Inlägg

Inlägg som goralux har skrivit i forumet
Av goralux
Skrivet av SiRai:

Ska du bygga en PC i samma storlek som en konsol blir det svårt att använda den bästa hårdvaran som finns på marknaden och då får du ju inte bättre prestanda med din PC gentemot en konsol

Ehmm.. okej. Motsvarande GPU som ryktena kommit med (Rebrandat)
http://www.prisjakt.nu/search.php?query=HD+6670

APU som rykter talar om:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=919636

Inget dera, av dessa komponenter klassar in nära på vad som ses som "bästa hårdvaran" inte nu. Inte vid jul. Inte för ett år sedan. Inte för tre år sedan.

Det finns högpresterande ITX moderkort, processorer och till och med fullstorleks grafik, som får plats i ett litet itx chassi. Det här är ett litet lurigt forum att komma med kommentarer som går stick i stäv med verkligheten.

Av goralux
Skrivet av Fönstrputtsaren:

http://www.sweclockers.com/nyhet/13833-epic-games-diskuterar-... Han nämner i videon att 50% av prestandan ibland kan gå åt endast drivrutinerna. Exakt vilken minut det är kommer jag inte ihåg.

Att folk gillar konsoler för att de är lätta att handskas med är okej, och att konsolernas hårdvara, inklusive en generation som inte ens är ute än, körs om av lågbudget gaming pcs, är även det ok.

Att låtsas som att AMD och Nvidia struntar att göra högpresterande drivare för PC så att de kan dra fram de riktiga grejerna till konsolerna? Det är en annan femma. Alla vet att drivare spelar en stor roll, men att på något vis mena att PC komponenterna i Sonys pc, kommer få någon form av magiska drivare är en smula suspekt.

Det känns som att det är 2001 och debatt med Mac-talibaner.

Av goralux

MMmmmh... And so it begins. Har inget mot konsoler (förrutom att FPS är lamt på dem, och att de hållit spelutvecklingen tillbaka ett tag)...

Men nu börjar showen... Sony har sagt att PS4an är "Supercharged PC" men alla som inte är fanatiska fanboys förstår att "supercharged" är marketing snack on intet mer. Kommer troligtvis köpa PS4 ett tag efter release när det finns en uppsjö exklusiva titlar jag vill ha; men det som vissa börjat lura i sig själva är komiskt.

De kommer använda en AMD APU från förra generationen, inte Trinity, och ett laptop grafikort som är mer än två generationer tillbaks minst. Fullständiga specs saknas men i slutändan så kommer det nog vara tal om PC bryggor, pc minnen, pc proccesor, inte ens ssd... Och så vidare.

Ändå, ändå, så har folk börjat mumla om "Optimeringar" och hur PS4an kommer vara avsevärt bättre än vad dess specifikationer gör gällande. Vem som helst som spelar på PC, vet att i bra titlar finns det inställningar att dra och pilla på så att man kan köra spelet utmaxat, eller så högt som ens system klarar att driva spelet på ett flytande vis.

Med PS4an så kommer de ha gjort det färdigt åt spelaren, inget trial and error. Om man skapar en PC med så näraliggande PS4ans komponenter, så tror jag däremot att PS4an kommer ha en udd, eftersom optimeringen kan vara i mer detalj men vi snackar här om en mindre skillnad.

Köp PS4, spela på den, ha det skoj. Men låtsas inte att inte att det finns några magiska trollformler som Sony gjort. Det här är samma visa som Applefanatiker drog när Mac övergick till att bli PC, att det fanns någon speciell magi med i spelet när du la apple loggan på chassit.

Av goralux

455,60 kronor + 53,56
Sedans så finns det i ett fält "per kilo" +40,29

549,45:-

Som förvisso är billigare än något pris du hittar i en näthandel i Sverige.
Själv skulle jag köpa mer lokalt, visst om du glider till närmaste outlet och köper så kommer du hosta upp 100 kronor mer eller så, men om du öppnar lådan och ser något fel så är returen enklare.

Av goralux
Skrivet av MicroTorrent:

Blev ganska förvånad, det är bra specs osv men fortfarande osäker på ifall den kommer vara värd att köpa på grund av att vi inte vet priset än.

Tycker att 10 regeln är bra :D, när det finns 10 spel som man verkligen vill spela, eller verkar bra åtminstone så kan man slå till.
För mig:

Killzone 4: Killzone har alltid varit rätt kul, men med så många bra FPS som jag inte kört igenom så är det lite bak i prio.
Deus ex hr2: First person, är bäst med mouse+keyb. Så väntar hellre på release på pc.
Infraworld: Första solida nuffran för mig.

Unchartered 4: Lugnt givet.

För mig så är jag i 2/10. Inte ens vid 5, så om konsolen släpps nu så skulle jag aldrig köpa. Finns det 10 titlar så finns det inget tvivel

Av goralux
Skrivet av ozo64:

SSD är meningslöst. Det gav mer eller mindre noll prestandavinst på PS3 så jag ser inte vilken nytta det kommer göra här.

Finns gott om spel på pc där det loadas nya maps, områden där det faktiskt går snabbare med SSD. Samma med simpla saker som spelstarter osv. Skillnaden kan kännas liten, 3-5 sekunder mot 1, men det är ändå en skillnad. Sedan tillåter SSD en att bygga mindre, samt uppkommer ej några vibrationer.

Men som sagt, ett byte till SSD bör vara lätt eftersom det verkar rätt och slätt vara en x86 pc mer eller mindre.

Av goralux

Är själv besviken över avsaknaden av SSD, fast eftersom det hela är en x86 platform bör det bytet inte vara så svårt. Sen att de viftar killzone och destiny som flagskepp känns tamt, är lite svårt att bli upphetsad över fps på konsol.

Komiken jag väntar på är hur Playstation fanatikerna kommer skria "PS4 är bättre än pc" fast deras PS4 innehåller APU och komponenter som kommer vara identiska med en mediumnivå gaming pc 2013; Om ens det.

Ny konsolgeneration är bra för PC gaming, och kommer säkert köpa ps4an själv när det kommer ut tillräckligt många bra exklusiva titlar till den.

Av goralux

Fractal Arc Midi V2
http://www.youtube.com/watch?v=SVqFb2eKN_4

Om du orkar vänta en stund, och betala lite mer verkar passa bra. Fönster, USB3, en LED stripe eller fläkt för lite disco

EDIT: Midin är sexig även för att den har snyggt fönster. Många fönster har sidofläkt som förstör utseendet, eller tar mer med 5,25"s platser och sånt man inte vill se. Det här fönstret ger dig "the moneyshot"

Av goralux

FD Core 3000 kör ju utan USB3, men förrutom det skulle det nog funka.
Corsair 200R ger dig ju USB3!
Bitfenix shinobi kan fås med en ruta för en liten slant med! Skulle vara mitt personliga val tror jag.
CM HAF 912 plus get dig ju en LED, och gillar du utseendet så kanske den är värt.

Nu har ju lite att pilla med, utseendet är ju en bra bit i valet. Min egen erfarenhet, är att jag var petig med att skaffa ett chassi med USB3, men efter ett och ett halvt år har jag aldrig snuddat vid en USB3 enhet. Om du vet att du kommer skaffa något som är USB3 okej.

Om du av någon anledning i framtiden behöver USB3 så finns det 5,25 brackets för 150-200 kronor.

Av goralux

Ifixit gör ju den här jämförelsen mot ipads, och androidtablets. Alla som plockat isär mobiler/ipods etc, vet att det är mycket pill och fixande, inget som går bara så där. Har själv följt ifixit guider för att få isär grejer och så länge man är tålamodig och följer direktiven så går det bra.

Det de menar i artikeln är bara just det att Surface pro är värre att jobba med än andra tablets etc.

Av goralux
Skrivet av Caiie:

Jag håller med, prodigy är snygg! Det var det första chassit jag sneglade på när jag började kolla på ny dator. Men jag vet ej om det är ljuddämpande.
Och jag vill ha ett chassi som är relativt lätt att bygga i då detta är mitt första bygge.

Blueray har jag aldrig kollat på i datorn för vi har ett ps3 i källarn med komplett hemmabio system.

Jag har en kompis som kör med samma cpu på ett Z77-kort. Den blir aldrig över 40 grader med fläkten som hängde med säger han.

Som du ser på inets sida så finns det ett dämp-kit för Prodigy. Grejen är lite att man måste väga plus och minus, finns inte så mycket perfekt. Du vill ha ett lätt bärbart chassi, för en billig peng etc., samtidigt låg ljudnivå. En lite svår beställning.

Eftersom det är ett Itx chassi (Fast ett stort sådant, mer i m-atx klassen enligt många) så är det inte så som att bygga i ett fulltower, men inget som är svårare än att man tänker igenom saker en smula innan man beställer/börjar installera saker. Ett mindre chassi är onekeligen lite pilligare att jobba i än ett XL-ATX fulltower, men kräver inte egentligen högre skicklighetsnivå. I mindre system så är det bara bra att man går igenom vad man ska göra, och i vilken ordning, men det är i sig själv inte mycket av en utmaning.

Alla former av ljudämpning i ett chassi måste alltid ses som mer av pricken över i. Har man högljudda komponenter, som vissa CPU-kylare, samt grafik så kan ett dämpat chassi milt påverka ljudnivån, men sanningen är den att grunden i ett tyst system är tysta komponenter. Det är där min kommentar om CPU-kylaren kommer in, eftersom den kylaren som kommer med från AMD/Intel vanligtvis är varken imponerande från ljud/värmenivå. Om din cpu-kylare för oljud så kan dämpmattor i chassit hjälpa, men den verkliga lösningen är en tystare kylare.

Av goralux
Skrivet av Caiie:

Hahaha nej men det blir LAN ett antal helger (jag är 16).

Dessutom så vill mjag gärna ha det ståendes på bordet för att få minimalt med damm i maskinen.

Om jag skulle bygga en dator som skall användas till en del LANande, så skulle jag satsa på Bitfenix Prodigy, finns bra presterande ITX moderkort nuförtiden, motsvarande itx moderkort är en aningen dyrare men fortfarande överkomligt.

Optiska enheter är inte dyra, men känns så onödiga nuförtiden. Windows kan man installera med USB, spelen får man från steam/gog/origin... Och diverse mjukvara fås även med digital download. Så fundera på om du verkligen behöver den biten. Om man trots allt väljer en optisk enhet så skulle jag ändå skaffa bluray, så att den kan fungera som en spelare för det.

Sedan så ser jag ingen CPU-kylare? Har du gammal eller tänker du köra stock? Går ju alltid att byta senare men jag skulle gnida ihop slantarna för en duglig cpu-kylare från början.

EDIT: Sen är prodigy snygg och finns i 4 färger:
http://www.inet.se/sok/bitfenix-prodigy

Av goralux
Skrivet av jungleboss:

Jag hörde för en tid sedan att Nintendo hade gjort stor förlust. Men det kanske inte stämde.

Alla de där nyheterna är ofta lite luriga, och nyhetstiteln kan vara misvisande. Ofta så är det bara en fråga om att de hade projicerat en vinst på 100 miljoner, men i slutändan blev det bara 60 miljoner. Det rapporteras iband som "förlust" och aktievärdet påverkas.

Av goralux

Jag både skrattar och gråter när jag går igenom den här tråden. Enligt en betydande del av de som skriver i den här tråden är det detta som sker i bland världens olika spelutvecklare/produktionsbolag.

"Se här Chefen, vi har det här spelet vi har gång. Solid spelmekanik, bra setting, väl utvecklad story, och ett par orginella ideer. Så jag tänkte att vi skulle använda Frostbite 2 och.." Chefen: "Men vad i h-vete säger du! Alla vet att när ett spel är bra! När spelet har bra mekanik, story,musik och nya ideer! Då... .. Varför måste jag säga det? Då måste man använd lågupplösta texturer, 8 år gammal grafikmotor, undermåliga effekter för väder/vind/dimma/vatten. Annars förstör det spelet."

Folk som knorrar över att grafik är det enda som säljer spel måste inte följa spelbranchen särskilt noga. Indietitlar samt spel som främst använder för-renderad 2d grafik drar in pengar och publik. Vill man göra vad som motsvarar en högbudget action-komedi i filmvärlden behöver man vrida på grafiktissarna men i de flesta fallen är okej grafik det som krävs för att platsa (DVS, spel som kommer ut 2013 skall inte se ut som de kunde kommit ut 2003.)

Återigen: Bra grafik skapar inte ett bra spel.

Men ett bra spel blir inte sämre av bra grafik. Tvärtom, det har ofta en förhöjande effekt. Jag önskar att Nintendo skulle släppt en konsol med supergrafik så att samma personer skulle kunna svära "Nintendo! Ni förstör spelen med den fina grafiken!" Förrutom det så skapar begränsad hårdvara begränsningar utanför grafiken.

Nintendo var först ut med lyckade motion-controllers, och det gjorde dem väldigt framgångsrika. Nu i den nya ronden så kommer både Sony och Microsoft komma ut med nya konsoler som har fungerande motion-control från starten. Deras tablet-lösning för en kontroller har en del intressanta aspekter, men att den kommer dra in massorna tvivlar jag på.

Är man nöjd med att ha en Wii-U för att spela de titlar som är specifikt konstruerade för Wii-U, inte är brydd över undermålig grafik, och sedan kör alla andra muli-platform spel på PC/PS4/Xbox så fine. Men låtsas inte att Wii-Us begränsade grafik kommer göra spelen bättre.

Av goralux

Okej, grundfel som görs i kommentarerna i den här tråden.

Bra grafikeffekter och bra spelmekanik/whatever är inte två saker som är oförenliga med varandra. Om ett spel kommer ut på PC och nintendo, och PC versionen har avsevärt bättre grafik-effekter, högupplösta texturer o.s.v.... Blir spelet sämre på grund av det?

Tar det ifrån the Dark knight om man ser den i full HD på en bra tv istället för grynig vhs på tjock-tv?

Tvärtom, så finns det spel som skyrim och andra, där en del av spelen är att upptäcka och uppleva miljöerna. Då är det faktum att sjöar och vatten, regn väder och vind känns mer verkliga positivt. Att träd och växter skulle svaja lätt i vinden i ett sådant spel är inte något som sänker spelet kvalite.

Ett dåligt spel är dåligt även med bra grafik. Men ett bra spel blir inte sämre av det, tvärtom, det ger mer en förhöjande effekt.

Kommentarerna angående Wii U, gäller främst det faktum att hårdvaran inte är "Nintendo långsam" jämfört med kommande xbox och ps4, utan att hårdvaran är så långsam att tablets kommer vara förbi inom en snar framtid.

Av goralux
Skrivet av olfertfriberg:

Tar till mig precis allt du säger, tack.
Är jätte nöjd med mitt arc, just för utseendet. Men när jag senare ska göra vatten-kylning är den förliten
NZXT Phantom är ENLIGT MIG (så ingen annan tar illa upp) lite för vad ska man säga, "p12igt" tycker inte om den "alien" looken riktigt.
Vill helst ha ett fulltower (för en bra prislapp) där jag har en "extra våning" där jag kan gömma radiator/er och osv.
Du kanske har något förslag?

MVH.

Det där med att ha olika kammare i ett chassi är något som lite dött ut. De enda jag kommer på är 800/700D som är i 2500kr klassen, eller den supersexiga TJ11 som är än dyrare än det.

De stora fulltowers, med bra radiatorstöd och lågt pris som jag skulle rekommendera är Xigmatek Elysium.
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=122
http://www.youtube.com/watch?v=ICPvEjUDgz0

Gillar själv hur Original silver versionen ser ut. Gott om radiator stöd, än mer om man köper 5,25" brackets som låter en fylla fronten med radiatorer. Fet radiator med push pull i taket är inte något som många chassin gör :D. Känns som det här är det enda stora budgetchassit som har brett vattenkylningstöd.

Sen finns Nzxt Switch 810 aningen dyrare, men populärt chassi, själv gillar jag inte fronten riktigt men den kommer i alla fall med riktigt fönster.

Av goralux

Chieftec dragon var the bomb när jag byggde min gamla dator... 2001? Eller så.

Nya chassin i samma klass/familj har:
ljuddämpning,
USB3,
utrymme bakom moderkortsplåten för kablar, samt hål att dra dem igenom.
Målad insida,
Använder 120mm-140mms fläktar, som kan gå på lägre varv än 92mms fläktar, samt bättre utbud.
Dammfilter
Plastrailsen för att hålla hårdiskarna är ok, men inte på samma nivå som en del nyare vaggor när det kommer till vibb dämpning.

Kan säkert komma på med, men kontentan är att Chieftecs fulltowers har stått still i tiden. Finns gott om folk som moddat, målat och slängt in stort fönster i sitt Chieftec fulltower, själva ramen och chassit är byggt som en tank.

Men för en någorlunda vanlig "datorfixare" så är chassit så efter utvecklingen. Dissar inte, har ett själv som jag moddat rätt hårt och gjort ljudlöst, kör på glatt.. Men det är efter borrande, dammfilters fixande, dämpande och ditt och datt. Insidan ser för jävlig ut, trots stripande och så. Spendera lite mer för något annat!

EDIT:
NZXT Phantom är något att fundera på, 820 är snygg och känns lite som att den har lite chieftech utseendet, bara det att det utvecklats in i nutiden

Av goralux

Det är nästan standard att 8-pins kontakten inte räcker till, åtminstone om man vill dra den någorlunda snyggt. Faktiskt lite udda att de inte har längre kabel. Standardkabeln räcker typ inte ens för många midtowers.

Av goralux

Det är positivt med att hela tanken med LCDs på keyboardet är dött. Om du stirrar på ditt keyboard när du spelar gör du något fel. Själv köpte jag ett mekaniskt razer blackwidow. Helt okej, men känner att Razer inte är riktigt built to last.

Helt nöjd med att logitech kommer med det här, eftersom jag har haft keyboard som levt länge från dem.

I efterhand nu så måste jag säga att jag ogillar att ha ett keyboard som inte följer den enkla avskalade standarden. När jag spelar och tar bort handen från keyboardet för en sekund, så doppar jag ned den igen, då så blir knapparna på sidan lite av ett förvirringsmoment ibland, så jag trycker fel. Har aldrig använt macro-keys, så skulle idag köpa ett ducky eller något liknande.

Visst kommer jag vänja mig, men mjah.

Av goralux

Chockerande, de använder ej det överdrivet komplicerade, dysfunktionella kammarsystemet som i deras tidigare modell. Corsair har släppt en hel riktigt bra chassin sedans deras debut, men att så pass många låtsas att 700/800D varit dugliga luftkylningschassin, samtidigt som de delar med sig av diverse knep för att kompensera för bristen av GPU-luftflöde.

Så måste bara ta upp det. Det är som PS3 fantasterna som säger "PS3an är kraftfullare, typ lika bra som PC" sen när PS4an kommer ut så säger jag till dem. "Nå, den är typ likadan som PS3an väl? Jag menar, grafiken/processorn är likadan som en budget-pcgame dator?".