Inlägg

Inlägg som houze har skrivit i forumet
Av houze

Jymden.

Av houze
Skrivet av kelthar:

Hur bra processor får man för 299kr. Kommer det vara en angenäm upplevelse att hoppa mellan sakerna i Android TV?

Jag hade inte velat köra min strömning via wifi, även om det till 98% fungerar bra!

Förmodligen inte supersnabbt GUI men heller inte trögare än valfri smart-tv.

Wifi fungerar bra, är ju oftast snabbare än t.ex de inbyggda 100mbit ethernet som sitter i de flesta TV.
Finns ju miljontals som använder Chromecast med WiFi och det fungerar bra.

Av houze

Klart man hänger med.

Av houze
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vi får se.. En stor del av användarna gör i princip inte något alls krävande och vill ha en ultrakompakt ljudlös och kompakt laptop. Jag ser inte den nya AMD bli så mycket bättre för detta.
Däremot för de kraftiga systemen, men fråga är hur stor marknaden för dessa är.

25% bättre energieffektivitet borde ha inverkan även på det ultraportabla formatet.

Av houze
Skrivet av Sveklockarn:

PCIe 3.0 kom 2010, PCIe 4.0 kom 2019, PCIe 5.0 kom 2021.

Blir lite fel att jämföra när PCIe 3.0 var färdig som specifikation och PCIe 4.0 kom i konsumentprodukter. Dröjde till 2012 med Ivy Bridge innan PCIe 3.0 fanns tillgängligt och PCIe 4 var färdigt 2017.

On 18 November 2010, the PCI Special Interest Group officially published the finalized PCI Express 3.0 specification
PCI-SIG officially announced the release of the final PCI Express 4.0 specification on 8 June 2017

Men ja, det dröjde rätt länge mellan PCIe 3 och PCIe 4.

Av houze
Av houze

En miss :/

Av houze
Skrivet av Homdax:

Jaså, jag trodde det var dell diskar de testade inte raid kort.... ok. Tack för förtydligandet.

Kortet levereras från Dell med SSD-diskar som är märkta med Dell, men Dell tillverkar inga egna diskar utan köper in från Samsung, Intel, Micron, Kioxa. Dell hanterar även firmware till SSD:erna de levererar men jag är osäker på om de bara packeterar det de får från SSD-tillverkaren eller om de gör egna modifieringar.
Så, på sätt och vis är det ju ändå en SSD från Dell med inbyggd raid eftersom det är en egen produkt, även om själva SSD:erna kommer från andra tillverkare.

Av houze
Skrivet av medbor:

Riktigt nice exempel, dock förstår jag inte vem som är målgruppen... någon som har en dator nu och ska montera den på ett sätt så moderkortet inte kan bytas senare, men ändå vill byta CPU om ett tag?

Men sjukt oväntat med ramminnen blandat med PCI-slottar där nere, undrar hur det påverkade latenserna

Skrivet av hockexx:

Det är ju dock Single-Channel? Ett DDR4 Dual-Channel springer ju cirklar runt DDR5 i Single-Channel.
Vad är egentligen detta kort riktat mot?

Målgruppen är nog inbäddade system för industri, handel och liknande miljöer. Kollar man på kortet så blänker det lite i regnbågsfärger så det nog ett extra skyddande lager på moderkortet mot fukt och damm på det.

Av houze
Skrivet av Homdax:

Skall man köpa Dell diskar nu då?

Dell BOSS är ett raid-kort med plats för 2 st m.2 så man får en raid-1 boot-disk till server. Brukar vara SSD från Intel eller Samsung i dem.

Finns liknande lösningar från andra leverantörer men jag tror Dells variant funder att stoppa i icke-Dell server så kanske därför Backblaze använder de, eller så har de Dell-servrar.

Av houze

Missclick på PC DOS 😞

Av houze
Skrivet av snajk:

Gött. Förhoppningen är väl att det tar över allt fler produkter så man slipper en massa proprietära laddare och strömadaptrar för diverse saker. 100W räcker ju rätt långt liksom. Varför inte laddningsbara "dammsugare", i alla fall manuella som inte ska åka och ladda själva. Men även typ dator- eller BT-högtalare, elcykelladdare (kanske behöver mer effekt dock), och så vidare.

Om jag förstod rätt så gäller detta alla mobila enheter så BT-högtalare är nog medräknat, dammsugare är det nog värre med, även om det borde fungera, batterier till cykel är nog på gränsen men jag tror de flesta laddar med under 100W så även det borde fungera hyffsat.

Skrivet av Fearnox:

Är det inte ett stort problem med olika protokoll i "kabeln" också?
Laddare och kablar kan väl fortfarande inte fungera med vissa enheter på grund av att företag satt begränsning till vilken kabel eller laddare som ska bara kompatibel.
Även om man har en kabel och laddare som har stöd för många W så kanske inte rätt protokoll stöds så det laddas i snigel fart eller bara upp till en viss % ändå, så då måste man ändå köpa kabel av rätt märke(blir alltså nästan lika mycket skrot idag, ingen väl vänta 3 timmar på laddning när det går på 30min med rätt laddare? eller att man får andra problem).

Ja, detta beslut är nog bara att det ska vara USB-C kontakt, inte vilka laddningsnivåer kablar, laddare eller enheter ska klara av att hantera, så även om man har en bra kabel och laddare så kan det ändå vara snigelfart på laddningen för att enheten inte kommer överens om någon bättre laddningsnivå med laddaren.
Men det löser åtminstone problemet med vilken kontakt man behöver, så det är bättre än att ha massa olika kontakter.

Skrivet av Dracc:

Skit-idé att tvinga användning av en proprietär standard.

Vilken standard skulle de valt istället?

Av houze
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Kan väl inte sägas om knappt nån produkt ur 3000-serien?

Med tanke på att Nvidia förmodligen aldrig innan sålt så många kort (Grafikkortsmarknaden växte 25,7 procent tredje kvartalet 2021) så är det tvärtemot det du säger, de flesta kan nog räknas som volymprodukter.

Av houze

I bokhyllan bredvid skrivbordet.

Av houze

Lägger komponenterna på en filt av polyester och drar katten över dem så slipper man koppla in nätagget.

Av houze

Lite har man allt snappat upp från nyhetsflödet ändå.

Av houze
Skrivet av cyklonen:

Det hade man kunnat slippa om man slutade stoppa in massa datorer i bilarna. Datorer är ok i saker som inte rör säkerhet, som t ex radio. Men resten ska vara manuellt och mekaniskt.

Så du menar att man ska plocka bort alla säkerhetsfunktioner i bilarna? Krockkuddar, anti-spin, låsningsfria bromsar, kollisionsvarnare mm som behöver elsystem och inte går att lösa praktiskt med mekanik. Vill du ha mekaniska körriktningsvisare som bilarna på 20-30-talet också eller kan du sträcka dig till blinkersrelä och medföljande kabelhärva för det inte fungerar med en CAN-buss?
Utan elektronisk motorstyrning så dubbleras bränsleförbrukningen och skadliga gaser som kolmonoxid, kvävedioxider och kolväten mångdubblas.
Om du vill ha allt manuellt och mekaniskt, skaffa en T-Ford, gärna en före 1919 så slipper du även startmotor och kan manuellt veva igång motorn.

Av houze

2.4Ghz heter Smalband
5Ghz heter Bredband

Av houze
Av houze
Skrivet av Pirazy:

Trist utveckling, men sålänge du köper från pålitliga tillverkare så borde du ha ditt på det torra, inga dussinkablar från amazon eller valfri medialada dvs. Kommer då fortsätta köpa enbart supra för att vara säker på att det kommer funka, kostar såklart mer men det är vad trygghet är värt för mig.

Men detta berör inte bara kablar, det är för allt som har en HDMI-port. Så köper du ett grafikkort som har HDMI 2.1 kanske du förväntar dig att det ska klara 4K 120Hz men det klarar t.ex. enbart 4K i 60Hz för det bara har en bandbredd på 18Gbps istället för 48Gbps.