Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

overclock3d.net
bit-tech.net

Är två sidor till som har rätt mycket nyheter och previews.

MonsterMawd på youtube har en del bra nyheter ibland, och tips.
TimeToLiveCustoms‬‎ är overclock3ds youtube kanal, en del intressanta nyheter där ibland.

Av goralux

Är lite förvirrad över varför du anser att 1500 är så galet? Låt oss se här:

Ungefärlig timdebitering för skicklig hantverkare: 500 kronor.

Tid för att såga fläkthål och borra hål för fläktfästen; ca. En halvtimme.
Såga upp fönsterhålet; såga till plexit; få ihop hela skiten.. En timme, utan problem.
Jag är osäker på vad du menar med "Baksida på chassit" men låt oss säga att det tar ungefär en timme.

Sen så måste någon på företaget spendera minst 20 minuter med att gå igenom exakt vad du vill ha gjort o.s.v.

Så......... Bara arbetet i timmar blir för ett företag ungefär 1500 kronor, viss materialkostnad finns även med i bilden så.. Tja; förstår inte hur det verkar som ett omöjligt högt pris.

Vill du ha billigare så hitta någon hemmafixare; om det finns någon skola i närheten med hantverkarlinjer så finns det säkert nån där som är villig att göra ett försök.

Av goralux

Silverstone fortress 2! Klarar sig precis vid prisgränsen och är en riktigt sexig liten låda. Det går tydligen att använda H50 i den med lite jobb.. Men själv frågar jag mig varför folk använder h50 om inte utrymme tvingar en att göra detta.

Annars om utseendet tilltalar dig så kanske:
http://www.sweclockers.com/recension/12296-cooler-master-haf-...

Är något för dig? HAF Xen har bra luftkylning och är riktigt tyst.

Av goralux

Ja svaret verkar (hittils) att det enda sättet att få lite luft mellan korten är att investera i ett moderkort för +2000/2200 kronor

Varför de envisas med att lägga de två x16 som körs i x16 elektriskt precis bredvid varandra är lite av ett mysterium. Får se hur jag löser det hela; kanske bara blir att spara ihop lite mer och hosta upp pengarna för ett dyrare moderkort.

Av goralux

Jag är inte säker på om jag skall köra två 5970 som i klippet; så om det ger lite mer luftspalt med andra kort så vore det ju bra. Rampage 3 extreme är både snyggt och bra; enda problemet är att det ju är väldigt dyrt.

Jag hade ju tänkt köra amd; men när jag såg hur priserna på i7 950 och de billiga x58 moderkorten så verkade det ju vara bättre... Anledningen till att jag tänkt mig en kraftfull crossfire rig är att jag kommer köra på 3 skärmar, varje skärm 1920x1200.

Av goralux

Crossfire, avstånd mellan korten.

Jag kommer snart beställa grejorna för min uppdaterade rigg och moderkortet jag fastnat för är Sabretooth x58. Jag har tänkt köra crossfire; men när jag kikat på bilderna på moderkortet, och den här filmen:

YouTube - Quad CrossFireX combo

Så blev jag lite butter. Jag gillar verkligen sabretooth (och det är billigt) men kommer inte översta kortet att kvävas och bli för varmt om jag kör crossfire som de gör i videon. Det kommer finnas en brutal ström av luft till grafikorten men med en sån snäv "lucka" mellan korten spelar det någon större roll?

Så har någon erfarenhet av att slänga två kort så nära varandra? Är det något som jag ens skall tänka mig eller är det ett annat moderkort som gäller?

Av goralux

Sabertooth X58+crossfire kvävning?

Jag är i uppdatering tagen och när jag såg Asus sabertooth blev jag helt till mig! x58, 2 pci-16 och kortet i sig är riktigt snyggt. (tycker jag). Men nu när jag börjat researcha så är jag inte så säker på att det är ett bra köp för crossfire.

YouTube - Quad CrossFireX combo

Spolar man fram i klippet så ser man att förrutom att grafiken verkar blocka alla pci-platser så ligger de riktigt nära varandra; så det jag undrar är om korten inte lätt blir allt för varma? Jag kommer ha stadigt luftflöde över korten men skulle helst se lite mer emellan.

Att bli av med PCI platserna är inte något jag gillar, men jag kan leva med det: Men temperaturen.... Så, frågan är: Hur mycket lider korten av att ligga så där tätt? Lutar lite åt att köpa ett annat moderkort

Av goralux

Drivrutiner har varit problematiska för mig med Creative korten.... Förutom det så minns jag när jag köpte ett creative kort och måste köpa DTS encoder skilt för att skicka ljud på ett bra vis till min reciver; känns lite som att när man köper tillverkarens toppmodell så skall det komma med sådana grundläggande saker.

Asus eller om man inte är så petig, låt realtek moderkortsljudet sköta det hela.

Av goralux

Det första man måste göra är ju att se lådan för vad den är till för: Bygga en kraftfull, portabel rigg för gamers för LAN. Med det som grund.... Ja, en genomskinnlig mesh låda där man kan hiva in obcent med olika LED-fläktar? LAN-pimping faktorn blir rätt hög bara för det.

Ljud? Damm? När det gäller lanande så är det problem som är marginella.

Själv vill jag inte ha Lanboy air, men som med bitfenix så kan ogilla utseendet men man måste ändå upskatta vissa av de nya lösningarna, samt hur modulär lådan är. Lan låda med löstagbart moderkort? Jebus!

Priset är lite högt så de konkurrerande låd.... Oj just ja.. Det finns inte någon låda som jag ser som liknande och kan konkurrera med Lanboy. Så det höga priset är kanske smällen man får ta när det bara är antec som gjort ett chassi som detta.

Av goralux

Är besviken på Fortress 03, mer specifikt eftersom chassit inte verkar ha något med 01, och 02 att göra. Det är en mATX låda där man ej kan bygga in vad jag skulle se som ett värstingsystem.

Fortress har varit stilrena pseudo-midtowers med bra kylning, och sköna lösningar; och man kan bygga in ett fullvärdigt system. (SLI/Crossfire, stora kylare o.s.v). Trean är mATX, specialösning för en stilren kontorsdator. Lite som att en biltilverkare helt plötsligt skulle släppa en personbil som hade samma familjnamn som tilverkarens lastbils serie.

Så det jag stör mig mest på är namnvalet; hur man kan gå från FT 01, 02 och sen 03 och anse att de hör hemma i samma "familj" är rätt vridet.

Av goralux

I regel så måste man säga åt datorn när man ansluter en till skärm och vill "utöka windowskrivbordet" till den. Så jag skulle kika i antingen nvidia eller ati drivisarna för flera skärmar och försöka få liv i det hela på den fronten.

Finns annat oxå, skriv gärna vad du kör för grafik och så; men jag tror att det bara är en fråga om att du inte ställt in det hela. För övrigt tror jag att du postat på fel ställe.

Av goralux
Skrivet av PlusPant:

Bra recension men skulle vilja haft en insugsfläkt även på botten.

Jo skulle inte skada; men jag är rätt imponerad över att båda burarna är löstagbara; hoppas det blir en trend med det. Om man tar bort båda hårdiskburarna så kör blåser 200mm fläkten rakt in i lådan utan något i vägen, tror att det borde duga; men får se om någon får upp några verkliga tester.

Av goralux

YouTube - Corsair 600T Graphite Mid Tower Case Review, by mnpctech.com

Review på 600T Verkar som att båda hårdiskburarna är löstagbara! Finns lite brister men i stora drag tycker jag att det verkar vara en sexig liten luftkylarlåda.

Av goralux

Komplett.se - Silverstone SST-LC13B-E HTPC Svart

Den här eller en chieftec låda; men det blir ju att betala minst 1200 kronor. Så skall det vara mindre än det så blir det R2/R3 dags tror jag.

Av goralux

Coolermaster storm scout är det som slår mig. Det finns mindre chassin, men storm scout kan ta vanligt ATX moderkort och har handtag för att bäras i. Vad för sorts grafikort har du tänkt trycka in i lådan?

Av goralux

Tror de flesta lite missat debatten:

Debatten är inte: "Fulltowers är onödiga, för jag kan få jättemånga diskar i mitt midtower", utan mera "Är stor lagringskapacitet i sitt huvudsakliga system något som ens är önskvärt." Själv anser jag att det finns vägande argument mot att bygga upp lagringskapacitet i sitt huvudsakliga system.

Elåtgång, driftsäkerhet, möjligt att skapa bättre luftflöde i sitt system genom avlägnsande av hårdiskburar etc. Till och med den ökade värmeutvecklingen som ett högpresterande system pumpar ut jämfört med en nedskalad filserver/NAS.

Om man vill kan man glatt ha sin filserver på en av sina skärmar (VNC), och på det viset sköta nedladdningar, torrentclients och allt dylikt. Men samtidigt är man fri att stänga av/starta om sitt jobbsystem utan att oroa sig över andra som använder nätverket.

Om man köper min syn på saken (Vilket man inte måste göra, kör lokal lagring om ni vill) så skapas givetvis frågeställningen: Vad ska jag med 7-9 3,5 platser till i mitt huvudsakliga system? Vad ska jag med 8 5,25 platser till?

Av goralux

Mina privata observationer sen jag bytte till SSD:

Starta windows går snabbare; det samma för att starta program; märkbar skillnad. Det går även snabbare att stänga av datorn; något folk i regel inte bryr sig om; men jag brukar alltid stänga av datorn och sen lägga mig, och förr så stod datorn och knorrade en stund innan det blev mörkt och tyst; med SSD så klickar jag på "Stäng av" sen hinner jag rulla tillbaks stolen och ställa mig upp så är det av.

För ens dagliga bruk så tror jag inte det finns någon annan komponent som ger samma sorts "boost" som en SSD. Så skaffa en SSD!

Av goralux
Skrivet av Anton00b:

Så om man då skulle lägga ut någon hundring till, har du själv några förslag på vad man ska välja?

Lian Li PC-A06F, Antec Sonata, antec p193 Finns ju flera, men då snackar vi om cirkus +500 kronor mer. För sin prisklass så har Define R3 en hel del saker som:

Rikligt med dämpning
4 färgval.
8 3,5 platser.
Dammfilter.
Svart(eller i alla fall målad interiör)

Och allt i ett chassi för under 1000 kronor. Så själv tycker jag att Define R3 verkar vara rätt prisvärt; verkar ha brister men som andra har sagt kan man jobba runt dem. Har man halat ut 1800-2500 kronor för ett chassi tycker jag det är ok att bli upprörd över att behöva "jobba runt" problem, men inte för 899 kronor.

Hoppas att det kommer lite reviews snart.

Av goralux
Skrivet av Anton00b:

Wow! Överallt har jag sett detta chassi blivit prisat och det har varit åh, så himla bra. Men nu den senaste sidan släpptes det verkligen en bomb! Nu förstår jag inte hur det kan ha varit sådan hype kring det...
En sak är säker iallafall, nu kommer jag säkerligen inte att köpa ett Define!

Med tanke på att min fractal erfarenhet består av 5 minuters snokande på en kompis define 2 chassi så kanske jag inte kan recensera R3... Men det som slår mig rätt snabbt är frasen "You get what you pay for." Vill du ha ett högkvalitativt midtowerchassi med mycket 3,5 och läckert yttre i olika färger o.s.v... Ja grattis här får du ett för 1600 kronor. Oooops..

Nej; typ 900kr är gränsen för de flesta verkar det som; och det gränsen påverkar tillverkarna. Simpelt nog: Om ni är petiga nog att bry er om de fel och brister som R3 onekeligen verkar ha, så kanske ni skulle kunna anstränga er till att dra ihop ett par hundralappar mer till att köpa en bättre låda?

Det är en låda för under 1000 kronor; you get what you pay for... Själv dissar jag inte R3, jag tycker det är ett snyggt, stilrent chassi. Problemet däremot är att i en värld där man måste skrapa bort varje krona (eller Renminbi) för att vara mer i racet bland de som vill ha billiga midtowers så måste man kompromissa.

Så; erkänn att ni är en snål typ, och kompromissa, fixa ihop din rigg i en R3a. Nej det kanske inte är så smidigt och enkelt som att göra det i ett system för några hundra kronor mer.. Men det är konsumenten som gjort det valet. Ni kan betala genom att arbeta runt R3ans problem eller genom att betala för ett bättre chassi; eller i en drömvärld göra midtower chassis till något som är mer värt än ett baltiskt handjob.

Av goralux

Även fast de mer fanatiska inte vill veta av det, så är det rätt etablerat att 800D endast sekundärt är en luftkylningslåda. Så om ni planerar att luftkyla så skulle jag satsa på Phantom eller någon annan låda.