Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

De snackade om dual cpus lite högre upp. Fast det var lite OT. Så för att säga någon som inte är OT så kan jag ju nämna hur mycket jag ser fram mot en uppdatering av projektet.

Av yargnitz

Med tanke på att jag håller på med en del videoredigering och liknande skulle dubbla cpus sitta fint :). Har jag råd så ska jag nog köpa det nästa uppgradering, problemet är bara att få det tyst isf. Men en reserator för att kyla prollarna kan ju vara en ide om jag har pengar.

Av yargnitz

1. Platta
2: Det följde med tre om jag inte minns fel.
3. Jag kör tre diskar och ett radeon 9800 pro, och det är inget större problem. Man får lirka lite med kablarna bara
4. Jag tycker att det är bra att jobba i. Men för att installera 5.25 enheter så måste man ta av täckplåtarna i både stål och plastfrotnen. Inga somhelst vassa kanter eller så. Sen är båda 3.5 racken borttagbara vilket är en stor fördel.

Av yargnitz

Frantic: Vad jag menar är att chassit inte är så rymligt i djupled(alltså från baksidan till framsidan av chassit).

Av yargnitz

Jag håller med att chassit äger. Tyvärr är det somsagt lite grunt, men det är inga större problem förutom att det är svårt att få till en snygg kabeldragning. Det enda man skulle kunna klaga på är att chassit ser lite tråkigt ut, men det är diskret och såpass bra så att det inte gör något. I början luktade det dock lite om ljuddämpningen, men det försvann efter en dag eller så :).

Av yargnitz

Min Seagate 200gb är inte jättehögljudd i mitt dämpade chassi i gummiupphängning, dessutom kör jag den bara som lagringsdisk vilket leder till att den är avstängd för det mesta. Men min samsung är helt klart tystare, dessutom har den aam vilket känns trevligt. Men jag funderar faktiskt på att skaffa två laptopdiskar och raida för att använda för os, för det blir ju allra svalast och tystast, och det är ju billigare med två schyssta 2.5" 40gb diskar än en raptor.

Av yargnitz

Malmedahl: Kom att tänka på en sak, varför kör du dina raptors i raid 0, visst får man ökad prestanda. Men raid 1+0(eller heter det 10) har ju den fördelen att man får säkerheten från Raid 1 och prestandan från raid 0 på samma gång :). Fast du kanske inte vill "slösa" med diskutrymme om du förstår vad jag menar

Av yargnitz

zeroqp: Och coolermaster stacker är ju verkligen perfekt att använda om man vill bygga en tyst dator :rolleyes:.

Av yargnitz

Jag längtar också efter Antec P180 :D. Men om jag ska köpa det vill jag först se SPCR recensera det. Vet ju inte om det är värt att byta ut mitt acousticase nämligen. Om inte är det ju bättre att lägga de pengarna på två 2.5diskar och raida dem och köra för os:et.

Av yargnitz

Jag provade att köra dubbla skärmar, men bildkvaliten när jag körde en crtskärm direkt ut från vgakontakten på mitt radeon 9800pro vad horribel. Kan iof vara så att jag blivit bortskämd med bilden som man får på min skärm när man kör dvi. Men vad jag minns så var bilden mycket bättre på crtn när man körde den i dvikontakten med en dvi till vgakonverterare.

Av yargnitz

Har en klädkammare precis bakom väggen bakom min skärm, tyvärr räcker inte kablarna, och jag har itne pallat att köpa förlängsningskablar(visst är jag slö )

Av yargnitz

Så synd att sir_h blivit avstängd. Kan iof inte svara på frågan, men det är helt okej att ställa frågor i FAQen tycker jag.

Av yargnitz

Malmedahl: Som du kanske har märkt finns det ytterligare en nackdel förutom att värmeledningsförmågan kan bli sämre om man använder mycket kylpasta, och det är att processorn kan fastna i kylaren. Det var lite lagom lustigt att stå med processorkylare med processorn sittandes som berget under den. Som tur var böjde jag inga ben. Så att lägga lite tid på att få ett jämt och tunt lager av kylpasta på processorn är en fördel.

Av yargnitz

Datorn på skrivbordet funkar ju somsagt, men tyvärr hörs datorn betydligt mer då. Själv brukar jag köra med tryckluft från kompressor, men jag har hört att även det kan skapa statisk elektricitet. Det säkraste är nog att använda tryckluft på flaska och sen köra med ett bra dammfilter som man gör rent ofta.

Av yargnitz

Rent inituitivt tänkte jag säga Tagan. Det är riktigt bra agg och dessutom tycker tom jag att de är tysta(och det är ett bra betyg). Men å andra sidan verkar Hipers nya Type R agg riktigt intressanta, men var beredd på att kanske byta fläkt i det om du vill få det riktigt tyst. SPCR har tyvärr varken testat Tagan 480W eller Hiper Type-R vilket är tråkigt, för dem kan man verkligen lita på om de säger att något är tyst.

Av yargnitz

Mitt ws kör jag med ett Acousticase C6607B(det har ju tom blivit vanligt sen jag skaffade mitt för lite över ett år sen).

Till servern har jag ett gammalt AT seventeamchassi och i andra datorn så är det ett codegenchassi(det är riktigt dåligt, men fyller sin funktion som förvaring och eventuell bongotrumma).

Av yargnitz

Jäkligt nice. Lite lite info angående hur du anpassadde efter atx dock. Dessutom är väl det här korspostning, eller har jag fel?

Av yargnitz

Ett bygge med vattenkylning i en aria har jag sett fram emot. Lycka till och se till att vara slösaktig med att posta bilder på hur det fortskrider!

Av yargnitz

Antec Aria verkar rätt så nice. Skulle vara kul att tystmodda ett sånt. Fast du lär knappast få det lika tyst som ditt acousticase. Men om du lyckas utan vattenkylning så får du gärna göra en projekttråd om det.

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Eftersom APB har sina servrar hos bahnhof vare kanske sina egna arkiv av filer de slog till mot. De filer de tankar i syfte att sätta dit folk.

Det är lite humoristiskt faktiskt att de slår till mot sin egen ISP :p. Hoppas innerligt att det är deras grejer, så att de skämmer ut sig själva offentligt.