Inlägg

Inlägg som Ph0bLif3 har skrivit i forumet
Av Ph0bLif3

Plume Veil gick sönder :P

Fick hem min Plume Veil klon i måndags och byggde en 22ga Dual-Coil @.17Ω på den. Jag kollade ordentligt så att det inte fanns några kortslutningar. Den fungerade 1 gång. Andra gången så smälte isolatorn på centerpole. Den klarade inte av den höga värmen. Hade det varit original Plume Veil så hade nog detta inte varit några problem.

Kvaliten och materialet var kasst. Den hade ingen guldpläterad bas som den egentligen ska ha som originalet. En dålig klon helt enkelt. Men den var ju billig i alla fall så struntar i det. Tänkte skaffa original iGo W6 RDA och en Mephisto RDA. Men får nog vänta ett tag tills lönen kommer.

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Lite bilder på hur jag bygger min Kayfun 3.1.
Detta är en 1.2 ohm coil. Bra smak/prestanda läge IMO.
Den sitter på min Nemesis. Alla bilder utom en är tagen med blixt, då det är så dåligt ljus där jag är.
http://i.imgur.com/1HMMC3P.jpg

http://i.imgur.com/YsLbUsL.jpg

http://i.imgur.com/95qMCUI.jpg

http://i.imgur.com/IQIB5wt.jpg

http://i.imgur.com/fa8jPvN.jpg

Väldigt rent bygge. Tight och jämn coil. Lagom med veke.

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Vad är den stora skillnaden att ha en mod i koppar i jämförelse med en i rostfritt stål? Du snackade om att den klarar av att hetta upp tjockare tråd med lägre motstånd. Men egentligen, räcker det inte att skruvarna (Det som faktiskt gör kontakten med batteriet) är i koppar? Jag är inte så utbildad på just koppar mech mods. (Tycker generellt att de är ganska fula, men det är ju en smaksak)

Den stora skillnaden är lägre spänningsfall vid mycket låga motstånd. Inte specifikt coilens ohm men motståndet i kanthal tråden per meter. Ju tjockare tråden är ju mera kraft behövs för att få den att glöda och därför brukar det ta längre tid innan den glöder. Med tjockare tråd blir värmen avsevärt högre. Större yta + mera värme = mera ånga. Men sen behövs det mera luftflöde också annars är det för hett att andas in. Det flödar helt enkelt mera ström i en tjockare tråd än en tunnare men om ledningsförmågan är dålig så tar det längre tid innan den når full kraft.

Och nej det räcker oftast inte med att bara ha skruvarna av koppar, silver/guld pläterade. Ganska stor skillnad på ledningsförmågan om hela modden är av koppar. Kan bara fantisera om en modd som är hel gjort av guld. Det är bara att testa spänningsfallet med ex: 2st Nemesis, en i rostfritt som har koppar skruvar(dom flesta moddar har detta oavsett materialet i resten) och en i helt koppar.

Som dom säger på engelska "It hits hard!" och med koppar så är det "It hits really, really hard!".

Man får helt enkelt ut mera strömstyrka/volten och mindre voltage drop/spänningsfall med en koppar variant.

Manhattan har en fjäderlös konstruktion och "floating pin" är av massiv konstruktion och inte i flera delar som skruvas ihop och även den är fjäderlös. Minimalt med motstånd(delar i denna fall) mellan batteriet och RDAn.

En koppar modd som är helt guldpläterad skulle ju vara snyggt dock. Och så skyddar pläteringen oxideringen av koppar.

Av Ph0bLif3
Skrivet av Fuzzmeister:

Shit, tack för att du tog dig tiden till att skriva allt det där! Uppskattas.
Har redan ett AW Imr med 2000mah, tror det lirar i samma liga som de där batterierna, men jag ska nog beställa hem några VTC5.
Hur stor skillnad är det på silica och bomull som veke? Avskyr känslan att ta på bomull!
Vilken tur att jag gillar VG mest, och jag hoppas inte 6mg blir för starkt nu, hehe...

Tack för svar!
Okej, ska kolla in hans videos, tack!

Bomull har den egenskapen att expandera sig när den dränks i vätska. Jag personligen tycker att den får mycket bättre kontakt med ytorna på insidan av coilen som man bygger när man trär igenom bomullen. Desto större yta coilen har desto mera kontakt har den med bomullen i och det utvecklas mera ånga. För mycket bomull är inte bra då det blir för tajt och vätskan kan inte leta sig fram tillräckligt snabbt till coilen.

Bomullsveke är helt klart överlägsen i en RDA.

Tycker du att bomullen känns otäckt? Jag tycker att den känns mjukt och fluffigt ju...

Av Ph0bLif3

Det är ju smaksak vilken man vill ha men rent funktionsmässigt så är väl en Nemesis: http://modsandatties.com/gb/home/111-nemesis-special-copper-e... En av dom bästa ute på marknaden.

Själv har jag en Manhattan i koppar: http://greyhaze.co.uk/collections/ecig-mechanical-mods/produc... Denna är framtagen för "Cloud Chasing" tävlingar. Visserligen tävlar jag inte i detta ännu men om man ändå håller på ganska mycket så kan man väl lika gärna skaffa en tyckte jag.

Manhattan har ett riktigt lågt spänningsfall vid låga subohms vilket man vill ha då man blåser ut stora tjocka moln. Den klarar av att hetta upp tjockare tråd med lägre motstånd per meter ganska snabbt/mindre än 1 sekund om man jämför med min HADES modd som det tar ca: 2-3 sekunder innan den kickar igång ett Dual-Coil bygge på .2Ω med Kanthal A1 tråd på 22ga.

Av Ph0bLif3
Skrivet av Gustenrocks:

Alright, så en coil på 1.8 med ett vtc5 på 3.7 ger 7.61w. Vilket låter "vekt" om man tänker på en v/w med 30w. Men det ger ändå tillräckligt med kräm för en nybörjare som mig? Tänker att jag börjar med en clearo och sen har jag en mech om jag vill börja prova RDAs, vilket åtminstone ger mig möjligheten att bygga egna coils, med lägre motstånd vilket i sin tur ger mer watt, yes?

Tack för dina svar förövrigt =]

Japp! Lägre motstånd i coilsen ger mera effekt(watt).

Ehehh Visserligen har jag hållit på ett tag men med min variabla iTaste 134 med min nuvarande e-juice fungerar bäst på 7W. ^^ Högre och då smakar det bränt. Detta tror jag beror på att min dag till dag e-juice är PG baserad. Använder jag dock en VG baserad kan jag ställa den mycket högre. Har provat med en VG baserad. Då hade jag den på 10-11W.

Btw om du ska skaffa en mekanisk så skaffa en som är i koppar. Du kommer inte att ångra det om du börjar senare med RDAs. Spänningsfallet är mycket mindre vid låga subohms med en koppar variant. Nackdelen med koppar är väl att med tiden så behöver den putsas upp. ^^ Speciellt kontaktytorna mot batteriet.

Men som sagt så väljer du själv...

Av Ph0bLif3
Skrivet av Gustenrocks:

Alright, kikar framför allt på Nautilus'en eller en Silo från Beyond Vape. Mest för att de båda kan använda de hyllade BVC coilsen. De ligger dock på 1.6 alt 1.8 Ohm.

När man pratar boxmods med typ ett DNA chip förstår jag att man har variabel v/w att leka med men vad gäller vid en mekanisk, har den en fast v/w output då? Och hur vet man vad den ligger på?

Det är beroende på motståndet i coilen och strömstyrkan i batteriet. Ju mera man använder ett batteri så faller ju strömstyrkan så effekten "W" blir mindre. Använd därför en "Kick" i din mekaniska med en "Cleromizer". Exempel på en kick: http://www.lightyourfire.se/e-cigarett-kick?search=kick finns även varianter som går att ställa upp till 15W.

Sedan behöver du en liten voltmätare: http://vaporstore.se/sv/batteri-laddare/242-voltmatare.html Det är ett måste för på en mekanisk så kan du inte se hur urladdad batteriet är...

Använd Steam Engines, Ohms Law räknare: http://www.steam-engine.org/ Skriv in ditt motstånd alltså ohm och batteriets strömstyrka(volt) så får du fram resten...

Av Ph0bLif3
Skrivet av Gustenrocks:

På tal om allt detta med motstånd och spänningsfall. Om jag investerar i en mekanisk mod med en aspire nautilus clearo, behöver även jag tänka på allt detta?

Nej det behöver du inte eftersom motståndet hamnar inte någonstans i närheten av vad som skulle vara farligt för batteriet. Men ett bra batteri skadar inte. Om annat med ett bättre batteri så kanske du inte behöver ladda det lika ofta.

Personligen så vapar jag som en dåre men behöver endast ladda efter 2 dagar med ett 2600mAh batteri. Jag brukar ha med mig en extra men har hittills aldrig behövt använda den.

Om du ändå är osäker så köp en "Kick" till din mekaniska där du kan justera watten från typ 6W till 15W.

Ska du dock ha en mekanisk till en vanlig "clearomizer" se till att motståndet i den utbytbara coilen är nånstans mellan 1.8Ω och max 2.2Ω. Det brukar fungera bäst så. Jag har en iClear 30S och en iClear X.1 som jag använder till min iTaste 134 och dom är på 2.1Ω och dessa fungerar lika bra på mekaniska. Har testat så jag vet att det fungerar. Och ångan är ungefär desamma som om jag hade använt den på min iTaste 134.

Av Ph0bLif3
Skrivet av Fuzzmeister:

Efter min Vamo pajade igår blev det ett impulsköp på en Cana Modz DNA30 klon, från elev8vape. Riktigt bra pris!!
http://www.elev8vape.com/cana-mod-dna-30-clone-1-1-no-logo-fr...

Köpte en TOBH Atty och en Stillare klon också, bara för att liksom, kändes bra när jag tryckte på add to cart...

Kom ju dock på i efterhand att det behövs lite mer grejer än så. Någon som har koll på vad man bör införskaffa till RDA's? Alltså typ ett startkit från 0.
I nuläget har jag ju bara kört med min Nautilus, så har ingen erfarenhet med att bygga coils eller dyligt. Jag har läst lite om kanthal och silica, men det är verkligen en hel djungel full av grejer. Sjukt svårt att veta vad man egentligen ska ha!!

/fuzz

Glödtråd: http://eciggs.se/produkter/tillbehor/kanthal-veke-mesh/kantha...
Ekologiskt bomullsvadd: http://www.apotea.se/ekologisk-bomullsvadd?gclid=CMSp_PDCzMAC...
Ohm mätare: http://esmokes.se/tillbehor/ovriga-tillbehor/volt-ohm-matare
Batteri till din modd: http://eciggs.se/produkter/tillbehor/batteri-laddare/sony-imr... eller http://eciggs.se/produkter/tillbehor/batteri-laddare/mnke-imr...
En bra batteriladdare: http://eciggs.se/produkter/tillbehor/batteri-laddare/nitecore...

Sen behövs ju förstås verktyg men det brukar hänga med i dom flesta RDA(Redrippable Atomizer) man köper.

E-juice rekommenderar jag att du köper VG(Vegetariskt Glycerin E422) baserad. Den ger ju mera ånga än PG(Propylenglykol) baserad fast PG levererar smaken bättre. Det finns så många olika E-juice på marknaden att det är svårt att rekommendera en som passar just i din smak. Man får testa sig fram...

Varning! I en RDA typ TOBH Atty eller Stillare har det en tendens att mera än fördubbla nikotinhalten pga den använder mycket mera vätska för att skapa ånga/molnen så var försiktig. Dom flesta använder 3mg till 6mg nikotin för RDA. Om man skulle använda en 24mg så skulle det kännas som en 48mg vilket kan vara direkt farlig. Använd sunt förnuft. Allt är på egen risk...

Sen så rekommenderar jag dig också att läsa på "Ohms Lag". När man bygger egna coilar är det väldigt viktigt att hålla sig inom batteriets specifikationer. Annars kan batteriet ventilera(läcka) om man har otur och i värsta fall explodera av överhettning. Jag länkade till dig dom två absolut bästa batterierna på marknaden för denna ändamål som klarar av 30A respektive 20A kontinuerlig urladdning.

En bra sida där man kan räkna ut strömåtgång och liknade är Steam Engine: http://www.steam-engine.org/ Dessa räknare är specifikt gjorda för e-cigg.

Tänk sedan på att när du bygger dina egna uppsättningar att alltid testa spänningsfallet i den. Där det finns motstånd finns alltid spänningsfall. Detta gör man enkelt med en voltmätare typ: http://vaporstore.se/sv/batteri-laddare/242-voltmatare.html

Denna är så liten att man kan ha den med sig i fickan speciellt om man håller på med mekansikt så måste man kolla så att batteriet inte är för urladdat. Annars kanske det inte går att ladda den i själva laddaren.

Vid 3,5V till 3,7V någonstans bör man ladda batteriet. Man mäter volten utan RDA'n. Skruvar man på RDA'n så ser man spänningsfallet.

Exempel på spänningsfall inräknat(Taget från min egen post lite längre upp på denna sida):

Märkspänning/Nominell spänning

Strömstyrka: 4,2V/3,7V
Motstånd: .24Ω/.24Ω
Spänning: 17,5A/15,42A
Effekt: 73,5W/57,04W
Spänningsutrymme: 12%/23%

Batteri: MNKE 26650 3.7V 3500mAh 20A kontinuerlig, 60A puls

Fullt Laddat: 4,2V
Med TOBH Atty RDA @.24Ω: 3.33V
Spänningsfall: 0,87V

Spänningsfall inräknat i ett fullt laddat batteri. Detta är vad du vapar på:

Strömstyrka: 3,33V
Motstånd: .24Ω
Spänning: 13,88A
Effekt: 46,2W
Spänningsutrymme: 31%

Man brukar säga att man bör ha 20% utrymme kvar. Jag rekommenderar inte att du i början går på pulsurladdningen på ett batteri om du inte vet vad du håller på med.

Eftersom du kommer att ha en Cana Modz DNA30 klon som är en reglerad modd och inte mekanisk så behöver du inte oroa dig lika mycket. Men skulle du ge dig in i en mekaniska som är oreglerad nån gång så gäller allt ovan. Nikotinhalten gäller dock fortfarande i ditt fall oavsett reglerad eller mekanisk. Det är bara batteriet du inte behöver oroa dig över lika mycket men ett bra batteri som klarar av en hög kontinuerlig urladdning är bra att ha ifall du skulle bygga en subohm coil. Alltså under 1Ω.

Det är mycket TEXT jag vet. Men det är svårt att korta ner den med så mycket information som ska tas med...

Av Ph0bLif3

Copper Manhattan Mod

När jag gjorde beställningen så valde jag att få den skickad i express så jag fick hem den på 2 dagar från England.

Har dock inte fått min "Plume Veil" ännu men den lär väl dyka upp under kommande veckan...

Jäklar vilken låg spänningsfall den har! 0,5V(Blir nog någonstans 0,3-0,1V om man använder 28ga) med 22ga @.2Ω vs HADE som får 1,26V i spänningsfall Jag har testat tillfälligt med min 26650 TOBH RDA.

Byggde om den med 22ga kanthal A1 som jag fick hem tidigare under veckan. En dual-coil bygge på .2Ω(Extremt varm vape pga lågt motstånd i 22ga men katastrof stora moln). Med min hades tog det ganska lång tid innan den började glöda men inte med Manhattan. Varje gång jag trycker så blir det "BAM! BAM! BAM!" går igång på en gång. Man kan tro att det är en reglerad hög-watts modd.

Jag försökte spela in en video på ångutvecklingen med denna bygge men molnet fick inte plats i kamerarutan. Jag bor ju i en etta så har inte så stort utrymme och kan inte stå tillräckligt långt ifrån kameran för att visa och det lär ju inte bli lättare när jag får min Plume Veil. ^^

Copper Manhattan

http://i61.tinypic.com/2i08b53.jpg

Botten knappen och loggan. Notera att det sitter två stycken mycket starka "Earth Magnets" vid knapp delen. Trotts styrkan är den väldigt mjuk att trycka in. Inga problem att ställa modden heller för den trycks inte in.

http://i60.tinypic.com/i1d8js.jpg

Riktigt tjockt kopparrör...

http://i62.tinypic.com/ztav06.jpg

Top-Cap med Juice-Well: För att samla upp kondens så att den inte hamnar i röret och på batteriet.

http://i58.tinypic.com/28b5v6p.jpg

Min 26650 TOBH RDA börjar smått bli otillräcklig. Skulle ju kunna borra extra hål för mera luftflöde men tyvärr så äger jag ingen pelarborr eller känner någon som har en. Därav så beställde jag efter en Plume Veil för den är ju känd för att ha ordentligt med luftflöde för väldigt låga subohm med lågt motstånd.

Av Ph0bLif3
Skrivet av lejon74:

varhän köpte du dom batterierna? svensk sida?

Läs igenom noggrannare. Det står där vart jag köpte dom ifrån. Om annars är länken här: http://eciggs.se/produkter/tillbehor/batteri-laddare/sony-imr...

Det är inte direkt första gången jag köper Sony VTC5 från eciggs.se. Hittills så har dom varit felfria. Det var den senaste leveransen som innehöll en liten skada på den gröna skyddsplasten runt batteriet.

Av Ph0bLif3

Fick precis hem ett par nya Sony VTC5 batterier och Kanthal A1 22ga från eciggs.se. Men upptäckte att ena batteriet har små repor i den gröna plast höljet och man ser lite av metallen under dom. Det är ju livsfarligt!

Jag undrade just om det är okej att använda eltejp och täcka över det? Om inte måste jag ju få den ena ersatt eftersom jag fick den skadad.

Batterierna låg i en genomskinlig batteri "Protective Hardcase".

Eftersom jag har en scanner hemma så har jag kollat upp batteriets serienummer och dom är tydligen äkta Sony. Det finns en liten "Data Matrix" stämpel på batterierna som man måste scanna av för att få serienumret.

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Var beställde du din Plume Veil? (Och de andra sakerna?)

Beställde det mesta ifrån England. Det är kloner dock och inte original. Väldigt bra kloner tydligen 1:1 kopia alltså originalkopia.

Plume Veil från Hog Vaping: http://www.hogvaping.co.uk/product/plume-veil-rda/

Manhattan i koppar från Gray Haze: http://greyhaze.co.uk/collections/ecig-mechanical-mods/produc...

22 gage Kanthal A1 från: Eciggs.se: http://eciggs.se/produkter/tillbehor/kanthal-veke-mesh/kantha...

Av Ph0bLif3

Plume Veil + Copper Manhattan + 22 gage

Lade precis en beställning på Plume Veil RDA, Copper Manhattan mekanisk modd och lite 22 gage Kanthal A1. Självklart så kommer jag att köra Sony VTC5 batterier till detta.

Fick reda på att Copper Manhattan är den modd ute på marknaden med absolut minsta spänningsfall. Vid väldigt låga subohm så får man så lite som 0.1 i spänningsfall. Denna mod har tydligen designats enbart för "Cloud Chasing" tävlingar.

Plume Veil behöver väl knappast introduceras för dom flesta vet nog vilken RDA det är.

Anledningen till 22 gage är för att den har lågt motstånd/meter. Men man behöver göra coilarna med mycket större innerdiameter för att den ska glöda snabbt. Tjockare tråd täcker en större yta och man behöver inte snurra lika många varv som med en tunnare tråd

Vi får väl se när jag får hem grejerna...

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Var köper du de ifrån? De som de har på Eciggs.se har 6-10% destilerat vatten.

Köpte mina från Rök Utan Eld: http://www.rokutaneld.se/nikotinfri-500ml-p-454.html?cPath=23...

Det finns att köpa med eller utan nikotin. Dock inte med 99,5% varianten för dom är nikotinfria.

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Nice, ser att du är ett stort fan av In Flames! (Gillas!)

Någon som vet om ''Basvätska VG'' är 100% VG eller bara VG based? Tycker 6mg (80% VG) är för mycket när man kör RDA's
http://eciggs.se/produkter/diy-e-juice/basvatska/basvatska-vg...
Tänkte smaksätta den själv. (DIY)

Vad jag känner till så finns inte 100% VG basvätska för försäljning. Ren glycerol är 99,5% VG varav 0.5% destillerat vatten.

Jag brukar köpa själv basvätskor och har gjort en del egna e-juice eller använder den som den är när jag jagar moln. Dom jag köpt har varit 99,5% VG.

Av Ph0bLif3

Twin Twisted Dual Parallel Micro Coils @.24Ω med Kanthal A1 28ga 0.32mm, 5 wraps/2mm

Kan bara säga att det blir sjukt med moln när man använder tvinnade trådar i parallell uppsättningar än i en standard parallell med enkla trådar.

Det är nästan på gränsen vad en vanlig mekanisk modd klara av och det tar ca: 2-3 sekunder innan spolarna börjar glöda med dom glöder starkt.

Jag har provat i Triple Parallel och Quad Parallel med tvinnade trådar men det är för mycket. Det finns inte tillräckligt med kraft. Man behöver nog en 50W reglerad fast jag är tveksam men helst 100-200W kan jag tänka mig. Då får man nog se på moln!

Märkspänning/Nominell spänning

Strömstyrka: 4,2V/3,7V
Motstånd: .24Ω/.24Ω
Spänning: 17,5A/15,42A
Effekt: 73,5W/57,04W
Spänningsutrymme: 12%/23%

Batteri: MNKE 26650 3.7V 3500mAh 20A kontinuerlig, 60A puls

Fullt Laddat: 4,2V
Med TOBH Atty RDA @.24Ω: 3.33V
Spänningsfall: 0,87V

Spänningsfall inräknat i ett fullt laddat batteri. Detta är vad du vapar på:

Strömstyrka: 3,33V
Motstånd: .24Ω
Spänning: 13,88A
Effekt: 46,2W
Spänningsutrymme: 31%

Twin Twisted Dual Parallel Micro Coils @.24Ω

http://i57.tinypic.com/15wxstg.jpg

Fortfarande samma vekningsteknik som med min förra uppsättning.

http://i58.tinypic.com/2efm43t.jpg

Ångutvecklingen... Vätskan är helt slut i koppen efter ca: 3 Lung Hits.

http://i62.tinypic.com/eld4zp.jpg

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

*Sälja, blev lite fel där

Jag kom på en sak. Varför ens sätta ett säljförbud om det är lagligt att köpa och inneha den? Luktar lite dubbelmoral där med. Det är ju ändå på egen risk och det gäller ju även vanliga cigaretter.

Även om det inte får säljas i Sverige så kan man ju lika gärna köpa det från ett land där det är lagligt eftersom du ändå får inneha den. EU har ju redan godkännt detta att det ska få säljas fritt inom EU länder men med reglering.

Visserligen kanske det inte finns ordentligt med forskning kring detta i Sverige men man sätter väl ändå inte ett förbud utan bevis? Om det skulle visa sig att det är inte är bra, det är väl först då man sätter ett förbud eller?

Det låter inte logiskt att sätta ett förbud på en sak som innehåller så liten mängd olika ämnen jämfört med vanliga cigaretter som innehåller tusentals. Och sen när var nikotin olagligt? I så fall kan dom ju förbjuda cigaretter också. För det är väl ändå bevisat att det är skadligt.

Personligen så mår jag mycket bättre hälsomässigt sen jag gick över till e-cigg. Det är så jag upplever och känner det så det kan ju inte vara farligare än vanliga cigaretter. Men inget är väl 100% riskfritt...

Tycker att själva förbudet är menigslöst.

Av Ph0bLif3
Skrivet av MuffinManxD:

Har du någon källa på att det är olagligt att fortfarande köpa nikotinvätska i Sverige?
Som du sa, ingen bryr sig. På LYF t.ex. kan du köpa 18mg nic från deras lager i Sverige.

Läs igenom ordentligt. Jag sa aldrig köpa. Bara sälja.

Så vitt jag vet så gäller läkemedelsverkets säljförbud fortfarande...

Det finns en hel del svensktillverkade e-juice på marknaden. Men det är ju inte vårat problem om alla säljer. För oss är det ett sätt att hålla oss borta från cigaretterna. Det är ju trotts allt lagligt att köpa och inneha den.

Av Ph0bLif3

Tur att det är lagligt att inhandla e-juice med nikotin i privat och använda den. Det är bara olagligt att sälja den här i Sverige. Men ingen bryr sig. Många tycker väl att det är dubbelmoral när man kan köpa cigaretter överallt som innehåller tusentals ämnen och partiklar inklusive nikotin. Nästa all kiosker/tobaksaffärer säljer ju ni vet dom e-cigg som ser ut som vanliga cigaretter. Moddar är väl en annan sak fast det är ju inte olagligt.

Det var ju inte så länge sedan EU bestämde sig för att det skulle få säljas fritt inom EU länder fast med någon sorts reglering som tobakslagen. Så det är väl bara en tidsfråga innan det anpassar sig. Hoppas att det blir så att man kan köpa den överallt där det säljs vanliga cigaretter men är rädd för att om det regleras så kommer nog priserna att skjuta i höjden...

Så länge den håller mig borta från vanliga cigarretter så är jag nöjd.