Inlägg

Inlägg som Ph0bLif3 har skrivit i forumet
Av Ph0bLif3
Skrivet av Zer0x:

Hur ser man skillnad på dom då? Jag körde i den i en vanlig sata om jag minns rätt.

Dom kontakterna på moderkortet brukar ha en annan färg(i mitt fall är dom röda). Annars kolla med manualen till ditt moderkort. Borde finnas en layout bild på ditt moderkort där det står vilka som är intel/marvell.

Av Ph0bLif3
Skrivet av Zer0x:

Andra som har gjort testet med samma eller liknande SSD här i tråden med samma program ligger ju på 4-500 läshastighet.

Har du kopplat SSD'n till marvells kontroller istället för intels på ditt moderkort? Om så är fallet försämras prestadan ganska mycket. För att få ut maximalt av din SSD koppla till intels kontroller.

Vet ej på rak arm. Du får titta I datorn.

Av Ph0bLif3
Skrivet av Zer0x:

http://i.imgur.com/WCCKfA1.png

Varför har jag så pissiga siffror?

Den hastigheten som står på kartongen när man köper en SSD är sekventiell läs/skriv hastighet. Bänktest utförs oftast i slumpmässiga läs och skriv. Det är alltid sämre i slumpmässigt än i sekventiell. Även min revodrive är sämre i slumpmässigt. Testa med ATTO så ser du sekventiell hastighet.

Av Ph0bLif3
Av Ph0bLif3

Hyperthreading!

Skrivet av alteam:

Mitt render-test verkar få så sjukt dåligt resultat! Jag har en i5 4670k i 4.4Ghz. Tycker jag borde få högre!

http://i.imgur.com/mCMdl90l.png

Hej! Även om din processor är nyare så har ju i5:an ingen hyperthreading. En i5 4670K har 4 kärnor och 4 trådar medans min gamla i7 2600K har 4 kärnor och 8 trådar. CINEBENCH har alltid gillat flertrådiga processorer. Desto flera trådar desto bättre resultat.

Av Ph0bLif3

CINEBENCH R15 Resultat

Hej! Det var väldigt länge sedan jag var aktiv på SWECLOCKERS. Jag har i princip nästan slutat bygga, modda och överklocka datorer. Intresset finns fortfarande men det är väl en kostnadsfråga. Men hursomhelst såg jag att det inte fanns någon tråd i CINEBENCH R15 men bara i 11.5.

Har fortfarande min gamla dator kvar och den fungerar jätte bra ihop med Windows 8.1. Har fyllt på med kylvätska i systemet då och då och bytt ut vätskan 2 gånger men mera än så har jag inte gjort på väldigt länge...

Resultatet är inte det bästa men inte så dålig heller. Det går att göra rätt mycket på den fortfarande. Kör dom flesta spelen även nyare med okej FPS.

Mitt resultat:

http://imageshack.us/a/img823/6374/zwcm.th.jpg

Av Ph0bLif3

Hej! Har införskaffat nya Sennheiser Momentum hörlurarna: http://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=2437&menu=1 och jag kan bara säga vilken ljud! Bättre än mina ATH-M50 lurar. Har ej längre behov av FiiO E7 Amp/DAC längre eftersom jag hör ingen skillnad mellan digitalt och analogt med dessa hörlurar. Den enda skillnaden är att jag måste ställa volymen på mobilen till 13 istället för 11 som när jag använder tillsammans med FiiO E7 för att få ut samma volym nivå. Ljudkvaliten är som samma. Kan bara rekommendera dessa lurar. Nu är dessa hörlurar väldigt dyra men smakar det så kostar det. Verkar fungera ypperligt tillsammans med Wolfson WM8740 och WM1811 DAC både analogt och digitalt.

Det fungerar att pausa och spela upp samt svara på samtal med den inbyggda kontrollen. Det är bara volymknappar som ej fungerar eftersom dom är gjorda för användning med iPod, iPhone. Jag personligen kan stå ut med volymknapparna eftersom ljudet är sjukt bra. Kunde tro att det var mycket större hörlurar jag lyssnade igenom.

Dessa hörlurar är mera "street" anpassade så dom är inte så stora i storleken som ATH-M50 men låter bätte tycker jag.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Hej! Det där om okända musik vet jag inget om men jag är född på 70 talet så min musik smak är nog inte så okänd. Gillar från 70-90 talet och även en del innan, mest rock & hårdrock. Lyssnar även på en del shock-rock & death metal.

Artist/Band: Guns N' Roses, Bon Jovi, Europe, Kiss, Scorpions, Aerosmith, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Genitorturers, Morbid Angel etc...

Sånger(Länkar till VEVO YouTube kanal): Guns N' Roses - Welcome To The Jungle, Paradise City, Bon Jovi - Livin' On a Prayer, Born to Be My Baby, Aerosmith - Cryin', What It Takes, Europe - Rock The Night, Superstitious m.m. Får inte plats här om jag ska ta med allt jag gillar.

Genre: rock, hårdrock, shock-rock, death metal

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

FiiO E7 + Galaxy Note 2 = Digitalt

Hej! Har förskaffat mig nu en FiiO E7 Amp/DAC. Det fungerarde att koppla min Note 2 via USB kontakten med en USB-OTG adapter till FiiO E7. Jag får ut digitalt ljud nu och det är en stor skillnad mot analogt. Min förra Fostex HP-P1 var till min iPhone 4 men den fungerade endast analogt till min android telefon. Se bild nedanför.

http://img15.imageshack.us/img15/3088/audiophile5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uppdaterat------------------------------------------------>

Så här brukar jag bära omkring på den. Tillräckligt kompakt så att den slinker ner i jackfickan.

http://img33.imageshack.us/img33/1025/audiophile6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jag är helnöjd med min FiiO E7. Sjukt ljud alltså. FiiO E7 har en inbyggd Wolfson WM8740 DAC till skillnad från telefonen som har en Wolfson WM1811 DAC i stället.

FiiO E7 säljs på Komplett: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=657801

Notera att den enda FiiO Amp/DAC som fungerar med Galaxy Note 2 är just E7. Googlade ganska mycket innan jag bestämde mig för just FiiO E7. Exempelvis så är FiiO E17 som är snäppet vassare inte kompatibel med Note 2. Det är USB som inte fungerar som den ska med den.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Hej igen! När jag uppdaterade Maximus IV Extreme bios till senaste version 3510 så får jag lägre scores hur jag än vänder och vrider på det. Inte på att det spelar någon roll egentligen. Denna bios var annars väldigt stabil för mig i övrigt.

http://img688.imageshack.us/img688/39/win8wei.png

Uploaded with ImageShack.us

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Vad har ni för Windows 8 WEI?

För skojs skull bara. Se bild nedanför på min WEI.

http://img560.imageshack.us/img560/39/win8wei.png

Uploaded with ImageShack.us

Inte så imponerande kanske med tanken på att Widows 8 har en max WEI på 9.9 men jag har bara 4.2GHz OC på CPU och GPU'erna är på standard konfiguration. Brukade ha den på 5GHz och köra 2133MHz minnen men för vardags bruk och spel är detta fullt tillräckligt för mig. Vill ju inte slita ut hårdvaran i förtid.

Förvånad över att det inte redan fanns en liknande tråd på detta forum. Har sökt men ej hittat.

Notera att jag har en OCZ RevoDrive 3 X2 som systemdisk och får endast 8.4. Kan ej föreställa mig vad som skulle kunna få det till 9.9.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3
Skrivet av Kriistoffer:

Riktigt snyggt.
Hur länge håller den batteri?

Och hur mycket måste du vrida på volymen? Märker du några störningar som brus eller liknande? o vilken gain kör du på nu?

Massa frågor

Hej! Batteriet håller i cirka 7 timmar med ett par hörlurar som har en impedans på 32 Ohm. Mina ligger på 38 Ohm så kanske lite mindre men märker inte av det. Det är ju så lite skillnad på bara 8 Ohm. Jag brukar lyssna på musik mest, från och till jobbet eller när jag är ute på stan men sällan 7 timmar i sträck. 7 timmar låter kaske lite men det är nog okej för dom flesta. Jag tror batteritiden beror på att det är både förstärkare och en DAC. Många andra endast förstärkare brukar ha batteritid på typ 20 timmar.

Angående volymen så beror det på. Ju högre volym inställning jag har på min mobil desto mindre behöver jag vrida på volymratten på förstärkaren. Man får leka sig fram till en lagom nivå. Har ju liksom 3 volym kontroller. På mobilen, bluetooth och förstärkaren.

Jag kör på max gain för att få ut en nominell impedans. Det beror på vilken hörlur man använder. Testa sig fram är bästa sättet. Fostex HP-P1 bör funka med dom flesta hörlurar.

Kan ej höra brus eller liknande när jag vrider upp volymratten på förstärkaren. Även om musiken är pausad så hörs inget för mig.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Hej igen! Nu har jag äntligen fotograferat min audiophile uppsättning. Bilder nedanför.

Helhetsbild över min uppsätting. Allt ingående förrutom bärväskan.

http://img40.imageshack.us/img40/7556/audiophile1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Audio-Technica ATH-M50 hörlurar.

http://img267.imageshack.us/img267/2752/audiophile2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Fostex HP-P1 förstärkare/DAC och Sony Smart Wireless Headset Pro.

http://img850.imageshack.us/img850/4730/audiophile3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Original bärväskan som hängde med samt en bärrem till en gammal kamera som jag hittade hemma som jag använder till så att jag kan hänga den snett över bröstet och ha den på sidan under jackan för att underlätta när jag sätter mig ner istället för att ha den på mitt bälte.

http://img809.imageshack.us/img809/2035/audiophile4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3
Skrivet av Kriistoffer:

Fett! Vill se bilder irl!

Jag har en Ibasso T4 till inear-proppar. Använder den ihop med ipod och Shure 530 (ej på bild).
Har ingen DAC men kör med en sk. LOD som gör att jag tar ljudet från LineOut och inte från hörlursutgången.

Låter bra.

http://home.online.no/~the-pa/audio/ib1.jpg

http://home.online.no/~the-pa/audio/2.jpg

http://home.online.no/~the-pa/audio/3.jpg

Har också en Cmoy som jag använder till mina k601 när jag spelar från laptopen. Sjukt bra ljud för pengarna! Skulle gärna ha en DAC här och slippa hörlur-out men det låter faktiskt bra.

http://home.online.no/~the-pa/audio/cmoy/1.jpg

http://home.online.no/~the-pa/audio/cmoy/2.jpg

*smiley som dansar breakdance*

Kommer posta bilder lite senare i kväll när jag är tillbaks från jobbet. Ska bara fotografera utrustningen också.

Uppdaterat: Jag upptäckte att batteriet till min Sony DSC-HX1 kamera var helt slut så har satt den på laddning. Jag jobbar imorgon också från 07:00 till 16:00 så får fixa lite bilder då jag kommer hem.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3
Skrivet av imBertil:

Lurarna ska sitta på huvudet bra och användsområde är väll på väg till skolan och hemma

Då kan jag definitivt rekommendera Audio-Technica ATH-M50 lurarna som han ovanför. Kostar 1349Kr på Webhallen. Dessa går att koppla direkt till din bärbara enhet typ mp3 spelare eller mobilen. Dom är ganska lättdrivna. Anledningen till att jag personligen använder en förstärkare är p.g.a min Smart Wireless Headset Pro.

Jag skapade en separat tråd igår om min bärbara audiophile uppsättning. Du kan ju läsa lite mera där om det är till någon hjälp. http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/1158474-portabel-audiophile-uppsattning/

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Portabel "Audiophile" uppsättning?

Hej! Har sökt på forumet men inte hittat en liknande tråd. Det lär ju finnas ganska många som har sådana uppsättningar så tänkte fråga vad ni har för några? Kom gärna med era egna uppsättningar.

Jag lyssnar jämt musik från min mobil när jag är ute så jag behövde en uppsättning som inte var helt trådbundet d.v.s. att telefonen sitter löst från förstärkare/DAC och från hörlurarna. Se min uppsättning nedan eller i min signatur.

Ljudkälla: Samsung Galaxy Note II 16Gb med 64Gb microSD (Lyssnar mest på 80 tals rock/hårdrock).

Bärbar förstärkare/DAC: Fostex HP-P1 Denna är avsedd för iPhone/iPod men fungerar utmärkt med Android enheter också. Notera att du måste köpa en extra kabel 3.5mm till 3.5mm för att koppla den till andra enheter än iPhone/iPod. Jag har en iPhone 4 också.

Hörlurar: Audio-Technica ATH-M50 Fick testa ett antal olika hörlurar genom Fostex förstärkaren i butiken där jag handlade dom och kom fram till att det lät bäst med M50 hörlurarna för den typ av musik jag lyssnar mest på. Andra kanske tycker annat.

Bluetooth headset: Använder Sony Smart Wireless Headset Pro som en trådlös koppling till min telefon. Använder den som både kontroll och för att svara på samtal. Eftersom telefonen är lös så tar jag fram den också ibland för att svara eller styra musiken.

Sony's Smart Wireless Headset Pro sänker volymen ganska mycket även på max men jag höjer den igen genom förstärkaren. Ljudkvalitén är helt okej. Den tappar inget alls nästan genom att vara trådlös till mobilen.

För mig var det en rejäl uppgradering från min förra uppsättning då jag lyssnade genom ett par Klipsch S4 kopplad direkt till min mobil. Inte på att Klipsch hörlurarna är dåliga. Tvärtom, dom är hur bra som helst som in-ear hörlurar för det priset.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Kan aldrig bestämma mig vilken färg jag ska ha :P

Hierloom+Wrath+Matte

http://imageshack.us/a/img802/3904/gw001q.jpg

Abyss+Black+Matte

http://imageshack.us/a/img513/1598/gw002m.jpg

Personligen föredrar jag när färgerna går över varandra I samma ton en lite mörkare och den andra ljusare för att vara mera diskret än typ svart på rött.

Vad tycker ni? Man kanske borde starta en separat tråd för detta. Där man visar sina färgade rustningar med vapen. Olika kombinationer etc.

Om ni undrar vilken rustning det är så är det "PvE endgame" man kan köpa från dom olika tempel som finns typ Temple of Grenth.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3

Här är min TANK. Fungerar bäst i grupper online inte för solo spel. Den äger i "Hell" och fugerar hyfsat bra i "Inferno". Men som sagt jag har inte det absolut bästa utrustningen som går att skaffa. Jobbar på det fortfarande. Har bara kört färdigt Act 1 inferno. Har struntat nästan helt i "Damage" och satsat på det defensiva därav endast i grupper med andra spelare.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ph0bLif3-2766/hero/15868815

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3
Skrivet av dj christian:

Vad använder du datorn till? Hur mycket har datorn kostat dig totalt sätt?

Att bygga datorer är en hobby för mig. Använder den till allt möjligt. Bildredigering är en av dom och självfallet en del spel. Första gången jag skaffade den kostade den väl typ 15k eller så men den var helt luftkyld då. Sedan dess har det uppgraderats en hel del lite i taget genom åren. Har ingen exakt uppfattning om hur mycket det har kostat allt som allt. Men det är väl ganska lätt att ta reda på typ med pricerunner genom att kolla upp vad alla komponenter skulle kosta tillsammans just nu.

Den uppgradering jag hade tänkt som var i min signatur har jag lagt ner eftersom jag nuförtiden jobbar 3 skift och har knappt tid till att bygga.

MVH

Ph0bLif3

Av Ph0bLif3
Skrivet av mfm:

De kopieras till RAM-cachen och skrivs senare eller så är det egentligen inte 3.45GB.

Jag är helt säker på att det är 3.45GB eftersom exempelvis när jag laddar ner AMD drivrutiner till mina 6990 så stämmer beskrivningen på deras hemsida ganska väl med filen lokalt på min dator. Dock har jag upptäckt att det används ovanligt mycket minne just när jag ska kopiera någonting. Men det försvinner sedan. Det tycker jag är konstigt eftersom jag ej har program som "Fancy Cache" installerad. Liknande program brukar oftast inte ha så stor påverkan på kopieringshastigheten men dock på laddningstider som i spel. Någonting är det ju. Jag klagar inte direkt. Detta underlättar ju för mig när jag ska flytta många och stora filer.

MVH

Ph0bLif3