har rattar och knappar som går långt ut, men man lär ändå kunna stänga dörren; något som annars är något man måste tänka på om man kör med ett dörrchassi.

Internt är det svårt att säga någonting; verkar vara rätt standard. Gott om kabeldragnings hål och grommets; stort hål för processorkylare. Är inte klar på hur det är med dammfiltren däremot.

Oberoende om man gillar chassits utseende eller inte så bör i princip alla erkänna att "extern kabelhantering" för hörlurskablar och annat är något som andra bör ta efter. Det samma med någon form av dockstation eller låda för iphones och andra bärbara enheter som annars blir på golvet, på datorn; eller i värsta fall hängandes från datorn i USB kabeln.

Jag väntar ivrigt på reviews däremot; så man får höra hur det verkligen ligger.

Av goralux

Overclock3D :: Review :: Corsair H70 Review :: Introduction

Är en review på H70 ifall trådskaparen är intresserad av den.

Av goralux

Vet ej vad du har för låda/annan hårdvara så jag kan bara säga:

H50 om du ej har plats för stora luftkylare.
Luftkylare (noctuan) om du har plats för kylaren. Tester visar på att prestanda mässigt så ligger de bästa luftkylarna bättre till än H50. Om H70 kommer ändra på det får vi se.

Av goralux

Jag tycker att det är utmärkt att de släpper en låda som verkar vara till för luftkylare; men jag håller med om att utseendemässigt och funktionsmässigt så ser det ut som ett barn av en Cosmos och en storm sniper. Det i sig är ju inte negativt men lite mer nyskapande skulle varit bra.

Är inte mycket för LEDs men här verkar de i alla fall använda vita leds, som är rätt ovanligt jämfört med det blåa man ser överallt.

Av goralux

Noctua är mina favoritfläktar; fula men riktigt tysta och själv ser jag inte att priset är så annorlunda från andra kvalitetsfläktar. Scythe S-flex pumpar riktigt mycket luft. Men jag tycket att prismässigt ligger de alla rätt nära.

Sharkoon gör fläktar i sin system fan serie som pumpar på bra luft och är ok på ljudnivå: Så om du verkligen vill ha billigare men bra fläktar så funkar dessa.

Av goralux

Jag skulle rekommendera Raven för ett luftkylt system. Som jag skriver om på annan del av forumet just nu så har 800D en del problem på luftkylningsbiten.

Fortressen har bra luftkylning och en bunt häftiga aspekter, som installation av SSDs bakom moderkortsplåten o.s.v. Du kan läsa om dem i en review, så jag tänkte lista de saker jag själv noterat som är negativt med fortress.

Det finns ett par udda negativa aspekter såsom en maxlängd av 17,2 cm på optiska enheter. För mig är det en ickefråga eftersom jag kör externt, men om ni tänkt återanvända en gammal dvd enhet i Raven systemet så kanske det inte fungerar.

Grafikorten: Man får plats med 5970 men just precis: Detta i sig är inte något negativt nu, det leder till att luften utifrån lådan blåser rakt över korten utan att gå över något annat först. För mig är det en ickefråga eftersom jag tenderar att bygga upp från grunden var tredje/fjärde år... Men om ni planerar att uppgradera grafiken om 3 år så finns det en möjlighet att fortressen ej har plats med kortet.

Edit: LEDarna är galet ljusa; det är lätt fixat med att ta av panelen och täcka med ett par lager plasttejp eller byte av LED; det beror på hur petig och hur mycket man gillar ljus. Väljer man fortressen så gillar man troligtvis inte "Lightshow" chassin så förstår inte varför de lagt en sån ljus LED.

Ush var inte någon bra reklam för lådan att lista allt negativt! Men jag ville nämna det eftersom review sidor i regel inte gör det.

Av goralux
Skrivet av murklor:

Väldigt konstigt, för jag tycker det verkar precis tvärtom. Jag har inte hittat någon sida som har samma urusla resultat som Overclockers3D.

Det finns många reviewer, tyvärr så har bara fåtal av dom faktiska temperatur/ljudnivå test i sig. Exempel på såna jag hittat (förutom sweclockers):

HEXUS.net - Review :: Corsair Obsidian Series 800D: the chassis for real builders : Page - 5/6
Corsair Obsidian 800D - Bjorn3D.com
Corsair Obsidian 800D - Testing Methodology / Temperatures (ingen jämförelse)
HEXUS.net - Review :: Corsair Obsidian Series 700D: more than a case of déjà vu? : Page - 5/6

Jag argumenterar inte emot det faktum att man måste köra mer/bättre fläktar än standard utförandet, men som sagt jag har inte sett nåt så uruselt resultat som den reviewn nån annanstans. Kanske jag har missat det, om du kan gräva fram nåt vore det nice.

Overclock3d som jag redan länkat till.
3dGameMan.com | Video reviews & forums Han ger inte några temperaturer alls, bara att "stock cooling" lämnar systemet för varmt.

De tester som du länkar till; har ett tema som jag hittar på ett tjog andra sidor komponenter som inte är riktigt avsedda att pressa systemet; och mer specifikt kör de med ett grafikort; medans Overclock3d testrigg samt de forumposts man kan hitta här och var skriver om just SLI eller crossfire riggar där lådan har värmeproblem.

För mig så var Obsidian en låda på 2700 kronor (till alldeles nyligen; när de av någon anledningen sett sig tvungna att slakta priserna.. Man undrar varför?) En låda som är uppe och sniffar runt 3k är en låda för den som tänkt bygga ett lite mer påkostat system generellt sett. Så att testa systemet med värmealstrande och utmanande komponenter känns mer korrekt.

Kan man lägga två 5970 och en i7 i en corsair och luftkyla dem vid godkända temperaturer om man installerar ersättningfläktar/fläktar/H50 och kanske en kama bay eller så? Jo det tror jag nog. Men för mig känns det lite som att köpa en dyr sportbil och sen måste modifiera den för att komma över 120km/h.

Varför är det så? Det är inte för att lådan är dålig, det är för luftkyla den är att brottas mot vad som verkar vara konstruktörens huvudsakliga avsikt med lådan. De släpper ju snart 600T där det är rätt klart att luftkylarna ligger i fokus som exempel.

För mig är grafikorten den viktigaste biten; jag vill helst klocka dem och bara bilden av två, eller tre grafikort som sitter och försöker slörpa i sig luft från en 140mms fläkt som är lockad att blåsa rakt upp, utan att ens sprida sig ut i lådan (tack vare det negativa trycket) är en skrämmande tanke.