Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

Kan inte någon här berätta lite mer om spritpennefusket? Det verkar ju väldigt effektivt, men har det inte några som helst sideffekter och vilka knappar ska man trycka på?

Av yargnitz

CyberVillain: Min katt var bara 1 år när han dog :/. Var typ nåt medfött hjärtfel eller något som fick honom att bara dö helt plötsligt. Några grannar hittade honom ute i sin trädgård utan några som helst skråmor, bara stendöd helt enkelt. Som tur var verkade det inte som om han behövt lida öht, mer som om han vara gått och lagt sig.

Av yargnitz

Söta katter ni har :). När jag ser dem kom jag att tänka på min katt vars aska numera står i en hylla i vardagsrummet. Men för att komma on topic så är svaret på din fråga - Ja, det går att köra utan fläktgaller, men se upp för att stoppa in fingret :).

Av yargnitz

Trevligt med rpmmätare som sagt :). Vätnar med spänning tills du kan visa upp fler bilder på projektet.

Av yargnitz

ParaZide: Man använder ju en inverter som kan producera tillräckligt hög spänning från 12v för att driva ett ccflrör :).

Av yargnitz

Jag har ett acousticase och från början får det ju plats 7 3.25enheter, men med en coolermaster 4 in 3 så får man ju plats med 11 hårddiskar och en cd. Iof blir det lite trångt, men det får ju plats utan att hårddiskarna försmäktar av värmen. Vad som bör tilläggas är dock att det bara är ett miditower, men bra om man vill få en tyst dator :).

Av yargnitz

Ibis: Blir ju enklare om man har ett m-atx kort eftersom att mna har mer plats att "jobba" på :).

Av yargnitz

Jag kan rekommendera Seagate alt samsung :). Det är inte direkt svårt att installera windows med s-atadiskar, det enda är att du trycker F2 i början av windowsinstallationen så får du instruktioner om hur du gör där.

Av yargnitz

Everflow skriver på tok för låg ljudnivå på sina fläktar :/. Men de är billiga, och om man tycker att de är för högljudda är det ju bara att koppla in dem till en fläktkontroller och dra ner varvtalet :). 14dB kan man nog snarare räkna som någonstans runt 20dB+.

Av yargnitz

Kolla mitt galleri :). Kan dock skylla på att jag har ett Tagan :p, eller kan jag det? :). Ska försöka snygga till mer när jag har tid.

Edit: Har snyggat till nu, resultatet är över förväntan trots att agget inte är sleevat:). Ska lägga upp bilder så fort pappa kommer tillbaka från italien med digitalkameran :D.

Av yargnitz

I skolan gjorde jag ett litet experiment med en spänningsbox och lysdioder. Och om inte jag minns fel klarade de en spänning på upp till 10V eller nåt innan de kastade in handduken :). Att det sen blev väldigt varma i den spänningen är en annan historia.

Av yargnitz

CatscaN^Tim: Det är tyst och stabilt med väldigt hög kvalitetskänsla :). Något mer du undrar om det? Det har jordkabel till moderkortet också.

Av yargnitz

piddan: Det tror jag faktiskt att det skulle kunna bli. Men då krävs ju en bra hårddiskupphängning ala innovibes tex. Vad man sen anser vara tillräckligt tyst är ju högst subjektivt, men det lär inte bli sämre än i ditt TT Tsunami i alla fall :). Kom ihåg att det inte är omöjligt att få en tyst dator i ett aluminiumchassi, bara svårare än ett bastant stålchassi.

Av yargnitz

http://www.hoojum är adressen till deras sida iaf :). Tycker att deras datorer är skitsnygga om jag ska vara ärlig, precis som er HTPC lär bli :D. Deras chassin får ju tom självaste Lian-Li att framstå som plottriga csfjortischassin.

Av yargnitz

De är så billiga att jag får lust att köpa ett bara för att leka lite med :). Men har alla de chassina utrdagbar moderkortsplåt? Hursomhelst så verkar det vara ett ypperligt alternativ till alla billiga csfjortischassin såsom CX Zorro, CO Soho, Raidmax osv :).

Av yargnitz

Om du verkligen prioriterar ljudnivå så ska du skippa ett aluchassi tycker jag :). Visst går det att få det tyst med ett aluminiumchassi också, men det är svårare än med ett bastant stålchassi. Fast ärligt talat så är flera av lian-lis chassi jäkligt heta, och knappast något jag skulle säga nej till. Trots att jag är väldigt petig med ljudnivå har jag flera gånger varit väldigt nära att köpa ett schysst aluminiumchassi till priset av lite högre ljudnivå.

Av yargnitz

Aspires agg vet jag inte om man kan klassa som tysta utan modifikation. Men de är ju relativt prisvärda ändå.

Av yargnitz

Jag har svårt att förstå varför folk inte kan ta harpan på allvar när de tar HL2 på allvar. Skillnaden mellan harpan och HL2 är helt enkelt att harpan är ett så mycket bättre spel.

Saliv: Jag håller med dig, men du skulle sett klöver tre när han hade rivit sönder hjärter dam. Det var en gripande, men samtidigt väldigt uppfriskande situation tycker jag.

Av yargnitz

Intressant bygge :). Känns inte som det är så jättevanligt att folk kyler vattnet med peltiers, men det förekommer vilket du är ett bevis på :D. Fast blir det inte lite högljutt med alla de där fläktarna och ska inte allt vara inne i lådan?(syftar mest på agget som driver peltiersen. Om du lyckas få in allt det där i lådan så är du värd en eloge :).

Av yargnitz

Tagan 480W är svart och diskret. Men eftersom att det ska sitta i en plexikub så antar jag att det ska vara ett med en massa bling-bling :). Isf är väl modstream rätt så bra, men jag tror jag har sett agg med plexiskal(helt i plexi) någonstans :). Ska återkomma med länk om jag kommer på var jag såg det. Antec Phantom är också snyggt imho :D.