Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux

Ifixit gör ju den här jämförelsen mot ipads, och androidtablets. Alla som plockat isär mobiler/ipods etc, vet att det är mycket pill och fixande, inget som går bara så där. Har själv följt ifixit guider för att få isär grejer och så länge man är tålamodig och följer direktiven så går det bra.

Det de menar i artikeln är bara just det att Surface pro är värre att jobba med än andra tablets etc.

Av goralux
Skrivet av Caiie:

Jag håller med, prodigy är snygg! Det var det första chassit jag sneglade på när jag började kolla på ny dator. Men jag vet ej om det är ljuddämpande.
Och jag vill ha ett chassi som är relativt lätt att bygga i då detta är mitt första bygge.

Blueray har jag aldrig kollat på i datorn för vi har ett ps3 i källarn med komplett hemmabio system.

Jag har en kompis som kör med samma cpu på ett Z77-kort. Den blir aldrig över 40 grader med fläkten som hängde med säger han.

Som du ser på inets sida så finns det ett dämp-kit för Prodigy. Grejen är lite att man måste väga plus och minus, finns inte så mycket perfekt. Du vill ha ett lätt bärbart chassi, för en billig peng etc., samtidigt låg ljudnivå. En lite svår beställning.

Eftersom det är ett Itx chassi (Fast ett stort sådant, mer i m-atx klassen enligt många) så är det inte så som att bygga i ett fulltower, men inget som är svårare än att man tänker igenom saker en smula innan man beställer/börjar installera saker. Ett mindre chassi är onekeligen lite pilligare att jobba i än ett XL-ATX fulltower, men kräver inte egentligen högre skicklighetsnivå. I mindre system så är det bara bra att man går igenom vad man ska göra, och i vilken ordning, men det är i sig själv inte mycket av en utmaning.

Alla former av ljudämpning i ett chassi måste alltid ses som mer av pricken över i. Har man högljudda komponenter, som vissa CPU-kylare, samt grafik så kan ett dämpat chassi milt påverka ljudnivån, men sanningen är den att grunden i ett tyst system är tysta komponenter. Det är där min kommentar om CPU-kylaren kommer in, eftersom den kylaren som kommer med från AMD/Intel vanligtvis är varken imponerande från ljud/värmenivå. Om din cpu-kylare för oljud så kan dämpmattor i chassit hjälpa, men den verkliga lösningen är en tystare kylare.

Av goralux
Skrivet av Caiie:

Hahaha nej men det blir LAN ett antal helger (jag är 16).

Dessutom så vill mjag gärna ha det ståendes på bordet för att få minimalt med damm i maskinen.

Om jag skulle bygga en dator som skall användas till en del LANande, så skulle jag satsa på Bitfenix Prodigy, finns bra presterande ITX moderkort nuförtiden, motsvarande itx moderkort är en aningen dyrare men fortfarande överkomligt.

Optiska enheter är inte dyra, men känns så onödiga nuförtiden. Windows kan man installera med USB, spelen får man från steam/gog/origin... Och diverse mjukvara fås även med digital download. Så fundera på om du verkligen behöver den biten. Om man trots allt väljer en optisk enhet så skulle jag ändå skaffa bluray, så att den kan fungera som en spelare för det.

Sedan så ser jag ingen CPU-kylare? Har du gammal eller tänker du köra stock? Går ju alltid att byta senare men jag skulle gnida ihop slantarna för en duglig cpu-kylare från början.

EDIT: Sen är prodigy snygg och finns i 4 färger:
http://www.inet.se/sok/bitfenix-prodigy

Av goralux
Skrivet av jungleboss:

Jag hörde för en tid sedan att Nintendo hade gjort stor förlust. Men det kanske inte stämde.

Alla de där nyheterna är ofta lite luriga, och nyhetstiteln kan vara misvisande. Ofta så är det bara en fråga om att de hade projicerat en vinst på 100 miljoner, men i slutändan blev det bara 60 miljoner. Det rapporteras iband som "förlust" och aktievärdet påverkas.

Av goralux

Jag både skrattar och gråter när jag går igenom den här tråden. Enligt en betydande del av de som skriver i den här tråden är det detta som sker i bland världens olika spelutvecklare/produktionsbolag.

"Se här Chefen, vi har det här spelet vi har gång. Solid spelmekanik, bra setting, väl utvecklad story, och ett par orginella ideer. Så jag tänkte att vi skulle använda Frostbite 2 och.." Chefen: "Men vad i h-vete säger du! Alla vet att när ett spel är bra! När spelet har bra mekanik, story,musik och nya ideer! Då... .. Varför måste jag säga det? Då måste man använd lågupplösta texturer, 8 år gammal grafikmotor, undermåliga effekter för väder/vind/dimma/vatten. Annars förstör det spelet."

Folk som knorrar över att grafik är det enda som säljer spel måste inte följa spelbranchen särskilt noga. Indietitlar samt spel som främst använder för-renderad 2d grafik drar in pengar och publik. Vill man göra vad som motsvarar en högbudget action-komedi i filmvärlden behöver man vrida på grafiktissarna men i de flesta fallen är okej grafik det som krävs för att platsa (DVS, spel som kommer ut 2013 skall inte se ut som de kunde kommit ut 2003.)

Återigen: Bra grafik skapar inte ett bra spel.

Men ett bra spel blir inte sämre av bra grafik. Tvärtom, det har ofta en förhöjande effekt. Jag önskar att Nintendo skulle släppt en konsol med supergrafik så att samma personer skulle kunna svära "Nintendo! Ni förstör spelen med den fina grafiken!" Förrutom det så skapar begränsad hårdvara begränsningar utanför grafiken.

Nintendo var först ut med lyckade motion-controllers, och det gjorde dem väldigt framgångsrika. Nu i den nya ronden så kommer både Sony och Microsoft komma ut med nya konsoler som har fungerande motion-control från starten. Deras tablet-lösning för en kontroller har en del intressanta aspekter, men att den kommer dra in massorna tvivlar jag på.

Är man nöjd med att ha en Wii-U för att spela de titlar som är specifikt konstruerade för Wii-U, inte är brydd över undermålig grafik, och sedan kör alla andra muli-platform spel på PC/PS4/Xbox så fine. Men låtsas inte att Wii-Us begränsade grafik kommer göra spelen bättre.

Av goralux

Okej, grundfel som görs i kommentarerna i den här tråden.

Bra grafikeffekter och bra spelmekanik/whatever är inte två saker som är oförenliga med varandra. Om ett spel kommer ut på PC och nintendo, och PC versionen har avsevärt bättre grafik-effekter, högupplösta texturer o.s.v.... Blir spelet sämre på grund av det?

Tar det ifrån the Dark knight om man ser den i full HD på en bra tv istället för grynig vhs på tjock-tv?

Tvärtom, så finns det spel som skyrim och andra, där en del av spelen är att upptäcka och uppleva miljöerna. Då är det faktum att sjöar och vatten, regn väder och vind känns mer verkliga positivt. Att träd och växter skulle svaja lätt i vinden i ett sådant spel är inte något som sänker spelet kvalite.

Ett dåligt spel är dåligt även med bra grafik. Men ett bra spel blir inte sämre av det, tvärtom, det ger mer en förhöjande effekt.

Kommentarerna angående Wii U, gäller främst det faktum att hårdvaran inte är "Nintendo långsam" jämfört med kommande xbox och ps4, utan att hårdvaran är så långsam att tablets kommer vara förbi inom en snar framtid.

Av goralux
Skrivet av olfertfriberg:

Tar till mig precis allt du säger, tack.
Är jätte nöjd med mitt arc, just för utseendet. Men när jag senare ska göra vatten-kylning är den förliten
NZXT Phantom är ENLIGT MIG (så ingen annan tar illa upp) lite för vad ska man säga, "p12igt" tycker inte om den "alien" looken riktigt.
Vill helst ha ett fulltower (för en bra prislapp) där jag har en "extra våning" där jag kan gömma radiator/er och osv.
Du kanske har något förslag?

MVH.

Det där med att ha olika kammare i ett chassi är något som lite dött ut. De enda jag kommer på är 800/700D som är i 2500kr klassen, eller den supersexiga TJ11 som är än dyrare än det.

De stora fulltowers, med bra radiatorstöd och lågt pris som jag skulle rekommendera är Xigmatek Elysium.
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=122
http://www.youtube.com/watch?v=ICPvEjUDgz0

Gillar själv hur Original silver versionen ser ut. Gott om radiator stöd, än mer om man köper 5,25" brackets som låter en fylla fronten med radiatorer. Fet radiator med push pull i taket är inte något som många chassin gör :D. Känns som det här är det enda stora budgetchassit som har brett vattenkylningstöd.

Sen finns Nzxt Switch 810 aningen dyrare, men populärt chassi, själv gillar jag inte fronten riktigt men den kommer i alla fall med riktigt fönster.

Av goralux

Chieftec dragon var the bomb när jag byggde min gamla dator... 2001? Eller så.

Nya chassin i samma klass/familj har:
ljuddämpning,
USB3,
utrymme bakom moderkortsplåten för kablar, samt hål att dra dem igenom.
Målad insida,
Använder 120mm-140mms fläktar, som kan gå på lägre varv än 92mms fläktar, samt bättre utbud.
Dammfilter
Plastrailsen för att hålla hårdiskarna är ok, men inte på samma nivå som en del nyare vaggor när det kommer till vibb dämpning.

Kan säkert komma på med, men kontentan är att Chieftecs fulltowers har stått still i tiden. Finns gott om folk som moddat, målat och slängt in stort fönster i sitt Chieftec fulltower, själva ramen och chassit är byggt som en tank.

Men för en någorlunda vanlig "datorfixare" så är chassit så efter utvecklingen. Dissar inte, har ett själv som jag moddat rätt hårt och gjort ljudlöst, kör på glatt.. Men det är efter borrande, dammfilters fixande, dämpande och ditt och datt. Insidan ser för jävlig ut, trots stripande och så. Spendera lite mer för något annat!

EDIT:
NZXT Phantom är något att fundera på, 820 är snygg och känns lite som att den har lite chieftech utseendet, bara det att det utvecklats in i nutiden

Av goralux

Det är nästan standard att 8-pins kontakten inte räcker till, åtminstone om man vill dra den någorlunda snyggt. Faktiskt lite udda att de inte har längre kabel. Standardkabeln räcker typ inte ens för många midtowers.

Av goralux

Det är positivt med att hela tanken med LCDs på keyboardet är dött. Om du stirrar på ditt keyboard när du spelar gör du något fel. Själv köpte jag ett mekaniskt razer blackwidow. Helt okej, men känner att Razer inte är riktigt built to last.

Helt nöjd med att logitech kommer med det här, eftersom jag har haft keyboard som levt länge från dem.

I efterhand nu så måste jag säga att jag ogillar att ha ett keyboard som inte följer den enkla avskalade standarden. När jag spelar och tar bort handen från keyboardet för en sekund, så doppar jag ned den igen, då så blir knapparna på sidan lite av ett förvirringsmoment ibland, så jag trycker fel. Har aldrig använt macro-keys, så skulle idag köpa ett ducky eller något liknande.

Visst kommer jag vänja mig, men mjah.

Av goralux

Chockerande, de använder ej det överdrivet komplicerade, dysfunktionella kammarsystemet som i deras tidigare modell. Corsair har släppt en hel riktigt bra chassin sedans deras debut, men att så pass många låtsas att 700/800D varit dugliga luftkylningschassin, samtidigt som de delar med sig av diverse knep för att kompensera för bristen av GPU-luftflöde.

Så måste bara ta upp det. Det är som PS3 fantasterna som säger "PS3an är kraftfullare, typ lika bra som PC" sen när PS4an kommer ut så säger jag till dem. "Nå, den är typ likadan som PS3an väl? Jag menar, grafiken/processorn är likadan som en budget-pcgame dator?".

Av goralux

Jag kör kombination. Jag brukar ha dammsugaren (Rätt rejäl pjäs) på och surrandes för fullt utan munstycke. Men munstycket är bara vid den öppna lådan, inte direkt nära någon komponent. Sen tar jag tryckluft för att blåsa bort dammet det virvlar runt och en stor del av det går mot munstycket.

Funkar rätt bra. Enkla enledningen att inte bara köra dammsugare är väl främst att det är rätt så lurigt att få bort allt smått damm som gömmer sig i flänsar och lite varstans. Jag är inte super-paranoid om esd men om man gnuggar munstycket direkt mot komponenterna så utmanar man kanske ödet.

Av goralux

CM store eu har inte några hårdiskslädar. Har själv en HAF X hårksmisk bur som jag borrade ur med hållare och allt. Bor förvisso på Åland så kan bli lite för att posta, men för mig är det bara något som tar upp plats i en hylla så om du är villig att täcka det så kan jag glatt skicka dem för portot allena.

Av goralux
Skrivet av ErsHöghet:

Poängen jag ville nå med min första post var att jag (och många andra, tror jag) skulle uppskatta om CM släppte en parallell serie med HAF-chassina som hade ungefär samma funktionalitet, för de är fan rikigt gedigna och bra chassin, men som var mer riktade mot folk som gillar "stilrena" designer. Jag tror man kan nå ut till en bredare marknad då, och täcka hela kund-spektrumet mellan "Spejsade chassin" till "Stilrena chassin".

Smått tillägg: FT03 är ju ett riktigt snyggt chassi, det har jag absolut inget emot

Det är lite svårt att ha ungefär samma funktionalitet, eftersom den innefattar massiva fläktar, och mesh för max lufthinkning. Coolermaster har faktiskt redan uppfyllt din önskan:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6681
Samt CM 690 II Advanced Black & White Edition

Är chassin med rätt högt flöde men mer subtil stil än HAF. Så Coolermaster har kind of gjort det du önskat redan.

Sen finns förstås Cosmos 2, fet prestanda, snygg stil men utan att vara HAFish, eller define tråkig. Och även så klart sinnesjukt pris

Av goralux

En glaspanel i toppen är ju givet för det här chassit. Är inte hundra på att jag skulle välja just det här chassit om jag byggde nytt; Men man måste uppskatta att det är ett chassi som är lite nytt och ovanligt. Lite roliga lösningar, och om man är den som gillar att spela pc-spel i vardagrsummet så kan ett chassi som detta vara rätt maffigt. Säkert inte valet för alla, men det är därför det finns valfrihet.

Av goralux

För att det här spelet skall funka så måste spelutvecklarna spela med. Så länge det finns gott om Windows 7 användare där ute så tänker de säkert till innan de satsar helt och hållet på 11.1 Mer specifikt, vad tar 11.1 till bordet som inte redan finns?

Nä, Microsoft klappar sig på bröstet och säger "Köp Windows 8 för directX!" och då säger jag: "Var finns det en D 11.1 titel?" Vid den tiden att det faktist finns rena 11.1 titlar ute så kommer windows 9 ha kommit ut på marknaden är jag rätt säker på.

Av goralux
Skrivet av mrqaffe:

Pincett ? Nu är jag inte riktigt med, menar du möjligen pipett? Annars får du gärna förklara vad man ska göra med en pincett.

Som redan nämnts är det för d-ringen. För att plocka bort den lätt, speciellt med mindre fläktar behöver man en duglig pincett, det är allt

Av goralux

Själv har jag använt symaskinsolja samt teflonolja. Pågår en ivrig debatt i ämnet, det enda jag vill säga är ett svar till TS frågeställning:

För mig så har oljande av fläktar varit ett fullständigt lyckat projekt. Fläktar har blivit ljudlösa och glatt kört på i åratal efter en inoljning. Till på köpet så tar de inte länge att göra det, om du får tag på en lämplig pincett så är det över i ett nafs.

Av goralux

I vilken verklighet skulle intel gå ut och säga "Vi är oroliga för att ARM skall bli en seriös konkurrent på marknaden?" Vad är svaret? I vår verklighet? Nej, absolut inte.

Själv vet jag inte hur bra ARM-Windows kommer funka, men det jag vet är att desto fler seriösa aktörer det finns på en marknad, desto bättre är det för konsumenterna. Så ser gärna att ARM armbågar sig in på marknaden.

Av goralux

Det här får mig att tänka på anti-narkotika typer. När de talar om folk som använder droger så pekar de på de värsta pundarna och säger "Se! Se, vad knark gör!". Trots att det finns väldigt många som använder droger sällan och har fullt normala liv. Pekar jag då mot alkisar i parken och säger "Se! Se vad alkohol gör!" så blir anti-narkotikatypen (Som så klart super) upprörd! Alla alkoholanvändare är minsann inte som alkisarna i parken.

På samma sätt finns det folk som glider in i spelmissbruk. Men precis som med drogmissbruk (inkl. alkohol) så är grundproblemet väldigt ofta en affektiv mental sjukdom eller annat motsvarande problem, mildare former av autism etc. Eller helt enkel psyk-trauma. Nu talar jag om folk som spelar i sån utsträckning att personlig hygien, socialt umgänge (utanför spelet) samt fysisk aktivitet/hobbies utanför spelandet försvinner.

De flesta gamers i min erfarenhet spenderar så klart en stadig mängd tid spelandes... Men de har flickvänner, andra hobbies, jobb, sportande.

Vill man komma åt missbruk, av alla former så skall man gå mot grundkällan ej bli hysterisk över symptom.